Sauna - Wash Your Sins

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Alysoni, 14.02.2008.

  1. pose

    pose Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2009
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tämä oli loistava elokuva ja ylivoimaisesti hienoin suomalainen tekele.
    Huvittavaa on ollut seurata keskustelua ns. juoniaukoista, joita osa ei pysty käsittämään ja osa pitää nerokkaina heheh.:thumbsup:
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ihan hyvä leffahan tämä on, mutta jotenkin ei vaan suurempiin kehuihin innosta... Oikeastaan koko leffa tuntui vähän ankealta, juonesta en kuitenkaan kovin suuria aukkoja löydä niinkuin jotkut. Silti, aineksia olisi ollut parempaankin.

    Jos vain olisi tehty samalla innolla ja asenteella kuin tekijöiden edellinen leffa, Jadesoturi... Jossa toki siinäkin on puutteensa, mutta olisi luullut että kokemuksen myötä taso olisi parantunut eikä laskenut niin kuin nyt mielestäni kävi.:sleep:
     
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tämä tuli tsekattua noin kuukausi sitten. En ole suomielokuvan ystävä, joten suhtauduin tähänkin tietyllä varauksella, vaikka ennakkoon olin kuullut positiivisia arvioita ja onhan genre kerrankin vähän eri kuin yleensä. Visuaalisesti elokuva oli oikein komea, harmaita sävyjä käytettiin kauniisti ja metsä oli hieno ympäristö.

    Alussa kirjakielimäinen puhe ärsytti hieman, mutta kyllä siitä yli pääsi. Lopussahan leffa meni melkein jo art housen puolelle, mikä oli ihan piristävä yllätys. Jotenkin tuntui, että tässä oli hyvä idea, mutta sitä ei oikein osattu hyödyntää ja käyttää, ja loppupuolella homma vähän lässähti käsiin. Silti kivan erilainen perinteiseen kotimaiseen leffatarjontaan verrattuna.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Erittäin hyvän näköinen leffa, mutta valitettavsti juoni sisältää aukkoja enemmän kuin on suotavaa. Onko kenelläkään tietoa, että onko tästä oikeasti tulossa joku ohjaajan versio, vai onko kommenttiraidan höpötyset vain huumoria? Nimittäin jos kommneetiraidan jutut pitävät paikkansa, niin kyseessä olisi ihan eri elokuva joka voisi toimiakin myös tarinan kannalta. Tällaisenaan leffa on ihan ok.
     
  5. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Komppaan. Tämä elokuva hyötyisi todella paljon vähän erilaisesta versiosta. Sellaisenaankin toki hieno suomalaiseksi kauhuelokuvakokeiluksi... :)
     
  6. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saunan ensi-illasta on kohta jo 3 vuotta, eikä ohjaaja-Annilalta ole sen jälkeen tullut uutta. Mitähän miehelle kuuluu. Viime vuoden helmikuussa julkaistiin uutinen, että Annila valmistelee ihmissusielokuvaa nimeltään Human, joka kertoo sudesta, josta tulee ihminen. Mutta onkohan tuo hanke edennyt mihinkään.

    Mielellään näkisi Annilalta uutta, sillä Sauna on loistava elokuva (sisältäen yhden hienoimmista/parhaimmista loppukohtauksista mm. musiikin ja visuaalisuuden ansiosta), Jadesoturikin oli ok.

    EDIT: Sauna on näköjään julkaistu tämän vuoden heinäkuussa Englannissa DVD:llä nimellä Evil Rising, ainakin Play:ssä myynnissä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.10.2011
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Minusta oli mahtavaa nähdä Viktor Klimenko pitkästä aikaa valkokankaalla (vanha kunnon Seppo Sonkavaara viimeisestä Komisario Palmusta).

    DVDComparessa ovat listattuna tiedossa olevat DVD-julkaisut (tällä hetkellä 8 kpl) ja sinikiekot (jetzt 1 Stück).
     
    Viimeksi muokattu: 02.10.2011
  8. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    No niin kaiken maailman sauna/terassikaiuttimien jälkeen..

    Karmean huono leffa. Yritetty "nerokkaasti" yhdistää jotain sota-ajan draamaa ja kauhuleffaa, vaan mikäköhän oli pointti ja se painostavan kauhun lähde, tarkoitus, tai ylipäätänsä koko leffan juoni? Käsittämätöntä poikkoilua tönköllä dialogilla. Kaiken toki kruunasi lopun "innovatiiviset" zombeilut. Alko kyllä vituttamaan ne kamerakikkailutkin jo aikaa sitten.

    1½/5 (yksi yrityksestä, puolikas maisemista)
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2015
  9. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 240
    Saadut tykkäykset:
    1 037