Tuuletusratkaisu tv-tasoon

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Eeze, 04.09.2009.

  1. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos, varsin kattava ja hyvä vastaus, harmi ettei siitä paljon käytännön apua tosiaan ollut :). Täytynee tehdä niin, että pistää härvelit kokonaan pois päältä jos kaappi on kiinni ja pitää ovea auki, jos laite on päällä.
     
  2. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa porata sinne kaapin/hyllyn takalevyyn reikä, johon laittaa esim. 80-120mm tuuletin. Tuuletin voi ottaa virtansa joko viritinvahvistimesta tai jostain laitteesta, jossa on USB. Luonnollisesti laitteen josta tuuletin ottaa USB-virran pitää olla päällä. Leikkaat vain tuulettimesta ja sopivalla päällä varustetusta USB-johdosta piuhat katki, yhdistät mustat mustaan ja punaiset punaiseen. Siinä on 5V laitetuuletin toimintavalmiina.

    120mm tuuletin olisi tässä tapauksessa järkevämpi, koska se pystyy siirtämään isomman määrän ilmaa 5V jännitteellä. Itse aion laittaa tulevaan TV-tasoon 2 x 120mm tuuletinta, toisen ottamaan USB:lla virran AV-viritinvahvistimelta ja toinen ottamaan USB:lla virran Xbox 360:lta.

    P.S. Jos miettii reiän poraamista takalevyyn, niin nehän ovat yleensä hyvin ohutta levyä, jotka saa vaihdettua halvalla uusiin.
     
  3. aFox

    aFox Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ala kiistelemään mutta liekkö se ihan noin vaikeeta? Toki laite hajoaa jos se kelmuun vedetään, mutta kyllähän sellaisen laitteen (jossa on puhallin) läpi virtaa silti ilmaa vaikka se umpikaappiin laitetaankin. Se vaan ottaa ilmaa kaapin sisältä ja puhaltaa takaisin kaappiin. Ja jos kaapin lämpötila on se 45 astetta eikä käytössä enää nouse niin se imee sitä 45 asteista ilmaa. Toki kannattaa mitata se lämpötila sieltä suunnalta mistä päin se ottaa ilmaa. Jos laite kestäisi siis tuon 45 ympäristölämpötilan niin kyllä luulisi kestävän 30 asteisessa kaapissa. Lyhentää kyllä varmasti jonkin verran laitteen ikää jos alkaa kaappi lämmetä enemmän.

    Nuo materiaalit ja pinta alat tietenkin vaikuttaa kaapin jäähtymiseen mutta se lämpötilahan oli mitattu sieltä sisältä eli jäähtyy miten jäähtyy mutta lämpötila on kuitenki se mitattu.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2010
  4. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    En ole edes ajatellut onko digiboksissa tuuletinta vai ei, jotenkin ajattelin että ei ole, ainakin on hiljainen (Humax CXC-2000pvr).

    Kyseessä on siis noin 35 x 35 x 70 cm kaappi, joka on (alhaalla olevaa) johtoreikää lukuunottamatta umpinainen, tietysti kaapin ovikaan ei ihan umpitiivis ole.

    Mittasin suoraan digiboksin tuuletusreikien päältä n. 30-35 astetta, eli mittari kiinni boksissa siellä mistä ilma kulkee - jos kulkee. Eikö ilma kuitenkin liiku ihan fysiikan lakien mukaan? Eli jos boksi kuumenee, kuuma ilma nousee ylöspäin aukoista, lämmittää kaappia ja kaapin oven raoista tulee tilalle jonkin verran uutta raitista ilmaa. Kuumempi nousee ylös, viileämpi menee alas. Jos kaapin lämpötila ei nouse ihan boksin pinnasta yli 35 niin voinee olettaa, että jonkinlaista ilmanvaihtoa tapahtuu?

    Niin viitseliäs en ole, että lähtisin tuollaista tuuletinviritystä tekemään vaikka pitemmän päälle ehkä olisi helpompi ratkaisu.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2010
  5. aFox

    aFox Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli siitäkö digiboksin päältä mitattuna? Jos näin eikä boksissa ole tuuletinta niin lämpöhän nousee ylöspäin ja digiboksin päällä on kuumempaa ilmaa mitä alla. Jos se näyttää siinä päällä vähemmän mitä digiboksi kestää niin turvallisilla vesillä ollaan.

    Pitäis vaan tietää se ympäristölämpötila missä laite toimii...
     
