Dexter (2006–2013, Showtime)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 26.11.2006.

  1. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
  2. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotenkinhan tästä kaudesta on vähän paistanut läpi sellainen, että niitä katsojia ihan yritettiin kosiskella sarjan pariin hieman typerillä jutuilla jättäen samalla kamalia juoniaukkoja. Tai sitten ei. Itse nautin tästä kaudesta suuresti, mutta samalla jotenkin toivoisin ettei tätä ihan kovin montaa kautta enää tehtäisi.
     
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Itselleni tuo finaalikaksikko (tuli nyt vasta katsottua molemmat putkeen) toimi vallan loistavasti. Hienoa tunnelmaa, ja tuossa aikaisemmin onnistuin tämän "Trinity-lahtaa-Ritan-ja-jää-Dexterin-haaviin" aikajanan perustelemaan melko hyvin ainakin itselleni, joten tuokaan ei juuri häiritse. Jos tätä dokumenttina katsoisi niin saattaisi jotkut asiat hieman ihmetyttää, mutta ei mahda mitään kun vaan toimii! Loppu kyllä oli aika iskevä, spoilereilta kun oli välttynyt niin ei osannut moista odottaa. Tai siis osasi, muttei kuitenkaan osannut.

    Haastatteluissa on käsittääkseni vihjailtu seuraavan kauden olevan viimeinen, joten odottaminen käynee jossain vaiheessa aika sietämättömäksi. Kyllä tämä ainakin toistaiseksi toimii, ja loistavasti toimiikin.

    Oli se hyvä kyllä se Californicationinkin finaali, vaikka kausi hivenen heikompi olikin. Mutta tämä kuuluu toiseen ketjuun.
     
  4. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Kyllä olin todella tyytyväinen näihin kahteen viimeiseen jaksoon, erityisesti toimii koska tuli eilen katsottua molemmat jaksot putkeen. Spoilereita tai mitään paljastuksia ei tullut mistään nähtyä joten katselunautintoa ei pilannut mikään ennestään.

    Kyllä tuo loppu olii yllättävä mutta hyvä ettei ollut mikään onnellinen vaan pysäyttävä ja samalla surullinen. Mihinköhän todella menee ensi kaudella Dexterin touhut? Debra ja Quinn todennäköisesti pääsevät enemmän jyvälle Dexterin pimeistä salaisuuksista. Äärimmäisen päräyttävä finaali:thumbsup:
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 717
    Saadut tykkäykset:
    354
    Loistava kausi, Dexter ei missään nimessä "jumped the shark". Jonkin verran tässä jo ruodittiin noita epäuskottavuuksia ja plotholeja, mutta eivät ne niin pahoja mielestäni olleet kuten monet täällä antavat ymmärtää. Esim. Ritan tappamiseen johtaneet jutut ja Arthurin kolkkaus siellä syrjäisellä tiellä ovat helpohkosti selitettävissä kun vähän leikkaa ja liimaa itse. Tietty aina silloin tällöin on jotain hämäävää, kuten se Arthurin poliisiasemavierailu: että visitor-lätkän kanssa kuka tahansa pääsee vapaasti ja yksin kuljeskelemaan noin. Ja Dexterin parkkihallikäyttäytyminen... ;)

    Kakkoskausi oli melkoista trilleriä alusta loppun, neloskaudella intensiteettiruuvia kiristettiin merkittävästi oikeastaan vasta muutamassa viimeisessä jaksossa, mutta silti kokonaisuus oli toimiva. Lithgowin hahmossa oli hyvää se, ettei oltu lähdetty tekemään kaikkein perinteisintä sarjamurhaajaa, vaan siitä löytyi tarpeeksi eri tasoja ja Lithgow pääsi näyttelemään astetta monipuolisemmin, tavallaan monta roolia yhden roolin sisällä. Ei pelkkää skitsoilua, vaan myös empatiaa herättäviä ominaisuuksia yms. Lisäksi annan suuren plussan siitä, että tällä kaudella Dexterissä tapahtui juuri se, mitä olin jo oikeastaan odotellutkin tapahtuvaksi: keskeisiä hahmoja tiputetaan pelistä pois. Kun kerran murhaympyröissä pyöritään, niin on aika tylsää jos joka kerta "hyvikset" ja niiden perheet selviää kaikesta onnellisina. Lundyn kuolema ja nyt Ritan lähtö kääntävät peruskuvioita ympäri ja nyt onkin oikeastaan todella mielenkiintoista nähdä, mihin Dexter kehittyy tulevalla kaudella: tätähän voi melkein kutsua jo cliffhangeriksi, vaikka yleensä Dexterin kauden loppuun on jonkinlainen "closure" tullutkin. Pakko nähdä, miten jatkuu.

    Loppushokin paljastuttua sydän jätti yhden lyönnin väliin ja itselläni ainakin oli todella halolla päähän lyöty olo sen jälkeen. Todella onnistunutta settiä kaikinpuolin. Toivoisin kyllä että viides kausi olisi se viimeinen. Paitsi että huipulla on hyvä lopettaa, niin nyt on jo aika paljon muutoksia ilmassa: miten selittää Ritan kuolema ymmärrettävästi esim. Astorille, Codylle, Debralle, miten tämä vaikuttaa Dexteriin, ja varmaan Deb ja Quinn (+ ehkä Arthurin perhe?) pääsevät jollain tapaa selville Dexin todellisesta luonteesta ja tekosista. Koskaan aiemmin en ole yhtä suurella mielenkiinnolla odottanut uutta Dexter-kautta kuin nyt. Toivottavasti ei liikaa resetoida tai unohdeta tapahtumia.

