Blu-ray elokuvat mitkä on julkaistu päin persettä

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Professional, 04.07.2008.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kuulemani kuvanlaadullisesti näissä julkaisuissa ei ole mitään moittimista.

    Porua aiheuttaa sen sijaan se, että käytännössä levyillä ei ole lainkaan extroja.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    ...jotka ovat äärimmäisen harvassa. Niillä, millä ero on hienovaraisempi, eikä niin in-your-face kuin joku TDK IMAX-intro, saattaapi olla, että puristaa jo katsojan television päästä.

    Niin, sillä, että SACD olisi vaatinut myös uuden kalliin cd-soittimen ja vieläpä lisäkaiuttimia siten, että kuuntelujärjestelmässä tuli olla yhteensä 5 kaiutinta, ei sinänsä ollut vaikutusta.

    Eiköhän se kuitenkin ollut enemmän kiinni siitä, että
    - SACD laadusta nauttiminen olisi edellyttänyt huomattavaa rahallista panostusta uuteen laitteistoon
    vrt. blu-ray:ta varten tarvitsee vain television, joka melkein kaikilla on​
    - SACD:llä julkaistiin koskaan vain murto-osa saatavilla olleista äänitteistä, ja silloinkaan niitä ei todellakaan myyty jokaisessa levykaupassa
    vrt. blu-ray versio saatavilla lähes kaikista uusista julkaisuista ja suunnilleen r-kioskia ja valintataloa lukuunottamatta saatavilla samalta tiskiltä kuin tylsäpiirtoversio​


    Kyllä noi tuntuu noi cd:t myyvän ihan kivasti, vielä toistaiseksi. Vai onko levymyynnin lasku sittenkin syytä teknisen laadun putoamisesta?
    :thumbsup:
    Eiköhän nämä "kaikenlaista kuraa" ole kuitenkin ihan tilastotappio, rajoittuen lähinnä näihin 28 weeks later ja gladiator -tapauksiin ja niitä vastaaviin.

    Ja julkaisijan pitäisi huolehtia, että kaikki blu-raylla julkaistava on (itseäni toistaen) slipattua kiiltokuvaa?

    Koko argumentin kehäpäätelmä on se että, "blu ray" pitäisi eräiden mielestä olla synonyymi "teknisesti kikkaillulle suunnattoman näyttävälle kuvalle, sisällöstä riippumatta".

    Tässäkin threadissa on taas puurot ja vellit pahasti sekaisin:

    - Gladiator: julkaisija tössinyt koko julkaisun pilaamalla sen jälkikäsittelyssä käytännössä katselukelvottomaksi, esim. kuvan siloittelu on poistanut keihäitä sotilaiden kädestä, nuolia taivaalta jne jne.

    - The Wrestler: rakeinen ja rujo kuva tuskin pudottaa keneltäkään silmämunaskuja päästä, mutta blu-ray näyttää silti paremmalta kuin dvd vastineensa, ja ennenkaikkea itse elokuva näyttää juuri siltä, miltä ohjaaja sen halusi näyttävän.

    Jälkimmäinen ei ole päin persettä julkaistu eikä formaatin syy. Maailmassa nyt vaan on muutakin kun kauniita kiiltäviä kuvia. Koittakaa kestää - ja äänestäkää lompakollanne.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2010
  3. Mikke

    Mikke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2003
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tuolla hinnalla ei extroja oikein voi vaatiakaan, tosin jotkin paikat (muistaakseni ainakin Stockmann) pyytävät noista 19.90€...
     
