Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Itse pidän todennäköisenä että Richard saapui Black Rockin kyydissä saarelle.
     
  2. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kun näin Jacobin ja vihamiehen (Esau?) rannalla, mieleen tuli heti jo pilotissa tullut kohtaus:

    [​IMG]

    Olikohan käsikirjoittajille sittenkin jo tuossa vaiheessa tarinan kulku selvillä oikeasti?
     
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Pääpiirteissään ja erittäin suuripiirteisesti? Todennäköisesti. Mutta luiden ympärille on varmasti lisätty lihaa matkan varrella aika reippaalla kädellä.
     
  4. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ai, mun mielestä etenkin True Bloodin kausifinaali oli todellinen antikliimaksi, eikä jättänyt kovinkaan kummoista tarvetta nähdä jatkoa. Dexteriä en ole koskaan katsonut.

    Lostin kausifinaali oli aivan mainio. Itse en ole ollenkaan varma, että Jacob a) kuoli ja että b) Jacob oli "hyvä". Tuplajakson alussa tuo toinen (Jacobin vastavoima?) sanoo, että Jacobin pitäisi jo tietää miten kaikki päättyy hänen raahatessaan ihmisiä saarelle (tuhoon tms), mutta Jacob ilmeisesti omista itsekkäistä päämääristään kiinnipitäen kuitenkin hommaan ryhtyi ja roudasi Black Rockin poppoon mestoille.

    Yksi juttu, joka tuli myös mieleen on Locken jo ensimmäisellä kaudella sanomat sanat tämän kohdattua "savuhirviön". Lockehan sanoi tuolloin nähneensä "Saaren ja se oli kaunis". Olisiko siis Jacob joku saarta ns. riistävä voima ja tuo toinen tyyppi itse saaren manifestaatio. Ja jos näin on, _mikä_ tuo saari itseasiassa on?

    Mielenkiinnolla ainakin itse siis odottelen Lostin viimeistä kautta. Aika paljon on lankoja yhteensolmittavana, mutten epäile hetkeäkään etteikö siinä onnistuttaisi.
     
  5. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    kyllähän se smokiekin on kylmästi vaan lahdannut ihmisiä. joten tuskin se mikään flight 815-häiskien paras kaverikaan voi olla. Mutta joo, ei jacobkaan välttämättä mikään kaveri.
     
  6. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin vitoskauden viikonloppuna melkoisessa Lost maratonissa ja täytyy kyllä sanoa että tämä kausi jätti huomattavasti kylmemmäksi kuin kaksi edellistä. Putkeen katsominen oli kuitenkin hyvä valinta, sellaista infon panttaamista tämäkin kausi oli. Se että hahmoja heitetään jumiin menneisyyteen on surkea ratkaisu, nähtiin myös Heroesissakin (siinä sentään
    se juonikuvio päättyi mehevään paljastukseen).
    Ja menneisyyspelleilyyn tuhlattiin aivan liian monta jaksoa. Käsikirjoittajilta tuntuu kadonneen mopo käsistä pahemman kerran, ensikaudella saattaa tapahtua ihan mitä tahansa eikä se ole mielestäni kovin hyvä asia. Ihan mielenkiintoista mytologiaahan tässä tarjoillaan, mutta tarina itsessään pomppii miten sattuu. Kiinnostaisi kyllä todella paljon tietää asioita Jacobista, "Silas Adams"- hepusta, Black Rockin vaiheista, patsaasta ja alkuperäiskulttuurista yleensäkin, saaresta ja savumonsterista. Alkaa vain epäilyttävästi näyttää siltä että Dharman pupukokeilut ja Sawyer/Kate/Jack/Juliet- neliödraama saa kaiken ruutuajan ja mitään mysteerejä ei koskaan tulla ratkaisemaan. Neliödraamakin kiinnostaisi kyllä hyvintehtynä, mutta valitettavasti hahmot ovat jääneet viimeaikoina jotenkin etäisiksi. Haluaisin kyllä kovasti uskoa käsikirjoittajien kykyyn paketoida sarjan mysteerit tyydyttävästi, mutta ei vakuuta. Tietenkin jotain arvoituksellisuutta on hyvä jättää ilmaan, mutta kyllä minä joihinkin asioihin vastauksia haluaisin.

    Jotenkin tuntuu kirjoittajilta unohtuneen myös se, että sarja alkoi sillä miten esiteltiin että hahmot olivat "Lost" omassa elämässään ja löysivät saarella oman paikkansa/itsensä. Tällaista hahmojen kehittymistä ei tällä kaudella juurikaan nähty lukuunottamatta Jackin hidasta transformaatiota skeptikosta deterministiksi. Myös Benin hahmo sai hieman nöyryyttä ja syvyyttä, eikä vähiten loistavan Michael Emersonin ansiosta. Kuitenkin mysteeriä pinotaan mysteerin päälle hahmojen kustannuksella. Lopun mäiskeessä ei oikeastaan yhdenkään hahmon kohtalo edes kiinnostanut. Lostin finaaleista tämänkauden päätösjakso on mielestäni toisiksi huonoin, jättäen taakseen vain kakkoskauden päätösepisodin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2009
  7. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Laitetaas tämä topicci takaisin ylös. Nyt kesällä tuli aloitettua uudelleen katsomaan edellisiä seasoneita, parhaillaan alottelen tuossa 3. kautta. Ei kyllä malta odottaa millään 6. kautta. On kyllä aivan mahtava sarja vaikka tuossa 2. kauden aikana olikin jo muutama ei niin hyvä jakso että hieman täytejaksoilta tuntuivat.

