Laitetelineen rakentelua

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana Hermoheikko, 10.04.2007.

  1. Kahimooni

    Kahimooni Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2004
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Petsi vedetään aina puuvalmiiseen pintaan. Osmo hylkii sitä.

    Jos mustan petsin vetää paljaalle puulle muutamaan kertaan ja lopuksi vaikkapa mustaa Osmoa, luulisi pinnan olevan hyvinkin pimeä. :D

    -K
     
  2. Bad_Taste

    Bad_Taste Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2005
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole pleksin vaan karkaistu, etsattu lasi. Lasiin saa viisteet, reiät yms. tilattaessa.
     
  3. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kuvaa, kun sain laatikot pintakäsiteltyä ja paikoilleen. Kaikki nuo DVD:t tosiaan mahtuu noihin kahteen laatikkoon.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  4. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Suunnittelussa on laitekaappi ja ajatus olisi tehdä siitä suljettu, tiiviit lasiovet eteen.

    Sisään tulee T.Amp 2400, Onkyo viritinvahvistin, PS3, DVD pyöritin ja tilaa muutamalle lisälaitteelle.

    Kuinka hyvän tuuletuksen tuollainen paketti vaatisi?
    Riittäisikö vaikka 2*200mm kotelotuulettimet toiseen päähän ja toisessa päässä 2*200mm reikää pölysuojien kanssa?
     
  5. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattasko jättää takaa auki niin välttys tuulettimilta? Vaikka ylhäältä ja alhaalta jos ei ihan avonaista halua? Kukaan tuskin pystyy tohon vastaamaan kyllä se pitää testaamalla todeta.
     
  6. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Mulla on nyt sellainen teline mikä on takaa ylhäältä auki.
    Täytyy pitää lasit edestä myös auki, muuten ainakin PS3 lämpeää niin että alkaa tuuletin puhaltaa. Jos lasit edessä auki, niin sit se on hiljaa, eli tuuletus telineessä ei toimi.

    Helpompi ois kyllä suunnitella ja tehdä ihan avonainen teline
     
  7. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on tulossa rakosten yläreunaan 80mm tuuletin puhaltamaan ilmaa pois rakosesta. Subivahvistin ja jakari jää yhteen rakoseen puulevyn taakse piiloon, mutta jätän puulevyn alareunaan raon, josta korvausilma tulee sisään. Eli lämmin ilma pois yläreunasta ja korvausilma sisään alareunasta. Tyypilliseen tietokoneen kotelon tyyliin. Puhallinten käynnistyminen 30C releellä.
     
  8. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nimenomaan näin voi tehä ilman tuulettimiakin. Raot ylös ja alas. Silloin tulee "luonnollinen tuuletin" kun lämmin ilma poistuu ylhäältä ja alhaalta tulee korvaus ilmaa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2010
  9. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hivenen pitkäksi venynyt projekti on taas edennyt. Elikäs uusi proto on kannettu olkkariin ja lähipäivinä on testauksen aika.
    Muutoksena edelliseen on mm, että samassa kalusteessa on nyt:

    Tehokas HTPC (jolla pyörii myös uudet pelit)
    Vahvistin
    Etukaiuttimet
    Subwoofer
    Ups
    2 kpl normaaleja vetolaatikostoja
    Pitkä ääntä absorboiva poistoilmakanava

    Tyylillisesti tuo on identtinen vanhan kanssa, mutta korkeutta ja syvyyttä on lisätty. Uudet mitat:
    lev. 2400 mm
    kork. 565 mm
    syvyys. 465 mm

    Kuvissa proto vielä hieman kesken eikä piuhoja ole vielä kytkettynä:
    kuva 1 [​IMG]

    kuva 2, vanha proto mutta tekstikuvaukset täsmäävät uuden kanssa:
    http://www.flickr.com/photos/mcinen/4302873953/
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2010
  10. UrsusArctus

    UrsusArctus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harrastatko liiketoimintaa noilla integroiduilla huonekaluilla? Ihan kätevä ideahan tuo on, mutta niin yksinkertaista ei ole värkätä tuon tietokoneen ja sen softien ym. kanssa, mitä annat ymmärtää.
     
