Prison Break (Pako), Suomen esitystahtiin

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Wellho, 11.08.2006.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Huono kausi, ja paskat. Täähän on ollu loisto menoo. Nyt kun saatiin vielä vihainen nainen vauhtiin, niin hyvä tulee... :thumbsup:
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eräs osuvampia ja paikkaansapitävämpiä kuuluisia siteerauksia koskaan -- myös Prison Break -sarjassa. :D
     
  3. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    kylläpä vois melkein lopettaa sarjan katselun. täyttä jaskaa
     
  4. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanopa älä muuta. On sitä odotettukin. :thumbsup:
     
  5. yinx

    yinx Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    melkein jo menetin toivon, mutta viime jakso oli kyllä täyttä rautaa :naminami:
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Perskules kun oli jännä ja hyvin tehty jakso... :naminami:
     
  7. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin oli. Taattua Prison Break -kamaa. :thumbsup: Kyllä jäi jännään kohtaan loppu..

    En ymmärrä mitenkään miten tää neloskausi ois muka huono. Mielestäni ihan ekojen 2 kauden tasolla. Cole Pfeiffer rules! :D
     
  8. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Erakoitunut arkkitehti palkattiin rakentamaan murtovarmaa kammiota salaperäiselle scyllalle, jonka ryöstön olisi voinut estää alle parinkympin liikkeentunnistimella. Mutta kai sinne kammioon oli jotenkin päästävä.
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos toi on susta häiritsevää, niin älä vaan eksy tonne Lost-ketjuun...:eek:
     
  10. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jospa jätettäisi vertailematta mestarillista Lostia ja aivan sysipaskaksi muuttunutta Prison Breakia.
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Prison Break vs. Lost, aika epätasainen tappelu mutta unavoidable ilmeisesti.

    Minä pidän PB:ssä ennen kaikkea juuri siitäkin, että se on pysynyt uskollisena itselleen ja katselijoilleen, neloskaudellakin katsoja saa mistä on pitänyt koko sarjan ajan, tuttujen hahmojen kehitykset yms. Lost sen sijaan, siinä on hukattu lupaavat ja mielenkiintoiset lähtökohdat hyvin pahasti. Alussa oli yksinkertaisen herkullinen lähtökohta erilaisine tyyppeineen ja mysteereineen, mutta pian tämän jälkeen koko homma lässähti ja siitä yritettiin tehdä jotain aivan liian kunnianhimoista joka ei sitten katsojalle toimi alkuunkaan: todella sekavaa ja kiinnostavaa vain hetkittäin irrallisina kohtauksina.

    Paossa ei itse sarjan perustavanlaatuista pako-elementtiä olla hukattu, vaan tätä jatkuvasti hyödynnetään, paitsi itse kausitarinoiden osalta, myös hienosti henkilöiden omissa kehityskuluissa: kukin pakenee jatkuvasti jotain. Noh, toisaalta voisi sanoa myös että Lostissa ollaan jatkuvasti ja yhä pahemmin hukassa mitä pitemmälle homma kehittyy. :D

    Minulle Pako edustaa vanhanajan sarjamaailmaa tarinan osalta, ja uudempaa henkilöhahmojen, mainio yhdistelmä siis. Kun taas Lost on kenties paras esimerkki nykyajan sarjasillisalaateista, jossa itse punainen lanka...niin, eihän sitä todellisuudessa ole. Katsojalle.
     
  12. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saanen sanoa oman mielipiteeni. Aika fiksusti tosiaan sanoit, mutta pienillä muutoksilla (alleviivattuina) tarina vastaa hieman enemmän (minun) todellisuutta...

    :D

    Täytyy myöntää, että Lostissakin on ajoittain ollut jaksoja, joiden jälkeen on vain pakko kysyä: Tässäkö tämä nyt oli? Vaikka juonessa onkin hieman irrallisuuksia, on nippu aika hyvin nidottu yhteen. Paossa lähinnä ärsyttää ne pauhaavat taustamusiikit ja "jännät" leikkausefektit sun muut zuumaukset. Lisäksi juoni on toteutettu kovin ei-eeppisesti, vaikka mahdollisuuksia olisi parempaankin.
     
