LG 47SL8000 (+muut koot)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Made, 11.09.2009.

  1. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Faktaa on se että kaikissa HD 2xx0-HD5xx0 korteissa on integroitu äänikortti mikä puskee äänen myös HDMI liittimeen kuvan lisäksi. HD2xx0 ja HD3xx0 sarjat tukevat vain DD5.1, DTS ja 2ch lpcm. HD4xx0 ja HD5xx0 tukee edellisien lisäksi pakkaamatonta 7.1 LPCM eli oikeella softalla esim. TrueHD kääntyy 7.1 LPCM singnaaliksi vahvaria varten.

    Tarvitsee Realtekin ATI HDMI ajurit (uusin HDMI_R239.exe) tai uusimissa Atin ajureissa tulee myös se mukana mutta kannattaa uusimmat laittaa Realtekin sivuilta. Äänivalikosta ATI päälle ja menoksi. Itsellä ollut HD2600 ja HD4850 ja ei minkäänlaisia ongelmia äänien kanssa saatikka "mustien palkkien" kanssa LCD telkun tai tykin kanssa. Se on vain säätökysymys. (myönnettäköön että joillain ajureilla jotkut toiminnot häviävät CCC:stä)

    Niin ja jossain PRO malleissa ei tullut tuota ATIn DVI-HDMI adapteria mukana eikä siihen käy mikä tahansa adapteri vaan pitää olla ATIn oma koska pinnit on eritavalla standardi adapterissa. Mulla HD2600 ja HD4850 ja kummassakin tuli adapteri, kannataa myös tsiikata manuaalista kummasta DVI liittimestä ne äänet lähtee ulos oikeaoppisesti, joissain merkeissä/malleissa ei lähde kuin toisesta. Ja sitten vielä että HD2600 adapteri ei käy HD4850 korttiin ja toisinpäin ja HD2600 kortista esim. oikeanpuoleinen DVI antaa ääntä mutta taas HD4850 ääni lähtee vasemmasta DVI:stä. (koneen takanta katsottuna). Kokeilemalla selviää jos ei manuaalissa lue (kannattaa imasta valmistajan sivuila).

    Kannattaa myös kokeilla useilla eri ATIn ajureilla jos ei saa "mustia palkkeja" pois eli näyttöä natiiville 1080p, myös eri virkistystaajuuksia kannattaa kokeilla. 1080@50Hz pitäisi lähes kaikilla näytöillä toimia ja sit kun toimii voi lähteä säätämään esim. 24Hz. Ajureissa paljon heittoa joten suosittelen kokeilemaan tosiaan monia eri ajureita.

    Kannataaa tuolta HTPC puolelta lukea näitä ATIn ongelmia (jos niitä nyt on joskus ollut?) äänien ja palkkien osalta. Oikealla säädöllä ja asetuksilla toimii melko varmasti.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=10
    .
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2009
  2. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri näin olin itsekin eri paikoista lukemalla ymmärtänyt. Ei varmaan kenelläkään ole ollut edes mitään ongelmaa, minua vain henkilökohtaisesti jurppi postaus, jossa sanottiin ettei äänet tule ATIn (HD2600pro) kortista ulos, vaan pelkkä video. Näin ei asia ole, kuten nyt jo useammalta taholta tullut varmistettu. Itsellä säätöä edessä, kunhan töllö tulee. Vaikka leffat varmaan tulee katseltua Pleikkarilla :). Kiitokset valaisusta tuon adapterin suhteen, en meinaan muista tuliko omassa kortissa adapteri mukana, piti olla kyllä.
     
  3. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta turiset, monet laittaa vaan piuhan kiinni ja jos ääniä ei tule niin itketään foorumille miksi ei paska toimi. Vähän omatoimisuutta lukemalla esim. tuota HTPC puolta. Itsellä meni 5min kun löysin jo ohjeet HTPC puolelta vaikka niitä en tarvitsekkaan.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1131270&postcount=9
    .

