Sony W5500 sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana slusse, 27.01.2009.

  1. Hadde

    Hadde Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2002
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli päivitetty vastaus tännekin tänään myös Sonyn suunnasta, ks. alla.

    Jotenkin nyt tuntuu siltä, että saa nähdä milloin tähän tulee korjaus...:mad: Täytyy alkaa kohta miettiä muita ratkaisuja... Harmittaa tällainen touhu kun ongelma pitäisi poistua Twonkyn päivityksellä tohon firmikseen, ei luulisi olevan vaikeaa tuota upottaa sitä sinne, mutta nähtävästi on.

    >>>>>
    Sony kirjoitti 26.1.2010:
    "Hei,

    Saimme vastauksen valmistajalta liittyen DLNA ongelmiin:

    "Buffalo engineers is working with Sony Japan to find a solution to the problem. The problem itself is Twonkymedia as many NAS solutions use. Twonky focuses on the standalone Twonkymedia software for PC's, and then adapt this software to NAS products, this is where it goes wrong and why we dont see any working NAS solutions yet.

    But to conclude, work is in progress, and we will be informed when there is a working firmware, it will be made available on buffalo website and Sony will inform us about progress"

    Ystävällisesti
    Sony Support"
     
  2. codeD5

    codeD5 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei pidä paikkaansa, minulla on kytketty kysyjän kuvaamalla tavalla, ja hyvin pelittää 5.1 ääni.
     
  3. zakk385

    zakk385 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää tässä kanssa ilmoittaa valovuodottomasta ja pilveilemättömästä yksilöstä. En ole ainakaan itse huomannut ongelmia oman 40" laitteeni kanssa. Eli kyllä niitä ongelmattomia laitteitakin on. Ei niistä vain keskustella kun telkkari toimii normaalisti. En siis usko väitettä, että suurin osa Sony W5500 laitteista kärsisi ongelmasta...
     
  4. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti riski saada valovuodosta kärsivä malli kasvaa ruudun koon kasvaessa, eli 46-ja 52 tuumaisissa ilmiö on yleisempi kuin 40-tuumaisessa ja sitä pienemmissä.
     
  5. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä yksi tuollainen jouluksi hankittu 52" TV jossa ei valkovuodot ainakaan ohi kulkiessa silmille hypi. Itse en noin pientä kuvaa enää pidempää katso... :eek:
     
  6. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vielä pari kuvaa tästä suoraan sanottuna katselukelvottomasta Sonyn telkkarista:

    Kuvat on epäteräviä, mutta se ei ole pointti, tarkoitus oli vaan tuoda valovuodot esiin.

    Tämä kuva on selkeästi ylivalotettu, mutta kertoo karua kieltään:
    [​IMG]

    Toinen otos, lyhyemmällä valotusajalla.
    [​IMG]

    Kolmas otos.
    [​IMG]

    Ei tuota peliä voi edes perkele pelata, kun hämärämmissä nurkkauksissa ei näe ympärilleen noiden vuotojen takia. Asetuksina pelitila ja taustavalo on tasolla 3.

    Tämmöisen kun ostaa Sony Center Lanternasta hintaan 1390€, niin laitetta ei korjata, ei vaihdeta uuteen, eikä kauppaa peruta.

    Onneksi sain jo eilen vastauksen tunti sen jälkeen kun täytin netin kautta kuluttaja-asiamiehen yhteydenottolomakkeen, jossa kerrottiin asiaa käsittelevän kuluttajaoikeusneuvojan nimi ja että ottavat viikon sisään yhteyttä.

    Kiitos Sony, kiitos Sony Center Lanterna ja edelleen tervetuloa paikanpäälle katsomaan konetta jos kiinnostaa nähdä minkälainen kuva on "valmistajan raja-arvojen sisällä".
     
  7. salmol

    salmol Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain lopulta 52w5500:n ja en ole huomannut mitään valovuotoa vielä, ja toivottavasti tilanne jatkuu tällaisena.

    Olen saanut vinkkejä eri sivustoilta parhaille asetuksille mutta kun olen kokeillut eri asetuksia niin kaikki ovat mielestäni huonommat kuin telkkarin mukana tulevat normaaliasetukset.

    Tätä on käsitelty aikaisemminkin mutta olisiko joku löytänyt aivan "ultimate asetukset" television katsomiseen. Eli ei siis Blueray yms. käyttöön vaan ihan television katsomiseen. Jos on, laittakaa asetukset tänne.

    Eli tarkoitus olisi saada kirkas, väreiltään luonnollinen, tarkka ja muutenkin hyvä kuva.

    Olli
     
  8. kauhee

    kauhee Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rooivalk, oletko koittanut pienentää taustavalon tasoa, auttaisiko valovuotoon?
     
  9. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0

    Olen, ei auta, tuosta valovuotoketjusta löytyy kuva tuosta ruudusta kun taustavalo on täysillä ja kun taustavalo on minimillä.

    Enkä halua laittaa sitä aivan alas, kuva on jo asetuksilla 3-4 liian himmeä omaan makuuni, mutta sitä suuremmilla arvoilla valovuodot tuhoavat kuvan aivan totaalisesti.

    Eli tästä tulen vielä saamaan rahat takaisin, se että miten se tapahtuu, riippuu lähinnä vastapuolen jukuripäisyyden määrästä. Veikkaan että viimeistään siinä vaiheessa kun myyjälle ja mahdollisesti valmistajan edustajalle tulee laput käräjäoikeudesta niin ymmärrystä asialle rupeaa löytymään, koska laitehan on ihan paskana niin kuin kuvista kaikki näkee.
     
