Mitsubishi HC6800 ja HC3800

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana hkj, 30.07.2009.

  1. dataurpo

    dataurpo Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, tai ei oikeastaan voi sanoa ongelmaksi kun tapahtuu niin harvoin. Mulla on tykki sammunut kahdesti käynnistyksen jälkeen n. 90h aikana. Tuon ongelman aiheuttaa (maahantuojan mukaan) yksi väärä vastus lämpötilan mittauksessa jonka johdosta ilmeisesti sammuttaa itsensä ylikuumenemisen pelossa (vaikka näin ei siis ole). Se korjataan luonnollisesti takuuhuollossa (joka on Ruotsissa asti!), mutta omaani en ole vielä viitsinyt lähettää jotta en ole ilman projua Jouluna. No ei sen huoltokeikan pitäisi kestää kuin ~viikko, mutta en halua ottaa sitä riskiä, kerkeää sen tammikuussakin. Samalla laittanevat siihen uuden firmiksen.

    Jenkkipojilla noita ongelmia on ollut enemmänkin, joillakin proju ei pysy tuntia kauemmin päällä. Nyt uusissa myyntiin tulevissa on tuo vika korjattu joten ei syytä pelkoon. Toinen mainitsemisen arvoinen juttu on HDMI, nimittäin ainakaan mulla ei 10m (halpis) kaapeli toiminut PS3:n kanssa ilman vahvistinta, signaali oli liian heikko/projektori liian ronkeli sen suhteen. No joka tapuksessa tarvitsin jakajan TVn/projun kesken joten ei tullut ylimääräisiä kustannuksia. Muuten olen projuun ollut tosi tyytyväinen, kuvassa ei ole valittamista.
     
  2. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Käytännössä kannattaa varautua n. kahteen viikkon, jos ei itse voi viedä tykkiä maahantuojalle. Oma HC6000 kävi Ruotsissa Reon piirin softapäivityksessä, joka meni takuuseen. Samalla paneeleista puhdistettiin pölyt. Vein tykin matkahuoltoon, jonka kautta se meni ensin Espooseen maahantuojalle ja sieltä Ruotsiin. Sain tykin takaisin hieman alle kahdessa viikossa. Kun olin nostanut tykin takaisin kattoon, niin huomasin, että yhdestä tuulettimesta kuluu ylimääräistä "sirinää", joten tykki piti lähettää saman tien takaisin Espooseen. Nyt tykki on ollut taas melkein kaksi viikkoa takuuhuollossa maahantuojalla ja lähipäivinä sen pitäisi tulla sieltä takaisin. Olivat kuulemma saaneet vaihdettua tuulettimen Espoossa, joten tykkiä ei tällä kertaa tarvinnut lähettää Ruotsiin.
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2009
  3. Ego Death

    Ego Death Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päädyin pitkän harkinnan jälkeen tähän HC3800:n ensiprojektoriksi. Pitäisi tulla postissa ensi viikolla.

    Nyt aloin pohtimaan, että kannattaisiko ottaa kylkiäiseksi mattavalkoinen vai harmaa valkokangas? Art Feierman@projectorreviews suosittelee kyllä harmaata kangasta tälle projektorille, mutta jos hän tarkoittaa tuolla esim. Stewart Firehawkia ei sitä oikein voi vertailla halvempien harmaakankaiden kanssa. Lisäksi Art näyttäisi käyttävän Brilliant Coloria mikä lisää kuvan kirkkautta väritoiston kustannuksella, itselläni taitaa jäädä kyllä pois päältä. Toisaalta kuvan koko olisi vain 100" toisin kuin arvostelun 128" ja huoneen katto ja seinät ovat valkoisia. Huolettaa vain tuo valkoisen pään kärsiminen pimeässä katseltaessa.

    Vaikka olen kuullut tarinoita elektroni.fin kepulikonsteista, Grandviewin High Contrast Gray 100" lähtisi sieltä aika voittamattomaan hintaan 419€ 1-3 päivän toimitusajalla. Jos käyn itse noutamassa liikkeestä ja maksan paikan päällä ei luulisi jäävän tilaisuutta koijata. Kuulostaako epäilyttävältä että harmaat kankaat ovat tällä hetkellä valkoisia halvempia, lieköhän menneet valkoisia huonommin kaupaksi?
     
