Remontin jälkeen meteliä perkeleesti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana JussiPee, 24.10.2009.

  1. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mitähän helvettiä, koko kerrostalon käytävä tuoksuu ihan laikalla sahatulle metallille. Ilmeisesti yläkerrassa käyny jotain vähän oudompaa, kun kaverit älämölöi vielä normaalia kovempaa ja tuulettavat ikkunoista ja ovista kämppäänsä :OI
     
  2. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Keep us posted :naminami:
     
  3. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äänestä päätellen siellä oli joku suomalaisen heebon ja asukkien välinen äänekäs sanailu, ny o ihan hilijasta :eek: Säikähdin himaan tullessa, että onko se mun kämppä tulessa, kun oma rappu tuoksu palaneelle. Täähän menee suht jännäks.
     
  4. DragonArt

    DragonArt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2007
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkoiset naapurit tosissaan :D

    Vakavissaan kuitenkin tiedän miten rasittavaa on nukkua 2-3h yössä naapureiden metelin takia, joten JussiPee saa kyllä minun sympatiat tässä asiassa. Soitto poliisille kotirauhan häirinnästä on ainakin täällä päin auttanut kummasti, mutta tässä tapauksessa taitaa tosissaan olla parempi selvitellä asioita taloyhtiön ja isännöitsijän avulla ja ratkaisua odotellessa ostaa jotain joka vaimentaa ääniä yön ajaksi. Miten olisi tasainen taustamelun (esim tuulettimen muodossa) ja silikonikorvatulppien yhdistelmä?

    Yritä kestää, kyllä ne asiat siitä selviää.

    PS.Niinkuin DonMC sanoikin jo: keep us posted
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2009
  5. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    :hitme: Taas siellä huus palohälytin, aamulla kahdeksalta alko remppaus taas vaihteeksi, porattiin ja vasaroitiin tuonne seitsemään asti illalla. Sen jälkeen ollut hiljaisempaa. Ei ainakaan vielä ole hullua mölinää kuulunut, töminää ja kopinaa vaan. Mutta ootellaanpa tunti, kun sinne alkaa taas porukkaa lastautumaan klo 23.00. :hitme: Hassuahan tää välillä on, onpahan aikaa valvoa yöllä ja kerrankin ehtii pelailla vaikkapa tetristä, kun ei unta saa ja ei tuu hommistakaan mitään :thumbsup:
    Hommasin sellaisen tuulettimen makkariin, auttaa hieman, kun sitä pitää täysillä, mutta ei se yksinään riitä. Ääni siis tulee hullunlailla läpi, kolinaa, ölinää etc.

    Edit: Soori, olinkin väärässä, ei mennyt tuntiakaa :D
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2009
  6. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kuulostaa vähän siltä että siellä on vaan isompi remppa käynnissä. Kuukausi ei ole mitään... Me rempattiin omaa kämppää puolisen vuotta ja voin kuvitella että oli naapureilla pinna kireällä. Siellä nimittäin poravasarat ja rälläkät laulo, tuuletettiin, tömisteltiin, hakattiin, porattiin jne.. Ja tyhjässä kämpässä kaikui valtavasti. Rappukäytävässä oli pölyä ja haisi palaneelle. Kaikki tää on ihan normaalia.

    Odotelkaa nyt että remontti on valmis. Tuskin sieltä sen jälkeen enää poikkeuksellisen paljon ääntä kuuluu.
     
  7. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti se olisi vaan se remppa. Remppaaminenhan ei mua häiritse yhtään, vaan noi askeläänet, kaappien hakkaamiset, ovienpaiskomiset ja ölinä. Remppaäänille ihan sama, ja en remppaan kuitenkaan kamalasti usko, vaikka jotainhan he siellä tekee, kun tässä on kuitenkin mennyt jo useampi kuukausi ja kaverit eivät ole saaneet aikaiseksi yhtään mitään koko asunnossa. Sitäpaitsi he asuvat vuokralla, joten ei siellä mitään uskomatonta remonttia voida edes tehdä. Ja vaikka siellä rempataan niin miksi pitää huutaa yöllä?
    Senkun remppaavaat.
     
