Kodin remppatopic

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 11.01.2010.

  1. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
  2. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Entäs sitten kun lapset ovat teini-ikäisiä ja istuvat olohuoneessa katsomassa leffoja valkokankaalta, pelaamassa Xbox 5:sta ja PlayStation 6:sta kaikki päivät, metelöivät kavereidensa kanssa ja itse tahtoisi olla hetken rauhassa jossain. Pitäisikö lukkiutua makuuhuoneeseen, mennä autotalliin vai istua keittiössä (joka on useimmiten avoin olkkariin)? Vai istuakko täysin äänieristetyssä takkahuoneessa, katsella tulta takassa, lämmittää saunaa ja nauttia hyvästä romanttisesta leffasta vaimon kanssa shamppanjaa (lue: olutta!) siemaillen. Kakarat hilluvat olohuoneessa josta ei kuulu kuin vaimeaa muminaa.

    Taidanpa kaataa toisen viskin baaritiskillä itselleni.

    Tässä muuten tuosta suunnittelusta viimeisin juttu:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1293786&postcount=146
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2010
  3. M.R

    M.R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    On siinä sellainen seinälle ruuvattava ohjauspaneeli
     
  4. haisku

    haisku Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäni kiinnostaa missä porukat ovat oppineet remppataitoja. Itsehän en osaa mitään muuta kuin perusmaalaamiset ynnä muut, mutta eipä se vielä ajankohtaistakaan ole. Silti ihan tulevaisuuden kannalta voisihan niitä käden taitoja taas harjoitella, vaikka ihan omaksi ilokseni. Harmi että myytiin faijan mummon vanha verstas pois, siellä olisi voinut tehdä vaikka mitä.

    Eli remonttilehtiä lukemaan vai oman talon kaakeleita repimään irti ja laittamaan uudelleen paikalleen? :cool:
     
  5. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Itse tekemällä ja siinä sivussa tutulta talonrakentajalta neuvoja kyselemällä. Googlekin on ystäväsi, mutta älä ota neuvoja ulkomaisilta sivuilta (aivan erilaiset rakennusmääräykset). Kerran kun itse tekee vähänkin suuremman rempan, niin jo kummasti taito karttuu.

    EDIT: Tässä tuli tehtyä vanhasta saunaosastosta makkari. Ihka ensimmäinen perusmaalausta suurempi remppatyöni. Purin koko hoidon puurungolle ja yhdistin löylyhuoneen ja pesuhuoneen. Uusin eristeetkin ja lisäsin niitä ulkoseinälle ylimääräiset 50mm laittamalla ristikoolauksen sisäpuolelle. Uudet hörysulutkin tuli laitettua, kun vanhat oli niin haperot. Siinä tehdessä tuli itsetuntoa sen verran, että uskalsin jopa suurentaa ikkuna-aukkoa ja asentamaan suuremman ikkunan (tiilivuorattu ulkoseinä vähän kauhistutti, mutta sujuihan senkin timanttileikkaus). Pitää ihan itte sanoa, että perkeleen hyvä makkari tuli ;)

    EDIT2: Vanhat vesiputket poisti tosin ammattilainen putkimies. Niihin en uskaltanut kajota.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2010
  6. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tekemällä. Remppatarvikkeet on niin halpoja verrattuna ammattilaisten työtunteihin että hyvin voi tehdä itse pariin kolmeenkin kertaan. Kyllä siinä kokemus karttuu.

    Meillä oli ainakin periaate että niin kauan tehdään kunnes tyydyttää. Välillä paloi käämi aivan totaalisesti. Omaa osaamattomuutta on vaikea tunnustaa. Mutta kyllä valmiit tilat sitten palkitsee senkin edestä.
     
  7. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Paljon nyky maalit maksaa? pitäs huone maalata 12neliön huone nii paljonkos joutuis köyhtyy?
     
  8. Niksteri

    Niksteri Funny how? Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    1
    9 litran pönttö valkosta Remontti-Ässää makso toissa kesänä muistaakseni n. 80 euroa + sävytyslisä muutamia euroa ekstraa. Agrimarketissa.
     
  9. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse panostan aina hyvään maaliin. Esim. Tikkurilan Harmony on ehkä paras maali mitä kaupoissa on. On kyllä hintavaakin, olisko viimeksi ollut kun ostin jotain 29e/3L (tästä on pirun monta vuotta, olisko 2005). Jollain 9 litran tonkalla varmaan saat maalattua koko roskan, oli väri sitten mikä tahansa. Montaa muutakin maalia on tullut koiteltua ja niillä ei saa kuin hermonsa menemään, hintaa toki vain 1/3 vaikkapa Teknoksella.
     
  10. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1
    No johan on kallista kamaa harmony.
     
