Vancouver HD-lähetys myös antenniverkossa!

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hiivari, 27.01.2010.

  1. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    DNA:n lähetteessä on luultavasti jotain omituisuuksia, juuri huomasin että kuva sittenkin näkyy dvbviewerillä mutta vain tallennetta katsottaessa (esim. ajansiirrolla toimii). Welhon kaapelin kautta Yle HD näkyy suoraan, sekin H.264 pakattua dvbviewerin mukaan.
     
  2. go4it

    go4it Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2005
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh. Kiitos infosta. Tämähän on kyllä melko noloa. Että ensin luen manuaalin ja soitan vielä Samsung-tuotetukeen ja saan vahvistuksen, että ei näy noi koelähetykset. Mutta että en edes kokeillut:hitme:. Yleensähän sitä kokeillaan ja tuohtaan ja sitten vasta tartutaan manuaaliin... Tulipa sitten tämäkin tehtyä.
     
  3. Hadde

    Hadde Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2002
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt löytyi kanava tuolla Ohlsonin DVB-2687A sisäantennilla, signaalitaso KORKEA, kuva tulee Korpilammen lähettimeltä. Todella herkkä on paikan suhteen kun liikuttelee antennia.

    Siirsin antennin jatkokaapelilla ylemmäs ja lähemmäs ikkunaa niin W5500 automaattihaku löysi kanavan.
     
  4. timbba80

    timbba80 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.01.2010
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ymmärrä, ei ymmärrä..

    Kun tekstilähetykset alkoivat, sain haettua kananvan televisioon ilman mitään ongelmia. Myös testikuva näkyi.

    Sen jälkeen tuli noita katkoksia jolloin kuvaa ei näkynyt, ja tuon jälkeen en ole myöskään kuvaa enää näkyviin saanut. En ole muuttanut mitenkään järjestelmiä, antenni on sama, suunta on sama, ja television (panasonic tx-p46g15) pitäisi tukea mpeg-4:sta.

    Onkohan lähetystehoja sitten pienennetty siitä mitä ne alussa oli, koska itse asun aivan rajalla (Lohjan takana Virkkalassa).
     
  5. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Osoittaako antennisi itään eli kohti Järvikylän lähetysantennia? Jos kyllä, niin kuvaa et saakaan näkyviin. Minun mielestäni Järvikylän antenni on ollut paskana tämän kuukauden ajan. Viime kuussa lähetys vielä jotenkuten toimi tilapäisesti, mutta ei ole sen koommin toiminut.

    Muiden lähetysantennien kyylääjiltä kyllä tulee kommenttia, että kuva kuulemma näkyy, mutta yksikään ei ole allekirjoittanut saavansa nimenomaan Järvikylän lähettimestä tervettä kuvaa. Jotain skeidasignaalia sieltä ehkä lähtee ilmoille, mutta kanavahaku ei kanavaa löydä tai ainakaan kuvaa ja ääntä ei löydy.

    Minä oletan hatusta vetäen, että tämä kuukausi ollaan DNA:n toimesta tarkkailtu sitä, miten etäälle muut lähetysantennit kantavat, yksi antenni kerrallaan toimimaan lisäten, ja Järvikylä pidetään toistaiseksi pimeänä. Sen lähetysteho ja antennin suuntakuvio määritellään niin, että signaali ulottuisi juuri ja juuri vain sinne saakka minne muut lähettimet jaksavat. Vältetään liikaa päällekkäisyyttä peittokartalla.

    Saa nähdä käynnistetäänkö Järvikylän lähetin 12.2.2010 vaiko 12.2.99999999999999999.
     
  6. Qla

    Qla Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään sitten kävin ajeleen lähemmäksi Espoon kartanon lähetintä ja länsiväylältä kun käännyin kauklahden tielle niin vähän aikaa ajettuani alkoi testikuva näkyä ja signaali voimistui 100%. Laitteistona siis läppäri, DVBviewer ja fujitech omalla antennillaan.. Ongelma näyttäis sitten olevan vastaanottimen herkkyys / lähettimen teho.. Seuraavaksi on vuorossa askarrella parempi antenni kun ohlsonin sisäantennillakaan ei tehnyt mitään tässä ison omenan korvilla..
     
  7. timbba80

    timbba80 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.01.2010
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, juurikin tuo masto lienee se josta signaali meille aiemmin tuli. Tuo kattoruoska on suunnattu kohti Latokaskea, Digitan mastoa kohden, mutta kartasta katsoen aika lailla samalla linjalla ovat molemmat täältä katsoen. Tietenkin hieman voisi antennia koittaa käännellä ja katsoa mitä tapahtuu, mutta jos kerran koko Järvikylän antenni on pimeänä, en viitsi katolle kömpiä.

