Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

  1. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tekniikka kehittyy ja hinnanlasku on täysin normaalia, mutta sen ei missään tapauksessa pitäisi tapahtua laadun kustannuksella.

    Tuntuu, että mopo on vähän karannut käsistä tämän euron myötä.
    Ennen monella kipukynnys oli n.5000mk televisiosta, mutta nyt ollaan valmiita maksamaan 1500eur--->3000eur.
    Itse maksoin just 800eur 50":sta (edellisestä 42":sta tosin 1700eur :) ), joka on monelle pilkkahinta moisesta. Onhan se aika iso raha sekin ja eikö sitten sen edestä ole syytä vaatia yhtään laatua puhumattakaan siitä jos on laittanut televisioon vaikkapa pari tonnia kuten 50" V-malli maksaa.

    Nyt ollaan tietysti kehityksen kannalta vähän välivaiheessa eli ei voi suoraan verrata hinta / laatusuhdetta viimeisiin CRT-telkkuihin.
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2010
  2. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Heh, taitaa olla ihmisillä unohtunut mitä mikäkin on maksanut aikoinaan. No euro on se kaiken syypää. Euroihin kun mentiin niin hinnat moninkertaistui ja kaikki on kallista nykyään. Mikä on kun ei saatana saa ilmaiseksi kaikkea? Ihme homma sekin että kaikki on nykyään tälläistä muovilelua joka tuntuu siltä että hajoaa käsiin ekalla käsittelykerralla. Pesukoneista töllöihin niin kaikki on älyttömän hintaisia mutta kyllä se tästä kun muutaman vuoden odottaa niin saa halvemmalla. Samalla kun hinnat laskee niin laatukin paranee. Oi niitä aikoja kun laadukas 32" maksoi vain toistakymmentä tonttua ja kunnon videonauhuri muutaman tontun. Mummonmarkoista toki puhutaan kun näin sitä kahvikupin hintaakin ajatellaan. Tajunnanvirtaahan tämä mutta herranjestas jos joku tosissaan väittää että elektroniikka on nykyään kalliimpaa. Juu ja se laatu voi jestas kun ei tämä 20€ tarjouspuhelin gigantista nyrkkitappelun kautta haettuna kestänytkään lenkillä taskussa hikoilua. No onneksi näissä on takuut sun muut systeemit kuluttujansuojat että saa uuden. Luurikaan ollut kuin 2v vanha ja kyllä se hyvin on tähän asti toiminut ja palvellut. Menenpä tästä ja teen makaronilaatikkoa kun tuntuu että pötsi on hiukan onttona.
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    En ehkä ihan täysin ymmärtänyt tuota sarkasmia, mutta ei kait se haittaa :eek:

    Faktana kuitenkin pitäisin sitä että monenkin laitteen hinta/laatusuhde/kestoikä on selkeästi pudonnut menneistä vuosista.
     
  4. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yksinkertaisesti, laitteiden hinnat ovat tulleet vietävästi alaspäin enkä puhu pelkästään televisioista. Markkinat on kyllästetty toinen toistaan halvemmalla tehtyjä leluja jotka eivät kestä. Samalla ihmiset näitä ostavat ja huutavat kuitenkin matkalla yhteen ääneen "on niin kallista", vaatien vieläkin halvempaa. Mistä hitosta tämäkin nykypäivän meno juontaa että vaikkei olisi rahaa niin pitää kaikki maailman vekottimet olla.
    Kestäviä laitteita joita kannattaisi ylläpitää ja huoltaa ei enää valmisteta. Se halpa lelu lykätään kaatopaikalle ja ostetaan uusi kun ikävuodet, kaikki kaksi, tulevat täyteen. Ekologia kuuluu puheisiin mutta teoissa se ei näy. Trendikkyys kun tuntuu tässäkin asiassa olevan tärkeämpää. Jos ihmiset vaatisivat laatua ja olisivat valmiita siitä maksamaan voisi tilanne olla toinen.
     
  5. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    No nyt meni jakeluun, kiitos ;)
    Olen täysin samaa mieltä!