  8. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    -Kuulostaa aikamoiselta peeloilulta. Muokin erityisesti ärsyttää sellaiset äänet, jotka johtuvat enemmän "yleisestä asenteesta", kuten kovaääniset kaappien paukuttelut yms, etenkin iltakymmenen jälkeen. Sen ymmärtää, että silloin kun rempataan ihmisten aikoihin, niin silloin kuuluu ääntä eikä sille voi mitään. Mutta sitten kun tavanomaiset toimet, jotka voisi tehdä hiljempaa, tehdään ilman ajatusta muita huomioon ottamatta, niin se alkaa hyvin nopeasti sieppaamaan.

    edit: En nyt muista mainitsitko jossain kohti ketjua, mutta oletko tsekannut isännöitsijän kirjoista, kuka on niiden vuokranantaja ja omistaa kämpän, ja soittaisit sille ja kertoisit asian? Asiassa on se pieni positiivinen puoli, että he ovat vuokra-asujia, eivät omistusasujia. Saisi sitten tehdä pelisäännöt selväksi vuokralaisellensa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2009
  9. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nakersi tuossa hetki sitten niin nappasin käteeni akryylimassaa pari tuubia ja kävin sillä ikkunoiden karmit lävitse. Ei se kamalasti vaikuttanut naapurin ölinään, mutta hiljensi hieman ( tosi vähän, mutta silti ) ulkoa tulevaa ääntä. Parempi kuin ei mitään, mutta samalla katselinkin olohuoneen läpi kulkevia vesiputkia.. Hetkinen, täällähän on melkoinen reikä. Pruuttailin reiät täyteen ja viimeistelin. Poistelin myös katosta turhat ruuvit ja täytin niidenkin reiät ja kun en edelleenkään tiedä mitä uskaltaisi laittaa katossa oleviin sähkörasioihin, joista lamput roikkuu, niin tyydyin vain käymään niiden reunat lävitse akryylimassalla. Vaikutus pieni, mutta vähäinenkin on eteenpäin. Runkoäänille asialla nyt ei tietenkään ollut yhtään mitään vaikutusta.

    ^ Koko projekti oli lähinnä vain tekosyy välttää esseenvääntöä :thumbsup:

    Von Atsaloom, en ole tarkistanut, enkä edes tiennyt, että tuo olisi mahdollista, mutta kiitoksia pirusti. Tuo nyt helpottaa asiaa sikana, vuokrafirman kauttahan he sen ovat vuokranneet, joten jos tuolta saa ilmi kenelle, niin väittäisin, että vuokraajalle ilmoitus olisi paras keino.
     
  10. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä lähdin joululomalle eri paikkakunnalle, ja tyttöystävä soittelikin muutamia päiviä sitten ja ilmoitti isännöitsijän tarkastaneen yläkerran asunnon, jossa oli puutteita, jotka korjataan hetimiten. Lattiastahan se kyse olikin yhdistettynä kalustamattomaan kämppään. Oli jopa onnistuttu jotenkin rikkomaan kelluva betonilaattakin.
    Selvishä se :eek:

    Edit: Kiitoksia kaikille ja ilmeisesti asiat voidaan saada kuntoon, kun ne vaan tutkitaan. Yläkerran asunnon omistaja tuskin minusta enää tykkää, mutta yläkerran asukkaat itse ovat jo käyneet pahoittelemassa tilannetta meille. Näppärästi meni.
    Uusi lattia paikalleen, kalusteet kämppään ja mielenrauha taloon. Eihän se nyt varmasti kovimpia meteleitä poista, mutta jos tilanne palaisi entiseen päinkään niin muutos olisi merkittävä. Pienet kolinat ja äänet nyt vaan kuuluu kerrostaloelämään. Esim itseäni ei haittaa yhtään se, että alakerran mummolla on sukulaismuksuja paikalla ja ne siellä temmeltää päivällä ja huutaa. Mielestäni vain on mukavaa, että tädillä on seuraa :D

