Sony W5500 sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana slusse, 27.01.2009.

  1. juka39

    juka39 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei näy muitakaan kanavakortti kanavia. Kokeilin Eurosporttia ja Russian Todaytä. Olen myös seurannut linkittämiäsi keskusteluja. Ainakin Järvenpäässä Elisan kaapelissa nimimerkillä Makes oli Eurosportti alkanut näkymään. Myös nimimerkillä Sakali (ei paikkakuntatietoa) oli sama tilanne.

    Nyt kun saisi varman tiedon,miten ca-moduuli ja kanavakortti siinä ovat oikeassa asennossa nimenomaa tässä telkkarissa, voisi aloittaa rauhassa kanavakorttikanavien näkymisen odottelun.
     
  2. JMV-HD

    JMV-HD Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muilla ollut ongelmia W5500:n jalustassa tai television vinossa olemisen kanssa? Minulla laitteena 52W5500 (ostettu syyskuussa 2009) ja televisio ollut vinossa uudesta asti. Televisiotason päältä mitattuna TV:n vasen reuna (kaiutinritilän alareuna) on 4 cm päässä ja oikea reuna 5,5 cm päässä TV-tasosta eli TV on kallellaan vasemmalle 1,5 cm verran.

    Kuljetusvaurion ja käyttäjän virheen voi sulkea pois (52-tuumaisissa jalusta asennetaan jo tehtaalla valmiiksi kiinni). Mielestäni kyllä takuun pitäisi korvata tälläinen ongelma eli jos jalusta on viallinen, tulisi tilalle saada uusi jalusta veloituksetta. Pistin Niinimaalle sähköpostia, joten katsotaan, mitä sanovat.
     
  3. Scooter

    Scooter Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla piti jalusta ite ruuvailla kiinni, eikä ole yhtään vinossa. Luulisi alustan olevan viallinen, jos ruuvit on vaan oikeissa rei'issä :)

    edit: siis 52" malli myös itsellä.
     
  4. juka39

    juka39 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pienestä oli Eurosport HD:n (ja muiden Elisan kanavakorttikanavien) näkyminen kiinni. Moduuli ei ollut tarpeeksi syvällä moduulipaikassa. Heti kun hoksasin työntää moduulia vähän reilummasti paikkaansa moduulin etupuoli (siinä mm. teksti "DILOG") seinään- eli taaksepäin, tuli menu>digitv.asennus valikossa kohta CA-moduulin asennus valittavaksi. Valikossa oli vain englantia, mutta valitsin ensimmäisena,*oletuksena olevan kohdan (subscription?)ja laitoin kanavakortin moduuliin sirupuoli taaksepäin alkoivat kanavakorttikanavat näkyä.

    Kirjoitin tämän sepustuksen siltä varalta, jos ketjun lukijoissa on muita yhtä taitamattoamia kuin minä.
     
  5. kauhee

    kauhee Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joko täällä on ratkaistu tietokoneella olevien videotiedostojen katselu DLNA:n avulla? Tässä ketjussa näytti olleen vain puhetta Buffalon ja W5500:n välisistä ongelmista, mutta ratkaisuja en löytänyt. Sain kyllä tuon videoiden katselun tänään vihdoin pelittämään mutten viitsi tänne siitä enempää kirjoittaa jos siihen on jo viisi ratkaisua .
     
  6. Hadde

    Hadde Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2002
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoita ihmeessä, ainakaan tämä Buffalo Linkstation Live vs Bravia DLNA Video ja MP3 toisto ei ole siis täällä, Sonyllä tai Buffalolla ratkennut. :confused:
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2010
  7. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tuntuu siltä ettei sonyltä edes vastailla tiedusteluihin DLNA ongelmasta.

    Buffalo ilmeisesti vastailee ja DLNA vastasi nopeasti. Pitää varmaan yrittää myyjän kautta vastausta, gigantti
     
  8. kauhee

    kauhee Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli yhdistelmällä Sony 46W5500 (firmis 1.570EA), XP home SP2, Dvbviewer 4.2.1.0, Dvbviewerin Recording service 1.5.0.70 beta (ensin asennettava Recording service 1.5.0.31) olen tänään päässyt katsomaan Dvbviewerillä tallennettuja digitv ohjelmia (mpeg), jotka ovat pc:n sisäisellä kovalevyllä. Tuo Recording servicen UPnP AV -palvelin lienee tärkein uusi osa, ainakin tv kertoo löytäneensä sen tcp portin jonka numero on tuossa AV -palvelimen perässä määriteltynä. Tuon beta softan asennusohje kannattaa lukea, ja ottaa varmistus koko Dvbviewerin muokattavasta hakemistosta ennen beta tiedostojen vientiä sinne. PC:n palomuuri kannattaa melkein sammuttaa jos voi testien ajaksi, jottei se estä testejä (tuolla Recording servicessä määritellään läjä portteja, mutten osaa sanoa tarvitaanko niitä juuri tv:n ja pc:n välisessä kommunikaatiossa.) TV:n ja pc:n pitää tietty olla samassa sisäverkossa, ja tv:llä ip. Minulla tv sai ip:n heti dhcp:llä, johdon tyrkkääminen kiinni riitti.

