The Road - Tie

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Vekka, 23.05.2009.

  1. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Katsoin nyt vasta jälkikäteen sen virallisen trailerin ja kyllä se hieman väärän kuvan antaa leffasta.
     
  2. tikox

    tikox Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2007
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mukava kuulla, kuten tuolla ennemminkin taidettiin jo todeta niin on se kumma kun täytyy trailerista silti vääntää tuollainen hollywood rytinän ilmentymä.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Samanlaisen kohtelun koki myös edellinen Cormac McCarthyn romaaniin perustuva filmatisointi No Country for Old Men. Traileriin oli väkisillä tungettu kaikki toimintakohtaukset, että se antaa mahdollisimman väärän kuvan elokuvasta.
     
  4. Danko

    Danko Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2007
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli loistava elokuva. Trailerin näin joskus taannoin, mutta en siitä paljon mitään muistanut, joten en odottanut mitään actionpläjäystä. Sitä se ei ollut tosiaankaan. Elokuva on synkkä ja se maalaa todella lohduttoman kuvan postapokalyptisesta maailmasta. Näyttelijäsuoritukset oli kauttaaltaan mahtavia. Kaikki toimi mainiosti.

    En ole kirjaa lukenut, mutta tulen sen joskus tässä varmasti lukemaan.

    5/5
     
  5. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Melko uskollinen sovitushan tämä oli. Muutama kirjasta mieleenjäänyt vaikuttava kohtaus oli karsittu pois. Toisaalta trailerissa oli pätkiä joita leffassa ei näkynyt, joten dir.cut voi olla hyvinkin vielä tulossa. Näyttelijät poikaa myöten tekivät pääosin tasaista työtä ja Viggo tuntuu nykyään olevan aina vahvasti läsnä rooleissaan. Aivan McCarthyn tekstin tasolle ei päästy, mutta huomattavasti paremmin kuitenkin mitä alkuun pelkäsin.

    4/5
     
  6. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno leffa ja toimi itselleni paremmin kuin kirja, joka kärsi toistosta. Leffassa kerronnan tiivistäminen teki tarinalle vain hyvää. Masentava ja samalla mieltä ylentävä kokemus. Dialogia oli vähän, mutta se kaikki oli rautaa. Toivottavasti Oscareita jaellaan oikeaan suuntaan.


    :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
     
  7. beam

    beam Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku spoilata kirjan lopun? Onko samanlainen kun leffassa?
     
  8. tikox

    tikox Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2007
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä näytä voivan ;) Kirja loppui tavallaan surullisesti, tavallaan ei...
     
  9. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama loppu.
     
  10. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vika lause kyllä niin väärässä kuin voi olla, mutta ehkäpä mielipiteesi muuttuu kunhan olet nähnyt leffan.

    The Road oli 2009:n leffoista se odotetuin ja "yllättäen" sieltä paljastuikin koko vuoden paras tuotos. Dystopia-aihe kiinnostaa aina, joten tämä oli kuin minulle tehty.

    The Roadin maailmassa mikään ei ole kaunista, mutta se on visuaalisesti upea ja loistavasti kuvattu. Viggo oli mahtava, hänen kasvot näyttivät hyvin surun mikä oli koko ajan läsnä. Voin kuvitella omiani, mutta sain sellaisen käsityksen, että
    jos tuota tuhoa ei olisi tullut, Äiti olisi tehnyt abortin. Hän sanoi, että "sinä yönä kun poika syntyi, minä kuolin." Ja Mies sanoi, että "jos olisin Jumala, olisin luonut juuri tällaisen maailman, sillä silloin olisin sinun kanssa." Oletin, että hän viittasi tuolla puheella poikaansa. Voi tosiaan olla, että tulkitsen yli, mutta tulipahan vain mieleen.

    Toinen mikä jäi mieleen, oli kun Mies alkoi heti laskemaan ja keräämään vettä, kun näki liekit (?) ulkona. Lienekö tiennyt, mitä tapahtui?

    http://www.youtube.com/watch?v=RBHcmUlm4LY
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2010
  11. haisku

    haisku Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa ja olihan tämä ihan loistava. Ihmeen vähän tämäkin on kyllä ollut esillä, Helsingissä Finnkinollakin pyörii vain yhdessä (pienessä) salissa. Mortensen on kyllä viime aikoina muodostunut yhdeksi lemppareista, katsoin vähän aikaa sitten sekä A History Of Violencen ja Eastern Promisesin. Eipä suoritus jäänyt tässäkään huonommaksi.
     
  12. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin toimivaa feelbad -meininkiä. Näin ne post-apokalyptiset leffat pitää tehdä, eikä lähteä siihen 28 päivää myöhemmin -pelleilyyn. Kylmänharmaa lohduttomuus välittyy hienosti katsojalle ja päättömän toiminnan tai shokkisäikyttelyn sijaan on osattu rakentaa tyylikästä ja aidosti pelottavaa jännitystä, välillä jopa kauhua. Mortensen vetää hyvin ja pojankin näyttelijä on poikkeuksellisen aito. Miinusta tulee tietysti lopusta, ratkaisu ei mielestäni todellakaan toimi.