  10. JMV-HD

    JMV-HD Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on jalusta vaihdettu, asentaja tosin oli puolitoista tuntia myöhässä, mutta lopputulos on ihan OK. Ihan suorassa TV ei vieläkään ole, koska vasen puoli on 5 mm alempana kuin oikea puoli. Tilanne kuitenkin huomattavasti parempi kuin aiemmin, jolloin vinous oli 15 mm. Tuota viittä millimetriä ei huomaa silmällä (ilman mittausta siis), mikä on pääasia, joten olen tyytyväinen. :) Voihan tuo viimeinen 5 mm olla vikana itse televisionkin päässä, mutta ainakin tässä tapauksessa suurin vika oli Sonyn omassa jalustassa.
     
  11. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Näytää tuo pystyraitakin hävinneen, aika täydellinen nykyisin taas. Eipä näytä valovuotoa olevan-juuri nyt on kuvamoodi 4:3 ja mustat pilarit näkyvät ilman valovuotoa. Hienoa!
     
  12. peep

    peep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten saan äänen telkkuun, kun ostin juuri HDMI näyttiksen tietsikalle, mut sit huomasinkin, että näyttiksen HDMI antaa vain videota, eikä ollenkaan audiota. Miten saan äänen kaikista parhaiten tietsikalta töllöön? Mulla lähtee jo tietsikan 3.5mm paikasta rca stereoihin, joten miten saan äänen siitä samasta yhtäaikaa töllöttimeen?

    Kiitos jo etukäteen!
     
  13. b0rab0ra

    b0rab0ra Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sun pitää laittaa näytönohjaimen äänikortti oletusäänikortiksi ohjauspaneelista.
    Näin ainenkin ATIn 4850:lla ja Windosws 7
     
  14. peep

    peep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain juuri vastauksen tilaamastani paikasta, että AGP väyläiset ATI Radeon näyttikset eivät tuo ääntä HDMI liitännästä. Vain videon, joten joudun vetämään äänen jotain muuta reittiä tohon mainitsemaani televisioon. Miten toimin? ps. Huomasin itsekin näyttispaketin kyljestä, että siinähän lukee "External Connectors.. HDMI Output (video only)", että sepä siitä sit..
     
  15. Vox

    Vox Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    875
    Saadut tykkäykset:
    8
    Mutta miksi haluaisit tahallasi huonontaa äänenlaatua? Sterkkojasi tuntemattakin voisi silti veikata, että ne tuottavat parempaa äänenlaatua kuin telkkarin kaiuttimet.

    (Jos nyt kuitenkin haluat noin tehdä, liität tietskarin äänijohdot ihan samaan tapaan telkkariin kuin sterkkoihinkin, sillä ainakin Sonyn mainostamien speksien mukaan myös 37W5500:sta pitäisi löytymän peräti kaksi analogista audiosisääntuloa. Tv:n ohjekirjan lukeminen auttanee eteenpäin. Käytä sellaista tv:n HDMI-liitäntää, jonka yhteydessä on nuo analogiset RCA-ääniliitännät.)
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2010
  16. peep

    peep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, mut meneppä tänne --> http://pdf.crse.com/manuals/4136111341.pdf ja valitse Aloitusopas --> Lisälaitteiden käyttö --> Lisälaitteiden kytkentä. Sit kerro mulle mihin törkkään sen musta- ja punapäisen RCA:n noista, kun HDMI Pc:ltä menee HDMI 2:een. Olen koittanut jo jokaiseen inputtiin mut ei saa soundeja. :/
     
  17. Vox

    Vox Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    875
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ohjekirjan kertomaa:

     
  18. tampio1

    tampio1 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy nyt tänne kirjoitella hieman kokemuksia kyseisestä 52 tuuman mallista. Valovuotoja näkyi hieman heti ensimmäisellä kerraalla, ei kuitenkaan häiritsevästi. Noin 12 tunnin käytön jälkeen kaikki valovuodot kuitenkin hävisivät ja paneeli on nyt täysin tasainen. Taisin saada siis hyvän yksilön. Dikikurakin näyttää paljon paremmalta kuin ajattelin. Input-lagia ei game modessa ole vaikka sitäkin pelkäsin. Olen siis täysin tyytyväinen televisioon. Ainoa mikä hieman harmitti oli tuo mustantaso, kaiken hehkutuksen jälkeen kuvittelin sen olevan parempi. Kuva on kaikenkaikkiaan erittäin hyvä ja luonnollinen. Vielä kun saisi äänet toimimaan porncaster digiboksita.
     
  19. tampio1

    tampio1 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran piti vielä sanoa että tuo rooivalkin tilanne tuntuu aika käsittämättömältä. Kuvien perusteella tuo valovuoto ongalma vaikuttaa kyllä täysin katselukelvottomalta. Kumma jos rikkinäistä tuotetta ei vaihdeta uuteen ehjään. Tuollaisessa tilanteessa kyllä luulisi kuluttajasuojan olevan kuluttajan kannalla.
     
  20. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin on, mutta kauppaa ei peruta, konetta ei vaihdeta uuteen, eikä myöskään korjata.

    Jotenkin tuntuu että tuota ei ole oikeasti edes kunnolla vaivauduttu testaamaan tuolla Niinimaan valohoitolaitoksessa, vaan tulos on ollut jo etukäteen päätetty. Toki jäljet rikospaikalta johtavat Sonyn portille, mutta kuitenkin. Kuluttajaviranomaisen yhteydenottoa odotellessa, eiköhän sieltä ala tulla ymmärrystä asiaan.