  6. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30

    No kun ei. Laitteen terveyttä EI VOI päätellä laitteen ulkopuolisilla lämpömittauksilla silloin kun laite tungetaan kaappiin. Speksit edellyttävät vapaata ilmankiertoa, eli että laitteen päällä ja sivuilla on riittävästi tyhjää. Manuaalissa ehkä kerrotaan paljonko tyhjää pitää olla. 10 cm ilmarako joka puolelle paitsi alle, esimerkiksi. Jokainen pinta (seinämä/katto) joka lähestyy laitetta, kuristaa lämmön pois siirtymistä. Säteileminen heikkenee ja ilmaan siirtyminen heikkenee.

    Kaada vaikka bensaa laitteen sisälle ja sytytä se palamaan. Laitteen sisällä on 1000 asteen kuumuus ja laite siis varmuudella hajoaa. Siitä huolimatta kaapin ilman lämpötila ei välttämättä nouse kuin muutamalla asteella. Se lämmönnousu riippuu kaadetun bensan määrästä ja kaapin ilmalitrojen määrästä.



    Olennaista on se, kyetäänkö kuumuus siirtämään pois laitteen sisältä. Tottakai tuulettimilla varustettu laite siirtää kuumuutensa pois sisältään, vaikka se olisi ahtaassakin kaapissa. Passiivisiilein varustettu laite, esim. hifilaitteet, taas eivät kykene siirtämään lämpöään pois, ellei kotelon ulkopuolella ole "viileämpää" kuin laitteen sisällä. Etenkin laitteen päällä pitää vallita viileämpi tilanne kuin jäähdytysprofiilien lämpötila, muuten profiiliripojen välissä kuuma ilma vain seisoo paikallaan, ilmalla ei ole "pakopaikkaa" minne kulkea. Poistuminen edellyttää, että ympäristöstä löytyy viileämpää ilmaa.

    Laitteen alapuolisen ilman lämpötilalla ei ole merkitystä silloin kun ilma ei vaihdu. Eli vaikka laitteen alla olisi hiilihappojäätä, se ei auta jos laitteen päällä on grillausvastus, ja kaapin lämpötila on keskimäärin vakio, vaikka 40 astetta. Kuuma ilmapatja (80 astetta) seisoo laitteen päällä ja kylmä ilmapatja (0 astetta) seisoo laitteen alla. Ilma ei vaihdu laitteen sisältä mihinkään.

    Säteilynä toki laitteen kumuus pääsee hieman karkamaan alas hiilihapojäähän, mutta toisaalta grillivastus päällä kuumentaa laitetta vastaavasti. Ilman vaihtaminen laitteen sisältä on oleellisempi lämmönsiirtäjä kuin säteileminen. Ainakin niissä laitteissa, joissa jäähdytysprofiili ja kuumat komponentit ovat peltikotelossa piilossa. Hifilaitteissahan isot alumiinirivat ovat usein esillä, ne pääsevät myös säteilemään lämpöä pois vapaasti.



    Koska on näemmä vaikea maalaisjärjellä päätellä asuuko laite "liian ahtaassa kolossa" ja ovatko kaapin rakoset tarpeeksi väljät ja sopivissa paikoissa ilmaa vaihtaakseen, ei etukäteen voi tietää miten hommassa käy. Pitää kokeilla ylikuumeneeko laite.

    Minä ujuttaisin digitaalisen lämpömittarin lämpöanturin (tai useammankin) laitteen sisälle. Tuuletusaukoista tai avaamalla kansipellin tilapäisesti anturien asentamisen ajaksi. Ja tarkkailisin miten kuumaa siellä sisällä oikeasti on.

    Varoitan myös, että jos laitteessa on kiintolevy, kiintolevyn lämpötila on kaikista oleellisin huolenaihe. Sitä ei saa päästää ylikuumenemaan. Ylikuumuus tuhoaa levyn varoittamatta, ja samalla menetetään tallennetut tiedotkin. Ei ole mitään ylikuumuudesta varoittavia nukkumaan menemisiä.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2010
  7. aFox

    aFox Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässäpä se olennaisin? Jos siinä päällä on alle laitteen sallitun ympäristönlämpötilan niin silloin se kyllä kärsii olla siellä. Kyllä se kaapin ilma lämpenee jos se ei pääse jäähtymään (lämmin poistumaan kaapista) tarpeeksi. :hitme:

