Epsonilta liuta uusia HD-projektoreita

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana pteittinen, 03.09.2009.

  1. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2

    OT:

    Ja ihan vitun vaikee löytää ylipäätään koko postia. Syksyllä tuli osoitteen perusteella etsittyä ko. postikonttoria about 30 minuuttia ja Aleksanterinkadulla kysyttyä noin 5-6 ihmiseltä missä on Lahden keskustan kyseinen postikonttori. Eipä osannut kukaan kertoa.:hitme:
     
  2. Jaakko Jii

    Jaakko Jii Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen katsellut Epsonin EH-TW 450 projektoria ja koetan määrittää minkä kokoinen kuva seinälle ko. laitteella syntyy noin 3 metrin päästä. Ongelmani on että Epsonin oma laskuri, josta löytyy juuri tämä projektori, antaa aivan eri arvot kun Projector Centralin laskuri (sieltä ei löydy juuri ko. mallia, mutta kokeilin kaikkia vastaavanlaisia ja ero Epsonin laskuriin on noin 50%). Onko kenelläkään ajatuksia mistä ero voi johtua ja kumpi laskuri voisi olla luotettavampi.
     
  3. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinhän se on, asun Mukkulassa ja täällä on posti mutta asiamies sellainen. Minä hain projektorini Helsingistä kun oli sinne asiaa muutenkin. Ja hain minä valkokankaankin sieltä kun ajattelin että jos kankaan akseli vääntyy kuljetuksessa - ja samasta paikasta tarttui mukaan Sonyn blu-ray soitin.

    Missäs vaiheessa sulla on katselusysteemit?
     
  4. JL79

    JL79 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Aika huonossa vaiheessa kun puuttuu tosiaankin, valkokangas ja teline. Toivottavasti ensi viikolla tulisi. Nyt meni kerralla koko setti päivitykseen kun siirtyi HD aikaan. Seuraavaksi pitäisi varmaan hommata HDMI viritinvahvistin, jotta saisi piuhat fiksusti tykille, ja olisihan se kiva päästä testamaan HD ääniäkin.
     
  5. saromaki

    saromaki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.10.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin. Useiden vastoinkäymisten jälkeen tapetit ovat vaihtuneet olohuoneessa, skriini on seinällä ja tykki on katossa. Kuvaa otettiin eilen vähän ulos ja onhan tuo ero entiseen 40" Samsungiin melkoinen. :)

    Musta ei ollut ihan mustaa, vaikka huone oli pimeä, joten laitoin vähän kirkkautta miinukselle, täytyy vielä säätää kuitenkin. Onko näihin olemassa jotain testikuvia, millä voisi säätää kuvaa? Vai mennäänkö säädöissä vaan ihan sillä periaatteella, että jos leffa näyttää hyvältä niin se on siinä? Joskus muinoin telkkarissakin oli testikuva. Onko se jo niin 1900-lukua, vai vieläkö moisia voi käyttää esim. tykin kuvan säädössä? :) Todellinen noviisin kyssäri...

    Tosi hiljainen tuo on. Eco-moodissa oon ajellut tuota ja tykin ollessa n. 2m korkeudessa sohvan yläpuolella, ei sen päälläoloa edes huomaa. Kuvanlaatukin yllätti. Siis että sitä paljon parjattua (ja aiheesta) telkkarikuvaakin pystyy katsomaan.

    Mutta toi tuo mukanaan ongelmiakin. Nyt joutuu ostamaan pari USB-jatkojohtoa, kun ei pystytä pelaamaan rokkipändiä normietäisyydeltä. Päät tulee ruudun tielle :D Järjetön ero kyllä kuvakoossa kun siirrytään 40" --> 72" kuvakokoon :)

    Niin ja se lamppulaskuri, mulla näyttää nollaa vaikka on tuota nyt yhteensä varmaan 1½h käytetty. Miten tarkkaan se näyttää? Siis että päivittyykö se 1, 5 vai 10h välein?

    Nyt vaan kuvaa säätämään ja leffoja ihmettelemään :naminami:
     
  6. Poksis

    Poksis Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mullakin näytti aluksi jonkin aikaa nollaa (TW3500), mutta nyt näyttää jo 80 tuntia. Ei oo tullu vilkuiltua kovin usein tuota laskuria, joten en osaa sanoa päivitysväliä.
     
  7. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Musta ei ole tykittelyssä koskaan ihan mustaa. Jos käytössä on pimeä tummaseinäinen huone voi musta olla parhailla tykeillä (esim. JVC) riittävän sysiä. Kuvaa kannattaa säätää valoisuuden ja harmaasävyjen osalta, THX-kuvasäädöt löytyvät mm. Star Wars -DVD-levyiltä, Disneyn Blu-Ray -levyillä (esim. Ratatouille) on myös hyvät säätöosiot. Mustaa et saa LCD-tykin kuvaan lisää laskemalla kuvan kirkkautta...
     
  8. saromaki

    saromaki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.10.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi sitten ennen tuota säätöä musta ruutu näytti harmaalta ja säädön jälkeen se oli musta? Tai no, eikai se sysimustaa silloinkaan ollut, mutta ero oli silmin nähtävä.

    No, ehkä mä säädän ton niinkuin mulle näyttää hyvältä. Niitä testikuvia kyllä kaipais :) Hieno kuva tuossa joka tapauksessa on.
     