  11. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    Pari huonetta harmonylla maalanneella en voi kyllä kehua. Pohjavalkoiseen saa vähintään kolme kertaa vetää, että tulee suht tasainen peitto. 2,7 litraa yhteen pikku seinään (2,5 x 3m) meni eikä tullut ihan superb vieläkään.
    Tästä lähin suosin "perusmaaleja" enkä mitään Inno maaleja.
     
  12. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Me maalattiin kaikki maalattavat pinnat Cellon maaleilla ja ei jäänyt pahaa sanottavaa.
     
  13. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä on kyllä vaikea ymmärtää. Harmonylla tullut useampi huone maalattua ja aina on kaksi kerrosta riittänyt tasaiseen peittoon. Riittoisuuskaan ei ole ollut mikään ongelma.
     
  14. perahaan

    perahaan Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tikkurilan Remontti-Ässä on kyllä vielä hinnakkaampaa... n. 33e/3l ja 85e/9l.

    Se kumpi on parempaa maalia, Remontti-Ässä vai Harmony, en osaa sanoa. Aina on tullut otettua Remontti-Ässää :D
     
  15. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tekemällä tosiaan oppii, monella se kynnys edes yrittämiseen on liian korkea, ei tämä rakentaminen/remontointi niin rakettitiedettä ole.

    Itellä IT-nörtin koulutus, kolme vuotta sitten tein talofirman pystytyksen jälkeen talon 142m2 loppuun ilman ammattiapua, poislukien sähkö/käyttövesihommat. Siitä asti oonkin sit tehnyt työkseni kirvesmiehen hommia, oma talo kelpasi referenssinä työnantajalle ilman mitään koulutusta ja työkokemusta.

    Tämän vuoden alusta aloin sitten tekemään hommia omalla toiminimellä.
    Halusi vaan käytännön läheisempiin hommiin ja en kyllä ole katunut sekuntiakaan alan vaihtoa...
     
  16. Atheris

    Atheris Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaiken tosiaan oppii tekemällä,vuosi sitten tuli rempattua suht laajasti paritalon puolikas,joitain kuviakin galleriassa. Pitkän pennin säästi kun pystyy itse tekemään kaiken sähköistä putkitöihin. Nyt talonpuolikas myyty ja työllekkin jäi mukava korvaus. Nyt alkaa ok talon 136/165 m2 remontti johon saa vihdoin pyhitettyä ht harrastukselle omat tilat.
     
  17. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Remontti-Ässällä on täälläkin huoneet maalailtu eikä ole ollut ongelmia. Kaksi kerrosta aina piisannut. Saattaa kait se Harmonykin toimia, ei vaan ole tullut testattua.
     
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sulla ei oo ollut hyvää pohjaa siinä, tai sitten paska erä. Tuollaisella purkilla ollaan itse maalattu 2.5 x 3m ja vielä jäljellä about 1/5 purkki. Pinta 100% tasaista


    On tullut ostettua varmaan kuutta erilaista maalia ml halvimmat merkittömät bulkkituotteet, teknoksen halpis & kallis, remonttiässä, harmony jne. Muutamia havaintoja:

    Pohjamaalissa eroja ei hirveästi ole, kaikissa peittävyys on riittävä. Pohjamaali kannattaa laittaa aina ja kaksi kertaa jos on kyseessä vanha pinta. Tämä sen takia, että lopputuloksesta tulee tasaisempi ja ennenkaikkea halvempi: vanha pinta imee monesti maalia hervottomia määriä ja siten kalliilla maalilla ei kannata aloittaa.

    Värimaaleissa eroja on hirvittävästi joista kaksi muuttujaa todella oleellisia: maalin lopullinen kovuus sekä peittävyys (jos jätetään himmeys pois laskuista).

    Näistä ensimmäinen eli kovuus ei toteudu halvoilla maalilla. Esim teknoksen halvimmat ei kovetu koskaan täysin, vaan taulu saattaa jumahtaa kiinni, vaikka taulun laittaisi seinällä kuukausia maalauksen jälkeen. Tällainen pehmeä maali myös imee likaa (esim pölyä) sisälleen ja siten alkaa ajan myötä näyttää paskalta.

    Näistä toinen eli peittävyys vaikuttaa hintaan ja lopputulokseen aika monella tavalla. Halvemmissa maaleissa pitää vetää 2-3 kertaa riippuen pohjamaalin tasaisuudesta, paremmissa riittää 1-2 kertaa. Siten halvempi ei välttämättä ole kovin halpa, maalia kun kuluu hervottomia määriä.

    Tähän kämppään valittiin maalit:

    - Halvin pohjamaali - halpaa ja peitti hyvin

    - Laadukas kattomaali - Katosta tulee tosi helposti epätasainen ja maalaus on todella v-mäistä puuhaa. Laadukkaalla maalilla selviää 100% varmasti kahdella kerralla, halvalla pitää vetää kolme ja siltikin voi olla epätasaista

    - Kaikki värimaalit k-raudan puolihimmeä Cello - Tämä on 100% samaa tavaraa kuin remonttiässä, testattu homma vielä kun ei myyjää uskottu: Ostettiin molempia, sävytetiin samalla maalilla ja maalattiin vierekkäin. Eroa ei ollut. Hinnaltaan taitaa olla 20-30% halvempaa kuin tikkurilan oma brändi, joten ero on kova.

