LCD / LED töllöt, yleinen valovuotoketju

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Xbow, 24.11.2009.

  1. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Realistinen asenne.

    ps. eipä ole vielä tullut nettiliittymää vastaan, mikä tarjoaisi täysin mainoksessa luvatun verran kaistaa käyttöön, voit tietenkin kertoa mistä sellaisen saa, kun mieluummin vaihdan kuin haastan nykyisen oikeuteen.
     
  2. VJJ

    VJJ Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä oli tuolloin kysymys, jos saa kysyä? :)
     
  3. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Television vikaantuminen valmistajan myöntämän ja kaupan myöntämän pidemmän takuun välisenä aikana.
     
  4. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Laitetaanhan tämä viesti tännekin, jos joku ei ole sitä vielä nähnyt:

    Pakkohan tänne on oma tarina jakaa. Ja tämä on lyhyt versio: n.kuukausi sitten sain purettua lokakuussa 2008 tehdyn kaupan Sonyn 40W4000 lcd-tv:stä jossa oli valovuotoa. Tv kävi kolme kertaa huollossa, kuluttajaneuvoja kertoi myöhemmin, että kaksi huoltokertaa on maksimi, sitten tuote pitää vaihtaa tai kauppa purkaa.

    Kaksi ensimmäistä huoltokertaa ei vaikuttanut valovuotoon mitenkään, joten vaadin, että tv:n paneeli vaihdetaan. No, paneeli vaihdettiin ja vuoto oli moninkertaisesti pahempaa! Eikun taas hirveä email-kampanja pystyyn ja viestiä myyjälle ja maahantuojan huoltopäällikölle. Myyjä ei ottanut mitään kantaa(ei edes vastannut) ja maahantuoja sanoi, että valovuotoa ei ole tarpeeksi kaupan purkamiseen ja asia on heidän osalta loppuunkäsitelty. Siinä vaiheessa alkoi hermot mennä toden teolla. No olihan ne menny montaa kertaa ennen tätäkin...

    Tässä vaiheessa päätin unohtaa myyjän ja maahantuojan edustajat kokonaan ja päätin olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan. Nyt elettiin siis jo alku syksyä 2009 eli kaupasta olisi pian kulunut vuosi.

    Kuluttajaneuvonnassa sattui olemaan erittäin avulias henkilö langan päässä. Ei kyllä ollut koskaan kuullutkaan mistään valovuodosta mutta pyysi lähettämään valokuvat ongelmasta ja lupasi näyttää ne jollekin asiantuntijalle. Meni pari viikkoa ja tuli viesti jossa kerrottiin että asiantuntijan epävirallisen lausunnon mukaan kyseessä saattaa hyvinkin olla vika eikä ominaisuus. Tässä vaiheessa kivi putosi sydämeltäni. Tiesin, että kauppa tultaisiin purkamaan tai saisin vähintään uuden laitteen tilalle.

    Sovittiin, että henkilö sieltä virastosta olisi yhteydessä myyjäliikkeeseen. Viesti sieltä kuului, että kauppaa ei todennäköisesti pureta mutta myyjä jäi vielä miettimään. Jos kauppaa ei purettaisi, kehotettiin viemään asia kuluttajariitalautakuntaan. Kuluttajariitalautakunnassa juttujen keskimääräinen käsittelyaika on n.10kk.

    Meni viikko, myyjä soitti ja kertoi, että olemme päässeet maahantuojan kanssa yhteisymmärrykseen ja, että kauppa purettaisiin. Kiikutin vuoden vanhan tv:n takaisin, otin rahat ja juoksin. Pitkän ja tarkan harkinnan jälkeen olohuoneessa komeilee Panasonicin 42G10-plasma. Ja voin kertoa, ei ole valovuotoa. Kovasti yritti myyjäliikkeen päällikkö tehdä vielä kauppaa kanssani joka tuntui suorastaan törkeältä ajatellen miten huonosti he olivat reklamaatio asiaa hoitaneet. En todellakaan ostanut uutta tv:tä siitä liikkeestä. Kyseessä on siis suuri(n) suomalainen päivittäistavara-kauppaketju.