    Peukut pystyyn ja toivomaan parasta, kun tässä ensi viikolla pääsee takaisin kotopuoleen. Ilmoittelen vielä loppuun miten homma etenee. Nyt vaikuttaa hyvältä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2009
  11. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees erittäin hienoja uutisia näin jouluksi! Pahintahan tuossa olisi ollut alkaa nukkumaan korvatulppien kanssa tai muuttaa pois, jolloin olisi kadonnut samalla se tietämys joka sinulla oli että äänieristys olisi huonontunut. Uusi asukki olisi luultavasti ajatellut että onko täällä aina ollut näin huono äänieristys ja hommalle ei sitten olisi tehty enää mitään. Yläkerran asunnon omistaja saanee syyttää itseään ja nythän hänen asuntonsa arvoa nostettiin kun vika paikallistettiin ja asunto voidaan korjata aiempaan laatuunsa.
     
  12. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    :eek:
    Miten hitossa!?
     
  13. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mama: Totta toikin :)

    Itsehän olen vain helkkarin tyytyväinen, että vaikka eilen kuuluikin melua ja pauketta, oli äänet vaimentuneet NIIN paljon, että eivät edes häirinneet pahemmin, vaikka siellä juhlat olikin. Vaikka siellä möykätäänkin melkoisen lujaa ja huudellaan miesporukalla tyhjässä kämpässä, niin ei enää kuulu makuuhuoneeseen (makkarin päälle on jo vaihdettu uusi lattia) kuin kovimmat huudot ja nekään ei lujaa. Semmosta tapettua muminaa, josta ei saa edes sanoista selvää. Ei haittaa mitään :thumbsup: Askeläänetkin ja kaappien paukkeet jne ovat kaikki nyt PALJON hiljaisempia.

    Tietysti ovien paiskonta kuuluu edelleen, mutta se onkin sitten eri urakka :eek:

    Kuulemma tuo laatta on rikottu, kun vanha muovimatto ei lähtenytkään kuulemma helpolla irti :hitme: Jollakin piikanneet vähän liikaa.
     
  14. klonkku85

    klonkku85 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei jumalauta. En itse kehtaisi ainakaan muutakuin hiippailla niinkauan kuin koko kämpän äänieristykset jälleen kunnossa. Noh rikastajilla eri meininki näemmä.
     
  15. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipa taas kerran ihanaa herätä aamusella poraukseen, ja kolinaan :OI, mutta ei enää vituttanut ankarasti, melu kuitenkin tuntuu vähenevän päivä päivältä. Hyvä niin, enää ei heidän normiälämölänsäkää kuulu iltaisin läpi niin etteikö unta saisi. Itseasiassa se oikeastaan hukkuu jo läppärin tuulettimen tuhinaan merkittävästi. Ihan merkityksetöntä siis. Ovien paukuttelu tietysti vielä häiritsee ja jatkuva kolistelu, niinkuin lautoja nakeltaisiin lattioita pitkin, mutta se ymmärrettäköön, remppahan siellä on menossa.
    Summa summarum: Mölöä kuuluu, paukuttelua kuuluu, mutta onneksi hiljenee päivä päivältä ja ei enää ole makuuhuoneen kohdalla lähelläkään niin häiritsevää. Ja uskon, että kun remppa on ohi ja kalusteita kämpässä en enää kuule mitään häiritsevää. Jos kuulen niin käyn lahjoittamassa kavereille 30m ikkunatiivistettäoviin :D
     
  16. ensiferum

    ensiferum Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2004
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä jos ongelma on ratkeamassa. Näistä meluongelmista kärsii varmasti jokainen kerrostalossa ja rivitalossa asuva jossain vaiheessa.

