Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

  1. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Samaa ilmiötä on havaittu myös aikaisemmissa 11. sukupolven plasmoissa. Käsittääkseni tuo kaavio käsittelee ideaalitilannetta, eikä siis tätä jossa jotain menee mönkään.

    Lisäksi Turrican4D-nimimerkillä kirjoitteleva henkilö on postannut ohjeen, jolla television sisäisen kellon saa nollattua. Tämä estää hänen mukaansa ajojännitteen muutokset, mutta toimii vain niillä yksilöillä joilla mustan tason kohoamista ei ole vielä tapahtunut.

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=17830571&postcount=1198
     
  2. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla metodillahan saisi eristettyä normaalin ikääntymisen jännitemuutoksesta ainakin jossakin muotoa. Henkilö ehdottaa viestin lopussa kellon asettamista muutamaan tuhanteen tuntiin, joka ei välttämättä ole kovin järkevää, mikäli firmwaressa on koodi "if clock > X then voltage Y".
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    What really needs to happen is for 12G Panasonic owners to contact Panasonic and demand they correct their unecessary idle black rise that is tied to their firmware coded panel "On" time pre-defined drive voltage adjustments. They currently have zero plans to correct this in their 12G consumer displays. Enough complaints may force them to actually do something about it.

    Kaikki kyseisestä viasta kärsivät siis tiukkaa postia Panan suuntaan.
    Tiedä sitten onko Suomen Panalle tehdyistä valituksista juuri vaikutusta, mutta jos tuo D-Nice:n kirjoitus pitää paikkaansa niin...valita, palauta tai hyväksy.
    Palauttaminen ei välttämättä ole ihan yksinkertaista kun ei asiasta kait ole Panasonicin suunnasta virallista ilmoitusta tullut, eikä tule.

    En nyt ihan heti lähtisi kelloja nollailemaan, jännitteen muutokset kun kuitenkin on luetun perusteella normaalia.
    Mikä sitten on tarkalleen tuo varsinainen bugi jos jännitettä kuitenkin jossain vaiheessa normaalistikin nostetaan.
    Se että se nousee liian nopeasti?
     
  4. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Antaahan tuollainen testeissä vähän valheellisen tuloksen oikeasta mustan tasosta jos pikkuhiljaa tapahtuu muutosta.


     
  5. radical

    radical Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erehdyin itsekin ostamaan Panasonicin 50V10-mallin, jonka sain onneksi palautettua massiivisen sirinä-ongelman takia. Ihmettelin myös sitä, että paljon kehuttu mustan taso oli heti uutena todella surkea. Musta oli lähinnä harmaata eikä todellakaan mitään mustaa. Jos mustan taso tuosta vielä suhteellisen nopeasti heikkenee, on kyseessä kyllä surkea töllö.

    Tämä on vain spekulaatiota mutta tuo kontrastin/mustan tason muuttuminen ajan kuluessa saattaa olla joku kikka, jolla kompensoidaan plasma-paneelin valotehon heikkenemistä. Toteutus on vaan mennyt metsään tyypilliseen Paskasonta-tyyliin.

    Panasonicin telkkareita tulen välttämään jatkossa kuin ruttoa.
     
  6. Frequnator

    Frequnator Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko mustan taso hämärässä huoneessa myös huono? Itselläni on 42V10 ja valoisassa huoneessahan tuo musta on "harmaa" sen takia että ilman virtaakin television paneeli heijastuu harmaana. Hämärässä taasen mustan taso on varsin jees, tosin olen ottanut noin 65h käyttötunnin jälkeen varmuudeksi järjestelmäkameralla kuvat mustan tasosta pimeässä että pystyn vertaamaan myöhemmin.

    EDIT: Kun joulukuun alussa katsastelin noita plasmoja, niin gigantissa myyjä näytti G10 paneelista töllöä ja väitti että on ihmetellyt kuinka huono mustan taso televisiossa on. Kokeeksi laittoin juurikin televisiosta virrat pois ja näytti että kuva oli ilman virtaakin HARMAA, itsekin asiaa ihmettelin. Kävin kuitenkin hakemassa Veikon Koneesta V10 version ja kotona totesin että musta on mainion mustaa, ja samalla päättelin että gigantin kirkas valaistus nostaa paneelin pohjaharmaavärin esiin, ja kuvan oikea mustan taso näkyisi paljon syvempänä jos valaistus ei olisi niin kirkas...

    Toki olen äärimmäisen pettynyt jos tuon oman V10 mustan taso alkaa nousemaan, silloin kyllä pidän meteliä Panasonicin suuntaan ja lujaa.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2010
  7. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    linkki

    Eiköhän ongelma liity tuohon ja ratkaisun osittaiseen toimimattomuuteen.
     
