DNA:lta pian teräväpiirtoa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana aarno2815, 08.12.2009.

  1. Hadde

    Hadde Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2002
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. TeamU

    TeamU Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jälkimmäisellä noista Sony W5500 löysi kanavan manuaalihaulla, mutta fuj:tech usb-virittimellä dvbviewer ei kanavaa löytänyt. En tosin tiedä teinkö kaiken oikein. Matkaa Oulunkylän mastoon on 4km, mutta asun aika lailla väärällä puolen taloa ja vielä mäen alla. Antennia oli pidettävä ikkunan edessä ja siinäkin kuvan sai helposti katoamaan. Täytyy kisojen ajaksi viritellä antenni parvekkeelle, josta saa vähän paremman ja esteettömämmän suunnan Ogeliin.
     
  3. Hadde

    Hadde Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2002
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, hyvä kuulla, eli löysit W5500 omalla digivirittimellä ja tuolla sisäantennilla? Näkyykö kanava RemuxService nimellä kanavalistalla?
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2010
  4. TeamU

    TeamU Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ja kyllä. Automaattihaulla ei löytynyt, mutta kun manuaalihaulla asetti kohdalleen ja käänteli antennia ikkunan edessä Ogelin suuntaan, alkoi näkyä.
     
  5. HuVe

    HuVe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noitten DNAn lähettimien tehot ovat ilmeisen alhaisia.

    Sony W4000:n omalla virittimellä ei löydy itse tehdyllä antennilla sisällä edes manuaalihaulla 4 km Oulunkylästä. Antenni parvekkeelle ja manuaalihaku niin löytyi. Kun oikea suunta löytyi niin hakee automaattihaullakin. Antennin
    suuntaus oli tarkka, signaalin taso vaihtui heti kun suuntaa muutti (samoin korkeus). Kun kanava oli löytynyt parvekkeella ja siirsi antennin sisälle parvekkeen ikkunan eteen, niin signaali hävisi.

    UHF-kanavat näkyvät Sonylla pelkällä antennivälijohdolla. Kokeilijoille suosittelen ulkoantennia tai vahvistimella varustettua sisäantennia. Tuli aika komias antenni kun väänsi 3m paukkulankaa double quad muotoon pahvinpalaan kiinni. Alkoi usko mennä kun yritti sisällä saada kanavaa näkyviin.

    Sony sanoi lähetteen olevan 1080/25 Hz muodossa. Eikös niitten pitänyt olla
    720p? Äänenä oli joku ylen radiokanava 9.2. n. klo 18, ilmeisesti Radio Puhe.
     
  6. temgesic

    temgesic Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei taloyhtiön antennilla näkynyt pihaustakaan DNA:n signaalista, kämppä siis Myyrmäessä, lähin DNA:n lähetin Oulunkylässä (tai niillä main). Vääntelin sitten metallisen vaateripustimen suoraksi ja teippasin kiinni antennijohdon sisäjohtimeen. Taisi olla melko liki yhtä aallonpituutta, kun henkarin pituus suoraksi väänneltynä on vajaa 150cm. Testikuva näkyy hyvin, vaikka välissä on parvekelasit, moninkertainen ulkoikkuna, jonka välissä kaihtimet kiinni. Oikeastaan antennin asennollakaan ei ole suurta väliä, signaalin laatu on 50%:n molemmin puolin, ihan sama miten antennia heiluttaa.

    Sinällään hauska huomata, miten paljon suuntaavuudella on merkitystä. Voin vannoa, että taloyhtiön antenni on jossain määrin laadukkaampi kuin oma henkariviritykseni, mutta kun se on suuntaava, ja suunnattu ilmeisesti ohi DNA:n lähettimistä, niin eipä näy mitään. Sitten tollainen suuntaamaton lanka-antenni näyttää signaalin ihan hyvin.
     
