Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

  1. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toi kattoverho on ainakin askel parempaan suuntaan :thumbsup:
     
  2. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Nyt on kyllä sanottava että olen suunnattoman pettynyt Säätäjän toteutukseen. Odotin kunnon "valkeutta", mutta nythän tuo on kuin jostain ekaluokkalaisen piirustustunnin vesivärisotkusta, jossa on kaikkia mahdollisia värejä sotkettu :eek: On sinistä, vihreää, ruskeaa, mustaa ja kaikenlaista valkoisen tapaista :sick:

    Sohvakin on kuin siinä ois remppaporukka enempi istuskellut kuin remonttia tehnyt ja mattokin näyttää likaiselta että luultavasti siihen on remppamiehet kätensä ja tiesminkä pyyhkineet :confused:

    Säätäjä, yritäppä skarpata muiden kohteiden kanssa, muuten asemasi alkaa horjumaan ;)
     
  3. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131

    Samaa mieltä, tuo ei ole edes iso asia tehdä.Minulla on nuo kanaalit olleet n.8 vuotta muistaakseni ja suosittelen muillekin. Jätin kanaalit valkoiseksi, mutta tummat verhot peittävät ne kaikki.
    Tuota kangasta kattoon minäkin aikanaan pohdin, mutta päädyin sitten osittaiseen alakattoon.
    Pientä säätämistä vielä säätäjällä:rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2010
  4. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johtuneeko juuri näistä mainitsemistasi asioista mutta kerrankin näyttää kodilta eikä sairaalan odotushuoneelta/sisustuslehden artikkelilta :thumbsup:
    Liian vaalea edelleen minunmakuuni enkä edelleenkään voi sietää turkoosia mutta askel parempaan suuntaan jokatapauksessa :D tuo katon musta verho on kiva idea mutta ei oikein toimi, itse ripustaisin vaikka pari kolme mustaa akustiikkalevyä tilalle :)
     
  5. Voitto-Aulis

    Voitto-Aulis Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tältä näyttää olohuoneteatteri nykyisellään.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ikkunaseinän saa piiloon tumman sinisillä pitkillä verhoilla.

    Barco Graphics 808s LC
    HTPC
    Yamaha RX-V496
    3 x AW-25i edessä
    2 x JPW MiMo takana, jemmattu kaiutinkankaisten kehikkojen taakse projektorin molemmin puolin.
    DIY Subi (SPL Dynamics PRO 15D4 MK1 + Nikko alpha 220 + antimode + jakari)
     
  6. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miettiny mitenkähän olisi mahdollista toteuttaa tuohon sivulle musta pimennysverho siten että sen sais pois näkyvistä koteloon? Minulla on vastaavassa paikassa pimennysverho kahdessa osassa joten läpi pääsee kulkemaan mutta muutoin tuo lisäpimennystä. Auki ollessaan vie seinällä n. 30cm, kiinni peittää n. 2 metriä.

    Samoin tuohon katon ratkaisuun entäs jos pistää rullaverhoon kiinni lattamuovia ja sitten sen reunat koteloon niin pysyisköhän? Ei roikkuis sitten noin, toisaalta eipä tuo haittaa silloin kun leffaa ei katso.
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    9, mut oli pakko, toi kattorasia on paikassa, josta ei vaan saanut vedettyä fiksusti uraa. Kovasti kyllä oli harkinnassa. Onni onnettomuudessa oli, että pintaveto on reunassa ja vetoa ei tarvitse vetää katkaisemaan huonetta sivuttaissuunnassa.

    Noin muuten tuo syö myös sen takia, että se on tällä hetkellä ainoa pintaveto koko asunnossa, joka aika hyvin, koska asunto on sähköistetty täysin uudestaan. Vielä enemmän syö kohta, kun joudutaan olohuoneessa siirtämään pöytää pikkusen, joka johtaa myös toisen olohuoneen lampun siirtoon, joka johtaa jo toiseen pintavetoon :mad:
     
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Alunperin ajattelin, että duunaan ton seinän eteen kotelon, joka sivuille ja yläreunaan laitan nuo verhot piiloon. Samalla saisi seinän sisälle kaikki kaapelit ja sähköt. Idea lopulta kaatui siihen, että seinä on aika lähelle kankaan leveyttä ja sivuverhojen hyöty jää aika minimaaliseksi.

    Olleelinen on ehkä kankaan pää, jos kankaan pää (roikkuva puoli) ei ole tarpeeksi tiukkaa, alkaa se taipumaan ja reunat ei pysy kotelossa. Esim tässä omassa verhossa pää oli alunperin puuta, mutta jouduin vaihtamaan se alumiiniin, sillä puu taipui liikaa ja kangas roikkui todella epäsymmetrisesti. Nyt kangas on ihan snadisti epäsymmetrisesti, joka johtuu siitä, että kiinnitysrengas kankaassa on ihan pikkusen sivussa. Pitää jossain välissä kiinnittää oikeaan kohtaan.

    Roikkuminen sinänsä on imo vaan hyvä juttu, koska itsellä seinä on vaaleampi kuin musta verho. Jos kangas roikkuu, se peittää enemmän kankaan seinään tulevaa hajovaloa.
     
  9. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tätä oon miettinyt, mutta sisutuksen ehdoilla mennään ja siten minkäänlaiset näkyvyät kourut eivät tule kyseeseen. Lisäksi ongelmana on verhojen kiinnityspaikka suhteessa ikkunoihin: Ikkunat aukeaa ylös, joten ainoa paikka verhoille on ikkunasyvennyksen ulkopuolella (muutoin pimennysverho estää ikkunan avautumisen. Tästä kauemast välistä niitä on aika mahdotonta fiksusti pudottaa kouruun

    Pimennyksen teho tällä ratkaisulla on aika tarkalleen valomäärän piementäminen neljäsosaan, jos mittarina käyttää kameran arviomittausta. Siten vaikutus on aika paljon enemmän kun vain suora heijastus, mutta ei toki mikään täydellinen piementäminen.

    Tammen sävy on itseasiassa aika lähelle tota kevyesti sävytettyä zebranoa, mutta asteen liian keltainen. Tästä pääsee eroon, kunhan ikkunat tulee kunnostettua eli ensi kesänä :)
     
  10. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Damn! Olisko kuvan valkotasapaino ja valotus sit pahasti pielessä kun tää on vanhaan kämppään verrattuna selkeästi steriilimpi. Pitäs varmaan päästä kunnon monitorin ääreen =)

    Kaizulle tiedoksi, että värioksennus on vasta tulossa: etsinnässä on vanhoja rokokoohenkisiä ruokapöydän tuoleja, joihin olisi tarkoitus purkaa väriangistia oikein kunnolla :)
     
  11. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä säätäjä on saanut hienoa jälkeä aikaan. Minua ei lainkaan häiritse vaaleus, oikeasti kivan näköistä. Oletko muuten miten ison remontin tehnyt?

    Minunkin pitää varmaan sitten joskus kun remontti valmistuu niin laittaa "ennen-jälkeen" kuvia. Viikonloppuna tuli laitettua putkea kaiutinkaapeleita ja muuta varten seinien sisään. Seuraavaksi alkaa kipsilevyä nousemaan seinään ja sitten tuo on jo myöhäistä.
     
  12. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jäljelle alkuperäisestä jäi seinien paikat ja runkoviemärit muhveihin asti. Kaikki muu meni uusiksi: vessojen viemärit, käyttövesiputket, sähköt, kiintokalusteet, lattiamateriaalit, mukavuuslattialämmitys alakertaan jne jne. Asunto tehty v60, oikeastaan kaikkki muu paitsi yläkerran muovimatto oli alkuperäistä.

    Putket ja viemärit muhviin asti tehtiin uusiksi, koska asunnossa ei ole tehty putkia, mutta ne on tulossa parin vuoden sisällä ja tekniikkana pinnoitus. Kunhan putket tulee, tässä asunnossa pinnoitetaan vain viemärit joten paikkoja ei tarvitse repiä lainkaan auki :)

    Ostettuna työnä oli vedeneristys + laatoitus, sähköt ja putket. Näistä muut paitsi laatoitus fiksua muutenkin teettää ammattimiehellä, laatoitus ostettiin työnä lähinnä kiireen / aikapulan takia.

    Ostettiin lokakuun lopussa, remppa alkoi syyskuun alussa. Muutettiin sisälle 31.12, jonka jälkeen remontoitavaa ehkä n. 10-15h, josta nyt varmaan 5h jäljellä. Mennään siis todella loppusuoralla :)

    Duunin sivussa on saanut tehtyä about 500h eli aika tiukkaa ollut: 8-16 duunia, 16-21/22 remppaa, 22-00/02 perhe-elämää ja aamulla taas uudestaan. Kotona vielä kaksi pientä lasta (nyt 5kk), joten kiirettä on pitänyt. Onneksi on olleet isovanhemmat paljon apuna...

    Viikonloput kaikki täällä. Ostettua / talkootyötä tässä sivussa arviota 350-400h eli koko asuntoon reilu 800h ennenkuin siinä kunnossa, että ollaan tyytyväisiä =)

    Jos jotain kiinnostaa, niin voin laittaa privana linkin, jossa kaikki remppakuvat kuukausien varrelta.
     
  13. maissi

    maissi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tuo sohva voi näyttää noin huonolta ? Ei näytä laatu vaikuttavan paljoakaan siihen miltä tuote näyttää kun sitä on käytetty jonkin aikaa.
    Kuinka vanha tuo sohva oikeen on ?
     
