BK Electronics XXLS400

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Zammy, 06.05.2009.

  1. yodayossik

    yodayossik Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko tuossa bk electronics xxls400:ssa kauko ohjainta?missähän muissa merkeissä on peerlesin elementit?
     
  2. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko joissakin subbareissa kauko-ohjain???
     
  3. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...onhan niissä "paremmissa malleissa"...
     
  4. Aktiini

    Aktiini Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2009
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusia onnellisia omistajia ilmestynyt ?
     
  5. kalzu

    kalzu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2006
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on kyseinen malli harkinnassa. Pitää Monolithista luopua tilansäästön vuoksi kun muutin pienempään luukkuun (on muuten myynnissä jos jotakuta kiinnostaa). Joku pienempikokoinen subbari voisi juuri ja juuri asuntoon mahtua. Kiinnostaa kyllä jos porukalla on tästä kokemuksia. Musiikki on pääasiallinen tarkoitus, joten tämä voisi siinäkin mielessä palvella paremmin kuin Monolith suljetun rakenteensa vuoksi, ellen aivan väärässä ole.
     
  6. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika vähän juttua tästä vielä löytää. Eikö näitä ole vielä kellään? Olin itse tilaamassa xls200 mutta kun tämä tuli niin ajattelin että mikä ettei. Tässä on luultavasti paljon samaa mutta kaikkea enemmän kuin pikkuveljessä.

    Saan omani luultavasti nyt alkuviikosta. DPD toimittaa sen ja tällä hetkellä se jumittaa Tanskassa, ollut pari päivää siellä.

    Toivottavasti pelittää hyvin tässä betonihelvettikämpässä. :)

    Tulee korvaamaan surkean (varsinkin musalla) audio pro sub evidencen.

    Muut kajarit:

    Edessä: Wharfedale Pacific Evolution 20
    Keskellä: Pacific Evo Centre
    Takana: Wharfedale Diamond 9.1
    Vahvari: Yamaha RX-V863
     
  7. anissila

    anissila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielipiteitä XXLS400 ja EVO 20 sovituksesta kuulisin mielelläni, kun vain saat kuution kotiin. Itselläni pääkaiuttimina on myös EVO-2 20 ja nykyistä subin virkaa hoitaa Sub Focus. XXLS400 on tilauksessa mutta sen saapuminen menee todennäköisesti joulukuulle.
     
  8. MrMercury

    MrMercury Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2008
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotiteatteritilana puurakenteisen omakotitalon yläkerta ja sen aulatila porrasaukon vierustalla. Välipohjana 3-kerrosta kipsilevyä kattotuolien ruoteiden päällä. Lattiamateriaalina perus 7mm laminaatti. Seinät myös kipsilevyä. Miten mahtaa esim. XXLS400 toimia kyseisessä tilassa? Alakertaan taitaa tulla katon läpi melko lailla hönkää ja porrasaukkokaan ei sitä paljon vähentäne?
     
  9. Atheris

    Atheris Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toinen nelisatanen tilauksessa laatulaitteelta, edelleen tyytyväinen hintalaatu suhteeseen. Toisella subilla lisää dynamiikkaa ja tarkkuutta musiikin kuunteluun,leffoilla riittäisi tuo yksikin.
     
  10. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    kun tuota 400:stakin on saatavilla myös hopean värisenä niin olisko jollain mahdollisesti sellasta kokoonpanoa olemassa, jossa olisi hopean väriset Amphionit (Argon, xenon yms.) ja vierellään joku BK Electronicsin hopean värinen subi ?
    niin aattelin vaan että millainen on niiden sävyero?
     
  11. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni suuressa puutalossa pitää olla kunnollinen refleksisubbari. Joku SVS 10 tai 12 tai miksei vaikka Genelec, jos hinta ei ole esteenä - BK monolit ei ole hyvä, koska siinä on heikko suojaus. Suljetun äänenpainevarat eivät riitä. Tai sitten niitä pitäisi olla useampia.
     