  13. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Haha. Uskollisena itselleen? Jos sarjan idea oli heikot ja typerät juonenkäänteet, niin kai se sitten on ollut uskollinen. Ideahan oli alunperin karata vankilasta. ;) Ensimmäinen kausi oli PB:ssä mielestäni mestarillinen, mutta sen jälkeen on tultu todella kovasti alas. Kakkoskausi oli hyvä ja kolmas ok, mutta neljäs oli ihan järkyttävää paskaa.

    Henkilöhahmojen kehittyminen? Michael on alusta asti ollut superihminen, kenelle mikään pulma ei ole liian vaikea ratkaistavaksi, hahmo jonka rinnalla Macgyver ja Jack Bauer kalpenevat.

    Lost on ollut itselle ainakin alusta asti melko selvä: Ensimmäisellä kaudella sai jo käsityksen, että henkilöt eivät ole saarella sattumalta, vaan jokaisella on tarkoitus. Kaikki henkilöt olivat enemmän tai vähemmän enemmän "lost" entisessä elämässään, kuin saarella. Hahmot ovat risteilleet toistensa elämissä ennen saarelle tuloa, sattumaa vai tarkoituksellista? Henkilöiden kehitys on ollut myös aivan huikeaa, jokainen hahmo on muuttunut ja kasvanut saarella ollessaan. Ehkä Lost on ollut mytologia-puolelta joillekin liian vaikea tajuttava/se ei ole kiinnostanut.

    Mielestäni siis PB on menettänyt hyvän alun jälkeen kaikki mahdollisuutensa, nimikin jo viittaa että ehkä hommaa ei mietitty tarpeeksi pitkälle sen vankilasta pääsyn jälkeen.
     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    On helppo myöntää, että Paossa juonikuvio on joka kaudella ollut samankaltainen, kun taas Lostissa se on kehittynyt. Ei tässä ole ongelmaa. Mutta ongelma on siinä, kun tekijät eivät tajua mikä ei toimi. Paon tekijät ovat loistavasti oivaltaneet mikä toimii, ja jatkaneet sillä samalla metodilla joskin uudessa ympäristössä joka kaudella. Lostissa taas juonen kehitys otettuihin suuntiin ei toimi sitten yhtään verrattuna ekoihin jaksoihin, imo. On toki kyse myös henkilökohtaisesti paljon siitä, että en näe näitä aikamatkailutodellisuusfantasioita mitenkään kiinnostavina, en pysty niihin samaistumaan, suurelta syystä tästä ja muista sekavuuksista johtuen homma tuntuu täysin turhalta ja mielettömältä. Ihmetyttää ja huvittaakin se suuresti miten monet juuri näitä elementtejä sarjassa kehuvat, vaikka se on mielestäni täyttä roskaa: jos vastaavasta sopasta tehtäisiin pitkä elokuva, se haukuttaisiin suurella varmuudella täysin lyttyyn juuri samoista syistä. :D

    Jännitykseen sopivat, oikea-aikaiset "pauhaavat" musat ja zoomausleikkaukset ovat ydinosa Paon nykyaikaisen toimintajännityssarjan loistokkuutta! Juuri tässä kohdin Paossa on onnistuttu mahtavasti, verrattuna vaikkapa sarjaan 24. Pidän tätä tyyliä innovatiivisena, vaikken edes täysin tajua miten se toimii niin hyvin - ylilyönteihin sortumatta. Paitsi että tekijät ovat ilmeisen lahjakkaita ja onnistuneet kokeillessaan jotakin uutta.