  14. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Järjetön tahti teillä ollut siellä. Me ostettiin kämppä tuossa lokakuun alussa ja kaikki on vielä kesken. Meillä neliöitä yhteensä 190 mikä saa aikaan rahankulun maksimoimista. Ammattilaiset tekee sähköt ja putkityöt. Lisäksi vesivahingon takia jouduttiin ottamaan ISO ulkoremontti, missä meni kaikki salaojat, kattovesiasiat, eristeet jne. uusiksi. Meillä rakennettiin myös kaikki väliseinät uudestaan vesivahingon takia, mikä on hieman hidastanut tahtia, mutta onhan nyt seinät siellä missä halutaan. Kiva kuitenkin kuulla ja nähdä kuvia missä kaikki on noin hyvässä mallissa kun sinulla. Tästä voi siis selvitä.
     
  15. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    ?

    Kyseessä on sohva, jossa 100% höyhentäytteet selkänojissa ja vaahtomuovisydän + höyhen istuinossa. Kyseessä siis todellinen löhöilypaikka ja tällaiset höyhensohvat ei edes uutena oli sellaisia "osta tästä 199 lastulevy+kevyt vaahtomuovi päällä"-sohvia.

    Itse sohva on edelleen todella hyvässä tikissä. Kaikki saumat vimpan päälle, nahka moitteetonta ja kuluminen nahan pinnassa todella tasaista / tyylikästä. Ikää sohvalla ihan just 5v.
     
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tässä on neliötä vaan vajaa 90, se helpotti kummasti. Lisäksi sauna puuttuu, pelkän pesuhuoneen duunaa aika paljon nopeammin. Huoneita on 3mh, oh, k, "khh" ja pari kylppäriä

    Tämä oli meille myös toinen "lattiasta kattoon" remppa, joten sinänsä rempan vaiheet ja työn putkittaminen eri vaiheiden suhteen oli aika tuttua. Lisäksi kun tietää todella tarkkaan, millaista tavaraa haluaa, on nopea tehdä päätöksiä. Me esim kierrettiin yksi arkipäivä: pari k-rautaa, bauhaus, laattapiste, pukkila, kaakelikeskus, ikea ja pari pienempää liikettä. Otettiin kuvat mielenkiintoisista jutuista ja illalla päätettiin mitä valitaan. Tarjouspyynnöt sisälle seuraavana päivänä ja siitä, kun me oltiin ostettu asunto, kaikki tavarat oli ostettu kämppään alle viikossa. Sen jälkeen homma on ollut remonttitarvikkeiden hakua, aikataulutusta toimitusten välillä ja jokaisen ylimääräisen minuutin käyttämistä tähän asuntoon.

    Mut voimia kaikille remppaajille, varsinkin pohjatöissä ja viimeisteyssä tuntuu, että homma ei etene lainkaan, mutta lopputulos sitten palkitsee sitäkin enemmän
     
  17. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla ongelmana on se, että tilanteet ovat liian haastavia IT-miehelle. Kysymykset ovat sen luontoisia, että niiden ratkaiseminen ei onnistu illassa:

    - Alapohja on märkä, mitä laitetaan eristeeksi vanhan betonin päälle?
    - Öljylämmityskattila on lopussa, mikä lämmitysjärjestelmä laitetaan?
    - Kattokoolauksen yläosassa oleva höyrynsulkukalvo on liikaa rikki, paikkaatko vai laitatko uuden kalvon?
    - Seinissä on villaa vain x senttiä, ajattelitko koolata tuon x+y senttiä lisää, jotta saat villaa lisää seiniin?
    - Kaivolle menevä putki meni poikki, kaivetaanko kaivolle asti vai yritetäänkö tehdä liitos?

    jne. jne. jne.
     
  18. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Noin 4kk kesti iltahommina työn ohessa itellä 76m2 rivarikämpän remppa...

    remppakuvia

    HT setti päivittyy lopulliseen tilaan lähikuukausina kun persaus kestää...remppaan meni noin 15k€ kaikki työ tehty itse sähkö/putkihommia lukuunottamatta.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2010
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    :eek:

    Kylläpä halvalla selvisitte! Onko kaikki uutta vai mistä ihmeestä ootte onnistuneet löytämään niin halpaa tavaraa, että tuolla summalla tekee 76 neliötä lattiasta kattoon uusiksi?
     
  20. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan olette selvinneet ihmeellisen halvalla. Itsellä kulut on nyt n. 50k€ ja mitään pintamateriaaleja ei ole vielä edes hankittu. Tuohon hintaan toisaalta menee keittiö mikä on jo maksettu.

    Voisikohan tuo täysremontti tarkoittaa eri ihmisillä vain erilaisia asioita?