    Eli jos digiboksin päällä on lämmintä 30 astetta ja digiboksin lämpötila on 40 astetta ja sen yläpuolella on tyhjää niin digiboksi jäähtyy. Jos taas digiboksin päällä on 30 astetta ja digiboksissa 30 astetta niin se ei jäähdy mutta se ei haittaa koska se kestää sen lämmön. Jos taas digiboksin päällä on 50 astetta lämmintä niin se on jo liikaa koska digiboksin sisällä pitää olla reilusti yli 50 astetta että se jäähtyisi mutta se on taas liian kuuma boksille... Näin maalaisjärjellä ajateltuna. Jossainhan se raja menee ja sen tarkkaan laskemiseen tarvitaan sitten nuita tarkempia laskuja. Kai...
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2010
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Jos laite tungetaan suljettuun kaappiin jossa ei ole ilmareikiä, tai ne ovat todella pienet, niin sillä ei ole isoa merkitystä vaikka laitteen ympärillä olisi paljonkin tyhjää tilaa. Jos laite on jatkuvasti päällä ja varsinkin jos sitä käytetään paljon musiikin kuunteluun niin kaapin saa sisältä todella kuumaksi.

    Laite ottaa jatkuvasti energiaa sähköverkosta ja vain osa siitä päätyy kaiuttimien käyttöön. Loppu muuttuu vahvistimen sisällä lämmöksi ja mikäli lämpöenergia ei pääse poistumaan mistään, muuten kuin säteilemällä (se on kuitenkin aika pieni häviö), niin kaappi lämpeää (teoriassa) niin kuumaksi kuin kuumimmat komponentit laitteessa.

    Suljettuun kaappiin kannattaa siis rakentaa tuuletus vaikka siellä tilaa olisikin.

    Jos kaappi taas on avonainen edestä, muttei takaa niin sekin auttaa jo hyvin kun ottaa takalevyn pois, jos kaappi on muuten ahdas.

    Valmistajien antamat etäisyydet (yleensä noin 10cm) on laskettu sen mukaan, että vahvistinta käytetään jatkuvasti täydellä teholla ja sen pitää silti jäähtyä eikä se saa mennä rikki. Nämä etäisyydet ovat yleensä aikalailla ylimitoitettuja ihan sen vuoksi, että valmistaja ei joudu vastuuseen.

    Normaalikäytössä etäisyys kaapin seiniin voi olla pienempi ja jos asia oikeasti huolettaa niin kannattaa tehdä kuten dvb-g ehdotti eli vähän mittailla lämpötiloja. Jos ne eivät nouse liian suuriksi, niin eiköhän asia ole kunnossa.
     
  9. ^OTTO

    ^OTTO Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2009
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on myös menossa suunnitelma tason jäähdytyksen parantamiseksi. tietäisikö joku viisaampi sanoa toimisiko tämä tuuletin 12v muuntajan kanssa:

    http://www.nexustek.nl/NXS-nexus120mmrealsilentcasefan.htm

    Ja kuinka nuo kaapelit tulee kytkeä tuon muuntajan kanssa? Maata ja virtaa kai tuokin tarvitsee :D
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Toimii, kunhan "muuntajasi" antaa ulos TASAjännitettä. Muuntaja tarkoittaa normaalisti vaihtovirtaa ulos antavaa 50 Hz jännitteen muunninta, ja sellainen muuntaja ei sellaisenaan kelpaa. Mutta ehkä käytit väärää termiä ja tarkoitit verkkolaitetta. Oletetaan niin.

    Ei tarvitse olla reguloitua tasajännitettä, eli sykkivä tasajännitekin kelpaa, mutta käytännössä sellaiset (=paskat) "12 voltin" verkkolaitteet antavat ulos noin 16 volttia silloin kun niitä kuormitetaan pienellä teholla. Niiden jännuite alenee 12 volttiin vasta kun kuormitus on suunnitellun suuri (esim. kun 15 watin muuntajaa kuormitetaan 15 watilla). Monet laitetuulettimet onneksi kestävät rikkoutumatta myös 16 voltin jännitteen. En ota kantaa kestääkö linkin Nexus-laitetuuletin 16 volttia vai ei. Itse otat riskin jos käytät reguloimatonta verkkolaitetta. Tuulettimen takuu ei korvaa ylijännitteellä rikkomista.

    Koska sähköverkossa voi esiintyä hetkellisiä jännitevaihteluita esim. 15 % verran, se tarkoittaa, että reguloimaton 12 V muuntaja antaakin hetkellisesti 18,4 volttia. Minä en koske pitkällä kepilläkään reguloimattomiin verkkolaitteisiin jos niillä on tarkoitus ruokkia jännitekestoltaan rajallisia kapineita. Reguloituja saa kahdella-kolmella eurolla, femmalla nyt ainakin, jopa säädettäväjännitteisiä.



