Minipod

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana samisse, 13.09.2005.

  1. tomikulmala

    tomikulmala Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viereisessä Koti-Ideassa on Minipod-Cinepod-Micropod -setti Procasterin vahvistimella ja DVD-soittimella. Ei muuta kun sinne huudattelemaan :D. Reilu viikko sitten kävin viimeksi.
     
  2. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mää ihmettelen vaan: mikä noista tekisi niin hyvät? tomikulmala: kerropa ihmeessä miltä nuo tuntuu? Tuo pyöreä muovikotelo kyllä saa tietyllä tavalla houkuteltua, mutta... Nuo tuntuvat kyllä olevan hyvät kajarit, mutta ettei joku saisi väärinkäsitystä että nämä ovat ihan "oikeat hifikajarit"?

    Itse mietin moisia matkakajareiksi, mutta eivät ole aktiiviset... Muuten erittäin hyvä konsepti, erityisesti mineillä.
     
  3. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman jää informaatiotaso epäselväksi :) Eli tarkoitatko nyt, että minipodit ovat hintaansa nähden (noin 300-400€ per pari) huonot vai mitähäh? Onko kyse omasta kokemuksesta vai muunlaisesta tuntumasta? Lähinnä tuo viittaus "oikeisiin" kajareihin kiinnostaa.

    Itselläni nämä kävivät mielessä, koska sopivat budjettiin, ymmärtääkseni toimivat kelvollisesti tasolle ja lähelle seinää (tai jopa seinälle) sijoitettuna. Toki myös ulkonäkö ja eräänlainen klassikkofaktorin leima tekee tuotteesta/konseptista mielenkiintoisen kuten sanoitkin.

    Tomille kiitoksia kuuntelupaikan vinkistä!
     
  4. tomikulmala

    tomikulmala Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanottakoon nyt vielä, että mulla on 5 kpl Microja tällä hetkellä. Etu- ja takakaiuttimet ovat seinätelineillä (Omni) ja keskikaiutin TV:n edessä omilla jaloillaan. Budjetti ei ole sallinut etukaiuttimien päivitystä Mineiksi (tai Dropeiksi), enkä ole toisaalta nähnyt tarvettakaan vielä.

    tkorho: Mineistä en tiedä, mutta Micropodeista on olemassa myös aktiivinen versio http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=21951.

    Sen verran voin näistä Microista sanoa, että ainakin Wharfedalen 9.5:iin nähden soivat aivan loistavasti. Eivät tietenkään toista matalia ääniä yhtä hyvin, mutta muuten sointi on selkeämpi.
     
  5. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo 9.5:nen on vissiin valittu vuoden kaiuttimeksi jossain lähiaikoina? Joten mahtaako selkeys tulla Microilla bssojen vähyydestä, 9.5:sen väärästä sijoituksesta, huonemoodien heräämättömyydesta vai mistä? Tai sitten Minipodit on paremmat kuin kehuttu Wharfedale:naminami:
     
  6. tomikulmala

    tomikulmala Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole tuollaisesta valinnasta edes tietoinen :).

    Omat 9.5:t oli sijoitettu noin 30cm päähän seinistä (toisella nurkkasijoitus, toinen muuten vaan seinän vieressä), jolloin kieltämättä basso korostuu. Toisaalta ei ole muita vaihtoehtoja kaiuttimien sijoitukselle, joten ainakin minun tapauksessani Microt soivat huomattavasti paremmin. Subi on toki noiden Microjen kaverina bassopäätä voimistamassa.
     
  7. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka Wharfedaleja on kehuttu paljon, niin on niitä tunkkaisiksikin haukuttu.
     
  8. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jösses. Tuossa on vekotin! Yksittäiskappaletta matkakajaria haen. Pitäisi mennä mukana matkalaukussa suhteellisen pienellä vaivalla ja äänen pitäisi olla parempi kuin GigaWorksin T20.. Ja tuo näyttää kyllä varsin Vehkeeltä! Vau mikä löytö. (Gene 8020A olisi ehkä myös mahdollinen mutta iso ja kallis sekin)

    Saa nähdä saanko aikaiseksi tuolla hinnalla, mutta ainakin voi aloittaa säästää.
     
  9. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taajuusvaste 20Hz – 20 KHz +- 1.0db :D
     
  10. gandar

    gandar Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noi on kyllä muuten ihan sairaan rumat kaiuttimet, sanon ihan suoraan vain oman mielipiteen:D Nuo vaatii sen, että sisustuksessa on jotain muuta vastaavaa.
    Ihan kuin läski muumipappa tai joku semmoinen tuo valkoinen Minipod. Vielä rumempi kuin Genelecin kaiuttimet:sick:
     
  12. Qwert

    Qwert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.04.2004
    Viestejä:
    215
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ulkonäön puolesta Scandynan tuotokset varmasti jakavat mielipiteitä. Omasta mielestäni Minipodit ovat äärimmäisen tyylikkäät. No makunsa kullakin.
    Mikäli joku on kiinnostunut turvonneista hopeisista muumipapoista niin voisin luopua omistani.