  11. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liiketoimintaan en kommentoi tässä vaiheessa sen enempää, mutta ideana tuossa on 100% turn-key periaate + optio etäkäyttöylläpidolle.
    Halutessaan tietysti voi hankkia palikka kerrallaankin ja väsätä itse.
    Komponentit, softat, asetukset, nat ja dns -säädöt, valvontajärjestelmän säädöt, kännykkäasetukset yms. sisältyvät kaikki tuohon eli itse ei tarvitse osata mitään, joskin arkikäyttöä helpottaa huomattavasti perusjuttujen hallinta tai paremminkin niin, että mitä enemmän osaa, sen enemmän siitä saa irti.
    Minimivaatimustaso on, että osaa käyttää hiirtä ja näppistä (ja kännykkää). Tuplaklikinhallintakaan ei ole pakollinen ;)

    Oman käyttöliittymäsoftan osalta projekti on täysin vaiheessa. Ideoita ja apua otetaan vastaan sen osalta. Tällä hetkellä tuo on toteutettu valmiiden, pääasiassa ilmaisten, softien varaan.

    Lisäksi tuo tulee tottelemaan äänikäskyjä - alkuun tosin vain englanniksi. Kännypuolelle ei ole vielä löytynyt sopivaa softaa, jossa voi äänikäskyn liittää haluamaansa toimintoon, mutta pc-puolella ei ole ongelma. [edit: Androidin myötä tuo kännykän kautta äänikäskytyskin toimii].

    Oma mielipide tuosta helppoudesta on kyllä se, että helpompaa opetella htpc + kännykkä kuin 10 erillislaitteen käyttö ja niiden kaukosäätimet.

    Jahka tuo tuotteistus tuossa saa lopullisen muotonsa niin päivitän tarkempaa tietoa järjestelmästä nettisivuille ja sinne tulee myös demovideoita eri ominaisuuksien käytöstä niin etänä kuin myös olohuoneen sohvalla screenin äärellä sekä kännykän uusista käyttömahdollisuuksista.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2010
  12. UrsusArctus

    UrsusArctus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse mitä HTPC:n kanssa olen värkkäillyt niin voin sanoa, että helppokäyttöinen siihen asti kun Windows pysyy vakaana eikä kaatumisia synny. Olen aika avuton tietokoneiden kanssa, mutta olen kuitenkin saanut dvb-c kortin toimimaan ongelmitta, uudet HD-ääniformaatit mukisematta vahvarille sekä saanut koneen viileäksi ja hiljaiseksi. Siinä saavutukset:)

    Olen tääläkin kysellyt oikeanlaisia asetuksia dvb-vieweriin, mutta hyvää kuvaa en ole saanut ilveelläkään, esim. jos vertaa 20e digiboksiin, joka scartilla kiinni teeveessä. Tuntuu, että kaiken maailman filttereitä ym. "kuvanparannus" piirejä on liikaa, eli asetuksia ei saa millän oikeiksi.

    Erillislaitteissa ei ole minusta hirveästi edes opettelemista, jos äitinikin osaa tallentaa digiboksilla, kuten myös laittaa DVD-levyn kelkaan ja painella ok-nappia. Mitä kaukosäätimiin tulee, niin ohjaan digiboksi, teeveetä ja vahvaria yhdellä Onkyon (NR-906) kapulalla johon opetettu kaikki tarkeimmät toiminnot. HTPC:tä ohjataan diNovo Minillä.

    Softan pitäisi minusta olla sellainen, että kun koneen aukaisee lävähtää ruutuun isot kuvakkeet mitä haluaa tehdä, katso teeveetä, blu-ray, musiikki jne, eli käyttäjän ei tarvitsisi koskea asetuksiin millään tavalla. Tälläistä olet varmaan kaavaillut?

    Omat huonot kokemukset HTPC:stä on huono dvb-kuvanlaatu. Blu-ray-kuvanlaatua en ole vielä päässyt vertailemaan. Huonoa on myös kaikki ajurit, koneen kaatumiset ym. sekoilut. Hyviäkin puolia tottakai on, jota olet listannut.
     