    Edit: Sanottakoon nyt tähän vielä semmoinen asia että jollain 8.? (2008) ATIn ajureilla ääniä ei saanut Yamahan 663 malliin koska se luki EDID datan väärin Yamahasta, sain kikkailtua käsineen rekisteriin oiket määreet ja näin sain äänet tulille. Huonopuoli oli siinä että aina uudelleen käynnistyksen jälkeen ne piti käydä konfaamassa uudestaan. No kaverilta lainasin Cypress splitteriä ja laitoin sen väliin niin äänet toimi hienosti. Päätin kuitenkin osta RX-V1900 mallin ja siinä toimi heittämällä samat ATIn ajurit. Mitä seurasin sitten jotain ulkomaista forumia niin muistaakseni ATIn 9.3 toimi jo mallikkaasti 663 mallin kanssa (ATI:lle lähetetty postia paljon ongelmasta) joten vielä kerran, kokeilkaa monia ajureita.
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2009
  4. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    :D.

    Tässä ei ollut kyse edes siitä, vaan edellisen sivun disinformaatiopostista, jota en voinut käsittää..


    EDIT: Jippii, Jimmsille tulossa 18kpl erä ylihuomenna :). Taisin olla ensimmäinen tahi toinen tilannut, joten pitäisi saada tuosta omansa. Ei voi kyllä liikaa kehua tämän tilauksen yhteydessä saamaa palvelua. Ovat pitäneet koko ajan ajantasalla sähköpostitse, milloin tuotetta sopii odottaa :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2009
  5. Old_immu

    Old_immu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo laitoin vain sen mitä mulle hetki sitten sanottiin yhdessä ei-suomalaisen ketjun kaupassa. En sitten sen tarkemmin lukenut speksejä :)
     
  6. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    joo, vähän kimpaannuin suotta :). Itse oppinut kyseenalaistamaan KAIKEN mitä myyjän suusta tulee ulos. Pyrin yleensä jollain tapaa varmentamaan asiat vaikkapa vain googlaamalla, kuten tein nudedudelle vastatessanikin.
     
  7. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    jaa-a, nyt en kyllä muista, kortti oli kiinni jo tässä ACERin PCssä... saattaa ollakin että tuli mukana toi DVI - HDMI johto (jopa 5m taitaa olla pituutta) kun en muista nyt oonko aikaisemmin sellasta ostanut.mutta tuskin olen kun edellisessä PCssä ei varmaan tainnut oli kahta DVI paikkaa...

    edellisen TVn kanssa tällä kokooon panolla ei tarvinnut muutella mitään ihmeempiä paitti resot jne, rinnakkaisnäyttönä kun oli. huomautan etten ole tosiaankaan PC softiin perehtynyt ja harvemmin ton kanssa säätänyt että ei mikään ihme ettei menny laakista kohdilleen :p
     
  8. Slabs

    Slabs Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    37" LS8000 tilauksessa. Harmittavan pitkiä toimitusaikoja tälle töllölle tarjotaan, mistään ei tunnu saavan enää tämän vuoden puolelle telkkua kotiin. Maanantaina vielä oli osassa paikkaa jälellä, tilasin vasta keskiviikkona niin olivat jo loppuneet. Toivoa sopii että ensi vuoden puollella tulee kauppoihin näitä lisää.
     
  9. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tänään iltapäivällä pitäisi saada oma 42SL8000 haltuun :). Vihdoin. Jimm's PC:lle kyllä paljon plussaa loistavasta palvelusta / informoinnista :).
     
  10. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    42" malli ollut tuossa nyt vähän aikaa. Aika vähäiselle kyllä jäänyt tuo käyttö vielä, kun ollut poissa kotoakin. PC kuvan sain tosiaan koko ruudun kokoiseksi, kun kävin ATIn CCC:stä säätämässä overscan asetukset kohdilleen. Ja ne äänetkin sain HDMIn kautta ihan hyvin tulemaan :). Vähäisellehän tuo tulee jäämään tuo PC käyttö, kuhan nyt kytkin. Hieman harmittavaista on se, että kaikki HDMI laitteet on kytketty vahvistimen kautta, jolloin vain 1 portti käytössä TV:ssä. Kuvasäädöt pitäisi ehkä saada hiukan erilailla eri tilanteisiin, joten tietää tweakkausta Harmonyn activityihin aika rankasti :D.