    Asun itse myös kerrostalossa jossa ei yleensä kuulu mitään isompaa meteliä, paitsi kun yläkerran naapuri saa raivoisan huutoyskäkohtauksen. Kerrassaan karmeaa kuunneltavaa. :hitme: Mekkala alko joskus 4-5 vuotta sitten kun talossa oli sillon putkiremontti. En tiedä muuttuiko remontissa äänen eristyskyvyt vai alkoiko naapurin keuhkorutto samaan aikaan. Mitään muita ääniä ei yläkerrasta kuulu eli olettasin että yskiminen vaan alkoi samaan aikaan.

    Jouluna lähti yksi pariskunta pari kerrosta alempaa joulun viettoon ja heidän oma pikku kullanmussukka koira aloitti oman pikku serenadin jota jatkui tauotta aamu kahteen. Ilmeisesi pikku kullanmuru istui oven takana ja haukkui minkä jaksoi. Mukavasti kuului käytävän kautta omaankin asuntoon. Ja toden näköisesti aika moneen muuhunkin asuntoon. Kävin heille asiasta seuraavana päivänä kertomassa ja kovin olivat pahoillaan ja olivat tyytyväisiä että tulin kertomaan asian heille suoraan kasvotusten. :)
     
  17. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ööö... muovimatto piikattu irti betonista? Eläköön. Hölmöläiset päästetty karkuun pöpilästä. Muovimattoon ei tarvitsisi koskea, vaan uusi lattia ladotaan entisen muovimaton päälle. Etenkin kun muovimaton alla on betonilaatta, joka ei siis kaipaa oikaisua.



    Kelluvan betonilaatan eristyskyvyn voi tuhota myös väärin asennetuilla jalkalistoilla. Eli jos asennetaan muovimaton päälle tai tilalle parketti ja jalkalistat koskettavat sekä parkettiin että seinään, silloin askelkopina siirtyy parketista jalkalistojen avulla seiniin.

    Alkuperäisessä tapauksessa muovimatto toimii pehmeänä katkaisuna eli muovimatto ei kykene siirtämään lattian kopinoita jalkalistan avulla seiniin, mutta parkettikopina kyllä siirtää jos jalkalista koskettaa parkettiin sekä seinään.

    Jalkalista pitää erottaa jommasta kummasta osapuolesta. Vaikka niin, että:

    1) jalkalistan alareunaan liimataan huopakaistale koko matkalle, silloin jalkalista sallii parketin elämisen mutta ei välitä kopinaa. Tämä tapa lienee puupääasentajalle helpoin, asentajan ei tarvitse ymmärtää akustisesta asentamisesta mitään. Kunhan saa käsiinsä huopapohjaiset jalkalistat.

    Tai jos listan alareuna osuu suoraan parkettiin eli ei haluta huopaa liimailla jalkalistoihin, silloin seinäkiinnitys tehdään kumipuslien tai vastaavan eristeen välityksellä:

    2) Seinään asennetaan muutamia "kumiproppuja", jonka sisään jalkalistan läpäisevä kiinnitysruuvi jää kellumaan kumin varaan. Perinteinen muovinen betoniseinäproppu siis korvataan pehmeällä kumisella propulla tai kumiletkun pätkällä. Pölhö asentaja ehkä oppii tämän metodin, jos hänelle luennoidaan aiheesta pari tuntia tauotta. Ei tarvita akustisen asentajan tutkintoa, lyödään vain asentajalle kumiproput käteen ja heitetään ne muoviset proput helvettiin tai vielä pidemmälle.