    Tuntuu hölmöltä, että vielä kaupan purun jälkeenkin harkitsin Sonya, niin tiukassa on se Sonyn laatuleima aivoissa. Päädyin Panaan eikä harmita yhtään, päinvastoin.
    Minulla on vielä Sony-tuotteita kotonani, eivät ne kaikki ole paskoja mutta paljon saa tapahtua ennen kuin kannan Sonyn-television kotiini.

    Tässäpä minun tarinani lyhykäisyydessään.Toivon, että siitä on hyötyä niille jotka vielä tappelevat valovuoto-ongelman kanssa. Minulla siihen meni vuosi, välillä meinasi usko loppua mutta kyllä kannatti tapella.Ja jutun ydinhän on: valovuoto ei ole ominaisuus, se on vika.

    Aiheeseen liittyen kaveri laittoi juuri hauskan videon. Moni on tuon nähnyt, itse näin eka kerran juuri äsken. Tässä kaikille sonylaisille:

    http://www.youtube.com/watch?v=8AyVh1_vWYQ

    Noh, omat ongelmansa ne on Panassakin mutta niiden kanssa pystyn elemään, valovuodon kanssa en.
     
  5. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia Buckleylle valaisevasta tarinasta, tiedänpähän vähän että mitä on edessä. Mutta ihan uskomatonta p*skaa tämmöinen kyllä on.

    Onneksi olen kuitenkin vähän nopeammalla aikataululla liikenteessä, ostosta on reilu kuukausi ja kone on käynyt Simson Niinimaalla jo kerran nauttimassa annoksen valohoitoa. Eli jos tulee vielä toinen reissu ja kone ei tule kuntoon, niin manit bois. Tosin en ajatellut ihan herkästi korjausreissuun enää suostua, sieltähän alunperin minulle sanottiin, että ei tämmöistä välttämättä pystytä edes korjaamaan.

    Kiitos myös tuosta Youtube linkistä. En muistanut tuota videota ollenkaan, sormet syyhyää kun tekisi mieli lähettää tuo myyjälle ja Sonyn edustajalle näin perjantain ratoksi.

    Edit: 15600 kertaa on tämä ketju luettu, eli noin 5000 kertaa sen jälkeen kun linkitin tämän Widenetin ( Sony Center) pomoille, Sonyn edustajalle ja Niinimaan toimarille. Sen voin ainakin vilpittömän rehellisesti todeta, että oma myyntini ei laske, kirjoittelen sitten tänne mitä tahansa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2010
  6. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mistäpä netin syövereistä saisi hyviä testikuvia valovuodon testaamiseen? Voisi siirtää valmiiksi usb-tikulle ja tyrkätä sitten suoraan televisioon kun paketti saapuu.
     
  7. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käy hakemassa jotain tummasävyisiä 1080p kokoisia taustakuvia jostain. Kuvankäsittelyohjelmallahan voi jotain myös tehdä, eli itte testasin valovuotoja tekemällä 1920x1080 kokoisen kuvan, jonka värjäsin täysin mustaksi.
     
  8. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jaha. Google auttoikin jo.

    http://www.shonk.org/Brightness.jpg
     
  9. VJJ

    VJJ Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei minullakaan kovin ruusuisia odotuksia ole tuon valitustien suhteen, mutta minusta pitää kuitenkin valittaa jos tuote ei vastaa odotuksia tai ei ole sellainen kuin sen luvattiin olevan. Valituksen tekeminen ja tarvittaessa asian riitauttaminen on ainoa mahdollisuus yrittää vaikuttaa edes vähän. Se tässä maassa on sentään vielä ilmaista - monessa muussa maassa ei ole. Vaikka yksittäinen valitus ei välttämättä johda mihinkään, useampi yleensä saa julkisuutta. ...ja julkisuus vaikuttaa bisneksiin.