  13. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin näin, normaali määrä erillislaitteita (tv, av-vahvari, digiboksi, PS3, BR-soitin) valjastettuna yhden yleiskaukosäätimen taakse on aivan varmasti helpompi ja vikasietoisempi kuin mikään HTPC. Oma HTPC kariutui käytännössä siihen että olin ainoa joka sitä osasi sujuvasti käyttää ja samalla kaikenmaailman säätäminen ja päivittäminen alkoi ketuttaa.

    HTPC:llä on toki puolensa mutta koen sen silti enemmän käyttökelpoiseksi harrastajan opiskelijaboksiin kuin viisihenkisen perheen viihdekeskukseksi (näin karkeasti kärjistäen). Hienoa kuitenkin että HTPC puoli kehittyy kokoajan.
     
  14. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennenmuinoin tämä taistelu käytiin tyyliin "meijän isi osaa sitä ja tätä", mutta otetaan nyt sitten äiditkin kehiin mukaan :)
    Meinaan meijän äiti osaa ajastaa myös sijainnista riippumatta oman laitteensa tallentamaan ohjelmat. Joko pc:llä netin kautta tai kännykän selaimella. Jos tuo tapahtuu reissun päältä niin samalla vaivalla voi vilkaista valvontakameran livekuvaa että onko kämpässä kaikki ok. Tuohon ei erillislaitteet kovin yleisesti vielä ainakaan veny. Samoin hän osaa katsella tallennetut ohjelmat koneelta netin kautta mistä tahansa.
    Eli yhtenä pointtina tossa on nimen omaan uusien tekniikoiden ja systeemien käyttö ja vieläpä helposti ilman että itse pitää osata konffata mitään ja vieläpä mahdollisimman kustannustehokkaasti.

    Osaako äitisi konffata myös tuon monitoimikaukosäätimen eri laitteille?

    Jep, html-taustakuva + linkkinapit/kuvat on yksi optio. DVBviewerin htpc -tila hieman modattuna on yksi optio ja jos projekti venyy riittävästi niin saattaapa tuohon XBMC:henkin tulla jo tv-toiminto siihen mennessä. Täysin omaan softaan ei paukut riitä, koska ohjelmointitaito päättyi siihen, kun basicistä hävisi rivinumerot n. 20 vuotta sitten :)


    Omat kokemukseni täysin päinvastaiset. PC:llä joka lähteestä ollut paras kuvanlaatu.

    Siksipä tuossa on tuotteen paikka. Täysin valmiiksi säädetty toimiva kokonaisuus ja kehittyneet palautusmenetelmät varmuuden vuoksi - jos tulee ongelma, palautuslevyn imagella saadaan takaisin kuntoon ilman uudelleenasennuksia (täydellinen levykuva myös järjestelmän osalta esim. trueimagella tai win 7 ultimate:lla - palautus menee sarjaan äitikin osaa, koska totesit aiemmin että dvd-levyn laittaminen kelkkaan ja ok:n painaminen onnistuu)

    Kyse on niin laajasta systeemistä että sitä on täällä palstoilla turha yrittää sanallisesti esitellä. Demovideot sitten aikanaan näyttävät parhaiten mistä oikein on kyse. Yksi pääideoista kuitenkin lyhyesti sanottuna on tuoda uudet tekniikat hyötykäyttöön helposti ja siististi ilman rajapintojen aiheuttamia katkoksia tekniikan käytön osalta. Kaikki koneella olevat tiedostot ovat käytettävissä mistä tahansa ja järjestelmää voidaan etäohjata mistä tahansa.

    Yksi näkökulma on myös se, että erillislaitteilla juokset aina valmistajien ennalta laaditun laitemyyntisuunintelman mukaan - eli ominaisuuksia tuodaan vähitellen. Seuraavaksi paletti menee uusiksi kun Flickr, Youtube ja Twitter tuodaan televisioon - huom! vain nuo. Myöhemmin sitten voi päivittää lisää palveluita, maksua vastaan tod.näk. Erillislaitteet laahaavat aina jäljessä noissa palveluissa.

