Samsung LE46B755 kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana harppuuna, 05.09.2009.

  1. MakkiZ

    MakkiZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirkkauden pumpaamisen suurin syy löytyi juuri tuosta automaattisesta energian säästämisestä. Tuon kun otin pois päältä, niin "pumppaamista" ei tapahdu läheskään niin paljoa (vähän kyllä silti). Kuten todettua LG:ssä tuo toimi PALJON paremmin. Nyt tarvitsee sitten itse säätää kuvaa himmeämmälle kun katselee pimeässä. :OI
     
  2. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Mikähän on kun ei hae kun 15 kanavaa? Jostain syystä ei hae suurinta osaa maksukanavista.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tällainen opus on ollut jonkin aikaa AVS Forumilla.

    Koui oli sitä mieltä, että muuten kyseessä on nappiohjeet, mutta Contrast saa olla 100:ssakin ja Gamma olisi ehkä parempi 0-asetuksella. Tietenkin tuolta paistaa silmään Dynamic Contrast -asetus Off:na. AVS Forumillahan on puhuttu siitä, että CE Dimming Offina kannattaisi kyseisen asetuksen olla Low-tilassa.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2009
  4. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Antennitalus kyseessä ja uusin firmis oli tehdasasennettuna (telkku näyttää että firmiksen päiväys on 30/9 ja sivuilla oleva on 30/10, mutta kun koitin päivittää niin telkku ilmoitti että kyseessä on sama firmis.
     
  5. PJMK

    PJMK Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on pari kuukautta telkkaria katseltu ja säädelty mm. niin sanottujen "asiantuntijoiden" neuvojenkin mukaan ja tarvii sanoa, et telkkua ei nyt niin kamalasti voi ylistää. Joo ja päivitykset on tehty ja huoltovalikossakin käyty muuttamassa asetuksia.

    Halvalla ei saa hyvää. Eriasia sitten on, saako alle 2000€ "kunnollista" telkkua...En ostaisi uudestaan tätä jos saisin valita.

    Niin ja tämä on minun mielipiteeni, turha vetää herneitä yhtään mihinkään.
     
  6. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mistähän syystä huoltovalikon Contrast Dimming laittaminen ON-asentoon ei jää päälle?
    Tuo ominaisuus löytyy Advanced valikosta CE DIMMING. Kun sen laittaa ON, kuva näyttää muuttuvan vähemmän haaleaksi ja mielestäni paranee.
    Telkun sammuttamisen jälkeen se palautuu aina OFF-tilaan.

    Samaisessa valikossa olen jo laittanut nämä muut suositusten mukaan:
    Dimming on Movie = OFF
    Dimming on Standard=OFF
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Voin olla väärässä, mutta tuo Contrast Dimming voi olla sidonnainen johonkin noista "tavallisten kuolevaisten" säädöistä. AVS Forumilla oli tästä yhteen aikaan juttua, kun jotkut pohtivat onko Contrast Dimming Offina itse asiassa sama asia kuin CE Dimming Offina. Toisin sanoen, yksi selitys tietenkin voi olla, että sinulla on normaaliasetuksissa joku säätö kohdassa, joka on ristiriidassa Contrast Dimmingin kanssa mikäli jälkimmäinen on Offina, ja tämän takia se ei pysy haluamassasi kohdassa.
     
  8. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaa minäkin epäilin ja testailin niin että laitoin offiin normiasetusten Dynaamisen kontrastin sekä Digitaalisen kohinanvaimennuksenkin vielä. Sitten huoltovalikkoon ja ON päälle, telkku kiinni ja auki sekä uudelleen kiinni ja auki huoltovalikkoon. Ja taas vain se on Contrast Dimming on OFFINA.
    Kokeilin myös toisinpäin mutta eipä auta.

    Anyway, en tiedä onko tuolla normikuvaan vaikutusta, mutta ainakin huoltovalikossa asetusta muuttamalla ON-tilaan kuva jopa parani.