    Mitä tulee juoneen, se on mielestäni aika sopivan täysinäinen: tukee eri hahmoja mallikkaasti, sortumatta irrallisuuksiin ja sekavuuksiin, vaan paketti pysyy kasassa. Tämä tietty "yksinkertainen vanhanaikaisuus" viehättää minua Paossa. Ei tuo ole silti koko totuus: sarjaan mahtuu aina välillä varsin mehukkaita yllätyksiä tapahtumien kuin myös henkilöidensä osalta. :)
     
  15. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttää siltä, että ajatuksemme menevät täysin ristiin, mutta makuasioista ei voi kiistellä. Jotkut asiat vain toimivat joillekin paremmin kuin toisille. Ei Pakokaan huono sarja ole, eihän siitä muuten olisi näin monta kautta tehty...
     
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse asiassa, eka kausi ei aikoinaan edes täysin sytyttänyt, kuin jostain puolesta välistä lähtien. Silloin tuntui aluksi että juoni-idea on nähty, mutta kaikkea muuta. Kyseessä on väärinkäsitys: Prison Break ei ole missään nimessä yksinkertainen vankilapakosarja. Suomennos on tässä osuva.

    Ei Michael ole superihminen siinä missä ei MacGyverkaan ollut. Michaelilla on esim. aivosairaus, ongelmia rakkauselämässään, ja mitä pulmiin tulee, voi kysyä itseltään mitä Michael sarjassa tekee? Pohtii! Not so superhuman afterall. Ja tämä siis vain lyhyesti Michaelin hahmosta. Jos viitsii tarkastella muitakin hahmoja, joita sarjassa riittää, voi todeta että kehityskaarensa ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja katsojaa koskettavia. Esim. Mahone, Bellick, T-Bag - missä sarjassa on nähty yhtä monta mahtavaa mieshahmoa! Kysyn vain. Kaikki edellämainitut henkilöt ovat tällä hetkellä aika lailla erilaisia mitä alkupisteessä menettämättä kuitenkaan identiteettiään!

    Ja mikäköhän tuo tarkoitus sitten on ollut? Ainiin, kaikki se mystiikka aukeaa viimeistään tänä keväänä. No hyvä niin. Tuntuu vain kovin tarkoitushakuiselta käsikirjoittajilta koukuttaa katsojat ihmeellisillä jostain toisesta maailmasta olevilla mysteereillä, joihin tuskin kunnon ratkaisua saadaan siinä mielessä, miten nämä alussa kiehtoivat katsojaa ja joiden ratkeamiseen luotiin valtavaa odotusta, johon kirjoittajat totesivat että äh viedäänkin tää homma johonkin ihan toisaalle, kuten kokonaisen kauden kestävään sosiaalidraamaan ja sitten johonkin x-filesmaiseen mielettömään scifihuttuun. "Täähän on Lost-maailma." Huutava vääryys katsojaa kohtaan, imo. Kyllähän esim. Twin Peakskin muuttui matkan varrella aika toisenlaiseksi, mutta tämä sen jälkeen kun alkuperäinen mysteeri oli jo selvinnyt, ja oli siis tapahtumien syitä syventävää jatkoa, kuitenkaan rikkomatta mitenkään alkuperäisiä, ihan arkielämän asetelmia.

    On naiivia osoittaa kritiikkiä sarjan nimeä kohtaan. Prison Break, sen voi käsittää ihan vertauskuvallisestikin, vaikka olikin ekalla (ja kolmannella) kaudella myös hyvinkin konkreettisesti kuvaava nimi. En tiedä miten pitkälle hommaa mietittiin, mutta kyllä nämä kaudet ovat olleet ekalle kaudelle varsin luontevaa jatkoa, en näe siinä mitään ihmeellistä.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2010
  17. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noh olihan action-jakso. Grh toi loppu, arvas kyllä vähän ennen...:mad: Name said it. Pako jatkuu. :naminami:
     
  18. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Onpas tänäänkin varsinainen toimintajakso! Väsähtäneen viime kauden jälkeen Pako on taas loistoviidhettä!
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Viimeiset kolme neljä jaksoo on ollu kyllä Pakoa parhaimmillaan. Eipä paljoa enempää voi vaatia... :king:
     
  20. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs tämänpäivän jaksossa tapahtui? Jäi tällä kertaa vahingossa näkemättä?