  12. memonone

    memonone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääpä laittaa hieman omia kokemuksia omasta bk xxls 400:sta. Tänään kävi kiitoauton mies tuomassa paketin ja täs nyt muutaman tunnin testannur subbaria. Referenssinä toimi DIY Peerless XLS 10" refleksi subbari. Tarkoituksena oli saada vähintään samaa bassotoistoa pienemmässä koossa. Tässä XXLS 400 onnistuikin varsin hyvin. Subbarin paineentuottokyky yllätti "hieman" (positiivinen yllätys). Mitään mittareita ei ole käytössä, mutta voisin väittää XXLS 400 antavan jopa enemmän painetta kuin DIY XLS 10" refleksi kotelolla. Musiikilla XXLS toimii DIY versiota selvästi paremmin. Hintalaatusuhde on kyllä kohdillaan. Vaihtoehtoina budjetin puolesta subbarille olivat genelecin 7050 ja velodynen spl 8. Näitä en päässyt omassa kuuntelu tilassa testaamaan, mutta onneksi kavereilla olivat ehdokkaat kuunneltavina. Genelec olisi varmasti ollut hyvä, mutta elokuvilla jäi kyllä paineet vähän puuttumaan, joten genen 7060 olisi ollut oikea subbari. Tämä oli taas liian kallis omaan budjettiin. Velodynen SPL sarja kokonsa puolesta houkutti kaikkein eniten, mutta tässäkin hinta oli rajoite spl 800 on kyllä musiikilla omiaan, mutta itsellä on elokuvilla suurin paino arvo. Päädyin siis kotelon koon ja budjetin kompromissiin ja päädyin XXLS 400, vaikka en ollut kyseistä subbaria edes testannut. Omat kokemukseni Peerlessin XLS 10" olivat sen verran vakuuttavat tämän foorumin testejen kanssa, että uskaltaiduin "sikapossun" säkissä ostamaan.

    Negatiivistä subbarissa tulee olemaan isoissa tiloissa. Ainakin toi DIY XLS 10" refleksin suorityskyky ei riittänyt tn. 35m^2 olohuoneeseen. Mut varmasti kahdella xls 400 haastetaan "paremmat/kalliimat" subbarit varmasti hyvin. Nykyiseen 15m^2 huoneeseen tää kyl sopii kuin nenä päähän.

    Siinäpä oli pikaiset tuntemukset subbarista. Yllättävän paljon mekkalaa suhteellisen pinestä koosta sopivalla hinnalla on saatu kyl aikaiseksi. mun arvio 4 pojoo viidestä, kun aikaisemmalle XLS 10" refleksille pojoja olisin antanut ehkä 3.5. Saapi nähdä pelittääkö tää sit miten pitkään, kun on noita vahvistin ongelmia ollut monolitheissä. Mut onneks tässä jonkin sortin takuukin oli ;). Toivottavasti tälläinen mutuilu arvostelu auttoi jotakin subbarin valinnassa. Suosittelen ensisijaisesti kumminkin subbarin testaamista ennen ostamista, jos on ensimmäistä subbaria ostelemassa tai jos ei ole kokemusta Peerlessin XLS elementteihin. DIY:tä en suosittele, ellei ole puuseppä. Ainakin omat 2 DIY projektia ei ole mielyttänyt omaa silmääni ;) ja loppupeleissä yhtä kalliiksi tulee itse rakennella.
     