    Jaahas, tässä juttua aiheesta eli tuolta voi löytyä apua:
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1198247
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2009
  9. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä sinua tv:ssäsi sitten noin häiritsee, osaatko tarkentaa? Joskus kun itse tein vertailua, ei budjetin selväkään nostaminen olisi tilannetta parantanut, todella monien laitteiden osalta päinvastoin. Ja kyseessä ei mielestäni B755:n tapauksessa ole mikään halpa vekotin, todella merkittävästi edullisempia laitteita on markkinoilla, joskis toki kalliimpiakin aina löytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2009
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei pidä hintaa pelkästään tuijottaa. Mietitään nyt vaikka Samsungin Edge-LED -malleja. Verkkokauppa.comin hinnoilla 46B7070 maksaa 1956.90 EUR ja 46B755 1632.90 EUR. Yli 300 euron hintaerosta huolimatta juuri B755-malli on arvostettu muun muassa kuvanlaadullisesti paremmaksi kuin B7070. Toki jälkimmäisessä maksaa se ohuuskin sitten, mutta toisaalta jos 46":ssa hypätään 2000 euron paremmalla puolella, niin kyllä vähän joka merkin joka mallissa se hintalisää koostuu myös ns. turhista herkuista.

    Ei minuakaan rehellisesti sanottua B755 säväyttänyt ihan sillä tavalla kuin odotin. On se mielestäni kokonaisuutena kiitettävä televisio ja ansainnut meriittinsä monen arvostelun mukaan parhaana CCFL-mallina. Toisaalta tietenkin täytyy miettiä johtuuko tämä äärimmäisen säväytyksen puute siitä, että olemme menneet mukaan siihen hypetykseen ja toisaalta saaneet väärän kuvan siitä mihin nykymallit normaaliolosuhteissa pystyvät. Tunnettuahan esimerkiksi on, että liikkeissä televisiot tahtovat näyttää erityisen hyvältä (ainakin tietyt eniten esille olevat mallit), koska ne säädetään todella kirkkaaksi ja niistä näytetään suorituskykyä tähdentävää kuvaa.

    Jokainen voi tietenkin kysyä itseltään, miksi juuri B755 on saanut niin paljon ylistäviä arvioita ja miksi ko. telkun ketju on ehkä suurin ja suosituin AVS Forumilla LCD-osiossa edelleen. Miksi tällainen televisio on saanut tämän verran huomiota, jos se kerran on melkeinpä susi joidenkin mielestä? Miksei esimerkiksi LG:n THX:nä markkinoita PS8000 saa samaa arvostusta ja huomiota?
     
  11. freq

    freq Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo o tässä nyt tänään huomasin että tuossa minun telkkarin vasemmassa laidassa oleva valovuoto on todellakin pahentunut. Huomasin tuon tosiaan kun laitoin taustavalon maksimiin että jos vaikka pilveily ja valovuoto olisi lieventynyt. Ja tosiaan tuo valovuoto näkyy juuri niillä asetuksilla millä pitäisi elokuvia kattoa ja pelata xboxilla :OI. Tänään soitan kyllä ihan varmasti stockmannille ja sanon että kaupanpurkajaiset koska tämä nyt oli kolmas lcd vehje jonka hommasin niiltä. Dimmingien kanssa tuota ei juurikaan huomaa mutta en voi piettää sitä päällä. Olen kyllä koittanyt ettiä netistä jos muilla olisi ollut tämän samankaltaista pilveilyä ja valovuotoa tässä 46B755 töllössä mutta ei ole tullut yhtään vastaan :mad:
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ihan vaan varmistukseksi: mikäli käytät sitä pöytäjalustaa, niin ethän niitä ruuveja ole ruuvaillut kiinni liian tiukasti. Olen lukenut ainakin yhdestä tapauksesta, jossa tyyppi ruuvasi ruuvit liian tiukkaan kiinni mikä aiheutti näytössä painetta ja aiheutti tuota valovuoto-ilmiötä. Homma ratkesi, kun hän sitten löysäili ruuveja hieman.

    En tietenkään missään nimessä tarkoita, että niitä ruuveja kannattaisi löysällä pitää, mutta joillakin meistä on kai pakonomainen tarve vääntää ne ruuvit vielä muutaman kierroksen siitä eteenpäin missä moni jo lopettaisi vääntämisen. :D
     
  13. freq

    freq Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo en laittanut niitä kovin tiukalle omasta mielestä. Soitin just stockmannille ja kerroin tästä tapauksesta ja he ehdottivat että jos vaikka purettaisiin kauppa. Varmaan nyt sitten laitan ton panasonicin plasman tilallle koska mulla ei näytä olevan ollenkaan tuuria näitten lcd telkkareitten kanssa. Ei tuo valovuoto nyt ole ees oikeestaan paha mutta kun se nyt näkyy just tuossa gamemodessa. Huomasin kyllä että oikeassa yläkulmassa oleva iso pilvi oli kadonnut :D
    Kokeilin myös tuota service menu kikkaa mutta ei auttanu asiaa.
     