  4. dataurpo

    dataurpo Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse harkitsin kanssa tuota harmaata mutta päädyin kuitenkin Grandviewn valkoiseen 92" kankaaseen kun semmosen sai suoraan hyllystä. Katson hyvin pimennetyssä huoneessa ja ainakin mulle mustan taso on ollut riittävä vaikka katto on valkea ja seinätkin vaaleita. Varmasti tuolla harmaalla olisi saanut syvemmän mustan mutta vastaavasti toinen pää hieman kärsisi, makuasioita. Mulla "brilliant color" on poissa päältä sekä lamp-mode on "low" toisin kuin Feiermanilla. Kuva on kuitenkin kirkas ja upea (kangas on aika pieni). Tosin tämä on myös minun ensiprojektori joten hirveästi ei aiempaa kokemusta näistä ole.
     
  5. Ego Death

    Ego Death Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    HC3800 tuli toissapäivänä postissa jenkkilästä, kankaaksi tulikin sitten Stewart Firehawk 123" kun löysin uudenveroisen "halvalla" käytettynä. Kuva on sanalla sanoen uskomaton: terävä, kolmiulotteinen ja elävä. Myös aivan tarpeeksi kirkas jopa näin isolla kankaalla.

    Kangas+tykki maksoivat yhteensä 1800€ mikä on mielestäni erittäin hyvä diili. Kotiteatterissani oli jo valmiiksi laadukas, osittain käytettynä ostettu 2-kanavainen äänentoisto. Jos pieni hehkutus sallitaan, niin en voi olla kuin tyytyväinen saadessani alle 3000 eurolla järjestelmän joka antaa HYVIN kilpailukykyisen vaihtoehdon elokuvissa käynnille. :thumbsup:
     
  6. foenix

    foenix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2002
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo HC6800 kiinnostais meikäläistä. Ensimmäistä tykkiä siis harkitsen ostavani ja hintaluokka saisi olla tuossa reilu 2000e hujakoilla. Tuntuu vaan kauhean vaikealta vertailla noita laitteita, joten voi ehdottaa jotain muutakin LCD-tykkiä jos samassa hintaluokassa olisi joku parempi.

    Tuolta projectorcentralista esim. olen arvosteluja selaillut ja tuntuu nuo mitsun kilpailijat olevan joko huonompia (omaan makuun) tai sitten (ainakin suomessa) selvästi kalliimpia.
     
  7. Ego Death

    Ego Death Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    HC6800:sta tuntuu olevan aika vähän tietoa eivätkä ne muutamat arvostelut ole erityisen vakuuttavia. Luulisin että tuossa hintaluokassa parhaan hintalaatusuhteen tarjoavat Epsonin TW5500 (==UB8500 jenkeissä) ja Panasonicin AE4000. Itse kallistuisin Epsonin puolelle ainakin tämän vertailun perusteella, ellet sitten välttämättä halua 2.35:1 kangasta. Suomessa TW5500 näyttäisi maksavan lähemmäs kolmea tonnia, mutta jos jaksat nähdä vähän vaivaa ja tilata vastaavan mallin jenkeistä hinnan pitäisi olla toimitettuna ja alvin kanssa alle 2200 euroa. Toki kaikki eivät jaksa tähän ryhtyä, mutta omasta mielestäni mahdollisuutta säästää lähes 800 euroa odottelemalla muutama ylimääräinen päivä ei kannata jättää väliin :hitme:

    Tässä vielä vertailuna sama kuva kolmella eri projektorilla:

    Mitsubishi HC3800
    [​IMG]

    Panasonic AE4000
    [​IMG]

    Epson 8500UB==TW5500
    [​IMG]
     
  8. foenix

    foenix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2002
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia, en tajunnutkaan että tuo Epson on täällä eri nimellä (ihmettelin vaan kun en hintaseurannasta löytänyt tuota UB8500).

    Ei se jenkeistä tilaaminen mahdottomuus ole, mutta mieluusti en siihen ryhtyisi. Jos viitsit niin voitko tarkentaa mikä tuossa mitsussa mielestäsi mättää, itse kun olen arvostelujen perusteella jotenkin tuohon merkkiin tykästynyt.. ei siis pelkästään tuon mallin arvostelujen vaan aikaisempien mallien testejä on myös lueskeltu.
     
