Sellossa ammuskelua uudenvuodenaattona

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tsinivuo, 31.12.2009.

  1. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    No palataan toki...

    http://areena.yle.fi/video/652357

    Kohdasta 25 minuuttia eteenpäin johtava suomalainen kriminalipsykologi analysoi tapahtumaa näin:

    "Tämä tekohan aika paljon muistuttaa suomalaisten tekemiä mustasukkaisuustekoja että sillä tavalla tuntuu siltä että tämä tekijä on aika hyvin sopeutunut suomen ilmapiiriin... se että hän on toteuttanut sen aika laajasti on tietysti erityislaatuista ja siihenkin Suomessa on malleja ollut"
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2009
  2. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
    Valkoisena, Suomalaisena heteromiehenä ja veroja raskaimman mukaan maksavana perushissukkana tohvelisankarina otan tapahtuneesta kaiken vastuun. Syyllisyyden selkäreppuun mahtuu vielä painolastia.
    Kaupan kassajonossakin katsotaan kohta kieroon ja todetaan: "Siinä taas yksi tyypillinen Suomalainen retale josta hullut ottavat mallia hirmutekoihinsa." :OI
     
  3. Khilon

    Khilon Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    33
    Onko se pointti niin vaikea ymmärtää? Kysehän on siitä, että yksittäisen teon perusteella leimataan kokonainen ihmisryhmä kun taas vastaava teko suomalaisen tekemänä ei aiheuta vastaavaa reaktiota. On se kumma kun yhden Kosovon albaanin tekemän teon syy löydetään kulttuuritaustasta vaikka suomalaiset tekevät aivan vastaavaa itsekin. Onko niin vaikea ymmärtää, että kyse on yksittäisistä ihmisistä ja heidän valinnoistaan?
     
  4. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole vaikea ymmärtää, että tuota korttia heilutetaan yhtä ahkerasti kuin rasistikorttiakin. Ihmisryhmien välillä on eroja, joista keskusteleminen ei ole ihmisryhmän leimaamista. Ihmisryhmien välisten erojen kieltäminen on tyhmyyttä.
     
  5. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin minähän olen juurikin tuota mieltä että yksittäisen teon perusteella ei pitäisi ryhmiä leimata, mutta kun se ongelma on nimenomaan siinä että suomalaisia ryhmiä leimataan koko ajan julkisuudessa rasistisesti mutta sitä ei kuitenkaan pidetä rasismina. Ulkomaalaisten kohdalla taas rasisti-kortti nostetaan korkealle ilmaan heti kuten tämäkin keskustelu osoittaa.
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Suomalaisen ammuskelevan massamurhaajan ja kosovolaisen ammuskelevan massamurhaajan välillä on ero, nimittäin ensin mainittu on suomalainen ja jälkimmäinen kosovolainen. Tätä eroa tuskin kukaan kieltää mutta onko tuolla erolla merkitystä onkin sitten toinen asia. Vainajien omaisia tuskin olisi lohduttanut se että ampuja olisikin ollut supisuomalainen.
     
  7. Khilon

    Khilon Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    33
    Ihmisryhmien välillä on eroja, mutta yleensä kun näitä eroja pyritään tuomaan esiin niin motiivi on puhtaasti rasistinen eivätkä erot perustu mihinkään tieteellisiin faktoihin.

    Voin vastata paremmin jos kerrot mitä suomalaisia ryhmiä tarkoitat. Oletan, että lasket esimerkiksi romanit tässä ennemmin ulkomaalaisiin. Mitä suomalaisiin tulee, niin "omien" leimaaminen on luonnostaan sallittua.
     