  9. mattilaj

    mattilaj Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mustan tasoa voi arvioida silmämääräisesti helpommin kuin vaikkapa värisävyjä. Kaikki ambienttivalo pois ja sen jälkeen syötät mustaa signaalia tykille. Täydellinen mustan taso tarkoittaisi ettet näe huoneessa edelleenkään mitään. Mitä valoisampi huone kankaalta heijastuvasta valosta aiheutuu, sitä huonompi on tykin mustan taso (tykin valovuodot mukaanlukien). Brightnessilla voit tiettyyn pisteeseen asti alentaa pohjamustaa, mutta säädön jälkeen tarkkaile myös yksityiskohtia tummissa alueissa, etteivät mene liikaa tukkoon. Pluge-kuviolla voit arvioida silmämääräisesti tummien yksityiskohtien näkyvyyttä.

    Testilevyt voit ladata ja polttaa täältä: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

    Luota vaan silmiin, musta on mustempaa kuin harmaa. :)
     
  10. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, tänään lähti tilaukseen Mareksoundilta Epson EH-TW3500. Syksyn ajan tässä on nyt rahaa pistäny jemmaan tätä varten niin olipas mukava tehdä itse tilauskin sitten vihdoin ja viimein:thumbsup:
    Nyt vain ootellaan, että milloin saa tykin kotia ja viriteltyä elokuvahuoneeseen. Sopivasti tänään saapui myös cinematrading:sta tilaamani uusi mittatilaustyönä tehty valkokangas, eli kerralla saa leffahuone mukavasti uutta ilmettä.
    2 Epsonin tykkiä aikaisemmin omistaneeni uskoisin, että on helppo vertailla näitä laitteita keskenään ja kehityksen kuvanlaadusa huomaa varmasti.
    Pitää laitella sitten kokemuksia, kunhan niin pitkälle pääsee...
     
  11. Skatti

    Skatti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2000
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    TW5500 mallia mainostetaan tuolla kuvasuhteen pystyvenytyksellä (Anamorphic Wide). Manuaalissa kuitenkin lukee seuraavaa:

    Eihän tuo niin voi olla ettei kuvasuhteita voi muuttaa kun koneelle annetaan normi fullhd signaalia?
     
  12. tomi667

    tomi667 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2007
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi tulossa joko epson eh-tw2900 tai eh-tw3500 tykki. Tässä odotellessa vois värkätä mdf-levystä screenin. Seinä johon screeni tulee on 380cm leveä ja 240cm korkea. Etäisyys takaseinään 480cm. Katseluetäisyys n. 300cm. Sohvaa ei voi oikein kauemmas laittaa koska käytävä kulkee takana. Minkä kokoinen screeni olisi hyvä näillä tiedoilla? Kuvasuhde 16:9 Millä sävyllä tuo mdf-levy kannattaa maalata?
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2010
  13. JL79

    JL79 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nyt on TW3500 katossa PRB-1 telineellä. Ja olihan vittumainen virittää. ja muutenkin todella heppoisen oloinen teline. Olisin kyllä itse ostanut jonkun toisen kattotelineen, jos olisin tiennyt minkälainen toi oli virittää. Tai lähinnä se että sen sai suoraan. Tasapainoakaan en saanut keskelle, vaikka kuinka käätelin niitä jalkoja ja varsia. Noh kiristin sen ala ruuvin kyllä niin tiukkaan että saa nähdä josko pysyin paikoillaan. Jätän kyllä screenin asentamisen huomiseksi. muuten ei hermot kestä, kun pitää mennä yöhön töihinkiin :p
     
  14. saromaki

    saromaki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.10.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ei ehkä ollut paras mahdollinen teline, mutta meillä onnistui kivasti. Säädettiin myös pohjaruuvi "kohdilleen" ja hyvin on nököttänyt katossa lauantaista. Saa nähdä paljonko vajoaa. Hintaansa nähden kuitenkin varsin passeli teline. Maksoin omastani alta 40 euroa :)

    Huomasin myös, että tykki ei saa olla 3cm vinossa suhteessa skriiniin. Siis että sen pitää olla 90 asteen kulmassa skriiniin nähden...tulipahan senkin vaikutusta ihmeteltyä ihan porukalla hetken aikaa. Kunnes tajuttiin siirtää tykki suoraan... =)
     
  15. Qla

    Qla Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jes, vihdoinkin tykki on haettavissa jimistä. Harmi ei ehdi enää tälle päivää hakemaan mutta viikonloppuna pääsee jo ihmettelemään full hd tykin kuvaa.. :)
     
  16. tomi667

    tomi667 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2007
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään lähti mareksilta Epson EH-TW3500 tykki tulemaan saa nähä pääseekö viikonloppuna jo testaileen. Joku lakana pitää varmaan virittää tuohon suklaanruskealle seinälle ja katella sitten minkä kokonen screeni sille pitää tehdä.
     
  17. jyrbba69

    jyrbba69 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekkin tilasin Epsonilta TW3500:sen (1300e) tänään :king: Mitäs kannakkeita on porukka näille hommannut? Omani tulee takaseinään tai kattoon, mielummin varmaan pistäisin seinään. Kestääköhän tommonen verhosuoja (vaneri) tykin kiinnittämistä?

    -Jyri
     
  18. sapits

    sapits Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2009
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä 1300e irtoaa?

    Miksi helvetissä tossa paketissa on HD READY 1080P eikä FULL HD 1080P?
     
  19. JL79

    JL79 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itsekkin ihmettelin samaa kun tykin sain. Toisaalta ihan samahan se on mitä siinä lukee. Markkinamiesten hömpötyksi HD readyt ja full HD:t...
     
  20. jyrbba69

    jyrbba69 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Epsonin kautta suoraan sain.