    Ettei tulisi väärinkäsityksiä, niin itse olen tähän TX-P50C10Y ostokseen hinta/laatusuhteen osalta tyytyväinen sirinää lukuunottamatta.
    Katselin just Suomi TV HD kanavalta Uusi elämä sarjaa ja täytyy sanoa, että TV-kanavaksi kuvanlaatu todella hyvää.
    Toisin on sitten normaali SD kanavat ja joissain ohjelmissa on luvattoman huono laatu, joka tietysti korostuu 50":lla ruudulla.
    Procasterin kautta kuva 720p skaalattuna vähän siedettävämpää.
    PS3:lla blu-ray leffat ja pelit mukavaa katseltavaa.

    Alustavat säädöt tehty AVS HD DVD:n avulla. Tarkemmat kunhan sisäänajo suoritettu ja pitää sitten kokeilla sitä DVE HD Basics blu-ray:tä väriliuskoineen.

    Heijastelevuus peilimäiseltä ruudulta ei ole ollut ongelma hämärässä/pimeässä.

    edit:
    Huomasin just, että kun vaihtaa liesituulettimen (asuntokohtainen, omalla sulakkeella) nopeutta se pätkäisee TV kuvan poikki :eek:
    Mulla on olohuone ja yhdistetty tupakeittiö.
    Ääntähän tuo on pitänyt jo ennenkin, kenties laakeri menossa, mutta ei ole TV kuvaa pätkäissyt.
    Pitänee huomenna soittaa huoltomiehelle, että tilaa sähkärin tänne.
    Varmaan samassa vaiheessa TV:n pistorasian kanssa...
    Otin sulakkeen irti, ei tosin vaikuttanut TV:n sirinään.
    edit2:
    Huoltomies kävi, liesituuletin menee vaihtoon, ei televisio :)
    Vaippavirtaerotin pätkäisi kuvan, sen kun otti pois aiheutti vain häröilyä, mutta syynä siis tuo viallinen liesituuletin.

    Nyt menee kyllä jo ohi aiheen muutenkin, että ei siitä sen enempää.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2010
  6. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Make73, niinkuin varmasti ymmärsitkin niin avautumiseni ei koskenut mitenkään sinua tai kirjoituksiasi. Oikeastaan ei koskenut koko keskustelua mutta johan helpotti kun hiukan päästeli. Aiheesta kylläkin voisi jopa oman keskustelunsa avata. :D
     
  7. vaeltaja06

    vaeltaja06 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmi että Pana teki tuon black level ongelman G11-G12 paneeleihinsa. :weep: Plasman mustan taso olisi kiinnostanut houkuttelevalla hintatasolla mutta tuo satunnaisesti kohdalle osuva vaaleneminen ei innosta enää jos on riski että plasmasta tulee halvan LCD:n mustan tasoinen. TX-P42V10 maksaa hiukkasen liikaa että sen kanssa uskaltaisi moista riskiä ottaa. Halvemmalla hinnalla tilanne olisi toinen. G12 alkaa olla historiaa G13 ollessa tulossa, ehkä niistä tulee tietoa jo ensi viikonlopun aikana CES:n myötä. Toivottavasti ko ongelma olisi korjattu niissä, sen selvyyden saamiseksi vain menee aikaa ja siksi tuskin tulee näkymään G13 arvosteluissa.
     
  8. L7R

    L7R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2005
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinkuin aavistin helvettihän täällä lopulta pääsi irti kun ilmoitin tuosta mustan tason huonontumisesta. Tiedä itkeäkkö vai nauraa mutta luettuani pari-kolme sivua taaksepäin, ei mitään kovin rakentavaa ole posteissa ollut.
    Jos joku vielä lukee koko ketjun läpi tulee tulokseen:
    "Nykiminen. Sitten sirinät. Sen jälkeen mustan harmaus. Ja jälleen sirinät." Ei kai kukaan tuollaista telkkaria vapaaehtoisesti osta!


    FAKTAA:

    1. Suomessa näitä tapauksia on todistetusti yksi. Malli on 42" G10 ja edelleen omistuksessani. Voin kertoa että jos tämä ongelma ilmenee sen kyllä huomaa, varsinkin jos tv:tä käyttää muutenkin kuin erittäin valoisassa tilassa.