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Monet SACD-levyt sisältävät ainoastaan stereoääntä. Toki joillain levyillä hyödynnetään myös monikanavaisuutta. Silloin onkin yleensä molemmat versiot samalla levyllä. Levyn varsinaista SACD-kerrosta ei saa tietenkään koskaan toistettua yhtään millään muulla kuin aidolla SACD-soittimella, yksikään CD-soitin ei sitä ymmärrä. Kenties tähän täysin liittymätön termi HDCD sotkee hieman.
    Mutta nykyään yli 90 % SACD-levyistä on hybridilevyjä (SACDH), eli niillä on myös perinteinen CD-kerros. Joka näkyy CD-soittimille aivan tavallisena CD-levynä, sillä sitähän ne ovatkin. Niissä vain on lisäksi myös SACD-kerros. Itsellänikin on yksi SACD-hybridilevy (Zazie: Rodéo (SACDH + DVD)), joka näyttää täysin perinteiseltä CD-levyltä, missään ei edes vihjata mistään SACD-kerroksesta. Mutta SACD-soitin sellaisen kuitenkin löytää, vieläpä monikanavaisena.

    Varsinaisten SACD-soittimien lisäksi -joista äänen saa stereona/monikanavaisena- vain analogisesti ulos (poikkeuksena i.LINK ja Denonin oma liitäntä), on myös muutamia DVD-soittimia ja jokunen harva tyyriimpi Bluray-soitin, jotka toistavat myös SACD-levyjä. Äänen saa niistä nykyään myös digitaalisesti ulos HDMI-liitännästä. Monet suhteellisen huokeatkin AV-viritinvahvistimet ymmärtävät DSD:ää (eli SACD-levyjen ääntä). Alkuperäinen PS3 (60GB) toisti myös SACD-levyt, uudemmat eivät.

    Tekniset esteet SACD-formaatin yleistymiselle eivät siis ole aivan niin toivottomia ja massiivisia, kuin moni luulee. Äänitteitä toki on suhteellisen vähän, esim. täällä listataan 6 204 SACD-levyä: www.sa-cd.net (myös hyvä FAQ). Painotus lienee CD-levyä enemmän klasssisella musiikilla yms., mutta poppia ja rokkiakin löytyy. Pelkkä parempi formaatti tai monikanavaisuus ei toki teknisesti/musiikillisesti umpisurkeasta äänitteestä mitenkään maagisesti erinomaista tee. Onhan CD-levyjenkin tekninen taso vain laskenut viime vuosina (Loudness War yms.).
     
  5. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    http://bluray.highdefdigest.com/207/kissofthedragon.html

    Kiss of the Dragon is a visual mess. This is the first time I've ever seen such a thing, but the standard-def edition of this film has a higher quality print that's shockingly more stable.

    Mutta on sentään kyse melkosesta harvinaisuudesta. :rolleyes:
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Groke, vetämättä tätä OT:tä pitkäksi, pari pointtia:

    - tarkoitin uuden kalliimman CD-soittimen hankinnalla tilannetta ns. aikanaan; nythän SACD on jo jäänyt läpimurtoaan tekemättä harrastajien kuriositeetiksi eikä varmaankaan tule enään yleistymään audio-blu-rayn kolkutellessa ovia, vaikka uudet (AV-)vahvistimet DSD:tä tukevatkin,

    - mikäli monikanava on niin harvinainen kuin väität, myönnän olevani väärässä uskossa, kiitos korjauksesta,

    - kokonaisuudessaan pointtini oli, että vaatimukset
    - uusi soitin,
    - edellytys, että on edes sen tason hifi-laitteet, että ero kuuluu,
    sekä suppea valikoima yhdessä takasivat, ettei SACD:llä ollut todellisia mahdollisuuksia menestyä suurilla markkinoilla - etenkin, kun ihmiset yleensä kyllä kärkkäästi valittavat kuvan (visuaalisen puolen) puutteista ja vioista, mutta samat ihmiset kuuntelevat (audio) silkkaa p*skaa, joka on verrattavissa lumisateiseen mustavalkokuvaan, eivätkä valita mitään.

    Näkö on tärkeämpi aisti kuin kuulo?
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Tulipa vastaan hölmösti koostettu blu-ray. Elokuvan Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta pohjoismaisessa BD-julkaisussa ei ole mukana 31 minuutin dokumenttia "The Assassination of Jesse James: Death of an Outlaw", joka on ainakin USA:laisella levyllä.