    Eli 4kpl Minipodeja ja 1kpl Cinepod hakee uutta kotia. Mukaan saa kolmeen kaiuttimeen pöytäjalat, 2kpl seinäkiinnikkeitä sekä suojaverkot kaikkiin kaiuttimiin.
    Ostettu 4/2005. Virheettömät. Kuitit mukaan.
    Lisätietoa/kuvia sähköpostitse.

    Myynti-ilmoitus myydään palstalla.
     
  13. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, nyt on minipodit hankittu ja hieman ehdin viikonloppuna niitä testailemaan. Kaverina näille on xls200:n hoitelemassa basistin virkaa. Säädöt ja lopullinen paikka jnejne on vielä hakusessa.

    Mutta tässä hieman ensifiilareita. Ulkonäkö on todellakin varsin tunteitaherättävä, mutta kajari ei ainakaan omasta, eikä hellasärön, mielestä hyppää silmille. Alspen kommentoidessa sisustuksen vaativuutta joudun siis olemaan eri mieltä. Oma makumme on erittäin yksinkertaista ja pelkistetyn suoraviivaista, varmasti monen mielestä tylsää ja väritöntä. Siksi nimenomaan tykästyimme minipodin tarjoamaan piristävään lisään. Samalla tavalla voisin kuvitella tämän istahtavan jopa antiikkityylikalujen sekaan tuomaan kontrastia. 70-luvun futuristikaluihin istutettuna minipod ei juurikaan tarjoaisi mitään ns. juttua. Mutta se on varma, että kommentteja noista saa kuulla ja sehän on vain tervetullutta :)

    Soundista sen verran, että hintaisekseen pariksi (maksoin 240€ jalkoineen) en paljon kehtaa enempää vaatia. Minipodit täyttävät erittäin mallikkaasti sen mitä kajareilta hain: ne kestävät todella hyvin sijoitteluraiskausta. Harkinnassa onkin nyt jopa seinätelineet. Toinen ominaisuus jota haettiin oli se, että niiden pitäisi soida hyvin myös pienillä volyymeilla. Ääni on todellakin pienilläkin äänentasoilla yllättävän selkeää ja erottelevaa. Yläpää ei pahemmin korvaa rasita ja keskiäänetkin ovat kohtuullisen napakat. Esim Heliumin skippasin heti, koska se oli korvaani liian raaka. Tietynlaista kuulautta näissä tietenkin saisi olla enemmän, eikä voida puhua mistään bändin läsnäolosta tms, mutta hintaansa nähden varmasti yhdet parhaista kajareista mitä olen kuullut. Yhdessä xls200:n kanssa muodostavat oikein mukavan setin. On kuitenkin siinä ja siinä olisinko hankkinut näitä täydellä hinnalla. Jos näitä olisi testannut rinnakkain vaikkapa vaihtoehtoina olleiden ushereiden/nht:n zerojen kanssa, niin vaaka olisi voinut kallistua toiseen suuntaan. Ushereille olisi kuitenkin joutunut hankkimaan pöytäjalustaa tai jotakin ratkaisua, koska lattiajalusta ei tule kysymykseen. Podeissa tuokin ongelma katosi kuin itsestään. Hommaa puolsi myös 2.1-systeemin mahdollinen päivitys esim 6.1:ksi joskus tulevaisuudessa. Scandynan tuotteilla saisi kohtuullisella rahalla varsin mukavasti sijoiteltavan setin. :thumbsup:
     
  14. eCu-

    eCu- Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.05.2005
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli hankittua Scandynan Dropit ja niille hätäisesti kaveriksi AP:n 1.36. Eniveis, huomasin että Minipodeihin on saatavilla erikseen "päivitys" megapodiksi, eli 10" elementti / jalusta turbiinin näköisessä kotelossa :thumbsup: .

    Pohdinkin että jos joskus tulevaisuudessa hommaisi tuollaiset dropin kaveriksi, mahtaako se siihen sopia. Eli jos jollain sattuisi olemaan tietoa että onko Minipodin ja Dropin kiinityskohdat yhteneväiset? Tähän ei tunnu löytyvän mitään vastausta, kuten ei siihenkään että sopivatko muut "lisävarusteet" Dropiin, jotka sopivat Minipodiin. Esim jalustat tai kaiutinritilät. Ritilöiden luulisi sopivan kun elementtikin on kai sama?