    3) Vaihtoehtoisesti jalkalistan takapintaan jyrsitään kuopat vaikka metrin välein, ja kuoppiin painetaan/liimataan PEHMEÄT "peltilevyn reiän läpivientikumit" eli H-profiiliset prikat. Tällöin seinässä voi asustaa kovasti kiinni olevat naulat tai ruuvit, joiden kannat plopsahtavat jalkalistan kumipalleroissa olevaan keskireikään. Tämä metodi on siistein, koska minkäänlaisia kiinnitysjälkiä ei jää näkyvälle puolelle. Jotta jalkalista pysyisi seinässä kiinni, pitää seinässä olevan ruuvinkannan etäisyys mitoittaa sopivasti, jotta se osuu läpivientikumin keskelle, siihen kohtaan se haluaa hakeutua. Lisäksi jalkalistan takapintaan voisi liimata ohutta huopaa tai vaahtomuovia, koska nythän ollaan eristämässä jalkalista irti seinästä ja koskemaan kovana lattiaan. Hankalin urakka on tämä metodi. Pitää itse tehdä, koska yksikään vakioasentaja ei tajunnut tekstistäni sanaakaan saati osaa urakkaa tehdä, koska ei ole käynyt akustisen asennuksen kursseja.



    Eniweis, ääntä eristävä hyvä asennustapa ei maksa väärää asennustapaa enemmän (itse tehtynä), mutta tietotaitoa se kyllä vaatii. Ja modaamista, koska valmiita akustisia kiinnikkeitä ei ole rautakaupoissa, tai niistä kiskotaan törkeää ylihintaa. Metri kumilekua tai pussillinen H-prikkoja maksaa pari euroa, enempää ei kannata maksaa. Akustiikkafirma tietysti vaatii 1000 euroa jos se palkataan tekemään akustinen jalkalista-asennus.

    Metodin 1 tapauksessa tavallinen ikkunatiivistekumi ei oikein kelpaa huovan korvikkeeksi jalkalistan alaosaan, koska parketti voi liikkua monta millimetriä ja niin iso liike vääntää teippipohjaisen tiivistekumin irti jalkalistasta. P- tai O-tyyppinen niitattava+liimattava tiivistenauha voisi kelvata, sellainen sallii suuren sivuttaisliikkeen. Jotain tiivistävää tähän rakoon kuitenkin tarvitaan, muuten hiekka ja kivet ja muu roina kulkeutuu rakoon ja alkaa luoda äänisiltoja. Minä panisin jalkalista alle laahauskykyisen huulitiivisteen, sellaisia käytetään ovien alapinnassa. Näkyville jättäisin tiivisteen huulen. Jos se jätetään piiloon listan alle, jää näkyville iso pimeä ura, joka näyttää rumalta ja pelottavalta. Ökkömönkiäiset köpöttelevät uraa pitkin.

    Metodien 2-3 tapauksessa ikkunatiivistekumi kyllä periaatteessa kelpaa jalkalistan takaosan ja seinän väliin, koska suurta pystyliikettä parketti ei tee. Mutta paksu tiivistekumi aiheuttaa ruman raon, lista etääntyy liikaa seinästä, joten mieluummin käytetään jotain ohutta. Esimerkiksi millin paksua vaahtoteippiä, joka kiinnitetään aina jalkalistaan, ei seinään.

    Minä varmaan käyttäisin silikonista huulitiivistettä/laahaustiivistettä, se jää reilusti näkyville ja muodostaa tiiviin mutta äänettömän yhtymäkohdan seinän ja jalkalistan väliin, eikä irvistäviä rakoja silmälle näy. Tiiviste kiinnitetään jalkalistan takapintaan, yläosaan sekä alaosaan. Liitekuvassa simppelisti piirrettynä tämä metodi, menetelmä 3 on kyseessä. Ruuvi menee sellaisenaan puuseinään, betoniseinässä ruuvi vaatii proppauksen.

    Koska minä luen jalkalistat resonoiviksi paskiaisiksi, käyttäisin yhdistelmämetodia 1+3, jossa jalkalista kellutetaan irti lattiasta JA seinästä, eli huulitiivisteitä on 2 kpl seinää vasten ja 1 kpl lattiaa vasten laahaamassa. Vaseliinia olisi tiivisteen takana, saataisiin hermeettinen tiivistys seinän ja lattian välille. Minä kun inhoan hyönteisiä yhtä paljon kuin äänisäröä. Hermeettiset irti kelluvat jalkalistat pitävät mönkiäiset ja metelit poissa.