  7. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
  8. HuVe

    HuVe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttää toi Prosessori-lehti olevan parhaiten informoitu DNA:N testilähetyksistä. Löysin parvekkeen ikkunan edestä paikan, jossa kuvaa näkyy sisällä tee-se-itse-antennilla (kannettavantietokoneen pahvilaatikko pystyssä ja sen päällä pahvinpalaan niitattu johto). Signaalin taso vaihtelee aina silloin tällöin ja ne "virhearvot" mitä sony tarjoaa ovat noin kaksinkertaiset kuin UHF-alueella. Pääasiassa näyttää täyttä signaalia, mutta joskus käy keskitasolla (sonylla ei prosentteja).

    Toivottavasti DNA saa testinsä loppumaan ja pääsee normaaliin lähetystehoonsa. Dna voisi tiedottaa asiasta omilla webbi-sivuillaan eikä Prosessori-lehdessä. Ensin lähettimet pois päältä vaikka on muuta ilmoittanut ja sitten lähettää vajaa teholla.
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Pyhä Jysäys!

    Tännekin jysäytän. Kaikkiin kolmeen vastaavaan topikkiin jysäytän viestin.

    Hillittömät Hillomunkit!

    Villiintyneet Varvastossut!

    EspooLandiassa signaali toimii vihdoin ja viimein.

    66-70% signaalimittarissa näkyy normaaliantennillani parvekkeella. 40% mittarissa sisäantennilla.

    DVBViewer TE löysi kanavahaulla kanavan "YLE HD h.264", mutta DVB Dream ei löydä kanavaa.

    Kanavahaku pitää siis suorittaa nyt uudelleen, koska syntyvä tallenne on toistokelvoton jos käyttää vanhoja "RemuxService h.264.ts"-kanavan parametreja. Töllön virittäjillä kuva/ääni ei ilmeisesti ole hengissä ellei viritä kanavaa nyt uudelleen. Uusi viritys käyntiin heti mars! Kun signaalia vihdoinkin on tarjolla.
     
  10. Shred

    Shred Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama huomattu, juuri sain television ja PS3 PlayTV:n viritettyä, signaalitasot olivat tosin aika huonot.
    (vieläkään en tosin tiedä mistä mastosta lähetystä vastaanotan: kuva)
     
  11. Pikkuhukka

    Pikkuhukka Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jihuu, Pohjois-Siuntioonkin pelittää hyvällä signaalilla Espoon Järvikylän mastosta, matkaa reilut 15 km. Katolla VHF/UHF log-periodiantenni + laajakaistavahvistin. Verkon nimenä näkyy MX8400 SFN Test. Signaalin laatu: Hyvä ja voimakkuus: 4/7 pylvästä eli melkein sama kuin Kivenlahdesta (5/7), suuntaus on sama. Töllönä on Philipsin tuore Full HD/MPEG4-kone. Jippii, perjantaina klo 20 se alkaa!!!
     
  12. sjoujoi

    sjoujoi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.05.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    T2-lähetys näkyy Nurmijärvellä kanavalla E8. Tulee Animal Planetin ohjelmaa 1080i ja dd 2.0. Hain tänään verkkokaupasta UK-mallisen Samsung LE46C650 C/T/T2-television ja todellakin DNA:n T2-lähetys näkyy! Kuva pätkii jonkin verran - kun ei pätki niin on ihan kohtalainen HD-kuva.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Millainen antenni tarvitaan? VHF-harava vaaka-asennossa vaiko pystypolarisoituna eli antenni kyljellään? Vai pitääkö olla vaaka+pystypolarisoitu tuplaharava? Niitä ei myydä missään, itseteko-ohjeet tarvitaan...

    Kokeile kiertää antennia toiseen asentoon, josko se parantaisi vastaanottoa. 45 asteen kallistus ottaa vastaan vaaka- ja pystypolarisaatiot suht samalla voimakkuudella.



    Jaanhans, pitää näemmä alkaa metsästää T2-viritinkorttia tietokoneeseen. Jos antenniasiat saisi ensin tietää. Talviolympialaisia ei kunnolla näkynyt laajakaistaisilla antenneillani, enkä yhtä huonoa vastaanottoa enää halua kärsiä. Ellei signaalin lähetystasoa nosteta kunnolliseksi ja vastaanotossa pärjätä edullisella antennihärvelillä, jätän T2-vaiheen väliin. Ei ole varaa militaariluokan vahvistimiin ja sadan metrin antenniklustereihin ja reaaliaikaisiin signaaliprosessoreihin, jotka seulovat taustakohinan seasta heiveröistä T2-signaalia. Puuttuu noin miljardi taalaa taskurahaa.
     