    Onko jollain muulla havaintoa, että TV:n optisesta vahvistimelle viety ääni olisi kauhean hiljainen? Vaatii vahvistimen volumen säätöä johonkin -20dB, kun esimerkiksi pleikkarikäytössä normaalisti jossain -30dB tasolla tottunut pitämään. Kiersin ongelman kyllä Onkyon intellivolumella...
     
  11. moogie

    moogie Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    @Simplicitas: Sama ominaisuus itsellä optisen äänenulostulon kanssa - voimakkuus on hyvin alhainen. En ole ainakaan itse keksinyt mitään tapaa korjata tätä LG:n päästä.

    Ja sitten itse omaan ongelmaan. Tuli tuossa joulun alla hankittua 47" versio omaan käyttöön. Yhtä pientä ongelmaa lukuunottamatta olen täysin tyytyväinen hankintaan.

    Ongelma jonka huomasin heti ensimmäistä kertaa virrat kytkettyäni on se että paneelin takaa kuuluu huomattavan kova surina. Ääni kuuluu hieman jokapuolelta, joten mitä luultavimmin kyseessä on paneeli ja/tai taustavalo. Surina ei ole häiritsevän kova, mutta kuitenkin selkeästi kuultavissa, silloin kun ohjelmassa on hiljainen

    Av-forumilla näyttävät ainakin muutamat törmänneen samaan ongelmaan, mutta ajattelin kysäistä mikä täällä on tilanne? Onko kenelläkään muulla tullut tälläistä yksilöä vastaan?
     
  12. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos vahvistuksesta. En itsekään löytänyt mitään keinoa, kun TV:n volumekaan ei vaikuta tuohon optiseen.

    Itse en ole huomannut mitään surinaa 42" mallissani. On itseasiassa hiljaisempi kuin wanha LG:ni, joka itseasiassa hiukan surisi. Kannattaa liikkeestä ehkä kysellä vaihtoa toiseen? Ainakin jos se tosiaan on "huomattavan kova", niin eivät oikein kieltääkään voi.
     
  13. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    moro poijjaat.
    nojoo ei ole kyllä surinaa havaittavissa omassakaan kasitonnisessa. äänistä en osaa sanoa kun TV ohjelmat töllön omista kajareista ja leffat PS3lta suoraan optisella vahvistimelle + xbox360 optisena vahvariin. sen huomasin kyllä että volumea TV omasta takaa tulee pidettyä 2-6 että aika "kovaa" ne sitä kautta tulee :eek:

    jos joku hoksaa softapäivityksien saapuvan niin vinkkiä kehiin vaan. tuskin siltin ihan ajankohtaista ja mitäpä tossa nyt korjailemaankaan kauheesti.
     
  14. moogie

    moogie Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihtoon tämä oma taitaa tosiaan mennä. Jimms lähti järjestelemään vaihtoa välittömästi ja ilman mitään mukinoita, pisteet tästä heillepäin! :thumbsup:
     
  15. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Onko tässä SL8000 se etulevy nyt oikeasti lasia tai jotain muuta kovaa muovia? Se on kuitenkin feature numero uno lapsiperheessä.

    EDIT: ja taitaahan se olla
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2010
  16. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    eiköhän toi jotain kovaa muovia ole
     
  17. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    SL8000 mallissa etulevy on muovia ja SL8500 mallissa lasia. Jälkimmäinen ei ainakaan toistaiseksi ole Cable Ready HD-hyväksytty ja LG Finlandilta kun asiaa kysyin niin eivät voi luvata että siitä edes tulee hyväksytty malli, vaikka on lasipintaa lukuunottamatta täysin sama kone. SL8500 koneita myy ainakin Verkkokauppa ja Hirvox.
     