    Pistin myös DNA:lle tuosta kyselyä, katsotaan mitä vastaavat..

    Pentele. Pitänee ostaa joku kannettava antenni, ottaa jostain romukopasta yksi usb-digiviritin ja lähteä autolla lähemmäksi seuraavaa mastoa...




    *edit* Tuossa yläpuolella tuli varmistus että mastosta tulisi dataa pihalle kun ajaa tarpeeksi lähelle (eikö tuossa samasta lähettimestä puhuta). Vai olisiko mahdollista että sielä on jo saatu signaali tuolta Korpilammen lähettimestä? Mystistä touhua, ehkä huomenna voisi ajankuluksi huitoa hieman antennia pohjoisempaan ja katsoa tapahtuuko mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2010
  8. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vastaanottoherkkyydestä sen verran, että saan kaikki muut kanavat virheettömästi näkyviin vaikka antennejani kääntäisin mihin tahansa asentoon, siis täysin sivuttainkin. Talon molemmilla puolilla voi antennit panna miten tahtoo, signaali löytyy. Näin asian pitääkin olla kun lähetysteho on kunnollinen.

    Pienellä teholla lähetettävien DNA-signaalien suhteen asia on toisin. Toinen antennini osoittaa suunnilleen Espoon läntiseen lähettimeen ja toinen osoittaa suunnilleen pohjoiseen lähettimeen (antennin kääntely ei paranna tilannetta). Kumpikaan antenni ei saa signaalia esille, 0...12% signaalimittarissa ei riitä kanavahakuun tai muuhunkaan. Pohjoinen lähetin lienee liian kaukana minusta, okei, mutta edes läntisen lähettimen pitäisi näkyä täällä Kauniaisten Kuningaskunnan paikkeilla
     
  9. calmut

    calmut Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyrylän lähettimestä onko havaintoja...??

    Etelä-Sipoossa yritetää saada signaalia , eilen haettiin König ulkoanteni , nyt vain pitäisi virtalähde hakea kun unohtui..

    ja ei viittisi turhaan jos ei toimi mutta kai sen on kokeiltava...
     
  10. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    DNA lupaa MPEG4-testikuvaa pk-seudulle ennen kisoja


    Vancouverin talviolympialaisista Ylen HD-kuvaa operaattorina toimittava DNA uskoo saavansa MPEG4-pohjaiseen signaaliin perustuvan testikuvan lähetystehon pääkaupunkiseudulla normaalitasolle ennen kisojen alkua. Tällä hetkellä testikuvaa lähetetään keskeneräisten säätöjen vuoksi poikkeavan alhaisella teholla.

    Lukuisat teräväpiirtolähetyksistä kiinnostuneet katsojat ovat viritelleet tv-laitteitaan ja -antennejaan jo etukäteen, jotta kaikki olisi valmiina, kun kisat alkavat. Monia on askarruttanut se, että testikuva näkyi voimakkaan signaalin myötä pääkaupunkiseudulla muutaman päivän ajan tammi-helmikuun vaihteessa, mutta hävisi sitten helmikuun alussa.

    DNA:n aluejohtajan Juhani Simpasen mukaan alkuvaiheen testikuva oli MPEG2-pakattua ja sitä lähetettiin normaaliteholla. Sen jälkeen siirryttiin MPEG4-signaaliin ja testaamaan sekä säätämään lähetysverkon yksitaajuusominaisuuksia (SFN) alhaisella lähetysteholla.

    - Kun säädöt on saatu kohdalleen, lähetysteho nostetaan normaaliksi. Uskomme, että tähän päästään ennen kisojen alkua viimeistään perjantaina. Tavoitteena on, että mitään ei jää kisoista näkemättä, Simpanen toteaa.

    Pääkaupunkiseudulla Vancouverin HD-koelähetykset tapahtuvat VHF-kanavalla 8 (198,5 MHz) neljän lähettimen voimin. Ylen toimittaman kuvamateriaalin formaatti on 1080i MPEG4 layer 10 H.264.

    Vancouverin HD-pilotin näkyvyysalueen voi kätevästi tarkistaa DNA:n kotisivulla olevasta peittokartasta, josta pitää valita kohta ”HDTV-koelähetykset ja lähettimet” eli violetti väri.
     