  8. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Olet väärässä. Yksi vastaava teko suomalaiselta on aiheuttanut vastaavan suomalaisten leimaamisen. Eihän tästä ole kuin pari viikkoa kun Sofi Oksanenkin kävi Tanskassa asti julkisesti leimaamassa suomalaisten miesten kaikinpuolista huonoutta, vaikka se on täysin todellisuudelle vieras väite. Minusta lähtökohtana voisi olla, että suomalaisten leimaaminen voitaisiin kieltää siinä kuin muidenkin ryhmien. Minua esimerkiksi loukkaa monilla foorumeillä käytetty sana "ugri", jolla eräällä tavalla on suomalaisille luotu neekeriä vastaava haukkumanimitys. Kaikenpäälle neekeri ei edes ennenvanhaan ollut haukkumanimi, se on täysin amerikkalaisten keksintöä mutta pitihän se tuoda tänne ja näin siitäkin suomalaiset saatiin syyllistettyä. Ihan kuin tässä naisten ja lasten 99,99% perheistä tapahtuvassa hankeen ajamisessa ja senjälkeisessä poliisin ampumisessa luvallisella haulikolla ei olisi syyllisyyttä tarpeeksi. Suomessahan täytyy näiden juttujen mukaan tapahtua vähintään 1,6 miljoonaa ampumavälikohtausta vuodessa, onhan täällä niin monta asettakin.

    Itse tapauksessa on selvästi kyse sotatraumoista myös. Kaveri on otettu alunperin hurskastellen suoraan sodasta. Miksi kukkahatut ei muista ikinä mitä tapahtui kun omat suomalaiset veteraanimme palasivat rintamalta sotatraumoineen? Nyt kun tekijä on kuollut, lopullinen totuus menee hautaan mutta sellaiset yhtäläisyysmerkit voinee vetää. Sitä taustaa vasten tapauksia on luvassa lisää, jos sota-alueilta vain jatketaan runsasta humanitaarista maahantuontia. Suomen olisi maahanmuutossa siirryttävä valikoivampaan linjaan, työtätekeville etusija, kuten muissa maissa on tapana. Olisihan se rauhoittavaa kun ottaa huomioon, että meillä on jo ennestään niin käsittämättömän väkivaltaista populaatiota, että lienee puhdas yhteensattuma kenenkään enää olla täällä hengissä.

    Onneksi edes tähtisadetikut kiellettiin lapsilta, joten lapset ei vaarannu ostaessaan niitä Sellosta.
     
  9. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Aseiden paikka ei ainakaan ole kotona.
    Jos harrastaa ampumista niin seurantiloissa aseiden säilytys ja visusti lukkojen takana.
     
  10. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Olet oikeassa.
    Esim. kielikursseille on todella vaikea päästä ja siitähän sen kaiken pitäisi lähteä ?
     
  11. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Yleensä vaan kovemmat rangaistukset eivät auta vaan yleensä taitaa käydä juuri päinvastoin (VALITETTAVASTI).
    Eikä yleensäkkään ole tehokasta hoitaa vain itse oiretta vaan pitäisi hoitaa oireen syy.
    Yleensä "säästöt" tulee kalliiksi.
     
  12. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Sinällään huvittavaa, miten tämäkin ammuskelu näyttää vaikkapa lehtien uutiskommenteissa johtavan aina niin suosittuihin ase- ja maahanmuuttointtämisiin. Vaikeammat aiheet, kuten vaikkapa exäänsä lähestymiskielloista huolimatta vainoavat hullut tai sairaalloisen mustasukkaiset puolisot jätetään huomiotta (ehkäpä siksi, että kuvitellaan ettei tuollaisille voida mitään ja heidät on vain hyväksyttävä). Sen sijaan "keskustelua" käydään hyvin mustavalkoiseen tyyliin kielletään/sallitaan aseet/maahanmuuttajat ja sitten haukutaan väärää mielipidettä edustavia asehulluiksi/kukkahatuiksi tai rasisteiksi/paapojiksi.

    (Aseista ja maahanmuuttajista kyllä pitää keskustella, mutta kun homma tuntuu aina vain taantuvan hyvin mustavalkoiseksi inttämiseksi ja vastapuolen haukkumiseksi. Ja sitten itketään kun vapaata keskustelua ei sallita vaan vastapuoli vain haukkuu meitä eikä kuuntele mitä meillä on sanottavana.)
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2010
  13. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Mitenkäs pakolaiset, millä perusteilla heitä voitaisiin ottaa?