  14. Old_immu

    Old_immu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt meinaa vähän jännittää, huomenna tai tiistaina pitäis mulle olla tuo B755 stockalla odottamassa noutajaa. Saa nähdä onko valovuotoja vai minkälainen kappale.

    Pitkään tai no ainakin hetken pähkäilin tämän, Sonyn W5500 sarjan, Panan G10 plasman, LG:n SL8000:n ja jopa Sharpin 705:n välillä. Tähän 755:n nyt päädyin. Aika halvatun vaikea tehdä oikeaa vertailua, kun samasta kaupasta ei löydy kaikki mallit, ei varsinkaan vierekkäin, saatikka sitten samalla kuvanlähteellä. Toisaalta, mitä olen lueskellut sitten muualta, niin ei minkään noiden kanssa mene pahasti vikaan, ellei sitten satu se maanantai-kappale :hitme:

    Stockka on kyllä sinänsä hyvä paikka tehdä kauppoja, siellä ongelmat hoidetaan nopeasti.
     
  15. Zamikki

    Zamikki Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, tuli hommattua stokkalta tollanen 46b755, laite saapui torstaina ja tässä muutaman päivän kokemukset. (tämä on ensimmäinen LCD telkkarini, joten kaikki termit ei ehkä ole aivan hallussa...) Kyseinen malli tuli valittua mm. tätä forumia lukemalla lähes sokkona.

    1. Default säädöillä TV kuva oli kohtuu hyvä, parempi kuin pelkäsin, täältä kopioiduilla säädöillä kuvasta tuli vielä parempi. Olen nähnyt muutamilla tutuilla (antennista) peräisin olevaa digitv kuvaa joka on 40":lla aivan käsittämätöntä sotkua joten pelko oli kova. En tiedä johtuuko tuo tuttujen tv kuva digiboksista, tv:stä, käytetyistä johdoista vaiko antenniverkon lähetyksistä, mutta ero niihin on huikea!

    2. Samoin default säädöillä kaikista paitsi oikeasta ala-nurkasta lähti vaaleammat pallerot kohti keskustaa varsinkin tummalla kuvalla, tämä korjaantui käytännössä huomaamattomaksi noilla säädöillä. Liittynee taustavaloon...pilveilyä?

    3. Oikeassa laidassa on noin sentin levyinen vaaleampi kohta koko näytön korkeudelta, tämä ilmeisesti sitä taustavalon vuotoa, tosin ei se paha ole, näkyy vain jos sitä jää etsimään, dynaamisen taustavalon ansiosta tuo näkyy vain kun kuva on tumma, mutta ei täysin musta, joten ei paha, mutta silti tämän hintaluokan lelun odottaisi olevan virheetön...

    4. Kaikki (welhon kaapelin) digikanavat eivät näy aina kunnolla, vaan kuvassa on värikästä sekasotkua niin paljon ettei sitä pysty katsomaan. Välillä kuva on normaali. (antennikaapeli tosin kierrätetään digiboksin kautta, vaimentaisiko tuo sitä?)

    5. Suomi HD ja Nelonen HD ovat aivan pelkkää sekamelskaa, eikö niiden pitäisi kuitenkin näkyä welhon kaapelissa ilmaiseksi? Bittimössön seasta ei näy minkäänlaista kuvaa vaikka käyttäisi kuinka mielikuvitusta!

    6. Kuolleita pikseleitä en ole huomannut ollenkaan.

    7. Erillisen digiboksin kuvassa näkyy hieman viistoa liikkuvaa raitaa, tämä varmaan häiriötä johtuen SCART liitännästä vaikka piuhan pitäisi olla hyvä. Joku KAON merkkinen tusinaboksi kyseessä. Putkella en vastaavaa tosin nähnyt.

    8. Kuva on aivan uskomaton! Verrokkina on tosin tuommoinen Philipsin 32" putki, viimeisimpien vuosimallien parhaimmistoa. Jopa DVD soittimella toistettu kuva näyttää paremmalta! Ja tuo kuva siis siirtyy SCARTtia pitkin, ei edes digitaalisesti! PS3:n pelit ja bluray leffat ovat aivan uskomattomia! Tuntuu kuin pelaisi eri pelejä!