    Perinteinen hieman vastaava tiivistetapa on kuminen (pvc-muovia luultavasti) musta L-muotoinen "jalkalista", jonka pystyosa liimataan pysyvästi seinään ja vaakaosa laahaa lattiaa vasten. Minulla on rulla tällaista tiivistettä. Se vain on hirveän ruma (paljastaa alustan ja liiman muhkurat, pinnan kiiltoaste muuttuu naarmuista, mm. pölynimurin suulake jättää pysyvät naarmut). Ei näin rumaa jalkalistaa kehtaa katsella kotona, siksi en sitä ole vielä mihinkään käyttänyt.


    .
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 04.01.2010
  18. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilanne paranee jatkuvasti, mutta hiljalleen, vasaralla ne paukuttaa öitä myöten, mutta ei se kamalasti häiritse, kuulostaa vähän semmoiselta kumiselta ääneltä, niinkuin jotain naputettaisiin kumivasaralla? Siellä vaan tuntuu vieläkin olevan joku aikuinen kakara, joka huutaa Wiuuuuu ja juoksee tömisten eteistä pitkin. :hitme: Ei voi mitään, mutta odotellaan nyt remppa loppuun ja arvioidaan tilanne sitten uudestaan. Eiköhän tilanne parane entisestään, kun sinne saadaan matot ja kamat paikalleen.

    Pitäisikö puheen kuulua alakerrasta yläkertaan yhtä selvästi kuin yläkerrasta alakertaan? Ihmettelen vain, kun alakerrasta ei kuulu ääniä, muuten kuin jos siellä on isompi kokoontuminen ja paljon lapsia, silloinkaan en saa huudoista/äänistä mitään selvää. En siis saa sanoista selvää.
    Suurin osa äänistä tuntuu tulevan suoraan lattian / ja yläkerrasta suoraan katon kautta. Nurkka-asunnossa, kun asun ovat sivuseinät niin järeitä, ettei sitä kautta ääni pahemmin kierrä. Ilmastoinnin kautta keittiöön jonkun verran, ehkä toisiksi suurin "melusaaste" tulee sieltä ja sen jälkeen ehdottomasti eteisen putket.

    Alakerran äänet eivät häiritse pätkääkään vaikka siellä murhattaisiin jotain moottorisahalla, yläkerran äänten vaimentamiseen olen miettinyt joitain keinoja, mutta tilaa ei kamalammin ole, enkä kehtaa vuokrakämppään mitään kamalan vaikeaakaan tehdä. Makuuhuoneissa olisi tilaa laskea kattoa alaspäin 2.5cm, joten sillä tuskin mitään kamalaa vaikutusta aikaan saa, mutta kun itselläni on mineeralivillaa 5cm mattoina suhteellisen paljon, auttaisiko muihin huoneisiin katon puupanelointi 1.5cm paksuilla paneeleilla, takana 5cm mineraalivillaa? Ei varmaankaan tekisi hirveän suurta vaikutusta, mutta onko odotettavissa mitään? Oman laminaatin ajattelin myös nostaa ja jättää ohuen solumuovin alle, lisätä päälle parqtexin 7.4mm askeläänieristeen ja latoa laminaatin takaisin. Eikä tarvitse edes kuin nostaa hieman listoja :) Ovetkin mahtuisivat kääntyilemään.

    Tykkään siis valkoisesta puupaneloinnista enemmän kuin popkornikatosta, joten sen tulen varmaan tekemään muutenkin.
    Onko muuten mitään estettä laittaa puupaneeli + 5cm mineraalivilla kylpyhuoneen kattoon? Luulisi ainakin vähän auttavan akustisesti, tällä hetkellä lorina kaikuu kivasti.
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2010
  19. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Teräspelti on paras "ahtaan tilan" pinnoite äänen eristämiseen. Katto topikin tapauksessa kaipaisi peltiä apuun. Ilmarako ja irti katosta roikkuva ilmatiivis peltilevytys.

    Lasikin kelpaisi, mutta materiaalin paksuus pitää tuplata ja hintakin moninkertaistuu.