  18. Nagistar

    Nagistar Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahs, pari viikkoa tuo 42" SL8000 tossa möllöttänyt ja erittäin tyytyväinen olen ostokseeni! (sai muuten etsiä ihan tosissaan kotiin vietäväksi löytyvää kappaletta)

    Eniten ostopäätökseen vaikutti hyvä toimivuus pc/ps3 käytössä (kuva meni heittämällä koko ruudun kokoiseksi sekä win/linuxissa... inputlag yms.), kuva on tasainen ei valovuotoja pilveilyä sirinää tms. Mustan taso vois olla parempi, mutta parani huomattavasti säätämällä eikä omaan silmään häiritse lainkaan.

    Yksi asia mielestänio kuitenkin kannattaa ottaa huomioon jos kyseistä telkkuu meinaa harkita ja se on juurikin tuo muovinen etulevy. Se heijastelee aika tavalla ja vääristää heijastumia jonkin verran, kuvaan se ei vaikuta. Tosin esim. joihinkin samppoihin verrattuna heijastelu/vääristymät on aika pieniä. Kannattaa siis kuitenkin tarkistaa soveltuuko omaan katselutilaan.

    Simplicitasin ja moogien tavoin myös omassa mallissa optisen taso on erittäin matala, oletteko löytäneet jotain ratkaisua tähän? Soitin asiasta LG tekniseen tukeen (meneepi muuten johonkin service centeriin jossa puhutaan vaan Lontoota) ja sieltä sanottiin, että ainoa keino on "modata softaa" tiedä sitten tarkoittaako tämä huoltovalikoista säätämistä vai oikeasti softan modaamista... itse (perustoiminnoista) sitä ei kuitenkaan kuulemma saa muutettua.
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2010
  19. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuten aiemmin kirjoitin, kiersin ongelman vahvistimeni (Onkyo TX-SR705) intellivolumella, eli ko. tulon äänenvoimakkuutta korjataan automaagisesti +8dB. Ei siis valittamista tuonkaan suhteen enää. Kiva töllöhän tämä tosiaan on, heijastelevainenhan tuo etulevy on, mutta kun sitä oikeasti katson, niin suoraan edessä kyllä olen. Mustan taso voisi olla parempi, mutta kyllä se melkolailla hyvä kuitenkin on. En tuota täysin pimeässä toljota, jotain valoa aina sen verran, ettei tuo häiritse. Hiukan houkuttaisi kyllä kolorimetrin osto ja TV:n kuvan säätäminen oikein viimeisen päälle kohdalleen. Tuosta voisi saada vieläkin enemmän irti. Avokin mielestä kuva oli aluksi liiankin kolmiulotteinen, mutta on tainnut jo tottua, kun ei valita enää ruudusta ulos kömpivistä ihmisistä. Taisi tulla liikaa se yksi kauhuleffa mieleen :D.

    Ainiin, sellainen juttu vähän harmittaa, että tosiaan noiden kuvatilojen välillä vaihtaminen on hivenen hankalaa. Kakesta (eikä harmonyn tietokannasta) kun ei löydy omia komentoja real cineman ja trumotionin päälle/pois saamiseksi ja ovat molemmat syvällä valikoissa. Koitin luoda expert1 moodista sopivan yleiseen käyttöön (digi-tv, PS3:lla tv-tallenteiden katselu), expert2 blu-ray leffoille, (muuten siis samat säädöt, mutta real cinema ON ja trumotion OFF) ja PELI tilan sitten pleikkarilla pelaamiseen, jota sitäkin muokkasin toki alkuperäisasetuksista. Noiden välillä vaihtelu pistää kyllä välillä vituttaamaan. Kun kakessa olisi painike vaikka tuolle real cinemalle (joka samalla disabloisi trumotionin kun ei kerta voi yhtaikaa tietty olla) niin ois kiva. Harmonyyn nyt saisi komentosarjoja luotu, muttei sekään oikein toimi (pitäisi aina tietää mikä tila TV:ssä on päällä)
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2010
  20. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    pitääpä kysäistä hoopomainen kysymys mutta (en oo jaksanut vertailla) mihin siis toi real cinema vaikutti? 24p toiston kanssa samaa sukua?
    eri kuvasäätöjä vois kanssa kokeilla jos niitä lisää jonnekin ilmenee.