  13. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiinnostaisi kuulla vertailuja xls200 ja xls300 subeihin leffakäytössä. Itsellä on puutalo, leffahuone on vain 9 neliöö ja kipsiseinät. Isompaa subia leffoja varten jo himoittaisi, kun hommasin tuon xls200:n asuessani vielä rivitalossa, mutta omakotitalossa ei naapureita tarvi sääliä. Oliskohan toi xxls400 huomattava parannus leffoihin ja päihittääkö xls300:n leffoilla? Monolith taitaa olla liian järeä 9 neliön huoneeseen? :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2009
  14. anissila

    anissila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnittelut uudesta perheenjäsenestä :thumbsup: Itselleni myös Kiitolinjan kaveri toi eilen ruusupuun värisen xxls 400 kuution (johan sitä oli odotettukin). Pikaisen kuuntelun pohjalta odotukset laadukkaasta subbarista näyttävät toteutuvan. Täytyy tosin vielä suorittaa kunnollinen säätöistunto, kun aika vain antaa myöden. Entiseen Sub Focukseen verrattuna ääni on paljon "kontrolloidumpi", mikä antaa olettaa hyvää lopputulosta musiikilla.

    Itselläni subin käyttö on 50/50 musiikin ja elokuvien suhteen ja Sub Focus ei oikein täyttänyt kriteereitä tuolla musiikkirintamalla. Kunhan vain saan säädöt kohdalleen xxls 400:n kanssa, niin eiköhän siitäkin puolesta päästä nauttimaan taas täysipainoisemmin.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2009
  15. MrMercury

    MrMercury Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2008
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä odottelee ensi tuntumaa tumman pähkinän värinen xxls400 tuossa olohuoneen lattialla laatikossa.
    Samassa lähetyksessä tulivat myös tumman pähkinän väriset Monitor Audio RX6 + RX1 + RX Centre sekä Yamahan RX-V3900 -vahvistin.
    Yläkerran rakennuspuuhat viimeistelyä vaille valmiit (listat, oi ne listat :OI ). Josko tuota loppuviikosta pääsis asentelemaan laitteita ja testailemaan :thumbsup:
     
  16. Atheris

    Atheris Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on toinenkin liitetty settiin ja kaksin aina kaunihimpi, nätisti soi ja teki juuri sen tehtävän mikä oli tarkoituskin :king:
     
  17. Aktiini

    Aktiini Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2009
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on viikon ajan tullu rassattua kyseistä peliä eikä siitä ole tullut kurjuutta kummempaa. Antimodekin tuli siinä samalla hommattua. Joku tuossa systeemissä kus** ja rankasti sillä subbarista ei tahdo millään asetuksilla saada mitään ulos. Kaiuttimet smallina ja jakari runkkaa 60-100hz , subista suodin ohitettuna ja päällä minimissä, aina sama tilanne, kajaritkun nappasee pois päältä subista kuuluu todella hiljaa suhteessa muuhun äänen tasoon.Eikä siis kaiuttimet päälläkään kartio paljoa liikuskele. Pistetaajuuksia ku testailee niin 32hz, sekin vaimentuneena, alaspäin kuulu enää mitään vaikka sinne 10hz alemmas pitäs tulla. Vahvistimena Sonyn str dg 820.

    Joo ei muutaku lisää dvdplazailemaan ja tyyntymään et voi nykästä uudet itkuraivarit. :king:
     
  18. hippa

    hippa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.04.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    ..........
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2013
  19. Aktiini

    Aktiini Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2009
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuota 3/4 saa gainia ruuvata ennenku sen alkaa erottamaan. Eniten ihmetyttää miten tuo toistoo tippuu ku eukko veneestä niin aikasin. Subin suodin minimissä pitäs mennä vissiin alemmas jos on samaa taipumusta ku 200&300 BKssa. Atheriksilla näyttää olevan homma hallussa joten piti sitäki mennä vaivaamaan. Pitäs varmaa joku dB-mittari hommata et sais suoraa ruudulle mitä ihmetellä.

    Ja ei anna valita muutaku SW- leveliä ja etäisyyttä, muita säätöjä en kyllä oo löytäny
     
  20. J_J

    J_J Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse myös hieman ihmettelin vaisua ensisoittoa ensimmäisen version xls200:n jälkeen, joka samalla gainilla tuntui olevan mukana enemmän.

    Pitää testailla enemmän viikonloppuna.