    Ja jonkin verran tullut tarkkailtua tarkemmin uudelleen katsomiskerralla kaikkia juttuja joita ei ehkä huomannut silloin aikoinaan. Sekä myös tullut luettua erinäisiltä foorumeilta teorioita ym.

    Tässä yksi aika hyväkin (saattaapi ehkä spoilatakin):

    http://www.theoriesonlost.com/2009/...read-unless-you-want-to-knowtrust-me-on-this/

    Mikäs päivä ne muuten alkaa ne uudet jaksot? Onko ihan tammikuussa jo?

    :thumbsup:
     
  8. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    ^ Helmikuussa 2010. Liekkö tuon tarkemmin vielä edes ilmoitettu. Jos on niin infoa tännekin kiitos!
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Luin useammankin kappaleen tuota teoriaa, melko hyvältä vaikuttaa. Pitää kai lukaista loppuun saakka, vaikka spoilaisikin :hitme:

    Minullakin on ollut tähtäimessä aloittaa Lost alusta, vaikka osa kausista/jaksoista on melko hyvässä muistissa muutenkin. Toisaalta viime kauden loppu heitti pakan taas niin sekaisin, että koko sarjaa katsoo ihan uudella tavalla. Luultavasti sarjan loputtua tulee entistä suurempi hinku ottaa koko hoito alusta, joten josko sitä odottelisi sinne saakka...

    Viimeiselle kaudelle on saatu yksi lisäjakso, jolloin kauden kokonaisjaksomäärä tulee olemaan 18: aloitus ja lopetus ovat tuplajaksoja. Myös kauden ensimmäisen jakson nimi on paljastettu, herättänee aika paljon keskustelua ja spekulaatiota jälleen kerran:

    LA X

    LAX on siis lyhenne Los Angelesin lentokentästä, jonne Oceanic Flight 815 oli alunperin matkalla. Mutta miksi tuo välilyönti? Ja tulemmeko kenties näkemään jotain vaihtoehtoista aikajanaa, jossa 815 ei putoakaan? Who knows. Nimim. aivot solmussa.
     
  10. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Luin äsken ihan ajatuksella läpi tuon linkittämäni teorian, täytyy sanoa että kaveri kirjoittanut hyvin ja melkeinpä tuntuu todelta tuo teksti hehe. Ja pitää sitten kyllä tarkistaa reilun vuoden päästä miten kävi tämän kanssa. Osuiko ennustukset oikein?
     
  11. nandroid2

    nandroid2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2009
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
  13. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
  14. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vituttaa jo valmiiksi jos tässäkin taantuu koko homma siihen että lopulta selitykseksi sanotaan "god did it" ja se oli sitten siinä:eek:
     
  15. Inehmo|

    Inehmo| Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oh c'mon! Vasta helmikuussa. Olin ihan siinä uskossa että jo tammikuun puolella päästäis käsiksi vikaan kauteen :weep:

    Mutta ei kai sitä voi muuta tehä ku laittaa vitoskausi pyörimään Bluraylta ja ootella kiltisti vuosikymmenen vaihtumista :naminami:
     
  16. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitä lukenut juttuja viimeisestä kaudesta, niin melkoisen omituiseksi (Lostinkin tasolla) hommat menee.

    Mukana on jonkinnäköinen "vaihtoehtoinen" aikalinja, missä lento 815 laskeutuu Los Angelesiin. Kuvauksissa on nähty hahmoja samaan aikaan niin saarella, kuin tässä "toisessa" elämässä.
     
  17. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonni, odotus on päättymässä ja vuosituhannen TV-sarja saa ottaa loppukirinsä. Etumatkaa kaikkiin muihin kilvoittelijoihin on toki kierrostolkulla mutta toivotaan, ettei löysiä anneta. Eli vajaa 2 vrk jenkkiensi-iltaan. Kangas viritetty, rahi aseteteltu, popparit hankittu.:naminami:
     
  18. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Yes please! Melko äkkiä on mennyt tämä aika, muistan kun edelliskauden loputtua tuskailin että sitä viimeistä joutuu odottamaan kuukausikaupalla, mutta odotus on toden totta päättynyt, halleluja. Viimeisen kauden virallinen promo on julkaistu, sisältää rutkasti mielenkiintoista materiaalia, mutta jos ei halua tietää yhtään mitään niin eihän sitä kannata silloin tietenkään katsoa ;) Täältä se kuitenkin löytyy, ja voin sanoa että kiesus sentään mitä meininkiä:

    http://www.youtube.com/watch?v=_Fg03pJ7zyY&

    Linjoilta löytyy myös muutama sneak peek innokkaimmille.
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2010
  19. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Eiköhän sieltä ihan laatua tule ja toivottavasti sarja saa arvoisensa päätöksen..

    :thumbsup::naminami::D:eek::hitme::king:
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä! Lost on itselle se tärkein sarja ja tätä viimeistä kautta on odotettu todella paljon. En ole malttanut täysin pysyä pimennossa, vaan on tullut melko aktiivisesti pyörittyä tuolla DarkUfo-henkilön spoilerisivulla (kuten viimeiset pari vuotta muutenkin.) Olisi ollut mahdollisuus katsoa tuo LA X:n ensimmäinen osa jo eilenaamulla, kun järjestivät ennakkonäytöksen Havaijilla, mutta maltoin olla katsomatta paria minuuttia enempää.

    Tuo promo varsinkin nosti tänä aamuna odotuksia vieläkin korkeammalle. Luotto on täysin tekijöitä kohtaan ja sarjalle saadaan varmasti arvoisensa loppu.