    ****/*****
     
  13. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kirjasta/leffasta en ottanut juurikaan selvää ennen katsomista, ja hyvä niin. Kokonaisuus oli piristävän erilainen: melko hidasta kerrontaa ja huikeaa realistisuutta verrattuna muihin nykypäivän post-apoihin. Vaikka elokuvassa oli sinällään hyvin köykäinen juoni, ei sillä ollut merkitystä. Tarina rakentui yksittäisistä, ankean tyylikkäistä kohtauksista matkan varrelta ja huipentui valitettavan kömpelöön loppuun. Lopun hölmöys ja siitä jäävä hyvin epämääräinen maku laskevat pistesaldon sieltä kympin tienoilta seiskaan.

    7/10
     
  14. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1299690&postcount=4416


    --
    JP
     
  15. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tien päällä.. Milloin tästä tulee suomi-bd-julkaisu?

    Minusta alkaa tuntumaan siltä, että mitä hienompia elokuvia - sitä vaietumpia. Tie - The Road, Moon - Kuu, District 9 tässä oivia elämyksiä, mutta ihmiset katsovat/ puhuvat kuitenkin näistä: Avatar, Terminator Pelastus, Star Trek..

    hmm.. miksi erilaiset leffat kuten Tie ,,, eivät saa suuria massoja liikkeelle. Onko aihe liian synkkä. Mites sitten No Country For Old Men - Menetetty maa??? Eikö tämä ollut hitti (4-Oscaria) Tarvitaanko ensin media-tuki ennen kuin leffa voi menestyä. Luulen, että julkisuudessa massa ei edes tiedä tästä elokuvasta.. milloin se on teattereissa? Milloin kaupan hyllyssä? Miksi pääosaa - suomalaisillekin tuttua -> Viggo Mortensenia ei hypetetä enemmän...............?

    Ehkä tien maailman kuvaus on niin tylsä, harmaa ja lohduton, että nyt taantuman jo vuosia vallitessa ei kertakaikkiaan jakseta mennä tuijottamaan Surullista kuuta - lohdutonta tietä tai likaista slummi-aluetta.

    Vaan avaruudessa ammutaan hienoilla avaruusaluksilla, siniset otukset ja kaunis sademetsä (pandora) tai Terminator ja seksikäs, lihaksikas, karismaattinen C.Bale ja Sam.. Hmm.. no .. ihmettelen kuitenkin.


    -------------

    Zombieland nousi tuntemattomasta katsotuksi, juuri kovan hypen ansiosta. Eihän leffa nyt niin erikoinen ole, mutta ilman hypeä en olisi luultavasti käynyt katsomassa.
     
  16. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän tyyppisille elokuville kriitikkojen yksipuolinen suosio ja oscar-menestys on erittäin tärkeätä. Oikeastaan vaikea kuvitella, että esim. The Roadin, Jesse Jamesin ja There Will Be Bloodin tapainen jenkkielokuva tekisi ''ihan hyvän'' tuloksen kaupallisesti. Se on joko erittäin hyvä kuten TWBB, tai floppi kuten kaksi ensin mainittua.
     
  17. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    The Road:n tyrmääminen flopiksi on ehkä hieman ennenaikaista, sillä se on ollut vasta puolet elokuvan keskimääräisestä elinajasta teattereissa ja tuottanut sinä aikana reilut 14 miljoonaa dollaria. Leffan budjetti oli ilmeisesti noin 20 miljoonaa. Tosin viimeiset viikot ovat varmasti hyvin vaisuja verrattuna ensimmäisiin, joten tiukkaa tekee päästä omilleen.

    Jesse James sen sijaan todellakin oli taloudellinen floppi, sillä 30 miljoonan budjetin leffa tuotti maailmanlaajuisesti noin 15 miljoonaa dollaria.
     
  18. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, kirjoitin hieman väärin.

    Edellä mainitusta ilmiöstä juurikin Jesse James on paras esimerkki. Omissa papereissani TWBB ja JJ ovat hyvin pitkälle saman tyyppisillä vahvuuksilla kulkevia elokuvia, kumpikin saisivat pisteitä 5-. Jesse Jamesin kohdalla hieman heikompi yleinen kritiiki/oscar -konsensus on kuitenkin aiheuttanut sen, että rahaa on tullut teattereista 60 milj. vähemmän (kun otetaan vielä huomioon Brad Pitt vs. Daniel Day Lewis). Myönnän, että TWBB saattaa olla parempi elokuva ja P.T Andersson lahjakkaampi kuin Adrew Dominik, mutta silti taitteelliset marginaalit ovat helvetin pieniä kun vertaa kaupallista tulosta.

    Oikeastaan nyt rupesi vituttamaan kuinka vähän joku Avatar palkinnon ansaitsisi ja nimenomaa tarvitsisi, mutta silti se listoilla keikkuu.
     
  19. tikox

    tikox Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2007
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi syy siihen ettei tämä tuota, on se ettei tämä pyöri missään. Eikä ole ollut misään kyllä näkyvilläkään.

    Näyttää siltä ettei ole tulossa koskaan Seinäjoelle. Tässä sitä odotellaan.
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    No onhan. Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa on ainakin Finnkinon paikoista. Jos se ei tule sinne Seinäjoelle, ei se meinaa ettei missään muuallakaan ole. ;)