    Tai on sittenkin — mutta mykkänä. Kun levyä tutkii esimerkiksi PowerDVD:n tiedostoselaimella ja BDInfolla, sieltä löytyy 31'48'' kestävä videotiedosto, jossa on tuo dokumentti mutta siis ilman ääntä!

    Hölmöintä on se, että pelkkä elokuva olisi mahtunut yksikerroslevylle, mutta hyödyttömän videotiedoston takia levyn kapasiteetti on nyt noin 27 gigaa ja se onkin kaksikerroslevy. :hitme:
     
  8. mishrak

    mishrak Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimmassa hifimaailman leffa-arvosteluissa sanottiin, että Drag me to hell:n ääniraidalla olisi vasen ja oikea kanava väärinpäin. Voiko joku vahvistaa? Tietää siirtää piuhat kaiuttimesta toiseen kun alkaa katsomaan. Ulkomaisten julkaisujen arvosteluissa ei mainitaa ollut, koskee ilmeisesti vain suomi-julkaisua.
     
  9. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Mielenkiintoista, jos näin on. Leffastahan on Pohjoismaissa oma julkaisu (Nordisk Film?). Britti- ja US versiot taitavat olla Universalin.
     
  10. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Minulla on E1 Entertainment:in Hollantiversio enkä siinäkään ole huomannu äänikanavien olevan väärinpäin.
    Kyllä saa olla tarkkana kun suomalaista julkaisua ylipäänsä BD-leffasta on hankkimassa, mutta kyllähän brittiläinen Optimumkin Cliffhangerissa pisti äänien oikean ja vasemman kanavan sekaisin..ja vaikka se kuullostaa oudolta niin itsellä ainakin on Cliffhangerissa hyvin vaikea edes erottaa virhettä?
     
  11. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Ei se ole kovin helppoa tuossa Drag me to Hellissäkään. Kuten taisin arvostelussa mainita, tuo ei pilaa leffanautintoa. Leffassa on vain muutama kohtaus, jossa kanavasekoilun saattaa pistää merkille.
     
  12. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei, eiks näistä perseleffoista vois pistää listan pystyyn vaikka tän ketjun ekaan postiin? Tai sitten joku erillinen. Alkaa olla aika paljon vältettäviä julkaisuja, joista suurin osa varmaan valitettavasti suomalaisia... Ihan vaan, että muistais kaikki.
     
  13. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Erillinen, pelkästään listan huonoista julkaisuista sisältävä ketju olisi tosiaan hyvä idea. Jonkun pitäisi tässä ketjussa aloittaa listan tekeminen ja myöhemmin luoda uusi ketju.

    Joo Cliffhangerissakin on niin että monet ovat haukkuneet UK-julkaisua mutta käytännössä on kuullostanut siltä että heitä on ainoastaan haitannut ehkä jopa vain yksi kohtaus, alun helikopterikohtaus.

    Jos joku haluaa vaihtaa viallisen Drag Me To Hell suomijulkaisun Hollantijulkaisuun niin voin vaihtaa ja maksaa vaikka vaihtajan postikulutkin!
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sikäli kun listataan selvästi tekniset virheet, kuten äänikanavien sekoilu, formaattina 1080/50i tai vastaava, niin kelpo idea.

    Mutta sitten kun aletaan listata kuvanlaadullisesti kyseenalaisia julkaisuja, kuten vaikkapa Gladiator, niin avataan ovi sille, että kohta siellä listataan Predator ja The Wrestler, kun kuva ei kiillä a lá Transformers.

    Täällä plazallakin on ihan tarpeeksi vasemman jalan saappaita, joille on ihan turha selittää, että se, että kuva ei ole ylisiloitellunkiiltäväHDtekniikanmainos ei ole virhe sen enempää kuin sähkökitaran särö.
     
