Samsung UE-46B8050

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana dork, 12.08.2009.

  1. Repo

    Repo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ce dimming, google kertoo lisää.
     
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, eli kyseessä on tavallaan "Local Dimming" eli paikallinen himmennys, jossa on kuitenkin vain 1 ainoa alue, joka siis on koko kuvaruudun kokoinen. Tästäkin vähästä on etuna ainakin se, että mustan taso on Ce dimmingin kanssa parempi, kuin mitä tv:n tekniikka muuten sallisi. Ja himmennys hoituu aina täysin automaattisesti.
    Haittapuoli tulikin jo edellä kerrottua, eli kun kuvasignaalin keskimääräinen kirkkaus on alhainen, niin jotkut kooltaan pienemmät, mutta muuten kirkkaat jutut näyttävätkin liian himmeiltä. Eli täysin tapauksesta riippuen kuva on joissain tilanteissa parempi ja joissain huonompi. Jos mustan taso ei ole ongelmana, niin lienee fiksuinta ottaa pois käytöstä tai ainakin kokeilla onko silloin parempi.


    DVD Plazallakin on useaan otteeseen sekoitettu joissain Samsungin televisioissa oleva, vain televisioon saapuvan kuvasignaalin kirkkauden perusteella taustavalon kirkkautta säätävä Ce dimming joissain televisioissa ja monitoreissa olevaan -aina perusmenusta poiskytkettävissä olevaan- valoisuusanturiin.
    Ce dimmingin saa päälle/pois vain huoltomenun kautta (ota AINA asetukset ylös esim. valokuvaksi kännykamerallasi, äläkä "kikkaile", muuten voi tulla nolo huoltokeikka! Parhaimmillaankin et enää muista alkup. asetuksia myydessäsi pois). Ohjeet löytyvät netistä, tod.näk. myös täältä DVD Plazaltakin. Outoa, että tuollaista toimintoa ei ole sijoitettu perusmenuihin. Jotkut muuten pitävät kuvasta ko. toiminnon kanssa enemmän, joitakin taas pienikin valoisuuden "pumppaus" ärsyttää.

    Valoisuuden tunnistin taas säätää taustavaloa vain huoneen valoisuuden perusteella. Sellainen on ainakin omassa televisiossani (Sony X4500: 'Light Sensor' eli 'Valotunnistin') ja monitorissani (Eizo S2231W: 'BrightRegulator'). Vastaavia toimintoja löytynee muiltakin valmistajilta, aina valmistajakohtaisilla nimityksillä.


    Varsinaisissa Local Dimming -malleissa on yleensä suuruusluokkaa sata tai uusimmissa parikikin sataa itsenäistä aluetta, jolloin niiden takana sijaitsevien LED-taustavalojen himmentäminen/kirkastaminen antaa positiivisemman efektin. Toki kyseessä on siltikin vain LCD-tekniikan tekohengitys, mutta useammilla alueilla hommassa on kuitenkin jotain tolkkuakin. Täydellisessä Local Dimming -televisiossa tulisi olla 1 920 x 1 080 = 2 073 600 valaistukseltaan täysin itsenäistä aluetta (zone), mutta sellaisia tuskin koskaan tulee, tai edes lähellekään tuota.
    Itse veikkaan/toivon, että taustavaloa tarvitsematon OLED-televisio tms. tekniikka yleistyy lähivuosina. Plasmatkin tod.näk. sinnittelevät mukana (nekään eivät tarvitse taustavaloa), varsinkin jos niiden virrankulutus saadaan nykyistä pienemmäksi.
     
  3. hene^

    hene^ Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti tosi paljon tästä tiedosta!

    Pelattaessa tuo tosiaan haittaa. Täytynee kokeilla millainen olisi ilman tuota ominaisuutta.
    Tosiaan mystistä etti oo normi valikoissa tuollaista säätöä.
     
  4. Xbow

    Xbow Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2009
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelitilassa ( tähän tilaan päästään aikas erikoisesta valikon kohdasta, löytyy manuaalista ) sen CE dimmingin saa pois päältä asettamalla "dynaaminen kontrasti" asentoon pois. Minun 7070:ssa alkaa silloin pilvet vyörymään siten, että se häiritsee enempi kuin kuvan "pumppaaminen", joten käytän töllääni asennossa dynaaminen kontrasti - pieni + pelitila kun pleikkarilla pelailen. Silloin saan mielestäni eniten "irti" telkkarista.
     
  5. hene^

    hene^ Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, vielä en ehtinyt kokeillakaan. Lueskelin englanninkielisiä ohjeita huoltovalikkoon menosta ja alkoi polvet tutista. Mieluummin en mene sinne jos asiaa pystyy fiksaamaan jollain muulla tapaa.