    Itselläni on samat palikat toimineet dvb-ajasta alkaen tähän päivään, ja kaikki nuo jälkikäteen tuodut uudet ominaisuudet ovat joko toimineet alusta asti, tai sitten ilmaisen ohjelmistopäivityksen jälkeen. Ja päivittäisessä käytössä on ollut ominaisuuksia joita ei ole vielä edes näköpiirissä erillislaitteille. Lisäksi tuo on muuttanut täysin "viihdekulutustottumuksia" eli on vapaus valita kaikesta digitaalisesta sisällöstä eikä ole tv-yhtiöiden armoilla mitä katselee. On Deman leffat, Flickr, Youtube, Google Earth + panoramio + streetview (=virtuaaliturismi) jne. vievät paljon suuremman siivun ajasta kuin perinteinen tv. PC on käytännössä pakollinen laite joka tapauksessa. Eli se, että omistat digiboksin, ei poista sitä, että joudut päivittämään tietokonetta jatkuvasti. Jos sitä ei halua tehdä itse, sen voi tilata etäkäyttöpalveluna jo nyt. PC voi korvata erillislaitteet, mutta erillislaitteet eivät pc:tä.

    Epäilen myös, että äitisikin arvostaisi sitä, että laitteet ovat piilossa eikä ole johtoja ja erillislaitteita tiellä siivotessa. Ja jos ei sitä niin viimeistään hauskat lisälaitteet vakuuttavat hänetkin pc-pohjaisen järjestelmän ylivertaisuudesta ;)
    [​IMG]
    (disclaimer: em. tuote ei kuulu vakiokokonaisuuteen, mutta jos tuo + sen etäkäyttösovellukset kovin yleistyvät niin voidaanpa tuokin settiin lisätä :))
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2010
  15. UrsusArctus

    UrsusArctus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Odotellaan, odotellaan, mutta ei tuota spoileria ja äitiäni samassa tekstissä kiitos! Hyi saatana.

    Tosiaan tuo kaukosäätimen confailu ei mennyt putkeen ihan minultakaan, eikä tarvi äidilläkään mennä. Jos käytössä on ainostaan kaksi kaukosäädintä(TV,digiboksi) niin what ever..

    Perustappa oma topic tuonne HTPC puolelle, niin voidaan jatkaa keskustelua siellä. Voin harkita tuotteen ostoa, kun saat sen toimivaksi ja saan sinulta asiakaspalvelunumeron mihin soittaa, mutta konsepti kuulostaa mielenkiintoiselta.
     
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Et kehtaisi millään opetella lyhentämään quoteja?
    Sry, yleensä en valita mutta tämä nyt oli aika räikeä tapaus mielestäni.
     
  17. UrsusArctus

    UrsusArctus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä ongelma?
     
  18. noLIFEr

    noLIFEr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mac Mini + Plex, tollaista comboa haaveilen mediakoneeksi olohuoneeseen. Erittäin helppokäyttöinen tuo Plex, toimii Applen omalla kaukosäätimellä jossa on ristikko + kaksi nappia. :thumbsup:
     
  19. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli kaikki tehdään valikoiden kautta kun kakeen ei ole nappeja laitettu? Kuulosta aika paskalta systeemiltä. Vertaa esim ps3:n käyttö peliohjaimella vs yleis kakella. Ohjaimella avaat aina valikon teet toiminnot ja suljet valikon. Kakella taas painat yhtä nappia ja esim haluttu tekstitys on valittu.
     
  20. Johnny_P

    Johnny_P Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitus olis ruveta väsäämään itsella laitetasoa ja kaiutinjalkoja/-jalustoja, mutta on vähän auki, mistä Turusta kannattaa materiaaleja ostaa. Bauhaus on usein edullinen, mutta kyllä yleensä parhaan hinnat tuppaa saamaan johonkin erikoistuneista pikkuliikkeistä, mistä ei löydy tietoa netistä. Jos siis tiedät jonkin hyvän paikan kerro siitä. Lähinnä siis juuri liimalevyt, kierretangot, huonekaluputket, lasitavara ym.