    Ohjelmien asennuksen jälkeen käytin "Palvelindiagnostiikkaa" varmistaakseni että tv oli löytänyt pc:n.

    Dvbviewer softilla sain katsottua videotiedostoja, ei kuvia tai musiikkia. Softat toimivat aika luotettavasti, mutta huomasin, että jos käyttää pausea, niin ainakin pitemmän tauon jälkeen jatkaminen ei onnistu, vaan tulee joku herja (en pääse tarkistaan nyt sanamuotoa).

    Sitten yksi havainto Windows Media playerista (11). Jossain kohtaa, kun videon katselu oli jo onnistunut, huomasin että toiseen verkossa olleeseen XP koneeseen oli tullut uusi kuvake tms alareunaan, siinä kysyttiin sallitaanko Sony tv:n toistaa tässä koneessa olevaa mediaa (en muista taaskaan sanamuotoa). Vastailin kyllä, ja sen jälkeen sekin kone alkoi näkymään Sonyn valikoissa. Syynä tuohon käytökseen oli se, että WMP:n asetukset-kirjasto-jakaminen kohdassa olin aikaisemmin määritellyt median jakamisen sallituksi. Tästä oli se hyöty, että WMP:n avulla sain taas toiselta koneelta katsottua valokuvia ja kuunneltua musiikkia verkon yli. Jostain syystä kaikki valokuvat eivät auenneet.

    Muutenkin kokeiluissani ei vielä selvinnyt kaikki asiat, siis miksi tietyt tiedostot näkyy ja miksi toiset ei. Kyse on varmaan vajaista asetuksista Dvbviewer softissa, mutta WMP:n kohdalla voi olla, ettei se pidä syvistä hakemistorakenteista tai jos kuvia on paljon, no, selvitettävää on vielä. WMP:n kohdalla olin huomaavinani, että ensin esim. musiikin kuuntelu toimi, mutta lakkasi sitten, sitäkin pitää tutkia.

    Laitan kohta toisen viestin ja siihen muutaman kuvan.
     
  9. JMV-HD

    JMV-HD Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinulla oli jalusta irrallisena paketissa? Outoa, koska ohjekirjassakin lukee jalustan asennuksen kohdalla "ei 52 tuuman televisioille". :confused:

    Ihan fiksua mielestäni onkin, että näinkin "iso ja painava" (31 kg ilman pöytätelinettä) TV on jo tehtaalta valmiina jalustallaan, joten on kuljetuksessa ehkä hieman tukevammin paikoillaan ja käyttäjän helpompi ottaa pakkauksesta pois.
     
  10. Hadde

    Hadde Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2002
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulle tuli itseasiassa tänään Sonyn tuesta vastaus >

    Saimme perjantaina kokouksessa tietää että asiaa on ajettu pidemmälle Buffalon puolella ja päivitys joka parantaa yhteensopivuutta Sonyn DLNAn kanssa on tulossa. Aikataulua ei meillä ole mutta uskoisin että tämän tiedon jakaaminen meille viittaa siihen että se olisi tulossa lähiaikoina.

    Eli ilmeisesti vähän liikkuu tämä asia.

    Buffaloltakin saa nopeasti vastauksia mutta tuntuu, että tää ongelma pomppii Sonyllä ja Buffalolla ees taas...:rolleyes:
     
  11. kauhee

    kauhee Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä kuvassa (salama käytössä) näkyy Dvbviewerin aikaansaama kuvake Sonyssa, sekä 3 kuvaketta jotka Windowsin Media Player teki kolmesta XP koneesta (yksi niistä oli se jossa Dvbviewerkin pyöri) :

    https://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=11688&stc=1&d=1263241820


    Tässä kuvassa (ilman salamaa) näkyy nmuutama Dvbviewerin digitv tiedosto, ylimpänä Sarah Connorin aikakirjoista yksi jakso :

    https://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=11689&stc=1&d=1263241841

    Ja tässä pari kuvaa joista näkee että "Jesse" on ihan hyvässä kunnossa, vaikka vähän naarmuuntunut :) :

    https://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=11690&stc=1&d=1263241853

    https://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=11691&stc=1&d=1263241866