    Jos joku tietää vastata niin kiitokset!
     
  15. eCu-

    eCu- Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.05.2005
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja scandynan infoposti vastailee, joten itse itselleni vastaten:

    Accessories for The drop:
    Speaker stand
    Sputnik spikes: similar as Minipod.
    Wall bracket: similar as Minipod, but not the same
    Ceiling mount: Not available yet, expected around November

    Best regards

    Frank
     
  16. ef0p

    ef0p Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä threadi ollut hiljainen jo tovin ja muutenkin keskustelu näistä kaiuttimista ollut hiljaista.

    Onko nämä kaiuttimet jo ihan menneen talven lumia, vai voiko näitä vielä sanoa "hyvin" soiviksi kaiuttimiksi.
    Olisi tarkoitus lähteä rakentamaan aluksi 3.1:stä, Minipodit, cinepod ja bass station (tai joku muu subbari).

    Ongelmallinen on tuo Cinepodin muotoilu, tai lähinnä sen korkeus.
    TV on tasolla, joten kaiutin olisi kuvan edessä pahasti. Pitäisi olla vähintään 1,25 metriä korkea kaiutin jalusta ja sijoittaa se TV -tason taa, näin tuo Cinepod nousisi TV:n yläpuolelle...
     
  17. Akseli R.

    Akseli R. Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin toivoisin käyttäjien kokemuksia scandynan kajareista, etenkin megapodeista, kun ovat harkinnan alla. Kovin hiljaista vaan tuntuu olevan... :confused:
     
  18. eCu-

    eCu- Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.05.2005
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Dropit viihtyivät olohuoneessani muutaman kuukauden. Jos ulkonäkö miellyttää, ovat ne / Minipodit, ja miksei Megapoditkin, erittäin hyvä vaihtoehto tuossa hintaluokassa. Toki omasta mielestäni aavistuksen parempaakin ääntä samalla rahalla saa, mutta erot ovat niin marginaalisia että mielyttävä ulkonäkö veti puoleensa, etenkin avokkia :p.

    Keskialue oli mielestäni aavistuksen tunkkainen, ääni hivenen "loudnesmainen". Leffoilla toimi erittäin mallikkaasti, tarkkuutta kaipaavalla musiikilla ei niinkään. Jos näiden ulkonäkö miellyttää, mielyttänee myös EBTB:n kaiutinmallisto. Hintaa toki on rutkasti enemmän.. Mutta kaikin puolin hinta- ja ulkonäköseikat huomioon ottaen, kannattaa Scandynat koekuunnella ehdottomasti!

    Omat Dropit vaihtuivat Missionin m3i -sarjaan ja sitä kautta System Audioihin (SA1730). System Audioita hankkiessa katsastin myös EBTB:n Pluto F:t. Nyt kuitenkin tuntuu että nämä nykyiset toistimet saavat luvan jököttää olkkarin lattialla pitkän tovin!
     
  19. rebson

    rebson Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä pärisee Cinepod, 2 x minipod ja 2 x micropod + minibass ja ovat MIELESTÄNI kyllä hintaansa nähden laatukamaa. Seinäkiinnitystäkin tuli edellisessä asunnossa kokeiltua, nykyään seisovat omilla jaloillaan..

    EDIT: MYYTY CINEPOD JA MICROPODIT
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2010
  20. saarelma

    saarelma Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitetaas taas vähän herätellä tätä threadia jos vaikka saisi lisää kokemuksia näistä vehkeistä. Olen tässä parittamassa 2xminipod ja 2x micropod Denonin AVR-1611 vahvarin kanssa. Onko Denonin ja podien kombinaatiosta kokemuksia?

    Kuuntelutila on olohuone/avokeittiö kerrostalossa. Bassoa nämä pikkukaverit kaipaavat varmaan tuekseen ja subbariksi olenkin miettinyt mahdolliseti BK XLS-200 DF subia. Menisi kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta helpoiten huoneeseen. Onko kokemuksia miten podit ja BK toimivat yhteen? Itsellä setin tarkoituksena olisi luoda lisänautintoa niin elokuvien kuin musiikinkin maailmaan. Ja tietysti myös lisäkipinää olohuoneen sisutukseen - olivat nuo podit sitten ihmisten mielestä upeaa designia tai äärettömän rumat niin väriltään ja ulkonäöltään ne piristävät ainakin omaa olohuonettani.

    Lisäksi olisi hyvä kuulla mielipiteitä tuohon settiin sopivasta keskikaiuttimesta. Toisiko cinepod merkittävää lisää settiin verrattuna siihen, että ostaisin vaan micropodin keskikaiuttimen virkaa hoitamaan?