    Tuulettimen musta johdin haluaa nollaa volttia. Tuulettimen punainen johdin haluaa +12 volttia. Ne kaksi tuulettimen piuhaa liitetään teholähteeseen. Keltaista tuulettimen johdinta ei liitetä mihinkään. Se antaa emolevylle kierroslukuinformaatiota, ja kun mitään emolevyä tai kierroslukumittaria ei ole käytössä, johtimen saa jättää käyttämättä.

    Tällainen noin 3 watin tuuletin ei kovin paljon ilmaa jaksa liikuttaa. Varsinaiset ilmaa oikeasti siirtävät tuulettimet kuluttavat 10 wattia tehoa (ja pitävät helvetillistä meteliä).

    .
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2010
  11. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millähän kierroksilla 120mm tuuletin pyörii kun virta otetaan usb:stä? Vaikuttaako tuulettimen koko sen pyörimisnopeuteen, jos käytetään 5V usb-liitäntää..
     
  12. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    0 RPM suunnilleen. Ei lähde käyntiin. 7 volttia yleensä tarvitaan, että tuuletin käynnistyisi. Kun sen on saanut kerran käyntiin, sitten voi jännitettä alentaa lähes nollaan volttiin asti, 5 volttiakin siis kelpaa silloin.

    Toki tuulettimen tyyppi ratkaisee, jotkut mallit pitävät kierroslukunsa vakiona jännitevaihteluista huolimatta, edes PWM-hakkurointi ei niitä hidasta kuin vasta aivan minimaalisilla jännitteillä, jolloin käynti alkaa yskiä, nykiä ja lopulta pysähtyy. Tuulettimet, joissa on sisäänrakennettu lämpötilakontrollointipiiri tai kierroslukuvakiointi vastapainevaihteluista huolimatta, niitä ei voi hidastaa jännitemuutoksilla tai jännitteen hakkuroinnilla.
     
  13. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. mikähän sitten olisi sopiva tuuletin jos usb:stä meinaa suoraan ottaa virran. Tietysti joku helppo säädin tuulettimen nopeuteen olisi myös hyvä. Onko joku viritellyt tämmöisen? Voisi kertoa miten toimii..
     
  14. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    mikään normaali 12v tietokone tuuletin ei toimi 5v usbilla koska jännite on yksinkertaisesti liian matala...
    (kuten DVB-G jo mainitsi niin tuuletin ei lähde päälle mutta voi toimia sitten jos ensin sille saisi jostain esim 7v ja vasta sitten alentaisi jännitettä... mutta en suosittele itse kokeileman tee-se-itse tuulettimia sillä vaarana on käräyttää kaikki usbit tietokoneesta ja voi olla että käräyttää ehkä jotain muutakin)

    osta mieluummin vaikka valmiiksi tehty&suunniteltu 5v usb tuuletin esim ->
    [​IMG]
    esim täältä ->
    http://www.puolenkuunpelit.com/kauppa/product_info.php?products_id=8627
    http://www.pixmania.com/fi/fi/3902751/art//usb-tuuletin-airforce.html
    http://www.nettishop.fi/shop/index.php?nayta=tuote&kategoria=84
    http://www.melplay.fi/pro/cat_fin/product_details.php?p=1401

    jos aivan väkisin haluat käyttää tietokoneen tuulettimia tms niin osta 9v ladattava patteri/akku ja kytke siihen... näin et ainakaan käräytä tietokoneesta mitään....
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2010
  15. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytynee kuopata idea sitte..

    Aattelin että kun sijoitin PS3:sen laitetasoon niin olisin sinne takaseinään leikannu tuulettimen kokosen reiän josta se puhaltais kuumaa ilmaa pois. USB:stä virran ottava tuuletin ois ollu sinne passeli ni olis lähteny aina käyntiin samalla kun pleikkariin laittaa virrat..

    Tuommoisesta lelutuulettimesta tuskin on mitään hyötyä jäähdytyksen kannalta tässä tarkoituksessa...
     