    Mitä kaistoihin tulee, niin en tietenkään pysty kertomaan liittymää joka takaa sen mitä mainostaa. Ajoin takaa sitä, että jos liittymäsopimusta solmittaessa luvataan joku bittinopeus eikä se (tietenkään) toteudu niin eikö silloin ole johdettu harhaan? Minä kyllä ymmärrän realiteetit ja tiedän mikä ero on kaistalla ja kulloinkin saatavilla olevalla bittinopeudella mutta ymmärtävätkö kaikki? Minusta mökin mummo voi ihan oikeutetusti tehdä valituksen kun mokkulalla ei tulekaan 10Mbps downlinkkiin kuten luvattiin. Ei voida mitenkään edellyttää että kaikki ovat teknologiasta ja sen kiemuroista perillä. Sama pätee LCD-teknologiaan ja sen "ominaisuuksiin".

    Meni vähän OT:ksi joten loppukoon tähän. Mutta älä ymmärrä minua väärin, olen itsekin realisti - ehkä enemmän jopa kyynikko - mutta uskon ihan oikeasti että tarpeeksi suuri määrä valituksia saattaa johtaa johonkin. "Vain veikkaamalla voit voittaa" ;)
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2010
  10. McKone

    McKone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin ko. 22" telkun makkariin kun oli saatava valkoinen kaapeliin. Kuva suhteellisen ok (ehkä saisi paremmaksi, jos viitsisi/osaisi käydä kaikki sata säätöä läpi...), mutta ylä- ja alareunassa aika voimakasta valovuotoa, onko jollain samaa mallia? Eli vienkö takaisin vai kuuluuko asiaan?:mad:
     
  11. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    <offtopic>käsittääkseni oli joksus näin, että ei ollut "takuuviina" kuten esim Vodkat yms. eli prosentti saattoi heittää. Nykyään tilanne lienee toinen</offtopic>
     
  12. ja5u

    ja5u Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä kun nyt vaikuttaa olevan liikenteessä näitä kohtalotovereita, niin miksi tuntuu siltä, että kaikki tappelevat yksin tätä Saata...Sonya vastaan?

    Kuluttajariitalautakunta on pitkä ja kivinen tie, mutta sinne voi viedä esim. ryhmävalituksen. Ainoana ongelmana on vain kuluttaja-asiamiehen suostuttelu kaidalle polulle ja omalle puolelle ajamaan asiaa kaikkien samassa tilanteessa olevien kuluttajien puolesta. ???

    Ajattelin vain, että turhahan sitä on tänne itkeskellä. Täällä se on lähinnä :OI

    Ja joku joskus mainitsi jostain asiantuntijalausunnosta, jota tarvitsee valittamisessa. Olikohan kyseessä henk.koht. lausunto vai voisiko siitä olla muillekin hyötyä? Vink vink
     
  13. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Jos minua tarkoitat, niin itse en koskaan mitään lausuntoa saanut. Sähköpostissa vain ohimennen mainittiin, että "epävirallisen asiantuntijalausunnon mukaan..." eli mitään fyysistä paperia tms.minulla ei ole esittää enkä tiedä mitä kuluttaviranomainen ja tv-myyjä ovat keskenään puhelimessa turisseet. Myyjä vain ilmoitti, että ovat päässeet maahantuojan kanssa yhteisymmärrykseen ja kauppa puretaan. Ja eihän valituksen tekemiseen mitään lausuntoa tarvita...
     
  14. ja5u

    ja5u Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei nyt mennä henkilökohtaisuuksiin :) Tuli vaan mieleen, että oma "yhteenotto" kuluttaja-asiamiehen kanssa johti siihen, että pitäisi hankkia jonkun toisen asiantuntijan lausunto esim. toisesta huollosta tjsp.