    2. Nyt tänne kirjoitetaan esim. että V10 lähti palautukseen harmaan mustan takia. Onnittelut! Pääsit eroon maailmanhistorian kaikkien aikojen KOLMANNEKSI parhaasta litteästä tv:stä/näyttölaitteesta. Kahta parasta ei enää valmisteta, joten parempaa et tällä hetkellä kaupasta saa -millään rahasummalla (Z10 ei ole vielä saatavilla tällä hetkellä). Anteeksi kirjoittajalle jos asia ei ole näin, mutta olisitko katsonut tv:tä valoisassa? Siinä tapauksessa on jotakuinkin sama minkä markkinoilla olevan tv:n ostat -suosittelen tyytymään halvempiin, jolloin saavutat valoisaan tilaan suunnilleen saman kuvan kuin kalliimmillakin (suoraan edestä katsottaessa). Anteeksi vain mutta tuollaisesta postista saa kuvan että olisiko iskenyt paniikki muutaman foorumipostituksen vuoksi. Tai olisiko sitä v10:ä ollut omistuksessa ollenkaan?

    3. Älkää nyt hyvät ihmiset luulko että mikään taulu-tv (edes plasma) näyttää pilkkopimeässä pikimustalta. Siihen ei vielä nykytekniikalla olla päästy etenkin kun pioneer lopetti plasmatuotannon. Tämä voi shokeerata, varsinkin kun ensimmäisen kerran elämässään sammuttaa valot tv:tä katsellessa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2010
  9. L7R

    L7R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2005
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrataanpa G12 plasmojen hyvät ja huonot puolet kun niitä on tästä ketjusta äärimmäisen vaikea löytää.

    1. Loistava kuvanlaatu ilman suurempaa säätämistä.
    2. Paras mustan taso tällä hetkellä markkinoilla olevista telkkareista
    3. Paras tumman pään/varjojen erottelukyky markkinoilla olevista telkkareista
    4. Moitteeton ja suorastaan yllättävä kirkkauden määrä jopa päivänvalossa katsottaessa. Heijastamaton pinnoite auttaa peilaamiseen, muttei poista niitä kokonaan.
    5. Pelaajan unelma, sillä lägiä tai kuvan "palamisilmiötä" ei juuri ole. Samoin ei häntimistä.
    6. Ei mustan vaalenemista kontrastia nostettaessa (edellisten plasmojen ongelmia).
    7. Ei kuvan pumppaamista kontrastia nostettaessa valoisissa kohtauksissa. Toimii vain elokuva-tilassa. Edellisten plasmojen vaivoja.
    8. Katselukulmat sallivat katselun perheen tai ystävien kanssa. Saattaa olla huono asia jos kavereillasi on LCD:t, etkä ole urheilutapahtumien ym. euroviisujen ystävä.
    9. Gamma- ja valkotasapainosäädöt täydelliselle kuvalle.


    Muutaman pikku moitteenkin, löysin vaikkei näitä moni ehkä edes huomaa:

    1. Suurta kontrastia käytettäessä liikkuvissa objekteissa ja tasaisilla väripinnoilla saattaa näkyä varjokuvaa/sävyjen porrastumista (esim. kasvoissa). Tapahtuu harvoin ja näkyvissä oikeastaan vain lomitetulla SD-kuvalla. Blu-rayt tai pelit eivät tästä juuri kärsi. IFC:n (600Hz) päälle kytkeminen minimoi ongelman myös digikuvassa.
    2. Kuvaputkitelevisioon ja varsinkin LCD-näyttöihin tottuneilta liikkuvaan, lomitettuun kuvaan tottuminen saattaa viedä aikaa johtuen plasmatekniikan ylivertaisuudesta vasteajan (häntimisen) osalta. Varsinkin 24p kuvan näkeminen sellaisena kuin elokuvateatterissa saattaa olla suurikin inhotus. Suurempi ruutu/suurempi nykiminen. Elokuvateatterikankaallahan nopea kamera-ajo tai maisemapanorointi voi hypätä jopa kymmeniä senttejä per kuva.
    3. Surina. Kaikki plasmat surisevat. Jotkut enemmän, toiset vähemmän. Kovuuteen vaikuttaa kuulon aleneminen (kuinka joku ei kuule hepokattia vaikka ääni on kovempi kuin normaali puhe), kuvan kirkkaus, taustamelu ja sirinän taajuus. Yksilöissä on eroja. Korealaiset yleisesti hieman enemmän kuin muut.
    4. Mustan tason yhtäkkinen heikkeneminen. Suomessa tähän mennessä havaittu todistetusti yksi kappale, joten loittovoitto on luultavasti todennäköisempää (meikäläisellä sekin meni).
    5. Phosphor trails. Tämän plasmoilla havaittavan ilmiön voi jokainen videokamera taltioida mutta hyvin, hyvin harva näkee. Eräs "allergikko" kyllä mainitsi ettei havaitse sitä G12 malleissa. Ehkä suurin syy plasmojen parjaukseen, johtuen juuri tuosta videokameroiden kyvystä taltioida se (löytyy miljoonia videoita ympäri nettiä).
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2010
  10. marjakarhu

    marjakarhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    13
    En tiedä miten epäselvästi oon asiani ilmaissut, mutta myöskin omassa telkussa musta on vaalentunu. Kokemusta on sonyn 32v4500 ja sampan 40b650 mallista, joka lähti valovuodon takia vaihtoon. Tässä vaiheessa tosin toivon, etten olis vaihtanu samppaa pois. Televisioita tuli testailtua täysin pimennetyssä tilassa ja voin sanoa, että huonointa mustaa tuottaa panasonic. Panan musta on suurinpiirtein samalla tasolla, mitä n.4 vuotta vanhassa läppärin näytössä. Nykyään haamukuvaa jää jos kuva on staattisena n. puoli minuuttia, ongelma tuntuu vain koko ajan pahentuvan.

    Hyväähän tässä on pieni input lagi ja suuri katselukulma. Leffat tulee kuitenkin katseltua pimeässä tilassa ja huono musta pilaa katselunautinnon. Ei tässä taida olla muita vaihtoehtoja ku koittaa myydä tämä jollekki puusilmälle ja hommata joku halpa malli väliaikasesti tilalle. Kyllähän se vaan suoraan sanottuna vituttaa, että tämmöseen paskaan tuli kätensä sotkeneeks:OI

    Sen verran vielä että käyttötunteja on n.1500 takana.
     
  11. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmahan onkin huhu (onkohan fakta?) että KAIKKI 12G panan plasmat kokevat ennemmin tai myöhemmin mustan tason heikkenemisen, ja JOS tämä on totta niin en kyllä suosittelisi näitä televisioita kenellekään, oli kuvanlaatu muuten miten kiva tahansa.

    Toivottavasti tästä saadaan enemmän faktoja pian, mutta kunnes niitä saadaan niin spekulointi jatkuu, eihän sille mitään voi.

    Vielä olen omaani tyytyväinen, mutta kuten sanottu, hermoilen kyllä tulevaa, niin monta tapausta kuitenkin tullut jo esiin tästä, ehkä sitten vaan ei vielä kovin montaa Suomessa. Ja jos on, niin mielelläni haluaisin ihmisten täällä niistä mainitsevan.
     
  12. Pedita

    Pedita Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain panalta vastauksen ,ei ole heillä tietoa kuvanlaadun ongelmista
    1213 versiossa.

    Vastaus:

    Meille ei ole tullut mitään virallista tietoa,että 1213 versiossa olisi jotakin vikaa.
    Meidän kautta ei ole saatavilla 1215 versiota, ainakaan tässä vaiheessa,
    enkä ole kuullut, että ko versioa tulisi jakeluun myöhemminkään.
    Joissakin uusissa TVissä on 1215 versio tehdasasennettuna.
    Netistä ladattavat versiot eivät ole Panasonicin sinne laittamia,
    joten emme suosittele niitä, tai vastaa niiden toimivuudesta.

    Ystävällisin terveisin / Best Regards
    Kristiina
    Panasonic tuki
     
  13. Pedita

    Pedita Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä sen verran jos palauttaa tehdas asetukset niin poistuuko 1213 versio alkuperäiseen???
     