  16. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    en tunne ps3sen rakennetta mutta joissain laitteissa usbissa on aina virrat vaikka laite olisikin pois päältä (siis vaikka on laitteen omaa off nappulaa painettu tms) vasta kun töpselin irroittaa seinästä katkeaa virran saanti (tai on jatkojohto jossa erillinen kytkin tms).

    yksi keino voisi olla myös automaattinen tuuletin eli sellainen rakennelma että tv-tason takaseinässä on tietysti se reikä jossa on tuuletin ja sille tulisi virta erilliseltä 12vdc muuntajalta... sitten vain laittaa ko laitteen yläpuolelle (tai vaikka vahvariin tms kiinni, vaihtoehtoja on monia) lämpökytkimen ja voilá... tuuletin lähtee aina tarvittaessa päälle eli jos vaikka ostaa 30c kytkimen niin tuuletin pärähtää päälle aina kun lämpötila ylittää tuon 30c:n kytkimen kohdalta... näin ei tarvitse itse ainakaan murehtia siitä että jäähtyykö se vahvari tms kaapissa ja että käykö se kuumana vai ei... tarvittaessa rakentaa vaikka kaksin kappalein tuulettimet takaseinään eli vaikka niin että ensimmäinen menee päälle 30c kohdalla ja toinen vaikka 50c kohdalla... tuohon ehkä vielä parit ledit kaveriksi (tai led tuulettimet) niin itsekkin näkee koska tuulettimet ovat päällä ja koska ei... ymstms jnejne

    termostaatit esim
    30c http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=10982
    40c http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=10983
    50c http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=10984
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2010
  17. ^OTTO

    ^OTTO Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2009
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, hyvä huomio. Verkkolaitteesta oli kysymys, termit heitti vähän kärrynpyörää. Ajattelin samantien laittaa kaksi noita puhaltimia. Kuinka "suuren" verkkolaitteen tarviin noille kahdelle? puhaltimien päällä kun on ilmeisesti merkitty virrankulutus (?) joka on 0.30 A. Sen verran jo noita 12V verkkolaitteita katselin, että "pienimmät" olis just noita 0.30 ja 0.60 A...
     
  18. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    verkkolaitteen koon voi laskea helposti... jos kaksi tuuletinta jotka syö 0.3A on niiden kulutus siis 0.6A (0.3+0.3) täten jos verkkolaitte antaa 0.6A ulos niin tuulettimet toimivat... käytännössä parempi olisi ylimitoittaa tuo verkkolaitte jolloin se ei olisi kokoajan "täysillä" eli ko tapaukseen sopisi 1.0A verkkolaitte paremmin jolloin jäisi 0.4A reserviin...
     
  19. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiukan aikaa jo kulunut mutta millaisen muuntajan ostit?

    Toimiskohan tää jonkun 120mm (tai kahden) tuulettimen kanssa:

    MUUNTAJA 220V 1600-800MA
    Vakautettu lähtöjännite. 6 erilaista liitintä. Napaisuuden vaihto. IC-säädin. Suojaus oikosulkua,
    ylikuumenemista ja ylikuormitusta vastaan. Sisäkäyttöön 230 voltin vaihtovirta 3-12 voltin tasavirraksi
    valinnan mukaan. Syöttöjännite: 100-240 V. Johdon pituus 1,8m.

    1600-800MA? Mitä hittoa tuo tarkoittaa.. :confused:
     
  20. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Laite ottaa energiansa toisesta ulottuvuudesta madonreiän kautta ja siis tarjoaa 1 600 000 000 ... 800 000 000 ampeerin virtaa. Joku hiukkasfyysikko tarkistakoon, paninko tarpeeksi nollia. Tai vaihtoehtoisesti tuotetekstin kääntäjä on käynyt nykymuotoisen koulutuksen eli on käytännössä idiootti (jopa robottisofta). Ennen muinoin koulussa opetettiin äidinkieltä, ei opeteta enää nykyään.

    Verkkolaitteen antojännitteen voi vaihtaa kierto/liukukytkimestä. Suurin mahdollinen antovirta samalla hieman muuttuu:
    - Hakkurityyppisissä reguloinneissa antoTEHO pysyy suunnilleen vakiona, eli jos ulostetaan suurta jännitettä, ei saada aivan niin suurta virtaa kuin pienen jännitteen ulostamisella.
    - Lineaarireguloivassa mallissa saa sitä enemmän virtaa ulos mitä isommaksi antojännite on määritelty. Koska antojännitteen pienentyessä lineaariregulaattori joutuu polttamaan hukkalämmöksi käyttämättä jätetyt voltit, pienimmällä antojännitteellä miltei kaikki verkkovirrasta otettu teho muuttuu lämmöksi. Enää tällaisia laitteita ei valmisteta.



    Suomeksi: kun laite ulostaa 12 volttia, se antaa enintään 0,8 A virtaa. Kun laite ulostaa 3 volttia, se antaa enintään 1,6 A virtaa. Välillä olevat muut jänniteaskelmat antavat virtaa jotain siltä väliltä, noin ampeerin esimerkiksi.