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Siis vain NeoPDP paneeleissa?
    AVSforumilla kuitenkin kirjoitettu, että myös viime vuoden malleissa ja tämän vuoden S ja X-sarjoissa samoja ongelmia, jotka siis eivät ole tätä uutta NeoPDP:tä.

    Tosin tuo X:n käppyrä näyttäisi kenties normaalilta plasmoille ilman äkkinäisiä muutoksia kuten TÄSSÄ kuvattu/spekuloitu kolmiportaista jännitteen muutosta uusilla paneeleilla.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2010
  9. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea tuohon on vastata ilman virallista Panasonicin kantaa. Kumminkin jo 2008 malleissa on NeoPDP tekniikkaa, eli samantyylinen toiminta ei olisi yllättävää. Lisäksi ongelmaa on esiintynyt 2007 malleissa, joten eiköhän kyseessä ole vain tyyppivika, mikäli vikaa on esiintynyt jo ainakin kolmen vuoden ajan.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2010
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Noin nyt olis sitten tuo 50" C-malli pistetty tulille.
    Näytti olevan uusin päivityskin sisällä 1215

    Lueskelin viikonloppuna muutamia negatiivisia kommentteja AV-foorumilta (Britti) tuosta C:n heijastuvuudesta ja ajattelin vaihtaa X:ään, mutta hintaero olisi ollut tingattuna 225eur, joka on kyllä aivan liikaa AR-pinnoitteesta ja kahdesta lisäliittimestä.
    V sarjassa luetun perusteella tuo pinnoite on jo vähän laadukkaampi X, S, ja G-sarjassa ollen se perus anti reflective pinnoite.
    Tämän kuvan perusteella ei ole tuo G-mallikaan heijastamaton...
    Toivon mukaan ei mene hermot heijastuvuuden kanssa, tosin ikkuna on TV:n takana ja ainakin leffoja katsellessa on huone pimeänä...noh, ainahan sen voi myydä ja vaihtaa kun uudet mallit tulee myyntiin ;)

    Nelonen HD ja SuomiTV HD näyttäis näkyvän täällä DNA:n kaapelissa ilman korttia.

    Vaikka Briteistä tuota 50" X:ää saa jo alle 800eur ei harmita tämä 799eur tästä C:stä, on tosiaan hyvä kuva näin muutaman tunnin katselleena.
    Ero vanhaan 42" PX700 nähden on positiivinen, tosin siinä oli heijastuksen esto pinnoite.

    Tilasin Play.com:sta DVE:n kun edullisesti sai.
    Saa ainakin liuskoilla nuo värit jotenkin kohdilleen kun ei tästä C-mallista tunnu netistä juurikaan mitään muiden asetuksia löytyvän...ei taida oikein kelvata kenellekään tällainen "köyhänmiehen versio" :)
    X10 kait on kuitenkin muuten sama paneeli erona tuo AR-pinnoite.
    Siitäkään ei näytä olevan juuri huoltomenun kalibroituja offsetteja tarjolla toisin kuin jenkkien 12G malleihin, jotka ei käsittääkseni ole täysin samoja laitteita.

    C:ssä ja X:ssä ei kait ole näitä yhtäkkisiä pudotuksia mustan tasossa juuri raportoitu tuota em. Larryn loivasti nousevaa käyrää lukuunottamatta.

    Ajelen nyt tuota break in DVD:tä tosin taitaa olla turhaa energian haaskausta, mitä on joidenkin mielipiteitä tuosta lukenut.

    Harmi kun tuota overscannia ei saa asetettua tulo kohtaisesti, siis siten että PS3:lla (HDMI 2) se olisi pois ja Procasterin boksilla (HDMI 1) päällä.
    Asetus on SD/HD kohtainen.

    Tuulettimia ei tästä löydy yhtään kappaletta :thumbsup:

    Ps. Jos ei ole rekisteröitynyt avsforumille ja kaipailee AVS HD 709 DVD:lle ohjeita, niin sen voi ottaa tästä.