    Dexter on :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: mutta tällä kaudella sarja tarjosi myös kaksi todellista :weep: -hetkeä: kun itkunsekainen Debra tilittää Dexterille tuntojaan Lundyn kuoleman jälkeen ja tietty tuo Ritan kuolema.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2009
  6. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eniten jäi mietityttämään tuo Trinityn perhe: Eivät sitten sanoneet mitään, että talossa oli hetkeä aiemmin ollut mystinen Kyle Butler, tai eivät nähneet Dexteriä siinä pihalla samalla kun heitä vietiin autoon.
     
  7. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Tuo on kyllä aivan totta, mutta toisaalta jahka perhe pääsee FBI:n kuulusteluihin ja tärkeimmät on hoidettu pois alta kerkeää tuo seikka unohtumaan jo useampaankin otteeseen.

    Mutta hyvähän tuohon kyllä olisi palata sitten seuraavalla kaudella, jonka soisi jo muutenkin jatkuvan ajallisestii aika pian tuon neloskauden lopusta.
     
  8. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 422
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hyvin pelattu. Itse sitä odotteli lopputunnelmiksi jotain Dex pohtii kitkaisesta perhe-elämästään luopumista, kun täysikuukin sitä niin vaatii, mutta eipä tullutkaan ihan niin pliisua kamaa ja hyvä niin. Yllättihän tuo kyllä, kun ei tullut itsekään otettua ei sitten minkäänlaisia juonipaljastuksia missään vaiheessa. Pokkaa näyttää löytyvän vielä tuollaiseenkin palleaiskuun, joten eikun vaan asianomaisille rispektit. Lupaa varmaan ihan hyviä hetkiä sinne femmakauden suunnittelupalavereihin, kun lähdetään tuo tilanne muistissa sinne tussitaulujen sekavaan maailmaan.

    Kausi oli kokonaisuutta ajatellen melko onnistunut paketti, vaikka ne muihin kuin Dexteriin liittyvät tekemiset oli tälläkin kertaa aika turhanlaista täytetauhkaa (varsinkin ne latinorakkauteen hukatut suuret minuutit otti kovasti pattiin). Vähän kun jaksaisivat petrata tuotakin osastoa kiinnostavammaksi, niin tiedä vaikka se seuraava kausi olisi Dexteriyden huippuisin.
     
  9. skuge

    skuge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko tuota isompia rooleja edes olemassa ?
     
  10. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei kai se mikään mystinen enää ollut kun oli pihalla poliisilätkä kaulassa. Eiköhän ihan eka reaktio ollut että se oli isiä vakoillut poliisi joka hommasi swatin taloon.

    Ja toisaalta varmasti olivat tilanteesta kiitollisia Butlerille.
     
  11. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta eivät tietty hiisku sanaakaan hänestä FBI:lle?
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Katsojille ei ainakaan näytetty, että Trinityn perhe olisi nähnyt Dexterin siinä pihalla lätkä kaulassaan. Paitsi, Dexterhän kuvitteli perheen Ritaksi ja lapsiksi samalla kun heitä vietiin poliisiautoon, ja Rita katsoi Dexteriä. Eli, nyt jäi mietinnäksi että katsoiko Trinityn vaimo myös Dexteriä. :D
     
  13. jhalttu

    jhalttu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    3
    Näin perheellisenä (3 pientä lasta!) vaimon kanssa kyllä tuli kylmä olo! Silmissä näkyy vain tuo loppukohtauksen lapsi... Hurja lopetus lempisarjallemme! Voimakas, ravisteleva, itkettävä, sekava, oksennus meinasi tulla, mielenvikainen, .. se on Dexteriä! Tulisi nopeasti seuraava kausi joka jatkuisi tuosta!
     
  14. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Saas nähdä jatkuuko ihan suoraan tuosta vai mennäänkö "puolivuotta - kaksi vuotta" myöhemmin kategoriaan?
     
  15. Negotiator

    Negotiator Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    1 872
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vois saada kyllä aika tiukan vitoskauden, jos jatkuis tuosta suoraan. Sitä ainakin itse toivon. Milloinkohan asiasta tihkuisi tietoa mitä vitoskausi pitää sisällään? Odottavan aika on pitkä =)
     
  16. smöög

    smöög Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ei odottaa jaksa, niin eikös sarja perustunut johonkin kirjasarjaan? Siitä sitten seuraavaa kirjaa lukemaan. Vaan en tiedä kuinka tarkkaan perustuu noihin, vai kuinka pahasti muistan väärin:rolleyes:
     
  17. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Ensimmäinen kirja / kausi kulkivat aika nätisti käsi kädessä, mutta sen jälkeen on otettu sarjan puolella melkoisesti taiteellisia vapauksia samalla kirjojen juonikuvioista irtautuen. Näin olen ymmärtänyt, paremmin perillä oleva korjatkoon jos meni pahasti metsään.
     
  18. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäisen kauden loppu eroaa aika merkittävästi kirjan lopusta
    kirjassa mm.
    Laguerta kuolee.
    Tästä syystä muilla kausilla ei ole ollut mitään tekemistä kirjojen kanssa. Ja muutenkin kirjojen tyyli eroaa aika paljon sarjasta.
     
  19. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, ja siis toisessa kirjassa tarina on täysin eri kuin millään tv-sarjan kaudella, kolmannessa kirjassa ruvetaan menemään niin ufoilun puolelle, että tv-sarjan irtautuminen juuriltaan on enemmän kuin hyvä ratkaisu. Dexter tv-sarja on poikkeuksellisesti parempi kuin kirjasarja.
     
  20. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    No seuraava rooli näyttäisi olevan sivuosa Täydellisissä Naisissa joten ei ehkä ihan nappiin mennyt :(.