Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    No niin, viimeinen kausi potkaistiin sitten käyntiin. Tuli uusia asioita ja aiemmin arvailemiani asioita vahvistui. Mielestäni oli jo viime kauden finaalissa selvää, että Flocke/MIB on savumonsteri, mutta kai se piti ääneen tässä sanoa ja näyttää. Jos joku on pitänyt aiemmin Beniä, Keamya tai jotain muuta bad-assina, niin Flocke taisi periä tässä jaksossa sen tittelin. Myös jo viime kaudella arvailtiin, että Richard olisi tullut Black Rockin mukana saarelle, ja tässähän se sitten varmistui, joskin sivulauseessa.

    Selvisi sitten vihdoin sen tuhkan tarkoitus, aiemmin veikkailtiin, että se piti Jacobin vankina mökissään, mutta sen olikin tarkoitus pitää Monsteri poissa.

    Alussa pääsi kyllä melkoisen iso hymy, kun näytettiin saari veden alla. Eli pommi toimi, kuten Juliet sanoi. Se vaan taisi toimia kahdella eri tavalla, eli loi tämän toisen aikalinjan, ja palautti lostilaiset 1977:stä nykyaikaan. Sehän varmistui viimeistään siinä, kun Richard ym. näkivät Temppelistä ammutun hätäraketin.

    Toisessa aikalinjassa oli pieniä muutoksia "ensimmäiseen" 815-lentoon, esim. Jack sai vain yhden viinapullon, hän oli hermostunut, Rose ei jne. Muutenkin Jack vaikutti hieman omituiselta, aivan kuin olisi tajunnut, että nyt on jotain väärin. :) Mukava katsoa kyllä, että mihin suuntaan tämä toinen linja menee ja yhdistyykö se jossain vaiheessa tämän saari-linjan kanssa.

    Loppukaudeksi on nähtävästi syntymässä jonkunlainen sota Monsterin ja Jacobin porukoiden välille. Helposti voisi olettaa, että Jacob on valkeana hyvä ja Monsteri mustana paha. Veikkaan, että Monsteri tarkoitti kotiinpalaamisella Temppeliä, siellähän porukka alkoi suojautumaan siltä, että hän ei pääsisi sisälle. Tuo lähde, missä Sayidia käytetään, lienee se sama missä Ben pelastettiin lapsena. Silloinhan Richard sanoi, että hän ei tule koskaan olemaan ennallaan, joten tapahtuikohan sama Sayidille? Sellaisia veikkauksia on esitetty, että ottikohan Jacob hänen ruumiinsa haltuunsa, sillä kaikkihan tuntui olevan yhtä yllättyneitä siitä, että hän sitten loppujen lopuksi heräsi uudelleen eloon.

    Lost on kyllä aina ollut sellainen sarja (ainakin itselle) mikä pakottaa muistamaan asioita aiemmilta kausilta, ja saa minut analysoimaan tapahtumia erittäin paljon.

    Huom! Koko sarjan finaalijakso tulee sunnuntaina 23.5!
     
  2. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Näin ajattelin itsekin, mutta toisaalta (muistaakseni/käsittääkseni) Milesin käyttäytyminen Sayidin "ruumiin" äärellä viittaisi siihen, että mokoma ei tosissaan missään vaiheessa kuollutkaan. Ota tästä nyt selvää. Ja toisekseen, onko Jacobin ja vastapelurinsa toimintamallit siinä kohtaa eroavat, että ensinmainittu ottaa sijaisruumiinsa konkreettisesti haltuunsa siinä missä toinen luo kopion? EDIT: Se kyllä näyttäisi olevan selvää että Sayidistä muotoutuu kauden kannalta erittäin tärkeä hahmo, Jeesus-poset ja kaikki kun kerran näytettiin...

    Muuten komppaan täysin ylempää, melkolailla loistava avaus oli tämä ja innolla jatkoa odotetaan.
     
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itsekin tulkitsin niin, että Miles ei kuullut Sayidin "puhuvan", kuten esim. Juliet.

