Putous (MTV3)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Professional, 09.01.2010.

  1. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minusta Jaakko Saariluoma on hyvä. Hänellä leikkaa reaaliajassa, hän osaa lennosta tarttua kiinni vuoropuheluun ja heittää komiikkaa myös omien mokauksiensa päälle, ei jumiudu. Moni muu "koomikko" osaa olla hauska pelkästään käsikirjoitusta lukiessaan, ei kykene minkäänlaiseen luovaan reaaliaikaiseen keskusteluun.

    Uutisvuodossa viimeksi (uusitaan Ykkösellä tänään klo 18:30) Saariluoma vääntää läppää ihan solkenaan, eikä taatusti lue mitään kässäriä paperista vaan päänsä sisältä ammentaa kaiken. Tähän ei moni pysty.

    Kokonaan oma asia on se, tykkääkö joku Saariluoman tyylistä vai ei, mutta erittäin lahjakas hän silti on tässä "oivaltamisen nopeudessa". Puhenopeus hänellä pysyy aina rauhallisena ja paniikittomana, ja lanttu silti leikkaa salamana.

    Esim. Uutisvuodon Tervolla kestää paljon pidempään, hän hitaasti pohtii päässään mitä aikoo seuraavaksi sanoa. Reagointiviive on huomattavan suuri, vaikka hän periaatteessa kirjailijana onkin ammattilainen sanojen pyörittelyssä. Mutta hidas.

    Toinen nopeasti reagoiva eräänlaisen komiikan taitaja on Janne Kataja, joka myöskin osaa reaaliajassa vääntää (härskiä) huumoria ja hänellä suu papattaa papupataa nopeammin jos oikein käyntiin pääsee. Hän on purskahtelevampi ja eloisampi, siinä missä Saariluoma on viilipyttymäisen tyylikäs virnistelijä.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2010
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvää analyysia yllä, noinhan se on.

    Itseäni on tässä(kin) ketjussa ihmetyttänyt juuri Saariluoman haukkuminen, vaikka kaveri on tosiaan aidosti lahjakas ja ikävä kyllä selvästi parasta mitä tässäkin komediayrityksessä on ollut.

    Tapaus Kataja taas kertoo surullista kieltään siitä, miten alhaiseksi taso Suomen nykyviihteessä on mennyt, vaikka kaveri ei täysin lahjaton olekaan mutta ei kyllä naurata. Toisaalta ei niitä edustamiaan ohjelmiakaan pysty katsomaan että sikäli sopivaa.
     
  3. RonJ

    RonJ Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2001
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä käy ehottelee.. :thumbsup:
     
  4. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Hemmetti.. juuri katsoin uusimman jakson Katsomosta ja ruttokansantuote sitten putos :OI Itse en voi ymmärtää tuota parsamiestä näin monen viikon jälkeen. Kerran tai kaksi se nauratti, mutta nykyään kaikki on vain sitä samaa. Tämä pilottimies vaikka on samaa tyyliä niin se vetää uusia juttuja joka viikko.

    Itse ohjelmasta osa sketseistä on todella heikkoja, mutta pari per jakso plus tuo hahmokilpailun voi luokitella hyväksi viihteeksi. Tuota viikkokatsausta en tällä kertaa edes jaksanut katsella.. jotenkin niin kuiva osio kertakaikkiaan.

    Noh.. ruttokansantuotetta ja tuoreimpia ufohavaintoja jäädään kaipaamaan täälläpäin. :D
     
  5. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tajua kanssa :hitme:

    Hahmot on muutenkin ollut kohtuu pettymys tässä ohjelmassa, joka muuten on harvinaisen hyvä suomalaiseksi huumorishowksi.
     
  6. smöög

    smöög Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ymmärrä.. Raisa Reikänaama (alusta asti suosikkini Maria Tyrnin kanssa) putosi, ja Jone Riksusta jatkaa. Millaisen ihmisen mielestä tuollainen "ime parsaa" -teletappi on hauska? Ei naurattanut tuo repliikki sillon ekalla kerralla, eikä naurata vieläkään. Mitään muuta hahmo ei sitten ole keksinyt. Se tämänviikkoinen "menikö jakeluun" -postimieskin parempi :OI
     
  7. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parsatyyppi on kyllä ketuttanut jo alusta asti. Toisaalta onnistunut on hahmonsa kanssa, kun on niin ärsyttävän näköisenkin siitä saanut. Mutta Reikänaamaa tulee ikävä :weep:

    On muuten ensimmäinen mainoskanavan lauantai-viihde, joka tulee katsottua joka kerralla. Volasen sketsit tunnistaa kyllä välistä, heti näkee sen Julmahuvi/Ihmebantu-meiningin.
     
  8. Santanen

    Santanen Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tajusin, että Putoushan on yhdistelmä kaikkia aiempia suomalaisia sketsisuosikkeja:

    - Studio Julmahuvia (ennakkoon tehdyt ohjelmaosuudet, älykästä aikuisten huumoria)
    - Läpivetoa (livesketsit, spedemäistä koko perheen nonsense-huumoria)
    - Kummelia/Pulttiboisia (Vuoden sketsihahmo -kilpailu, pikkupoikiin uppoavaa naamanvääntely-hokema-huumoria)
    - Nyhjää tyhjästä (improvisaatiotehtävät)

    Kyllä Putouksesta pitäisi jokaisen löytää ainakin jotain hauskaa. Minuun uppoavat oikeastaan nuo kaikki osuudet, ehkä parhaiten livesketsit.