    Tuota Celloa kyllä suosittelen: puolihimmeä eli suht kova pinta, johon lika ei tartu, järkevä hinta ja hyvä peittävyys :)
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2010
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tekemällä oppii. Ennen ensimmäisen kämpän täysremonttia remonttikokemus rajoittui maalaamiseen ja mökin tikapuiden tekoon eli täysin nollaan.

    Omat teesit sille, millaista persoonaa remppaaminen vaatii:

    - Tekevää, tekevää, tekevää - Jos on tyyppinä sellainen, että enemmän diggaa pohtia asioita, sitten vähän tehdä ja sitten taas pohtia, remontti ei valmistu koskaan tai ainakin lattialistat puuttuu vielä asuntoa myydessä. Suht pienenkin asunnon täysremontti vie helposti 500h+ eli keskiarvolla 20h viikko (ja tämä siis kaikki aktiivista työtä, ei niin, että mennään tekemään, maalaa seinän ja pitää muuten taukoa) remppa kestää puoli vuotta. Jos ei esim töiden jälkeen jaksa tehdä kuin silloin tällöin ja sunnuntai menee krapulassa, pienkin remppa kestää helposti vuosia

    - Suunnitelmallinen - Remppaaminen ei ole rakettitiedettä, mutta pienellä organisoinnilla ja työn putkituksella voi säästää aikaa ihan hirvittävästi. Mieti missä järjestyksessä asiat teet ja pyri tekemään sama työvaihe kerralla koko asuntoon. Jos esim vedät tasoituksia + hiontaa viikottain, kaikki paikat on jatkuvasti pölyssä ja koko ajan saa siivota tasoituspohjia, jotta uudet tasoitteet tarttuisi edes jotenkin

    - Pitkää pinnaa - Aloittelija joutuu tekemään alussa saman asian todella monta kertaa. Alussa kannattaa varata aikaa paljon...


    Henkilölle, joka ei ole koskaan rempannut mitään, suosittelen ammattilaisen käyttöä suurissa tasoituspinnoissa. Ammattialinen tasoittaa suuretkin pinnat päivässä kun taas amatööri tekee saman pinnan helposti 2-4 kertaa eli helposti viikon kuivumisaikoineen. Näiden lisäksi sähköt, putket ja vesieristeet on pakko teettää ammattilaisella ja jos ei ole ihan varma mitä tekee, kannattaa harkita laatoitustyön ja vessan kaatojen teettämistä ammattilaisella. Nämäkään eivät kyllä ole kovin hankalia, kunhan vaan tietää mitä tekee.

    Hommat joita ei missään nimessä kannata tehdä ammattilaisella on purku ja viimeistelytyöt eli lähinnä maalaus.

    Ja jotta homma sujuu jotenkin fiksusti, pitää työvälineet olla kohdallaan. Laadukas ruuviväännin + poravasara ovat aika pakollisia, näiden lisäksi sitten jotkut käsisirkkeli ja pistosaha nopeuttavat kummasti remppaa. Jos tietää, että tekee elämänsä aikana vaan yhden rempan, jotkut halpiskalut ihan jees, jos tekee monta, kannattaa suoraan ostaa laatua. Harvemmin tarvittavat koneet saa vuokraamosta, esim suureen piikkaukseen kannattaa hakea suoraan tehokaa hllti / tmv, joka olisi uutena helposti 500-800e, mutta päivävuokra tästä eka vuorokausi ehkä 10%, seuraavat tämän alle.
     
  20. tonic

    tonic Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmonylla tuli edellisessä kämpässä maalattua muutama seinä, osassa pohjamaalin päälle ja osassa seinissä tasoitetapetin päälle - ei valittamista.
    Varsinkin tasoitetapettiin sai mielestäni siistin pinnan, huonona puolena tasoitetapetin hinta (tosin niitäkin erilaisia ja hintaisia) ja asentaminen.

    Mielenkiinnolla muutekin lueskellut topicia.. edellisestä rempasta n. 3 vuotta (totaalista opettelua :)) ja seuraavan kämpän pesuhuone remontti on jo alkanut. (ammattilainen tekemässä, kun vak. yhtiö maksaa osan ja remontti oli jo aloitettu ennen kauppojen tekoa).
    Itse olisi tarkoitus tehdä muita sisätöitä mm. keittiö, katto, lattia, seinäpinnat - kunhan edelliset asukkaat saavat talon tyhjäksi reilun kuukauden kuluttua.