    Tässä mielenkiintoinen haastattelu Lindelofilta ja Cuselta, jossa selittävät ja puhuvat tästä uudesta aikalinjasta: http://spoilerslost.blogspot.com/2010/02/latest-from-docjensen-damon-and-carlton.html#axzz0eV0mKCfV
     
  4. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, todella hyvä avaus 6. kaudelle. Sai taas ihan pinnistellä ja muistella aikaisempia jaksoja kun tuli semmosella tykityksellä uusia "vastauksia" ruudulle. Vaatinee vielä uuden katselukerran.
    Flocke on kyllä hyvä hahmo, ei ihan aidon locken veroinen, mutta mukavan tylyä meininkiä tuo sarjaan.
    Tämä flashsidewaysin tuominen sarjaan toi mukanaan yhden pelon, koskien sarjan lopetusta. Kunhan vain ei kävisi niin että sarja loppuu sillä tavalla avoimesti, että aikalinjojen aitous jäisi katsojan tulkittavaksi, joka mielestäni olisi aika halpamainen temppu. Jotenkin liian helppo lopetus ois tuommonen. Tämä pelko heräsi itellä heti, kun tajusi tämän uuden asettelun.
    Mutta mukava on seurata miten hahmon tiet kuitenkin risteävät vaikka kone ei tippunutkaan, mielenkiinnolla odotellaan jatkoa... :thumbsup:
     
  5. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tekijäthän sanoivat tuossa linkkaamassani haastattelussa, että kyseessä on aivan todellinen aikalinja. Mutta sitähän ei toki tiedä, että millä tavalla nämä kytkeytyvät loppupeleissä toisiinsa.
     
  6. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15

    Oma veikkaus tässä kohtaa on, että kun ne kuolevat, niin siirtyvät sinne toiseen aikalinjaan. Miten Juliet muuten tiesi, että pommi toimi?
     
  7. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta tuokin oli vähän hämäävän ympäripyöreästi sanottu siinä haastattelussa. Että eivät halua kutsua toista/kumpaakaan aikalinjaa "vaihtoehtoiseksi todellisuudeksi", koska se merkitsisi sitä että ihmiset ajattelisivat että toinen ei ole aito ja toinen on. Mutta saas nähdä miten nämä 2 erillistä tarinaa kytkeytyvät vai kytkeytyvätkö toisiinsa ollenkaan. Koko kauden teemahan on juurikin tämä näemmä.

    Lindelof:"This is the critical mystery of the season, which is, “What is the relationship between these two shows?” And we don’t use the phrase “alternate reality,” because to call one of them an “alternate reality” is to infer that one of them isn’t real, or one of them is real and the other is the alternate to being real."
     
  8. foenix_

    foenix_ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2006
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuka muuten oli lennon aikana Jackin vierestä kadonnut henkilö, jota hän kyseli Roselta.
     
  9. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Desmond.

    Mitä se sillä lennolla teki onkin sitten ihan toinen kysymys.

    Tulipa myös huomattua että Kate vohki Jackiltä lennolla sen kynän jolla käsirautojaan sorkki. Hauska yksityiskohta.
     
  10. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Olisiko palaamassa Pennyn, vai mikäs sen morsiamen nimi olikaan, luokse? Kun saari oli meren alla, ei maailmanympäri purjehduksen aikana tullut odottamatonta pysähdystä saarelle painamaan koneeseen koodia aina 108 minuutin välein.
     
  11. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Toisaalta jos saari hukkui 1977(?), onko Charles Widmore jo päässyt saarelta mantereelle lisääntymään? Eli onko Pennyä olemassakaan?

    Tuokin on sitten toinen asia että upposiko saari Jugheadin vaikutuksesta vai jostain muusta syystä myöhemmin.
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Toisaalta, jos ajatellaan että hahmo ja näyttelijä olisivat samanikäiset, Penny olisi syntynyt 1974 ja hänhän oli se saaren ulkopuolella saatu lapsi. EDIT: Eräs tarkkaavainen fani huomautti, että Desmondilla oli vihkisormus sormessaan tuolla 815-lennolla. Sitähän ei toki tiedetä, että onko hän naimisissa Pennyn vai jonkun muun kanssa. (Oletettavasti kuitenkin Pennyn.)
     
  13. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Todella hyvä aloitus kaudelle. Lupaa hyvää, että saadaan nyt kunnialla sarja päätökseen. Mielenkiinnolla odotan miten nämä rinnakkaiset aikajanat sovitetaan yhteen, vai sovitetaanko mitenkään.. Mukava nähdä mahtaakohan Faradaylla olla joku rooli ydinkärjen räjäytyksen tuottamassa rinnakkaisaikajanassa.
     
