Dolby Digital/DTS ongelma PC --> vahvari

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana jarski84, 30.01.2010.

  1. jarski84

    jarski84 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloitteleva htpc käyttäjä kaipailisi apua.

    Eli olisi sellainen ongelma että en saa dolby digital/DTS signaalia tietokoneesta vahvistimelle.

    Äänikorttina on Creativen x-fi platinum championship edition.
    http://www.elektroni.fi/?product=10546

    Äänikortin liitäntäyksiköstä( etupaneelissa) lähtee spdif paikasta (coax out) coax/rca piuha vahvistimen coax paikkaan. Vahvistin, Pioneer vsx-417, näyttää että signaali on digital mutta se ei ole aito dd signaali koska vahvistin käyttää pro logic II dekooderia.

    Windows 7 olen laittanut toistolaitteista spdif ota käyttöön. Olen kokeillut ohjelmia vlc, media player classic, winkkarin mediaplayeria ja myöskin total media theater 3. Ac3 filter on asennettu ja sieltä on myöskin valittu spdif mutta pitäsikö sieltä muutakin myös laittaa. myös ffdshow:ta olen kokeillut. Biosista on otettu emolevyn äänikortti myöskin pois päältä.

    Mitähän tässä yrittäisi. Muuten käyttäisin optista lähtöä äänikortista mutta vahvarissa ei oo ku yks optinen tulo ja sen vie ps3.

    Onkohan tässä kaapelissa vika vai jotenkin asetuksissa.
     
  2. jarski84

    jarski84 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    no niin.. tässä yrittänyt vääntää jotain nii pääsin seuraavaan tilanteeseen..

    total media theaterilla sain vahvariin menemään dts äänen mutta on vain yksi ongelma.. musiikki ja esim autojen äänet kuuluu elokuvassa mutta puhe ei..mikähän mättää.
     
  3. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sulla vain 2 kaiutinta? Jos kone luulee että käytössä on 5.1-järjestelmä, osa äänistä jää pois.

    Oletko säätänyt Windowsista DD/DTS:n päälle?
     
  4. madson

    madson Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos puhe ei kuulu niin itsellä tulee ensiksi mieleen että keskikanavaa ei toisteta. Syöttääköhän edelleen kaksi kanavaisena?

    Omassa Vista koneessa pitää ohjauspaneelista valita ensisijaisiksi toistolaitteeksi "Speakers", ei spdif/digital, jos haluan 5.1 ulos. Tähän oli jokin syykin jota en nyt muista, mutta ihan oikein se Dolbyna sitten tulee.
     
  5. jarski84

    jarski84 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytössä on 5.0 järjestelmä. keskikaiuttimesta kuuluu puhe aivan tosi hiljaa, just sen kuulee. Ja oon säätänyt winkkarista asetukset kohdilleen.

    Jos toistan videota vlc playerillä, kuuluu semmosta ihme tum-tum-tum ääntä kaiuttimista, windows media player ja total media theatre toistaa normaalisti mutta puhetta ei vaan kuuluu.
     
  6. jarski84

    jarski84 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    kokeilin tuotakin mutta e vain saanut kunnolla kuulumaan. Rupee konstit loppumaan. Vahvarissa palaa dts valot mut ei vaan kunnolla tuo ääni toistu.
     
  7. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Asensin AC3Filterin koneelle ja ajattelin sen avulla toistella stereomusaa/videoita DD 5.1 -äänillä vahvarille. Tämä yhtälö toimiikin, mutta yksi ongelma siinä on. Nimittäin, kun volume laskee tarpeeksi alas, vahvari naksahtaa ja ääni häviää. Heti, kun ääntä taas tulee, tulee uusi naksahdus ja ääni takaisin (kytkentäreleet, täysin normaalia tälle vahvarille). Katsoin myös vahvistimen input infosta ja äänen tullessa lukee DD 5.1 jne.. ja kun ääni häviää, lukee vain unknown. Ilmeisesti siis tämä reaaliaikainen AC3-enkoodaus päättyy, kun tallenteessa tulee tarpeeksi hiljaista. Osaako joku sanoa, miten tuon enkoodauksen saisi pysymään päällä koko ajan?
     
  8. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Pane joku muu mediasoitin tai siniaaltogeneraattorisofta toistamaan 1...7 Hz siniaaltoa tai muuta vastaavaa erikoismatalaa ääntä, joka ei ole korvin kuultavissa. Säädä tämä siniaalto sen verran hiljaiseksi/kovaksi, että se riittää pitämään laitteistosi hereillä jatkuvasti. Näin voit huoletta tappaa oman mediasoittimesi, keskeyttää toiston tai käydä vaikka viikon lomalla ulkomailla ja laitteisto silti pysyy hereillä ja aktiivitilassa.

    Hmmm... siis pitää saada se siniaalto miksautumaan mukaan siihen enkoodaukseen, muutenhan se ei tepsi. En osaa sanoa millä konstilla asia käytännössä tehdään, koska DirectShow-filtteri, joka enkoodaa fileestä lukemaansa dataa johonkin Dolbyformaattiin, ei luultavasti ota mukaan analogisen mikserin sisältöä tai WaveAudiodataa eli käyttiksen digitaalimikseriä.

    Saatko systeemiäänet mukaan kuuluville, siis hiiren klikkaukset sun muut pimputukset ja plopsahdukset? Jos ne enkoodautuvat nätisti mukaan musan/leffan kanssa, niin sitten siniaallon toistaminenkin onnistuu eli enkooderi käyttää käyttiksen mikserin sisältöä, eikä enkoodaa pelkkää kiintolevyllä makaavaa mediafilettä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2012
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ja ehkä koskien ylempänä olevia vanhoja ongelmiakin, niin tilannehan on se, että tietokoneella ei ole lupa DEKOODATA eli purkaa auki lisenssisuojattuja audioformaatteja. On lupa lähettää audiobittivirta sellaisenaan koskemattomana eteenpäin digitaalisesti muualla purettavaksi, mutta ei voida avata dataa auki ja manipuloida sitä oman mielen mukaan.

    Tuhansien eurojen ammattisoftilla enkoodaus ja dekoodaus onnistuu, mutta ei ole edelleenkään olemassa ilmaista/siedettävähintaista pc:llä pyörivää (rauta- tai softa-) Dolby ProLogic IIz -dekooderia tai muuta vastaavaa, jolla saisi miljoonien kiintolevyillä makaavien DVB-T-tallenteiden sisältämät kahdella ääniraidalla olevat monikanavaäänet avattua kauniisti ja virallisella menetelmällä. Ainoa tapa purkaa DolbySurround-tallenteet oikean kuuloisiksi on käyttää ulkoista dekooderia tai dekooderi(esi)vahvistinta.

    En kommentoi miten aidonmukaisesti DD5.1 ja dts purkautuvat ilmaisilla/halvoilla dekoodereilla eli mediasoftilla, koska en harrasta vielä moista toimintaa. 2-kanavaisia eli DS-tallenteita vain omistan öbaut triljardi kappaletta, ja niiden toistamiseen ei ole tarjolla laillista köyhälle sopivaa pc-menetelmää. Eikä löydy edes piraattina niitä tonnien pro-dekoodereitakaan.
     
  10. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    En saa, se enkoodaa tiedostoa. Mutta mahtaisiko joku äänen ylinäytteistys yms hömppä auttaa? Vai onko DD-enkoodauksessa sellainen ominaisuus, että hiljaisuus suodatetaan pois (bittivirta 0) ja mahtaisiko tämän ominaisuuden saada pois käytöstä? :hitme: