Samsung LE46B755 kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana harppuuna, 05.09.2009.

  1. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuolla "contrasilla" tarkoitetaan varmaan Menun kuvasäätöjen Lisäasetuksissa olevaa Dynaaminen kontrasti, sen asettamista Pieni-arvoon.
    Sen yläpuolella on Mustan sävy, kokeile sitä jos saisit lisää mustaa.
    Samoin Kuvavalinnat-menussa on HDMI musta -valinta, sitäkin kantsii kokeilla.
     
  2. ohis

    ohis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lämmin2 asetuksella omassanikin oli sama "ominaisuus" josta en tykännyt tyhtään. Mikähän lie syynä ettei pumppaaminen loppunut tuossa yksilössä :O
     
  3. bronton

    bronton Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ole vaihtoehto kaapelitaloudessa, koska kaapelipuolen HD-viritin puuttuu. Sampassa sellainen on.
     
  4. MakkiZ

    MakkiZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä mihin väitteesi perustat, mutta TUO LG on cable hd töllö. www.kaapelitelevisio.fi osoitteessa voit käydä tarkastamassa...
     
  5. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve, olen nyt näitä kaikenmailman foorumeita tässä paripäivää lukenut ja lisäksi lukuisia artikkeleita, arvosteluja etc etc ja tänään kävin jo telkkuja kaupassa kattomassakin, mutta en ole oikein saanut vielä päätettyä minkä hommaisin.

    Nyt mulla on tommonen philipsin 32 vanha lcd ja nyt olis uudelle tarvetta, vaihtoehdot on nyt karsittu kahteen:

    1: Samsungin LE46B755
    2: Panasonic TX-P46G15E

    Tuntuu että kumpaakin kehutaan aikalailla ja suurin taistelu tässä onki että plasma vai lcd, musta tuntuu että kummanvaa hommaan niin en tuu pettymään mutta koska en joka vuos osta uutta telkkua niin en halua tehdä hätiköityjä päätöksiä.

    Aikalailla noi artikkelit ja arvostelut on sitämieltä että plasma on yleisesti ottaen parempi, mutta kun liikkeessä niitä katoin nii se plasma näyttää jotenki epätarkemmalta ja himmeemältä, mutta tottkai kotona ei oo samallaista valaistusta ku siellä liikkeessä.

    Sitten kun on näitä kommentteja että lcd nykii ja pätkii ja vaikka mitä niin onko nää sit jonku hifistelijöiden hömpötystä? musta siellä liikkeessä ne kaikki telkut näytti hyvältä :D ja mulla on tietokoneen näyttönä kummiski lcd + toi vanha 32 lcd telkku jolla pelaan pleikkaria ja katon leffoja, mun silmä ei huomaa mitään nykimistä tai valovuotoja.

    Elikkä televisio tulis semmoseen käyttöön että sillä vois ihan telkkaria päivisin kattoa ja illalla laittaa vaikka kannettavan kiinni kun ekko menee nukkumaan ja pelailla vähän nettipokeria etc etc, lisäks tietty HD elokuvia ois mahollisimman hyvällä kuvalla viikonloppusin ja iltaisin kiva tuijottella ja välillä sitä pleikkaakin pelata

    Kumpaa näistä nyt suosittelisitte ja perustelut?
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Väite 1: Plasma on yleisesti ottaen parempi.

    - Ei pidä paikkaansa. Toki (Panasonicin) plasmoja on totuttu pitämään ns. luotettavina valintoina, mutta etenkin nykyään LCD-malleista monet ovat kuroneet kiinni plasman etuja -- ja vastaavasti parantaneet omia etujaan plasmaan nähden. Voisikin sanoa näin, että vuonna 2010 huomattavasti useampi valitsee LCD:n Pansun plasman sijaan kuin mitä ennen oli.

    Väite 2: LCD:t nykivät.

    - No jotkut mallit saattavat nykiä, mutta ei se nyt käytössä ihan niinkään mene, että Pansun plasman 600Hz:ä on suoraan verrannollinen LCD:n 50/100/200 Hz:iin. Minulla on omakohtaista kokemusta 46B755:stä, koska sellaista vanhemmilleni suosittelin ja sen sitten oston jälkeen säädin jne. Kertaakaan se ei ole nykinyt. Silloin kun vertailin juuri Pansun plasmoja ja näitä Samsungin B-sarjalaisia (LCD) keskenään, niin testikuvana oli Eurosportin soutukisat. Samsungit eivät nykineet ja liikkuvaa kuvaa oli itse asiassa niistä parempi katsoa kuvan terävyyden, luonnollisuuden, värien loistokkuuden ja yleisen miellyttävyyden takia.

    Muista kuitenkin, että liikkeiden katseluolosuhteet ovat kahdessa mielessä epäedulliset. Ensinnäkin siellä on tosiaan todella kirkkaat valot mitkä voivat kauhistuttaa niitä, jotka eivät halua heijastavia ruutuja. Toiseksi televisiomallien kuvasäädöt ovat miten sattuu. Samsungin LCD:t usein säädetään todella kirkkaalle, jotta kuva tekisi "vaikutuksen". Ehkä sen takia jotkut sitten pettyvät Samsungin kuvaan, koska odottivat sellaista "eläväistä ja superkirkasta" kuvaa, mutteivat saaneet sellaista kunnon kuvasäädöillä. Pansun plasmat oman kokemuksen mukaan säädetään aika heikosti liikkeissä.

    Minullakin oli itse asiassa samanlainen kaksintaistelu kuin sinulla, ja päädyin siis 46B755:een. Syitä oli kaksi: plasman pehmeämpi (=epätarkan tuntuinen) kuva sekä heijastelu. Samsung itse asiassa heijastelee kahta kauheammin kuin Pansonicin, mutta toisin kuin Pansussa niin Samsungissa näytön valovoimaisuus tavallaan pusertaa heijasteiden läpi. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että jos ruutuun osuu pahat heijasteet, niin Pansussa ei näy sitten muuta kuin ne heijasteet mutta Samsungissa näkyy se kuvamateriaali niiden heijasteiden alta.

    Kukaan ei kuitenkaan voi sanoa kumpi valinta on oikeasti parempi. Molemmat ovat voittaneet palkintoja ja saaneet kehuja. Tosin sinuna hylkäisin tuo Pansu-vaihtoehdon samantien sillä käsittääkseni uudet Pansu-plasmat ovat tulossa kovaa vauhtia. Jos jaksat odottaa, niin ehkä niistä löytyisi sopiva malli. Jos taas et, niin B755 on yksi vaihtoehto.
     
  7. ohis

    ohis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahasti offtopicci mutta kun täällä on paljon omistajia niin mulla on myynnissä wlan usbi tikku kyseiselle merkille.Saapi sisältöä töllöön
     
  8. bronton

    bronton Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vielä pari päivää sitten LG:n sivuilla mainittiin, että HD-viritin on vain DVB-T:ssä. Nyt ei kerrota edes sitä:confused:
     
  9. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millos niitä pamsun uusia on tulossa ja onko ne sit paljonki edeltejiään parempia? nythän sais alta 1300 ton pamsun, jos tulee uus malli niin sen hintaha menee samantien sinne 1700+(?) ja noin paljon en haluais kyl maksaa telkusta,

    sitte viel semmonen et onko tolla 755 suurta eroa LE-46B655 ? Toi 655 ois meinaa 999€ kun taas 755 löysin halvimillaa 1450€
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Uusien Pamsujen ajankohdasta en tiedä, mutta etsippäs se niiden ketju, niin tiedät sitten -- mikäli siellä se mainitaan. No noissa tämän sukupolven Pansuissa (eritoten G10-sarjassa mikä taitaa olla näytön paksuutta ja nettiominaisuuksia lukuun ottamatta sama kuin G15-sarja) on vain todettu olevan myös sitten pieniä ongelmia. Joillakin kuva välkkyy silmissä (tosin ei kaikilla) ja tosiaan se kuvan pehmeys (ja olikos se nyt) pienoinen vihertävyys eivät ole monen mieleen. Lisäksi ongelmia taisi olla jonkun tietyn matskutyypin toistamisessa (niitä 24p-juttuja tms.). Näistä löytyy varmaan G10-ketjussa enemmän tai vähemmän. G10 on yleisesti vaan niin pidetty ja etenkin hintatasoltaan hyvä malli, että moni jättää nuo omaan arvoonsa.

    No periaatteessa B755:n ja B655:n ero on siinä 200Hz:n ominaisuudessa B755:n hyväksi, mutta tuonhan aika moni on todennut turhakkeeksi. Toisaalta jostain syystä moni kääntyy tarkoituksella juuri B755:een mikä tietenkin herättää kysymyksen onko siinä jonkinlaisia "vaiettuja" ominaisuuksia, joiden takia se olisi pikkuisen parempi kuvaltaan kuin B655. Uskaltaisin silti sanoa, että ihan hyvin voit tuon B655:nkin valita -- sekin on kyllä pidetty malli.
     
  11. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin noh tuo melkeen 500 euron hintaero tässäkohtaa voi tulla ratkaisevaksi, kun 755 on halvimillaan reilut 1450 ja ton 655 saa 999, niin en usko että kannattaa maksaa melkeen 500 euroa pelkästä 100mhz lisästä? vai parantaako se kuvaa olennaisesti?
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin siis yritin sitä viestittää, että varsinaisesti tuo 200Hz ei auttane mitään -- näin sanoo enemmistö. Sellainen tuntuma kuitenkin on, että olisikohan tuossa B755:ssäkin muutakin parempaa liittyen kuvanlaatuun kuin tuo 200Hz.
     
  13. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ulkonäkö on minusta selkeästi parempi B755:ssä kuin B655:ssä. Jokaisen oma asia on sitten, kannattaako siitä (jos edes sitä mieltä on) ja 200 hz:stä maksaa noin paljoa extraa.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Se on vain minusta mystistä, että jos kerran B755:ssä ei olisi mitään oikeasti parempaa (kuvanlaadun suhteen) kuin B655:ssä, niin miksi ensiksi mainittu kuitenkin yleensä nostetaan selkeästi parempana valintana esille. Toki tämä on ihan mutu-tuntumaa, mutta kuitenkin...
     
  15. Nellidog

    Nellidog Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkäpä B755 nostetaan "selkeästi parempana" esille juurikin 100hz vs. 200hz tuoman edun turvin? Jos em. mallien välillä on olemassa kunnollinen arvostelu, jossa tuodaan B755-mallin edut selvästi ilmi, niin haluaisin tosiaan nähdä sen.
     
  16. MakkiZ

    MakkiZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko nyt ihan varma ettet sekoita sitä LG:n plasmaan eli PS8000:seen. Siinähän on joidenkin tietojen mukaan vaan DVB-T, mutta uusissa malleissa on myös DVB-C.
     
  17. MakkiZ

    MakkiZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä mihin hintaan tuota B655:sta tingattuna, mutta ei tämä B755 ainakaan noin kallis ole. 1350 maksoin itse B755:sta gigantista. Tuhon hintaan sai kyllä toimittaa kirjallisen tarjouksen toisesta liikkeestä mistä lupasivat tuon 1400 euroon. Eli tossa lähti heti satanen välirahaa pois, jos tuo tonnion B655:sen hinta.
    Itse muuten EN pidä 200Hz ominaisuutta turhakkeena...
     
  18. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en kyllä mistää noin halvalla oo löytäny, vaan hinnat on gigantissa yli 1500 euron pelkässä 600 sarjassa, halvimman löysin hintavertailusta 1478€ siis 46 tuumanen B755
     
  19. Kiituri

    Kiituri Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    B755 tuli kotiin muutama päivä sitten kotiin Stockalta. Olen arponut LCD:n ostoa jo yli vuoden ja lukenut tältäkin palstalta purnausta lähestulkoon kaikista malleista, että on valovuotoja, pilvisyyttä, pumppausta etc. Pelkäsin että tulee ostettua huonoa, kun joka paikassa niin toitotetaan.

    Mutta: Televisio osoittautui erittäin hyväksi ostokseksi. Kuva on paljon parempi mitä odotin. Hyvälaatuisellakin Sd-lähetyksellä kuva on aivan riittävän hyvä, ihan vakioasetuksillaki. HD kuva on huikea. Ominaisuuksia ja liitäntöjä on vaikka muille jakaa. Nämä arviot siis suht tavallisena tv:n käyttäjänä. Olin myös varma, että katseluetäisyys olisi liian pieni ja että pikseleitä erottuisi tämän takia, mutta tämäkin oletus osottautui vääräksi.

    Vanha televisioni oli muistaakseni Samsungin muutaman vuoden takaista R-sarjaa ja B755 kuva on täysin eri luokkaa. Esimerkiksi jääkiekkoa on kivempi katsella kun kiekko erottuu muista pikseleistä. Tämä tietysti odotettua kun on uudempi televisio ja vielä ilmeisesti ns. yhtä hinta luokkaa ylempänä, mutta silti. Olen erittäin tyytyväinen televisioon ja siihen että lopetin arpomisen oston suhteen. :thumbsup:

    Onko tosiaan niin ettei muu ADSL-tikku kuin Samsungin oma toimi tässä?

    Noukheetille: Stockmannilta kanta-asiakas tarjouksesta sai 1399€, saattaa kyllä olla jo myöhäistä saada Stockalta, mutta tuohon hintaan vedoten, ainakin Gigantin kait pitäis hintatakuun takia myydä laite tuohon hintaan.
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2010
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin tarkoitat WLAN USB -tikkua? :) No olen tästä lukenut hieman ristiriitaista tietoa. Jotkut ovat sanoneet, että muutkin kuin Samsungin oma käy. Toisaalta taas vasta sain tietää, että eräs oli kokeillut jotain muuta tikkua eikä ollut toiminut.

    Tällainenhan olisi halpa, ja tyylinsä puolesta sopivankokoinen ja -näköinen. Tiedä sitten toimiiko tuo...