  14. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    ois kannattanut katsoa 0 jakso ennen 1-2. Siinä käytiin 45minuutissä läpi aika tarkalleen jokainen asia mihin 1-2 jaksoissa viitattiin. Mä esim katoin edellisen kauden lopetuksen sen verran sivusilmällä etten älynnyt Flockea smokeksi, mutta kun 0 jaksossa tapahtumat näytettiin uudestaan alleviivaamalla, niin ei jäänyt sekään enää epäselväksi :D

    Ihan ok aloitus. Toinen aikajana on luotu forwardien/backien tilalle hidastamaan saaren juonen kehittelyä :(
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2010
  15. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Toisaalta, Lostihan on tunnettu täysin epäkronologisesta kerronnastaan, tiedä vaikka tämä kutoskauden kohtaus lentokoneessa tapahtuu saaren tapahtumien jälkeen. Tämä siis täysin hatusta heitetty veikkaus, mutta varmasti tämän olemassaolo jollain tavalla kauden loppuun mennessä on selitetty.
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harvinaisen surkea tämä toka jakso:sick:
    Näennäisesti selvisi asioita mutta tempo oli niiiiiiin hidas että meinasi nukahtaa. Oli myös aika uskottavaa että Claire käyttäytyi tuolla tavoin ihmistä kohtaan joka juuri osoitteli häntä mutkalla:hitme:
    Toivottavasti oli koko sarjan viimeinen Kate keskeinen jakso.
     
  17. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, oli kyllä todella tylsä jakso, tuntuu että nämä Kate-jaksot on aina tällaisia täytejaksoja ja mitään ei tapahdu. Ja Clairen mukaan tuominen ei säväyttäny sitten yhtään, toinen hahmo mistä en pahemmin ole koskaan piitannut. Noh, seuraavassa jaksossa on taas Flocke kehissä niin saadaan kunnon meininkiä. :thumbsup:

    PS. niin tämähän oli jo 3. jakso, kun "ensimmäinen" jakso oli tupla.
     
  18. Koskis

    Koskis Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän liittyy ilmeisesti tämä vaihtoehtoinen aikajana. Jake oli tunnistanivaan montakin tyyppiä lentokoneessa, joten tämä Clairen suopea suhtautuminen Kateen voi johtua myös siittä.

    Muita hauskoja poimintoja vaihtoehtoisesta aikajanasta:
    - Ethan oli saarella mukana Clairen synnytyksen valmisteluissa, kuten myös uudessa aikajanassa.
    - Kate toimi kätilönä saarella, nyt toi Clairen sairaalaan ja toimi saattajana. He ystävystyivät saarella tämän jälkeen ja nytkin kävi näin.
     
  19. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin ennen tätä jaksoa uusimman jakson Survivorsia, joten sen jälkeen tämä oli lähes liian hektinen.

    Mutta juu, hyvä jakso ja mukava nähdä Kateakin enemmän roolissa, eikä pelkästään kahden ääliön rakkaushaavina. Juonikin eteni edes hieman, joten jos valitus on tätä tasoa fanien keskuudessa ni finaalin jälkeen saa odottaa atomipommia...
     
  20. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Ja olipa sukunimensäkin vielä Goodspeed.

    Mulle kyllä toimi, tosin temppeliporukka vois ruveta sykkimään pikkuhiljaa. Dogen on kyllä kaikessa mystisyydessään varsin mielenkiintoinen tapaus, eikä varsin osuvasti nimetty tulkkinsakaan huono kakkonen ole.

    Tämä infektio nyt sitten lienee se mikä ranskalaistutkijoita vaivasi (vai oliko siinä vaan kyse Rousseausta & tämän pohjattomasta höyrypäisyydestä?), eli lisätietoa siitä pian, kiitoos. Loppuun täytyy sanoa että oon itse kyllä jopa yllättynyt siitä miten rivakasti nämä alkujaksot ovat edenneet siihen nähden mitä odotin. Hyvin toimii siis.

    EDIT: Jaa niin joo, oli hauska nähdä Rob McElhenney taas LOSTin maailmassa. Muistanko ihan väärin että Aldo on aiemmallakin kaudella nähty? Ei voi muistaa millä, mutta vahva tunne on tästä kyllä. EDIT2: Kyllähän se kolmoskaudella oli.
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2010