    Siinä missä millin ilmarako ja sentin puupaneeli ei eristä hevon pätkääkään ääniä, millin ilmarako ja sentin teräspelti pudottaa monta desibeliä. Koska pellin massa on 9...13-kertainen puuhun nähden. Pyöreästi sanoen millin pelti vastaa sentin puuta eli siis sentin pelti vastaa 10 cm paksua puuta.

    Eli jos kattoa on lupa madaltaa 2,5 cm, siihen saisi pellin avulla mahtumaan noin "20 cm paksun umpipuukaton" käyttämällä puolen sentin ilmarakoa ja parin sentin paksua peltiä. Tämä tosin painaa 150 kiloa neliömetrille, liikaa.

    Mutta on siis mahdollista pieneenkin tilaan saada oikeaa eristystä jos haluaa. Kunhan heitetään kaatopaikalle kosmeettiset puupaneelit ja siirrytään oikeasti eristäviin aineisiin, peltiin esimerkiksi.

    Studioiden ovissa on pelti+villa+pelti. Samoin teollisuushallien seinäelementtejä tehdään pelti+villa+pelti -rakenteisena ja ohutkin elementti (siis ulkoseinämateriaaliksi ohut, noin 5...10 cm paksu) eristää ääntä mainiosti. Paremmin kuin samanpaksuinen puuseinä.



    Koolaus tai muu pellityksen tukirakenne pitää kiinnittää pelkästään seiniin jos halutaan paras eristys kattoon. On vain superkallista tehdä 2,5 cm paksu reunoiltaan itsekantava äänieristyskatto. Onnistuu, mutta menee hiilikuituhommaksi ja maksaa miljardeja, turha haaveilla.

    Realistisempi eli huonompi mutta vielä sentään kelvollinen tapa on roikottaa kattoa joustavasti, vaikkapa neliömetrin rasterilla joustavat jousikiinnikket kattoon ruuvaten. Kiinnityksen resonanssitaajuus pitää ennalta laskea. Mitoitetaan ripustus niin matalalla taajuudella joustavaksi, ettei musiikki (yli 15 Hz äänet) tai kävely (1-3 Hz) saa kattoa tärisemään mukana. Vaaditaan ammattiapua mitoitukseen.

    Minä ehkä käyttäisin 5 mm paksua peltiä 20 mm ilmaraolla (villaa tai rouhevaahtomuovia tai muuta pehmikettä ilmarakoon). Neliömetrin rasteri kiinnitysjousille ja neliömetrin kokoiset levymodulit. Noin 40 kiloa painaa neliömetrinen moduli. Paras olisi kaukaloksi kantattu moduli, jossa on villoitus valmiina. Ponttireunainen. Tällaisia tuskin valmiina on, mutta niitä voisi teettää, etenkin jos koko kämpän katot aikoo pinnoittaa näillä.

    Ellei moduleja aio tettää, niin: sileän pellin puskusaumauksen tiiviys amatööriasentajan voimin on haaveunta (hän ei suostu saumojen hitsaamiseen), joten kaduntallaajalle sopii paremmin 2,5 mm paksut pellit limittäin asennettuna. 1 tai 2 neliömetrin kokoisia peltipalasia asennetaan 2 kerrosta päällekkäin, saumat eivät saa osua samoille kohdille. Tällainen toisiinsa ruuvattu/liimattu "yhtenäinen kattopelti" käyttäytyy eri tavalla akustisesti kuin neliömetrin jännevälein kelluvat modulikasetit. Suosittelen ammattiapua kummankin ratkaisun mitoitukseen.



    Lopuksi pellin alapintaan voidaan "tapetoida" tapetti tai muu kosmeettinen pinnoite. Minä liimaisin lattiavinyylimattoa, saadaan hermeettinen tiiviys ja pvc on akustisesti vaimentava aine, vähentää pellin ominaisresonointia.
     
  20. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Jospa Bob Fleming muutti sinne? http://www.youtube.com/watch?v=OAnPxSlEKTs