    Täytyypi kokeilla vielä tuota. Itse en käytä pelitilaa, sillä mitä vähemmän napinpainalluksia ja valikoissakäyntejä pelaamisen/tv:n ynm. käytön välillä aina parempi. Nyt on muutoin hyvät kompromissiasetukset mutta tuo todellakin häiritsee kun "pimeissä" vähän valoa sisältävissä peliosuuksista jää asioita näkymättä kun hukkuu sinne mustaan.
    Mutta jos tosiaan pilvet puskee pahasti silmille ilman CE dimmingiä niin sekin on ikävää.
    Kokeilenpa asettaa pelitilan ja tuota sinun ehdotustasi, josko silloin kokis saavansa enemmän näkyville vähävaloisissa pelijutskissa.

    Jos muuten pelitilassa asetan asetukset "tehdassäätöihin/vakioiksi" millä nimellä nyt onkaan, niin muuttuuko silloin Elokuvatila(siis se ei -pelitila) myöskin vakiosäätöihin? Sillä Nuo ei pelitilasäädöt on nyt mieluisat, mutta pelitila on aika metsässä, sitä voisi lähteä alusta säätämään.

    Tai oisko liikaa vaivaa jos kerrot millaisia asetuksia itse käytät pelatessa? :)
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2010
  6. Xbow

    Xbow Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2009
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asetukset ovat HDMI porttikohtaisia. Pelitilaa voi käyttää vain HDMI:stä tulevaan kuvaan ( pleikkari 3, Xbox 360, blu-ray, dvd, tietsikka. digiboksi yms ), ei TV-kuvaan. Muistaakseni joko tilaan "vakio" tai "elokuva" voi asettaa pelitilan päälle. Semmoinen kummajaisuus on, että jos haluaa vaihtaa tilaa siinä HDMI portissa, pitää ensiksi valita pelitila pois ja sitten vaikka "luonnollinen" ja mitälie muita tiloja on.
     
  7. sanyo5

    sanyo5 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, pistin postia itte samsungille tuosta optisesta ulostulosta, että kun laittaa blu-rayn kiinni hdmi:llä tv:hen, niin tv:n optisesta ei saa muuta kuin stereona äänet ulos.Näin he vastasivat:

    Kiitos yhdeyden otostanne Samsungin asiakaspalveluun.

    Samsungin televisioissa toimii äänet optiseen juuri samoin kuin kuvailit.
    Jos lähde on muu kuin televisio, eli televisio on kytkettynä erilliseen
    laitteeseen, niin äänet tulevat optiseen aina stereona. Kun taas
    television oma digiviritin on toiminnassa, saat äänet optiseen myös
    digitaalisena.
     
  8. hene^

    hene^ Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä tein samoin ja nyt on kyllä hyvä! Nyt ei pimennä mitenkään merkityksellisesti tummia alueita, että kaikki näkyy taas selkeästi.
    Ei tartte mennä huoltovalikoihin :)

    Kiitti!!
     
  9. Taimen

    Taimen Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2009
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun Sony W5500:ssa on kans dynaaminen contrasti Low asetuksella, ja sillä saa hieman rauhotettua yläkulmien valovuotoja. Itse olen kans tullut siihen tulokseen, että tuohon taustavalon pumppaamiseen on huomattavasti helpompi tottua kuin valovuotoihin. Taustavalon pumppaaminen on kuitenkin ominaisuus, toisin kuin valovuodot. (vaikka Sony virallisesti onkin tästä eri mieltä :grr:)
     
  10. porta

    porta Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä kaikkia kohtia muutit?
    Mä muutin niin sieltä SOUND kohdasta että kaikki kohdat missä oli delay niin 110 mutta mun mielestä ei vaikutusta DVD (PS3 HDMI) huulisynkkaan...
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2010
  11. sanyo5

    sanyo5 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin kans delay kohtiin tuon 110ms.Minulla näin huulisynkka parani tv:n omien kaiuttimien kautta,mutta ei tietenkää vahvarin kautta(bluray-vahvari optisella) silloin viivettä ilmenee.Mutta jos vetää tv:stä optisella vahvariin, niin silloin äänet ovat ok, mutta äänet tulevat stereona(ominaisuus)
     
  12. sanyo5

    sanyo5 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. moeks73

    moeks73 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas - taitta olla niin että tämä myyjä alkaa v****maiseksi m****kuksi: Huolto haki viallisen TV:n pois myöntäen sen olevan viallinen, kauppias sai laitevalmistajalta rahat ja minä joudun nyt vinkumaan kolmannen vaihtolaitteen jälkeen rahojani takaisin, johon ei taideta myöntyä tuosta vain.. EDIT: Noh, tulihan se myyjä lopulta väsytystaistelun jälkeen järkiinsä ja purki kaupan..
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2010
  14. sanyo5

    sanyo5 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. sanyo5

    sanyo5 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikäs onko kukaan vielä kerinnyt päivittään?