  14. radical

    radical Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    LOL. Jos et vielä ole Panasonicin markkinointiosastolla töissä, kannattaa laittaa hakemus vetämään. :naminami: ;)
     
  15. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Tällöin ei vissiin täällä puheltu mustan tasosta

     
  16. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Luulen kyllä, että täällä on moni seurannut tuota keskustelua AVSfoorumilta, joten tuskin tässä mitään hysteriaa on seurannut raportoinnistasi :)
    Tosin itseeni se vaikutti niin, että 46GA:n sijasta otin 50C:n, joten kiitos siitä...säästin 400eur ja sain hyvän (vaikkakin sirisevän) television ;)

    Tuolla AVS:llä on kyllä juttua, että ongelma on läsnä kaikissa 12G paneeleissa, D-Nice näin raportoi, hänellä näemmä muiden postauksiensa perusteella on jotain sisäpiirin yhteyksiä Panasoniciin päin.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2010
  17. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    L7R, oletko jo ollut yhteydessä Panasoniciin tästä viasta?
     
  18. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tollasen vastauksen sain panalta 1215 päivityksestä joulukuussa.

    Vastaus-> Meidän kautta ei ole saatavissa muita kuin 1213 versio päivityksiä, eikä meille ole tullut tietoa, ainakaan tässä vaiheessa, että 1215 tulisi jakeluun.
    Voisitko palata asiaan tammikuun puolella, ehkä tiedämme sitten, jos 1215 version voi tiltata täältä meidän kautta.
    Ystävällisin terveisin / Best Regards
    Kristiina->

    Pitää tässä kohta ottaa taas yhteyttä panaan josko firmis olis saatavana
     
  19. Frequnator

    Frequnator Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistän nyt vielä tuosta mustan tasosta, oma 42" V10 mustan taso on mielestäni erinomainen, ainoastaan miltei pimeässä huoneessa täysin mustalla kuvalla erottaa ettei ole täysin musta. Jos taasen katson television "mustaa kuvaa" valoisassa huoneessa, "mustan taso" on huomattavasti vaaleampi, ei johdu valovuodosta eikä huonosta mustan tasosta vaan siitä että paneelin väri on harmaa ja valoisassa huoneessa tuo harmaa paneeli ei ime valoa vaan heijastaa valoa jonkin verran.

    Edelleen epäilen syvästi että 50" V10 olisi ollut hämärässä huoneessa huono mustan taso sillä tosiaan esimerkiksi gigantin kirkkaassa loisteputkivalaistuksessa V10 paneeli näytti mustan kohdalta ihan harmaalta (eli ensimmäinen efekti oli "eipäs tässä mikään hyvä mustan taso olekaan") mutta kun asia oli täysin eri omassa olohuoneessa. Hämärässä on hyvä mustan taso, erinomainen suorastaan.

    Ainoa asia mikä itseäni häiritsee omassa V10 on 30fps kuvan kahdentuminen ainakin HDMI:n kautta. Eli vaikka television kuva ei hänni, nopeissa 30fps-peleissä varsinkin pystysuorissa viivoissa näkyy selvää kahdentumista. 60fps pelit ovat veitsenteräviä vaikka kuinka kuvaa pyörittelisi. Asian ovat huomanneet myös muutkin ja taitaa olla muidenkin G12/G15 paneelien signaalinkäsittelyongelma... Asiaan tottuu mutta kun sitä jälleen ajattelee niin sen kyllä näkee. Tähän toivon Panasonicin ottavan kantaa firmwarepäivityksellä...

    EDIT: Tuota mustan tason seuraamista varten otin järjestelmäkamerallani esimerkkikuvan noin 60h käytön jälkeen, pastesin sen jo aiemminkin mutta täytynee ottaa uusia testikuvia kunhan ehdin. Kyseessä on siis äärimmäisen dramatisoitu mustan vaalentuminen sillä valotusaika on ollut 30sek jotta se harmaus tulee esiin ja että asiaa voi verrata myöhemmin uusilla kuvilla...

    [​IMG]
    (Pentax K20D, Iso100, F3.5, 30sek) Töllö: P42V10
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2010
  20. marjakarhu

    marjakarhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    13
    No ei ole tosiaan musta, vaan kirkkaan harmaa.
    Sanoisin että valoisassa huoneessa päästään paljon parempaan "mustaan", sillä silmä ei reagoi paneelista tulevaan valoon niin helposti mitä pimeässä huonessa. Tämä siis omalla kohdalla.

    Voin ottaa vielä yhdet kuvat illalla "mustalla kuvalla". Kamerassa valotusaikaa ei saa ku 15 sekuntiin. Jos käytän asetuksia Iso200, F3.5 ja 15sek saadaanko yhtään vertailukelpoisempaa kuvaa?