    Improvisaatiotehtävät eivät ole toimineet niin hyvin kuin voisivat. Ehkä syynä on se, että niitä tehdään melko harvoin ja aikaraja kahlitsee luovuutta. Aikarajat pois ja useampi impro peräkkäin, niin voisi irrota jotain hulvatonta.
     
  9. Santanen

    Santanen Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö se ole aika helppo arvata: pikkupoikien. Käsittääkseni "ime parsaa" on jo aika suosittu hokema koulujen pihalla. Koulupäivän jälkeen ei muuta kuin nettiin äänestämään Jonelle lisää ääniä.

    Minun mielestäni parhaat hahmot ovat olleet Raisa Reikänaama ja Kete Rahkonen. Molemmat pistävät hymyilyttämään jo pelkällä olemuksellaan.

    Eniten plussaa annan niille kuitenkin siksi, että ne ovat onnistuneet kehittymään hahmoina: miesten ehdottelulle torjuva Raisa onkin osoittautunut itse mitä pahimmaksi flirttailijaksi, Keten kohdalla taas kova ulkokuori on rapissut ja alta on paljastunut jotain herkkää.

    Harmi, että Raisa putosi!
     
  10. Nautiskelija

    Nautiskelija Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samaa mieltä. Sketsihahmon kehittyminen alun vahvasti karrikoidun luonteenpiirteen alta, on mielestäni ollut näinkin lyhyellä aikavälillä hienoa nähdä. Juuri Raisan ja Keten kohdalla näin on uskallettu ja osattu tehdä. Riksun Jone oli alussa aika vallaton, mutta on jäännyt liiaksi polekmaan parsan ympärille.

    Jo pudonneista olisin halunut Vaalimaan Vampyyrin jatkaneen pidempään. Siinäkin olisin nähnyt hyvää potentiaalia kehittymiselle. Ehdoton pettymys oli Hissun esittämä Juri. Ei oikein koskaan lähtenyt lentoon, ehkä sitä tanssiosuutta lukuunottamatta.
     
  11. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Toivottavasti Raisa saa oman spinoffin... :)
     
  12. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    EI EI EI! Kaikista surkein hahmo alusta asti on ollut nimenomaan Raisa Reikänaama. En voi käsittää, miten niinkin hienot hahmot kuten Aimo Alamansikka ja Juri Kakka ovat voineet pudota ennen Raisaa... Koko Raisan rypsiöljyolemus ja Saariluoman vonkaaminen synnyttivät valtavan myötähäpeän ja surullisen hämmennyksen tunteen. Onneksi putosi viimein.

    Muista hahmoista sen verran, että Kete Rahkonen on parantanut huimasti ja on melko tasoissa sen mummon kanssa. Jonea en ole oikein koskaan ymmärtänyt. Jurilta olisin toivonut hieman parempaa suoritusta, mutta nyt se on myöhäistä...
    Kaikki muut hahmot ovat olleet ärsyttäviä.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uskomatonta roskaa. Tulee ihan mieleen jotkut peruskoulun touhut. En tiedä, meneehän tää kertakidutuksesta aina välillä? Harvoin on tullut yhtä suurta tunnetta muuttaa pois, jonnekin. Hetkikin tätä vaan laittaa masentamaan. :sick:
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Heikoin jakso tähän mennessä. Pötrix sentään huvitti... :)
     
  15. LyhjeHylje

    LyhjeHylje Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku suomentaa mitä Kete murjaisee lopussa ennen putoajan julistamista? Minusta se kuulostaa aivan "mjorm mhumm ommuu n*nnipihalta" mutta epäilen korviani. Tai sitten ensi viikolla on Keten vuoro pyytää anteeksi Suomen kansalta.
     
  16. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Yritin youtubesta kattella, että näkisi mistä oikein on kyse.
    No yritykseksi se jäi, Isänmaan toivojen jälkeen ei suomihuumorille ole tarvinnut nauraa.
     
  17. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näitähän se hokee:
    - Piimää, pontikkaa ja penaltyshot
    - Maijahii, maijahaa, maijahuu, maijaho-ho
    - isäsä poika
     
  18. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä tää uusin oli yksi parhaista jaksoista. Paljon todella hyvää läppää ja aika selvää on, että kolme parasta sketsihahmoa oli kehissä ja niistä oikea putosi. Tuo viimeinen esitys Jonelta oli tosin aika huikea, näyttelijälle propsit siitä. Ja se reagointi siihen "parhaisiin paloihin", ei huhhuh. Parhaiten näytelty hahmo noista kaikista, mutta ei paras hahmo. Vaikea sanoa voittaako Kete vai Marja :D
     
  19. LyhjeHylje

    LyhjeHylje Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta "nännipihaa" en ole aikaisemmin kuullut. Enkä varmaan kuullut eilenkään mutta vaikka miten monta kertaa kelaan tuota kohtaa niin se on ainoa sana jonka muminasta erotan.
    Kyseinen kohta on siis Keten viimeinen(tai toiseksi viimeinen) repliikki ennen kuin putoajan nimi julistetaan.
     
  20. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä Rahkosen isän poika putoaa tänään niin kovaa ja nopeasti ettei ehdi edes "PIIMÄÄÄÄÄ!!" huutamaan... :thumbsup: