Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Poistin äänikortin ajurit ja asensit samat uudelleen ja taas toimii...tälläsiä nää on tietokoneet.
     
  2. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos haluaisin 3000€ lyhentää asuntolainaani kuukausierän lisäksi niin pieneneekö se tuolla maksamallani summalla vai ottaako pankki siitäkin jotain korkoa yms.?
     
  3. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Pienenee. Mitäs korkoa se pankki tuosta ottaisi?
    (Joidenkin maksusopimuksien mukaan kai ylimääräinen lyhynnys tulkitaan etukäteen maksetuksi lyhennykseksi, ja normaalit kuukausierät voivat jäädä sitten pois, kunnes tuo ylimääräinen lyhynnys on käytetty. Kannattaa tarkistaa pankista, että tosiaan tosiaan tulee ylimäärinen lyhennys)
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Täällä olisi mahdollinen pieni ongelma USPS-lähetyksen kanssa... Aina ovat USPS-paketit tulleet postin kautta (posteljooni on aamulla yrittänyt toimittaa ja mikäli en ole ollut kotona, niin hän on jättänyt postista nouto -kortin postiluukusta), ja itse asiassa juuri eilen sain USPS-lähetyksen ihan normaalisti. Nyt kuitenkin huomasin seuratessani toisen yksittäiseltä henkilöltä tilaamani USPS-lähetyksen statusta, että sitä on ilmeisesti yritetty toimittaa minulle tänään: Attempted Delivery Abroad, We attempted to deliver your item in FINLAND. Ainoa ongelma vaan tässä on se, että olin tuolloin kotona eikä kukaan ovikelloa missään vaiheessa soittanut.

    Mikäli tuo ei ole joku statuskummajainen (eikä sitä oikeasti ole yritetty vielä varsinaisesti minulle toimittaa), niin tässä herää epäilys siitä, onko kyse siitä, että kuriiripalvelu olisi sitä toimittamassa. Minulla on nimittäin rapun alaovi aina kiinni, ja kuriiripalvelun pojat ovat aina soittaneet numerooni ja sopineet noudosta. Tuossa eilen tulleessa USPS-paketissa ei kuitenkaan ollut numeroani ja mikäli tässä lähetyksessäkään sitä ei ole, niin milläs nyt kukaan saa minuun yhteyden.

    Onko asia nyt niin, että USPS toimittaa aina postin kautta vai voiko näissä olla myös kuriiripalvelut mukana (USPS First-Class International)? Mikäli jälkimmäinen on mahdollista eikä lähetystä ala kuulumaan, niin miten saan yhteyden USPS:n Suomea edustavaan kuriiripalveluun? Yritin googlata yhteystietoja, mutten hevin niitä löytänyt.

    Hjälp!
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tuliskohan tämä Itellan kuriirin kuljettamana Suomen päässä? Jos tulee, niin yleinen käytäntö heillä lienee, että jos eivät pääse rappuun, niin sitten seuraavana päivänä tullee paketin noutamislappu postista. (Vähäisen) kokemukseni mukaan Itellan kuriirit eivät soittele puhelimella, toisin kuin monen muun ns. oikean kuriirifirman.

    Näkeekö Itellan omasta seurannasta paketin sijainnin?
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    USPS = jenkkien "tavallinen" posti. Tulevat Suomessa ihan normaalipostin mukana. Postin kuskit eivät soittele, eivätkä edes yleensä soittele ovikello, jättävät vain lappuja parhaimmillaan. Nykyään meidän alueemme postissa "palvelu" on jopa niin sujuvaa, ettei tarvitse edes samana päivänä kiirehtiä sillä jätetyllä lapulla hakemaan, vaan paketti on nuodettavissa vasta seuraavana päivänä, varmaan ihan huomaavaisuuttaan, ettei tarvitse moisilla asioilla kiirettä pitää ja stressata.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kiitos varmistuksesta. Yleensä vaan nuo posteljoonit ovat jättäneet sen noutamislapun samantien, mutta mikäli sitä nyt yleensäkin on tosiaan yritetty toimittaa niin kaipa se lappu huomenna sitten eteisen matolla on.

    UPS:n ja FedExin kanssa tosiaan olen aina menetellyt niin, että he ovat soittaneet minulle ennen toimittamista, jolloin olen voinut tulla ovelle heitä vastaan -- ei pilaa aina kiinni oleva alaovi paketinsaantia.
     
  8. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
  9. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löysit nettiosoitteen mutet "news" nappia sieltä?

     
  10. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Neljännen albumin pitäisi ilmestyä tänä vuonna.
     
  11. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko ja mistä saa litran juomatölkkeihin sellaista kierrettävää korkkia joka siis on erillinen ja painetaan vaan kiinni tölkkiin ja tölkin käytön jälkeen irroitetaan seuraavaan tölkkiin laitettavaksi?
     
  12. LyhjeHylje

    LyhjeHylje Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuton jälkeen philipsin sarastusvalo alkoi surisemaan aina kun sen laittaa seinään (eli silloinkin kun ei ole päällä).
    Vaikuttaa aika selvältä että tärinä ei ole tehnyt valaisimelle hyvää mutta voiko surinan lähteen (esim löystynyt komponentti?) paikallistaa ja korjata itse vai kannattaako säästää aikaansa ja hermojansa ja heittää mokoma pois? Korjaajallehan ei nykyään kannata viedä mitään alle tonnin laitetta.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2010
  13. pose

    pose Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2009
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi hullut tulee pullosta ja miksi ne tykkää puurosta?
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Siellä pullossa oli liian kaikuisaa. Ja tuli nälkä. Anna puuroa tai puren postimiestä nilkkaan. En siis tiedä vastausta, mutta joku kansanperinne siihen taatusti liittyy. Missä viipyy puuro? Ota pullo, en sitä enää tarvitse.
     
  15. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kysy kirjastonhoitajalta -palvelusta löytyi:

    "Mistä juontaa sanonta: "Tykkää kuin hullu puurosta"? Ja mitä sillä itse asiassa tarkoitetaan?

    Sanonnan alkuperästä ei valitettavasti löytynyt mitään tietoa, vaikka kävin läpi useita sanonnoista kertovia kirjoja. Sen sijaan esimerkiksi kirjastoissa sähköisenä käytössä oleva ”Kielitoimiston sanakirja” kertoo, että ”tykätä jostakin kuin hullu puurosta” merkitsee leikillisessä sävyssä yksinkertaisesti ’kovasti, paljon’.

    Suomen kielessä on paljon sanontoja ja ilmauksia, joissa hullu on jossakin roolissa. Pikainen Google-haku sanoilla ”kuin hullu” paljasti esimerkiksi sellaisia ilmauksia kuin ”kaahata kuin hullu”, ”rakastaa kuin hullu”, ”syödä kuin hullu”, ”tehdä työtä kuin hullu” ja ”nauraa kuin hullu”. Hullusta on siis todella moneksi. Luultavasti hullut ovat olleet ennen juuri sopivia henkilöitä, joiden nimiin on mahdollista panna melkeinpä mitä tahansa. Tosin eipä välttämättä ole ollut myöskään kovin mairittelevaa tulla rinnastetuksi hulluun.

    Hullujen on ehkä myös ajateltu olevan toimessaan niin innokkaita, että hullun lailla syöminen, työn tekeminen tai rakastaminen on todella antaumuksellisesti tehtyä hommaa.

    Toisaalta en voi olla miettimättä sitäkään, voisiko hullulla ja puurolla olla jotakin yhteyttä entisaikojen vaivaishoitolaitokseen, jonka huomassa ainakin osa hulluista – joilla saatettiin kaiketi tarkoittaa niin vammaisia, kylähulluja kuin varsinaisia mielisairaitakin – oli päätynyt. Ruoka ei liene ollut vaivaishoidossa kovinkaan kaksista, ja ehkäpä juuri siksi kunnon puuro olisi ollut mielestä varsin hyvää ruokaa. Tämä tosin on vain puhtaasti oma ajatukseni eikä mikään tutkittu tosiasia."

    "Pullosta tullut" on vähän kinkkisempi, katsotaan sitten saunan jälkeen löytyykö jotain...

    edit: No eipä muutaman minuutin googlettelulla löytynyt mitään. Jotain spekulaatiota siitä, että "hullu kuin pullosta tullut" voisi liittyä juoppohulluuteen.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2010
  16. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    LaCie Little Disk 320GB USB-levy. Tehtaan jäljiltä NTFS formaatissa. Tarvisi saada se FAT32:ksi niin saisi PS3:n lukemaan sitä. Mites onnistuisi helposti ? Kokeilin swissknife softaa mutta jostain syystä ei softa ei suostunut toimimaan tällä koneella vaan kaatuu käynnistäessä.
     
  17. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Nopein ja varmin tapa taitaa olla yksinkertaisesti siirtää tiedostot pois, formatoida ja siirtää takaisin.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jos nyt maalaisjärjen kautta lähdetään tuota sanontaa pohtimaan, niin voisin kuvitella sen syntyyn vaikuttaneen kaksi merkittävää tekijää. Ensinnäkin puuro on ruokana hyvin neutraalin makuista. Se on terveellistä ja helppo tehdä, joten sitä lienee lähes pakkosyötetty vuosisatojen ajan. Toisaalta se ei minäkään vuosisatana ole varmastikaan edustanut neutraalin makunsa takia minkäänlaista makunystyröiden ilotulitusta. Niinpä joku on voinut ajatella, että ihmisen täytyy olla hullu, että hän tykkää puurosta.

    Toinen syy on hyvin todennäköisesti sanojen samankaltaisuus ja sitä kautta saavutettu sointuvuus: kummassakin suu taipuu u-äänteeseen useasti.

    Nykykulttuurissakin varmasti olemme huomanneet sen, että nämä legendaariset sanonnat aina "Ei pysty... Liian hapokasta" alkaen syntyvät yleensä päähänpistona ja vahingossa.
     
  19. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Levy on tyhjä. Tarve on siis ainoastaan saada se FAT32 muotoon.

    EDIT: Onnistui jo. Käytin Fat32Formatter -ohjelmaa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2010
  20. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Syön ruokani lähes yksinomaan parillisissa määrissä. Esim. seuraavilla tavoilla: kaksi makkaraa, kymmenen lihapullaa, tupla kebab tai neljän täytteen pitsa. Tästä aiheutui kuitenkin odottamaton ongelma, kun ostin HK ruokatalon valmistuttamaa amerikan pekonia. Kyseisen tuotteen valmistusohje mikroaaltouunissa on seuraava: "Aseta lautaselle talouspaperi ja sen päälle kolme yksittäistä pekonisiivua kolmion muotoon ja päälle vielä toinen talouspaperipala." Kuuden pekonisiivun syöminen kerralla on aavistuksen liikaa, mutta neljä siivua olisi juuri sopiva annos. Kuinka menetellä neljän siivun tapauksessa? Onko pekonisiivut turvallista asetella neliön muotoon, vai onko ohjeiden vastaisella käytöllä mahdollisesti odotettavissa epätoivottuja vaikutuksia? Vatsan väänteitä, mikroaaltouunin vaurioituminen, tai muuta vastaavaa?