  15. bmike

    bmike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on kolme noista luetelluista ja mielestäni sen enempää kuva, kuin äänikään ei ole mitenkään pielessä (Kill Bill 1, Alexander ja Illusionist). Extrat tosiaan uupuvat, mutta aika harvoin niitä on aikaa luuppailla, joten kympin hintaan per kpl ei sinänsä harmita, enkä haluaisi maksaa extroista euroakaan lisää, joten itse ainakin soisin tämänkaltaisen julkaisun ihan mukavaksi lisäksi markkinoille, pelkkä pihvi kiitos, jos jostain syystä haluan, syön sitten toiste ja muualla sitä salaattiakin. Tämä toki sillä ehdolla, että hinta on tosiaan revitty tarpeeksi alas ja laadusta ei kuvan, että äänen osalta ole tingitty liikoja.
     
  16. Mikke

    Mikke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2003
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    14
    Itselläni on noista Aviator. Pystyisiköhän joku tarkistamaan onko tuo BD25 vai BD50? Soittimen näytön mukaan bittivirta näyttäisi olevan sellaista luokkaa, että vahvasti epäilyttää mahtuminen 25 gigan levylle - ainakin niiden n. 30 kerran mukaan kun bittivirtanäyttöä vilkaisin.

    Kuvassa ja äänessä ei tuossakaan mitään valittamista.
     
  17. rambo99

    rambo99 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannatan. Nimenomaan "musta lista" PAL-nopeutetuista 1080/50i julkaisuista (ärsyttäviä mikkihiiriäänineen) ja selviä teknisiä virheitä sisältävistä bluraysta olisi kiva. Kuka ottaa hommakseen? :)

    -r99
     
  18. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Periaatteessa hyvä idea. Tosin AVSforumilla on jo melko kattavasti ylläpidetty 50Hz-lista. Siihen on kelpuutettu 1080i50Hz julkat, joiden oikeasti pitäisi olla 24p(23,976p). Jos julkaisu on natiivi 1080i50Hz (tai p25), niin niitä ei ole listalle laitettu. Tosin täällähän sitä ollaan pääkallonpaikalla 1080i50Hz julkkien suhteen, kun niitä tulee pääsääntöisesti pieniltä Eurolevittäjiltä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2010
  19. rambo99

    rambo99 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Njoo, jotenkin tällä foorumilla oleva lista tuntuisi luotettavammalta ainakin noiden suomi(/skandi)julkaisujen suhteen. Tuosta AVSfoorumin listasta kun näytti pikaselauksella ainakin yksi tietämäni 50i-julkaisu puuttuvan (Bottle shock). Ja olisi tosiaan sitten muutenkin teknisesti virheelliset julkaisut samassa listassa. Leffan nimen perään voisi vaikka kirjoittaa listalle joutumisen syyn (1080/50i / ääniraita pilalla / jne).

    -r99
     
  20. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    IMO jos lista tulee, sen olennaisin järki olisi kuitenkin juuri ne virheet, jotka vaikuttaa ostopäätökseen. Esimerkiksi Gladiator on kuitenkin tyypillinen, eli mielestäni ei ole ideaa jättää sitä pois. Oikeastaan voi sanoa "varmasti" tiedetään, että siitä kohta tulee uusi korjailtu versio kansainvälisen kohun takia. Just sentapaisista on kaikkein järkevintä sanoakin kaikille listan viesti, jokahan on "odota seuraavaa kierros".

    Ymmärrän tosin pointtisi. On kyllä turhauttavaa kun täällä kerrotaan, että Blade Runnerissa on huono kuvanlaatu ja kuitenkin tietää, ettei se aikoinaan näyttänyt niin hyvältä edes teatterissa.

    Lista olisi hyvä, jos sitä pitämään ryhtyy joku taiteen ja tekniikan sekä vielä historiasta johtuvat tekniikan erot kässäävä. Listalle voisi mielestäni liittää mahdolliset sensurointitapaukset, jos niitä nykyisin tuleekaan.