    Niin ja kalibroidessa pitääkö PS3:sen asetuksista superwhite olla päällä vai pois?
    Eikö tarkoitus ole tehdä kalibrointi 16-235 alueelle eli PS3:sta pitänee nuo laajennukset kytkeä pois vai kuinka?

    edit:
    Ensimmäinen negatiivinen havainto on sirinä etenkin runsaalla valkoisella, josta täälläkin jotkut kirjoitelleet ja jopa palauttaneet sen takia.
    Plasmoille tuo on kait ominaista, tosin vanha ei ainakaan loppuvaiheissa pitänyt mitään ääntä valkoisellakaan ruudulla (tunteja 4950).
    Muistelisin, että tuo saattaa ajan mittaan pienentyä tai hävitä...pitääkö paikkansa vai onko niillä joilla sirinää/surinaa kuulunut muuttunut tilanne miksikään yli sadan käyttötunnin jälkeen?
    Eikös jotkin komponentit pidä uutena vähän sirinää, kela/kide?

    edit2:
    Tosiaan käytettyjen komponenttien laatu on varmasti yksi suuri tekijä ja siinä suhteessa ollaan kyllä menty mielestäni koko ajan huonompaan suuntaan.
    Joskus "massaelektroniikkatuotannossa" ollessani haettiin tietoisesti sellaista keskitietä mahdollisimman halvoille komponenteille, jotka siis ovat halpaa kuin saippua, mutta kestävät juuri ja juuri vaaditun ajan.

    Edellisessä työpaikassa toimitusjohtaja virallisesti sanoi, että meidän tuotteet (automaatio robotit) on liian pitkäikäisiä ja sille pitää tehdä jotain, kuten kuulemma suuret valmistajat ovat tehneetkin, jotta vaihtuvuus olisi suurta ja näin maksimoidaan tuottoa.
    Älyttömin juttu oli jo valmiin softan muuttaminen, niin että se hidastaa koneen nopeutta ja asiakas saa sen "päivitettyä" tarvittaessa nopeammaksi maksamalla lisää (tehdään mukamas jotain parannuksia, kun vaan oikeasti ladataan se softa joka siihen alunperinkin oli tehty). Tietosuoja aika on jo onneksi mennyt umpeen...

    Jos tähän heittäisi salaliittoteoriaa peliin, niin tuo mustan tason heikkeneminen voi olla tietoinen ohjelmallinen "bugi", jolla vaihtuvuutta saadaan suuremmaksi.
    Eihän valmistajan näkökannasta kannata tehdä sellaista tuotetta, johon suurin osa olisi tyytyväisiä seuraavat kymmenen vuotta...
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2010
  11. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 42g10 sirisee ainakin vielä 350 käyttötunnin jälkeen täysin samalla tavalla kuin uutena. Tämä on selvästi kuultavissa 3.5m päässä televisiosta (katselupaikka) kun kuvassa on paljon valkoista.

    Nyt vain odottelen kauhulla mustan tason heikkenemistä (tuplaantumista), mikä uusimpien tietojen mukaan (avs-forum) vaikuttaa jokaiseen 12G panaan ennemmin tai myöhemmin.

    Nyt on kyllä pakko sanoa että jos tämän television mustan taso muuttuu niin kuin on kai pakko olettaa että tekee, niin en tiedä miten tästä pitäisi edetä. Sirinä + huono mustan taso olisi itselle kyllä liian kova niitti 1000€ maksavasta televisiosta. Kun vielä on odotettavissa että Panasonic kieltää tämän olevan ongelma, niin mitkä ovat vaihtoehdot sitten? Markantaloa (ostopaikka) tuskin kiinnostaa vaihtaa eri malliseen telkkariin enää tässä vaiheessa! :)

    No odotetaan nyt vielä, mutta toteanpa vaan, että olisi pitänyt ostaa joku toinen telkkari.
     
  12. dmt

    dmt Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikon vanhan 46g10e:n omistajana kyselisin raukeaako takuu jos alan itse päivittelemään tuota firmwarea? Entäs tuosta hieman kyseenalaisesta kellon nollauksesta, jota tuolla ehdotellaa korjaukseksi mahdolliseen mustan tason nousuun?
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Näistä sirinöistä/surinoista on täällä kirjoiteltu aiemminkin, mitä noita vanhoja postauksia luki.
    Jostain AVSfoorumilta löysin Panasonicin vastauksenkin ongelmaan.
    Kirjoittelivat vaan, että se on normaalia, mutta riippuen siitä kuinka voimakasta surina (buzzing) on voi kyse olla viallisesta osasta.

    Itsellä kyllä tuo kuuluu toiseen huoneeseenkin, kun on sellaista korkeataajuista ja alkaa jopa päätä särkemään tuo prkl:een sirinä :OI

    Ei vaan kiinnostaisi yhtään alkaa vaihtorumbaan, kun sitä sitten tiedä jos seuraava on samanlainen tai sitä seuraava.
    Mahtaako myyjä liike hoitaa vaihdot/takuut kuljetuksella vai pitääkö itse alkaa roudaamaan 50":sta ruutua liikkeeseen, joka ei kyllä ainakaan omaan autooni mahdu :eek:
    Citymarketissa sama malli jota kävin katsomassa ei sirissyt.