    Mutta mikä tärkeämpää, videon toisto toimi loppuun asti.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • kuva1.jpg
      Tiedostokoko:
      29,5 KB
      Katsottu:
      507
    • kuva2.jpg
      Tiedostokoko:
      39,7 KB
      Katsottu:
      381
    • kuva3.jpg
      Tiedostokoko:
      49,9 KB
      Katsottu:
      402
    • kuva4.jpg
      Tiedostokoko:
      22,5 KB
      Katsottu:
      331
  12. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Irrallaan oli meidänkin 52W5500 mallissa, telkkari oli puristettuna todella jämäköiden "styrox muottien" väliin ja ja jalusta tuli paketissa erikseen. En kyllä edes kokeillut miten kiinnitetään kun töllö asennettiin meillä seinälle.
     
  13. JMV-HD

    JMV-HD Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, styroxia oli "riittävästi" minullakin ja ei heilunut mihinkään suuntaan. Olisivatkohan muuttaneet tuon jalustan irralliseksi jossain vaiheessa viime vuotta? Laitteeni on tehty Slovakiassa 6/2009. Nyt ihmetyttää entistä enemmän tuo käyttöohjeen (PDF-käyttöohje päivätty 5.5.2009) kommentti.

    Eipä ole Niinimaan vastausta vielä kuulunut.
     
  14. TT-2k

    TT-2k Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2007
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös täällä 52W5500:n jalusta oli irrallaan, mutta samalla lailla selkeästi hyvin paketoitu. Oletettavasti ovat vaan muuttaneet käytäntöjään, mutta unohtaneet päivittää manuskaa.

    Alussa vaimo valitteli, että telkkari olisi ollut jonkin verran vinossa vasemmalle. iPod Touchin vatupassilla tarkastettuna asia myös varmistui. Kyllä se siitä sitten suoristui, kun varovaisesti painoi telkkarin oikeaa laitaa alemmas.

    PS. Mistäs valmistuspaikan ja -ajankohdan näkee?
     
  15. Myllis84

    Myllis84 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä 46W5500, ja laite on muutaman asteen eteenpäin kallistuneena. Eli ei ole suorassa, kun katsoo sivulta. Mutta onneksi televisiota ei katsella sivusuunnasta, ainakaan kovin paljon:) Voisin halvalla myydä sinne Sonyn tehtaalle suorakulman, että saavat telineet oikeisiin kulmiin!
     
  16. JMV-HD

    JMV-HD Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinänsähän tuo 5.5.2009 päivätty käyttöohje puhuu totta, kun kesäkuussa tehty laitteeni on sen mukainen eli jalusta valmiiksi kiinni. Tarkistin juuri Sonyn sivuilta, eikä siellä ole yhtään uudempaa ohjetta saatavilla, vaikka julkaisupäivä latauslinkissä niin väittääkin (PDF:n ominaisuuksissa silti tuo vanha päivämäärä).

    Ei auta mitään, vaikka vähän kovemminkin painaa oikeata puolta alemmas - tiukasti pysyy vinossa/palautuu vinoon.

    Valmistusmaan ja -kuukauden/vuoden näkee television takana olevasta tarrasta, joka on etupuolelta katsottuna oikealla ylhäällä.
     
  17. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 52W5500 tarran mukaan kasattu slovakiassa 05/2009 ja saapui siis jalusta irtonaisena.
     
  18. TT-2k

    TT-2k Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2007
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Danke schön. Slovakian peruja tuokin, mutta niinkin uusi kuin peräti 12/2009.
     
  19. Pures

    Pures Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2009
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nyt omistanut parisen kuukautta 46W5500 mallin. Muuten olen ollut laitteeseen tyytyväinen, mutta yksilössäni on jäätävät valovuodot kakissa kulmissa, myös valokuvien lataaminen tikulta on todella hidasta....
     
  20. JMV-HD

    JMV-HD Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK, kiitos ilmoituksista. Ei voi kyllä ymmärtää, miksi ainoastaan minulla jalusta oli valmiiksi kiinni (= käyttöohjeen mukainen), kun toinen, toukokuussa samassa maassa kasattu yksilö tuli jalusta irrallaan.

    No, tänään sain vihdoin vastauksen Niinimaalta. Tilaavat minulle uuden jalustan Belgiasta ja se vaihdetaan takuutyönä (aivan kuten pitääkin). Toivotaan vain, että vika on nimenomaan jalustan päässä, eikä itse televisiossa - tai vielä pahempi, minun silmissäni. :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2010