  15. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on sama antenni, jolla vastaanotin Vancouver-kisat - halpa log-periodinen VHF/UHF-antenni. Taidan olla kuuluvuusalueen ulkopuolella, mikäli DNA:n karttaan on uskominen. Talvella T-HD:kin pätki satunnaisesti. Digitan HD:n jäljiltä DNA:ta varten jouduin talvella etsimään antennille uuden paikan - oli talon päädyssä, nyt reilut 4m harjan yläpuolella suuntana etelä (=Korpilampi). Samsungin "signaalinvoimakkuus" näyttää 84 (asteikkolla 0-100) ja "bittivirhetaso" 1600-1800 (asteikolla 0-2000). Muilla kanavilla sig =90 ja virhetaso 0. Nyt ei pätki kuten illalla. Illalla huomasin, että jopa tuosta etelä puolelta Vantaalle liitelevät lentokoneet saivat HD-kuvan pätkimään.

    lisäksi ullakolla noin 5-6m päässä antennista on Triaxin antennivahvistin (gain 20dB).
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2010
  16. JiiJii70

    JiiJii70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.01.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jokos niitä virittimiä saa tietokoneeseen? Missään ei ole vastaan tullut.
     
  17. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Ilo voi loppua lyhyeen, sillä DNA on ilmoittanut lopettavansa DVB-T2 testit
     
  18. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et ole koittanut huoltomenuun mennä ja testata josko aluekoodin voisi muuttaa pohjoismaiseksi 655 malliksi, ja näin saada kaapeli HD Ready toimimaan? Ainakin aikaisemmilla verkkiksen tuonti B530 malleilla onnistui muuttamaan B535:ksi.
     
  19. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole huoltomenussa vielä käynyt. Tässä UK-mallissa on maavalintana vain Englanti ja Irlanti. Kello ja kielet (menut, tekstitys, ohjelmaopas, ääkköset, kaikki suomeksi) toimivat virheettömästi. Yksi puute on: Englanti valittuna ei toimi digi-TV:ssä teksti-TV - ulkoisista analogilähteistä toimii normaalisti. Englanissa on digi-TV:ssä kehityneempi MHEG-"super-teksti-TV". Jos valitsee maaksi Irlannin teksti-TV toimii aivan normaalisti, mutta T2-ei toimi ilmeisesti lainkaan - ei edes manuaalihaulla löydä E8-T2-kanavaa.

    Huoltomenussa ei voi muuttaa maavalintaa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2010
  20. Sello

    Sello Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä liity teräväpiirtoon yhtään, mutta DNA:han. Muutin alueelle, jossa on DNA tv-operaattorina ja aloin katsomaan heidän tarjontaansa. Viimeksi Elisan palveluita käyttäneenä hämmästyin, kuinka surkea ja olematon kanavatarjonta DNA:lla oikeasti onkaan.

    Pakettien kanavasisällöissä ei tunnu olevan juuri mitään järkeä. Jos haluat jonkun tietyn kanavan, niin saat sen lisäksi tukun turhia kanavia. Otetaan esimerkiksi käyttäjä, joka haluaisi katsoa NHL:ää. ESPN America puuttuu kokonaan DNA:n tarjonnasta (eletään vuotta 2010 eikä ole edes HD-kanava kyseessä) ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää Viasat-paketin hankkiminen. Hintaa n. 30e ja muutama peli per viikossa. Tiedän kyllä ESPN Playerin netistä, jolla saa kaikki pelit, mutta jos tv:seen... säälittävää.

    Yksittäisillä extra-kanavilla hinta 4,94e/kk, mitä helvettiä... Missä siis luuraa DNA:lta kanavapaketit, joita saisi itse rakentaa valitsemalla tietyt kanavat listasta?