    Mietin ja katson vielä josko tuohon jotenkin tottuisi...toisaalta vanha Sonyn CRT sirisi samankaltaisesti ja ei siihen kyllä tottunut.
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2010
  14. Frequnator

    Frequnator Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni 42V10 enkä ole huomannut missään vaiheessa minkäänlaista sirinää.

    Tosin epäilen omaa kuuloani muutenkin, mutta ei kauniimpi puoliskonikaan ole valittanut sirinästä tai muusta omintuisesta äänestä, joten oletan ettei ainakaan oma yksilöni pidä erikoisempaa ääntä, hiljainen on kyllä tuulettimienkin osalta. :)
     
  15. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Postasin tän joskus aikaisemminkin, mutta ootteko huomanneet eroa sirinän suhteen eri inputtien välillä? Itsellä (50G10) sirinä kuuluu scartin kautta mutta hdmi:n kautta ei kuuluu mitään
     
  16. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Salaliittoteorioista puheenollen, kylläpä on alkoi melkoinen dissauskampanja Pana-keskustelussa...

    Mielestäni menee jo huvittavaksi ja turhaksi energian tuhlailuksi jos alkaa etukäteen murehtia tv:n mahdollisesti joskus tulevia vikoja. Jos olet tänään televisioosi tyytyväinen, niin eikö se riitä? Miksi pitää alkaa tulevia murehtia? Ei kai sitä voi muutenkaan elää tolla tavalla, en itse ainakaan. Ja kun miettii nykyisen elektroniikan kestävyyttä/laatua niin eiköhän se ole selvää, että jossain vaiheessa alkaa ongelmia tulla.
     
  17. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Niin tässä mustan tason puoliintumisessa vaan on kysymys hyvin nopeasta muuttumisesta, viiden tunnin käytöllä alle puolesta vuodesta.

    Laatua kannattaisi kyllä aina vaatia, eikä tyytyä siihen että tää nyt vaan on tällaista, että laitteiden laatu sen kuin laskee ja valmistajien tuotot kasvaa.

    En ole huomannut sirinän suhteen eroa eri inputeissa.
    Sirisee HDMI 1 / 2 ja TV:n oma viritin.
    Sirinä on verrannollinen valkoisen määrään ruudulla.
     
  18. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen ymmärrän, että päivän elektroniikan elinikä ei ole tuo 10-15v mitä joskus oli. Jos maksan 1000 euroa televisiosta, ja yksi tärkeimpiä asioita jotka vaikutti plasman valinnassa oli mustan taso/laatu, niin ei todellakaan ole OK, että mahdollisesti jo parin kuukauden käytön jälkeen tuo mustan laatu selvästi huononee (tämä on monen muun tv:n omistajan havainto, ei vielä onneksi omani).

    Olen tyytyväinen tähän telkkariin JOS EI tätä muutosta tapahdu. Jos tapahtuu niin en missään nimessä ole tyytyväinen. Tämä kyseinen ongelma on deal-breaker minulle, ehkä ei sinulle.
     
  19. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Laadun vaatiminen on kyllä nykymaailmassa jäänyt täysin taka-alalle. Valtaosa ihmisistä keskittyy vain hintaan ja mistään ei olla valmiita maksamaan. Samalla kuitenkin itketään laadusta. Televisioiden kohdalla homma vielä tuntuu lähiaikoina kärjistyneen. Hinnanlaskut ovat olleet täysin käsittämättömiä ja siltikin "on nää vielä niin kalliita" kaikuu monesta suusta.
     
  20. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli kenelläkään muulla paitsi minulla ja parilla toisella henkilöllä täällä ei ole ongelmaa ton 1213 firmiksen kaa?Että kuvan liikkeet on epäselviä.
    Ilmoitin ongelmasta panan tukeen mutta sanoivat että eivät ole kuulleet ongelmasta
    että kukaan muu ei ole valittanut kyseisestä ongelmasta.
    Sanoivat että 1215 firmistä heillä ei ole ainakaan nyt mutta pyysivät ottamaan yhteyttä 1215 asiassa uudestaan joskus tammikuussa.Joulukuun lopussa siis olin viimeksi yhteydessä.
    Eli te joilla on sama ongelma nii laittakaa myös sinne postia nii alkaa ehkä nopeammin tapahtua jotain.
    Muuten tv kunnossa ei sirise ja musta on mustaa