    Itse aiheeseen liittyen niin hepun tekemä mustasukkaisuusrikos on yksi vanhimpia ja yleisimpiä maailmassa, eikä mitenkään suomalaisten tai kosovon albaanien oma juttu. Joten en näe etnisellä taustalla olevan hirveästi merkitystä tässä tapauksessa.
     
  14. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Itse aseisiin ja ulkomaalaisiin liittymättä.
    Tulee mieleen että onkohan toi silloin aikoinaan ollut ampumassa siellä ex jugoslaviassa ihmisiä ?
    Kun tuntui niin kylmäpäiseltä ja "osaavalta" hommalta ?
    Ettei vaan olisi syyllistynyt murhiin/tappoihin jo ennen tänne tuloa ?
    Tekohan oli ilmeisesti hyvin suunniteltu ja tappaminen erittäin osaavaa + asekkin todellinen tappoase jos oli 9mm?
    Tekee pahaa ihan ajatellakkin millaista jälkeä se tekee.
    Niin ja kaikki tapetut oli muuten emännän työkavereita ja emäntäkin oli tuolloin siellä töissä.
    Tästä ei kyllä taida ihan hevillä toipua jos koskaan kokonaan.
    Aivan järkyttävää !
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2010
  15. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maailmassa on varmaankin tuhansia pakolaiseksi pyrkivää jokaista Suomeen otettua kohtaan. En ymmärrä miksei niistä voida valita sellaisia, jotka todennäköisimmin eivät tee rikoksia ja pystyvät elättämään itsensä työnteolla. Lisäksi jokainen pakolainen ja turvapaikkaturisti pitäisi potkaista ulos maasta välittömästi ensimmäisen rikoksen jälkeen, ja myös selkeän kotoutumis- ja työntekohaluttomuuden perusteella. On aika absurdia olla huolissaan niistä pakolaisista, jotka haluavat tehdä rikoksia ja haluavat lorvia yhteiskunnan varoilla.
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Eikös Ibrahim Shkupolli sitten ollut töissä (Inex Partners)? Ei häntä ole työtävieroksuvaksi missään kutsuttu.

    Tästä olen samaa mieltä. Kun puhuin vastuullisista käsistä niin tarkoitin sitä että henkilö tajuaa missä ja miten aseita pitää säilyttää.
     
  17. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    No esim yhtenä jatkuvan rasismin kohteena oleva ryhmä Suomessa on suomalaiset miehet. En viitsi edes alkaa listaamaan esimerkkejä. Ja itse en kannata tuota "omien leimaamista" koska uskon ihmisten olevan tasa-arvoisia.

    Yritän nyt tässä jotenkin tajuta mitä yrität kertoa. Eli siis jos Suomessa suomalainen sanoo että suomalaiset miehet hakkaavat naisia muita enemmän niin se ei ole muka rasismia vaikka asiasta ei ole mitään näyttöä. Sen sijaan erittäin törkeää rasismia on se että jos ääneen sanoo että Suomessa maahanmuuttajat hakkaavat naisia muita enemmän vaikka asiasta on selkeä näyttö olemassa. Erittäin typerä ja hyssyttelevä tapa keskustella asioista.
     
  18. johnspawn

    johnspawn Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2001
    Viestejä:
    1 015
    Saadut tykkäykset:
    3
    :D Ei saatana, käytätkö kovia huumeita? Jos et, niin noin ei voi puhua kukaan muu kuin aseista mitään tietämätön ja/tai niitä pelkäävä ihminen.

    Itse en ainakaan luovuttaisi aseitani kenenkään haltuun, niiden säilytyksestä ei huolehdi kukaan muu kuin minä itse.
     
  19. Stefano_K

    Stefano_K Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Lukollinen asekaappi on sitä paitsi hyvä myös muun arvotavaran säilömiseen.
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2