  11. thnninen

    thnninen Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maanantai-iltana kiipeilin rivarin katolla antennia kääntelemässä kohti Hyrylää...

    Kun se oli lähes irti kiinnikkeistään ja vääntelin perää alas vähän vinoon, kuva tuli näkyviin.

    Eli todistettavasti ainakin silloin toimi. Ja tämä siis Korsossa, matkaa lähettimeen n 5 km, ja pirun tarkka oli tolle korkeussuuntaukselle. (Tällä hetkellä ei toimi, koska en saanut sitä antennia kiinnitettyä sellaiseen asentoon missä kuva näkyisi.)
     
  12. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt näkyy!

    Triax TR 500 boksi
    taso 88%
    laatu 100%

    log-periodinen VHF/UHF-antenni
    noin 10 metriä maanpinnasta
    mastovahvistin 20dB
    suunnattu Korpilampeen
    matkaa lähettimeen yli 20 km
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2010
  13. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteet on espoossa ilmeisesti säädetty. Nyt näkyy mpeg-4 töllössä yle hd. Töllö löysi sen ihan oikealla nimellä (yle hd)!
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Pyhä Jysäys!

    Totta Turiset, Kuomaseni! Jysäytän minäkin peljästykseni tännekin topikkiin.

    Hirviömäiset hellapoliisit!

    Vetehisen Vaippahousut!

    EspooLandiassa signaali vihdoin toimii runsaan itkun ja hammaskiristelyn jälkeen. Kolme karvaakin jäi kaljusta irti kiskomatta. Vielä päivä ilman signaalia ja olisin ollut keilapallo vallan.

    66-70% signaalimittarissa näkyy normaaliantennillani parvekkeella. 40% sisäantennilla. Ääni ja kuva toimii.

    DVBViewer TE löysi kanavan "YLE HD h.264", mutta DVB Dream ei löydä kanavaa.

    Kanavahaku pitää muistaa suorittaa nyt uudelleen, koska vanhoja "RemuxService h.264.ts"-kanavan parametreja ei voi hyödyntää.
     
  15. Pikkuhukka

    Pikkuhukka Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jihuu, Pohjois-Siuntioonkin pelittää hyvällä signaalilla Espoon Järvikylän mastosta, matkaa reilut 15 km. Katolla VHF/UHF log-periodiantenni + laajakaistavahvistin. Verkon nimenä näkyy MX8400 SFN Test. Signaalin laatu: Hyvä ja voimakkuus: 4/7 pylvästä eli melkein sama kuin Kivenlahdesta (5/7), suuntaus on sama. Töllönä on Philipsin tuore Full HD/MPEG4-kone. Jippii, perjantaina klo 20 se alkaa!!!
     
  16. timbba80

    timbba80 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.01.2010
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama homma, täälläkin toimii nyt. Ei tarvinnut antenniakaan suunnata uudestaan, eli osoittelee Digitan mastoon edelleen. Ja yhdellä yleisantennilla olen liikkeellä.

    Hassua tässä on se, että DNA:n palvelusta tänään päivällä vastattiin siihen malliin että eivät itsekkään tienneet sielä että lähettimet eivät toimineet täydellä teholla jne..

    Nyt pitäisi vielä jaksaa raahata saunavision digiboksi makuuhuoneeseen, jotta pystyy myös makkarissa katsomaan hd lähetyksiä (tosin vain 720:nä :( ).
     
  17. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kylläpä vain, testikuva näkyy.
    Onneksi ei ihan hirveästi tullut väännettyä signaalia etsiessä, rahallista panostusta tuli kyllä 2.75€ antennitarpeisiin.
     
  18. thnninen

    thnninen Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kukaan saanu tvielä tänä iltana Hyrylän lähettimeltä kuvaa?

    Meillä ei ainakaan näy.
     
  19. Critter

    Critter Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2001
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korson Jokivarressa toimii hienosti sekä saunavisio boxilla ja mythtv:n kanssa.
    Mahtavaa, ehkä sittenkin jaksaa katsoa muutakin kuin lätkää. :naminami:
     
  20. calmut

    calmut Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    hyrylästä on yritetty etelä-sipooseen mutta ei pihaustakaan König ulkoantennilla, tosin ei ole kovin korkealla.. huomenna uus yritys

    aika katveessa ollaan mutta näkyvyyskartan mukaan juuri ja juuri pitäisi olla näkyvyysueella..

    katolla oleva antenni antaa jotain pientä pihinää mutta se on on ulkonäön mukaan UHF antenni

    toivo testikuvasta elää..