    Mihin tämä epävirallinen asiantuntijalausunto esim. sun tapauksessa perustuu? Sitä tässä ihmettelen...
     
  15. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Lähettämiini valokuviin.
     
  16. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Odottelen edelleen yhteydenottoa tuolta kuluttajaneuvonnasta. Meinaan kyllä kysyä, että kannattaisiko näitä tapauksia kerätä enemmän yhteen, esim. tästä ketjusta yksityisviesteillä tai jotain. Katotaan nyt että mitä mieltä ovat ja mitä ehdottavat toimenpiteiksi ylipäätään jne. Postaan kyllä tänne miten homma etenee.
     
  17. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    En ehkä ymmärrä kaikkea tästä valovuotojutusta mutta miksi sitä pitää etsimällä etsiä jollain erikoistetikuvalla. Onko tapana katsella testikuvaa enemmänkin?

    Jos valovuoto häiritsee jatkuvasti TVn katselua ymmärtäisin hirveän melun asiasta mutta jos sen havaitsee vain testikuvalla tai muutaman kerran vuodessa oikealla materiaalilla jos oikein yrittää niin maksaako vaivaa polttaa kääminsä?

    Olettekos yhtä tarkkoja kotiteatterin äänenlaatuun vaikuttavista vempeleistäkin?
     
  18. Xbow

    Xbow Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2009
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvitelmallisessa maailmassa vissiin noin, mutta itse kyllä äkkäsin sen valovuodon melko nopeasti, ilman mitään testikuvia... Tai mitään muutakaan erikoisviritystä. Ihan nelonen HD kanavaa katsellessa rupesi pistämään silmään. Sen jäkeen aktivoiduin hakemaan enempi tietoa asiasta sekä keskustelemaan.

    Omassa tapauksessani näyttää, että se ei lopulta olisi pahinta sorttia. Pystyn elämään asian kanssa, joskin välillä menee vähän hampaat irveen.

    Etävertailu on vaikeaa ilman mitään sopivaa testikuvaa.

    Jos jotain tyyppiä ei se hämää, että kuva ei ole hyvä ( tai on suoraan sanottuna paska ) esimerkiksi tiettyjä blu-ray leffoja katseltaessa, ei se tarkoita, että jotain toista se saattaa vähän häiritä, etenkään jos ei saa asian eteen tehdä mitään, edes kommentoida.
     
  19. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    No kun itsellä on taustaprojisio joka perustuu CRThen niin en oikein osaa mieltää valovuotojuttua TVn kanssa. Monitorin kanssa pieni valovuoto ei tunnu missään. Konetta käytettäessä kun on yleensä valoja tuntuvasti eikä web sivuilla tai työkaluissa kuvan kontrasti ole pihvi.

    Liikkeissä en kyllä ole huomannut valovuotoja. Huomaako niitä normaali olohuonevalaistuksessa illalla eli jos vaikka joku 7W(=40W) loistepolttimo on jalkalampussa.
     
  20. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomaa, itselläni on telkkaria vastapäätä olevalla seinällä, toki televisiosta sivussa Ikeasta ostettu metri x puolitoista metriä oleva kankainen sisustuslamppu, jossa on 3x40w kynttilälamput ja tämä hökötys jonkun verran heijastuu tuohon telkkariin ja silti valovuodot näkyvät. Telkkarin takana on vielä koko tv-tason levyinen valkoinen LED-valokisko tason takana piilossa, joka siis valaisee telkkarin takana olevaa valkoista seinää ja silti valovuodot näkyvät. Ja sama laatu jatkuu vaikka vetää kattolampunkin vielä tulille (4x20w halogeeni).

    Tämä on siis Sony 46W5500, Sony Centeristä (Widenet Oy), ei korjausta, ei vaihtoa, ei kaupan purkua.