  9. Ego Death

    Ego Death Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä siinä varsinaisesti vikaa ole, mutta se ei vain edusta aivan hintaluokkansa kärkeä esim. kontrastin suhteen. Monet uusimman aallon projektit on hinnoiteltu erittäin aggressiivisesti, mistä HC6800 on jäänyt hieman jälkijunaan. Projectorcentralkin antoi hinta/laatusuhteesta vain neljä tähteä, vrt HC3800 ja UB8500 jotka saivat molemmat viisi. Kuitenkaan suurin osa ihmisistä ei todennäköisesti huomaa mitään eroa laitteiden välillä.

    Huonoja valintoja ei noista ole mikään, ja varmasti tulet olemaan vaikuttunut valitsit sitten minkä hyvänsä. Itse olen jo aivan häkeltynyt omasta HC3800:sta. :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2009
  10. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä kaikki kuvat ei ole samanlaisia...
     
  11. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tykistä on ilmestynyt arvio AVForums-sivustolle. Ei ihan täydellinen, mutta saa silti kehuja suorituskyvystä hintaluokassaan.

    Jännä juttu, kun tuossa arvostelussa mainittua sinisen värin virheellisyyttä ei ole muissa arvosteluissa mainittu. Tosin tämä taisikin olla ensimmäinen arvostelu, jossa tykille tehtiin täysi kalibrointi.
     
  12. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    HC3800 Stockmannin Tammikuun kanta-aasiakastarjouksessa 1250€.
     
  13. Jarski61

    Jarski61 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuollaisen voisi käydä noukkimassa Tampereen Stockmannilta, jos ei täältä Seinäjoelta löydy.... Kiitollisuudella otetaan vinkki vastaan, jos joku tietää Seinäjoen lähialueilla Mitsun tykkien myyjän!
     
  14. wiliraj

    wiliraj Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2002
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ittelle sopisi kyllä paljon paremmin toi 27%, onkohan muita mitsun omista tiedoista poikkeavia offsettejä huomattu?

    Mitsun ilmottamalla yli 30% offsetillä kuva omassa tilassa lähtisi n. 17cm lattiasta, eli aika matalalla olisi, ja aattelinpas sellastakin vaihtoehtoa että jos kääntäisi projua pikkusen kenoon jotta kuva nousisi ja sitten tasaisi kuvan manuaalisesti kääntämällä screeniä ettei tarvisi alkaa digitaalisesti vääntämään. Onko joku moista keinoa kokeillut jonkun tykin kanssa?
     
  15. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos kuvan alareuna on 17cm korkeudella ja istut suht. normaalissa lepotuolissa niin tuskin tuo 17cm on ongelma - liian korkealla oleva kuva voi olla ongelma.
    Tuotahan on helppo testata, istut tuoliin ja katselet siihen kohtaan missä kuva tulisi olemaan.
     
  16. masto

    masto Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattako jenkkilästä ostaa kun joutuu maksamaan tullit ja alv? Pistäkää myös verkkokauppan linkki josta olette ostaneet..

    EDIT
    Itse itselleni vastaten: "Joudut maksamaan vain alvin tykin hinnasta ja postikuluista sekä mahdollisesti huolintakulut, jos kuriiri hoitaa tullauksen puolestasi (tähän ei voi aina edes vaikuttaa). Tullitaksa/tariffi on videoprojektoreille 0 %."
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2010
  17. velotce

    velotce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    1
    Soitin Tapiolan Stokkalle. Oli loppu, kuten muistakin pk-seudun liikkeistä.
    Tulossa "ehkä" lisää viikolla 2, sano myyjä.
     
  18. IQ007

    IQ007 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kuulin, että myymälöihin olisi toimitettu vain esittelykappaleet.
     
  19. Jarski61

    Jarski61 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan tuoretta tietoa Jumbon Stokkalta: pääkaupunkiseudun ja Tampereen Stokkalta ei löydy muuta kuin Helsingin keskustan myymälästä esittelykappale tällä hetkellä. On ollut "muutama" laite, jotka on myyty. Lisää on tilattu, mutta toimitusajasta ei ole tietoa. Asiakkaille, jotka jäävät odottamaan tykkiä "annetaan" palkinnoksi 100:n euron valkokangas 40:llä eurolla. Tarkemmat speksit kankaasta jäivät saamatta, koska vaimo oli asialla... :sleep:
     
  20. Jarski61

    Jarski61 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on Stokkalle tullut ainakin jonkin verran noita Mitsuja. Omani hain juuri. Ja kanta-asiakashinta siis 1250 eur.