    9. PS3 peleissä huomasin pienen input lagin, joka tosin poistui tai pieneni vähintään siedettäväksi game modessa.

    10. Kun katsoin PS3:lla bluray leffaa "tuntui" se aluksi jotenkin oudolta, leikin hieman PS3:n säädöillä ja nyt se on hieman helpottanut, tai olen tottunut. Liike näytti jotenkin oudolta, ja koska kuva oli niin tarkka niin huomasi leffassa valaistuksen tms. olevan epäaitoa, siis kuva oli jotenkin liian hyvä ja huomasi leffatuotannon virheitä! =D Nojoo, nyt sitten kun tuo kuva näyttää taas kohtuulliselta niin aloin ajattelemaan että johtuisiko tuo jäljelle jäänyt outous tuosta input lagista? Äänet kun tulee optista kaapelia pitkin vahvarille (ilman telkkarin input lagia siis) ja kuva taas HDMI:n kautta telkkariin ja siinä on tuo input lagi movie modessa. Nyt sitten kuva ja ääni on aavistuksen epäsynkassa ja tästä tulisi tuo "outo" fiilis?

    11. Ja sitten...Olen katsellut töllön omanvirittimen-, DVD-, digiboksi- ja PS3-kuvaa noin 20h yhteensä, kunnes tänään lauantaina jotain odottamatonta tapahtui: Olin katsellut töllöstä kaikkea mahdollista noin 5h putkeen ja poistuin toiseen huoneeseen noin puoleksitoista tunniksi (töllössä siis pyöri oman virittimen kuva tuon ajan), kun palasin töllön eteen oli ruudun oikealle puoliskolle ilmestynut tasaisin välimatkoin kolmia eri värisiä pystyraitoja, ei kuitenkaan koko pikseliriviä vaan jotenkin "epätasaisesti", sellaisia sentin paksuisia sekavia raitoja. (Viivat näkyy siis aina, tuli kuva mistä tahansa, myös diagnostiikka kuvassa) Paneeli siis on hajonnut vain 20h käytön jälkeen! Nyt saa nähdä kuinka stokkan / samsungin DOA takuu toimii...sunnuntaina pitää vähän kysellä asiasta stokkalta.

    Nyt sitten vielä saa jännätä tuleeko siinä uudessa vielä pahempia ongelmia taustavalon kanssa ja onko tuo viritin homma oikeasti vika, vai vaan häiriöherkkä viritin? Tai kuolleita pikseleitä tms, toivottavasti tästä ei lähe liikkeelle mikään helvetillinen vaihtorumba...

    Mutta olisi kiva kuulla kommentteja/kokemuksia vastaavista ilmiöistä, entä onko kenelläkään tullut vastaan selostamani mukaista vikaa (millään LCD:llä)?
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kummallisinta asiassa taitaa olla se, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun nimenomaan Stockmannilta ostettu B755 on oikkuillut. Jos Zamikki luet tätä ketjua taaksepäin niin huomaat, että nimimerkki freq on kokenut ongelmaisen Stockmannilta ostetun yksilön. Onneksi kummallakaan ei ole hätää sillä Stockmann on epävirallisen kuuluisa nimenomaan siitä, että se kyllä (toisin kuin moni muu liike) on asiakkaan puolella ja oikeastaan no-questions-asked -periaatteella antaa vaihtaa/purkaa kaupan. En tiedä vaikuttaako asiaan se, että Exclusive-kortilla seikkailen. :D

    Täällä Hirvoxilta ostettu yksilö on toiminut moitteitta. Tosiaan tuo sisäinen viritin on saanut moitteita täällä ennenkin, joten lienee aika selvä asia, että ulkoinen HDMI-viritin kannattaa tämän telkun rinnalla hommata. Täällä käytetty Canalin HD-Combo on toiminut hyvin ja HD-kanavilla kuva on järisyttävän hyvä niin tarkkuudeltaan kuin väreiltään.
     
  17. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällainen "feature" löytynyt täältä:
    46B755:ssä on kiinni Topparin 500c-malli Vivancon laadukkaammalla hdmi-kaapelilla, ja olen alkanut huomaamaan kuvassa nimenomaan Topparin kautta silloin tällöin erittäin lyhyttä nykimistä. Vastaavaa en koskaan huomannut CRT:llä (scart-kytkentä). Tuota esiintyy siis erittäin satunnaisesti ja kestoltaan se on yleensä alle sekunnin. Ja tuota esiintyy vieläpä niin, että kun katson tallennettua ohjelmaa, saatan nähdä nykimistä jossain kohdassa, mutta kelaamalla samaan kohtaan nykimistä ei uudemman kerran siinä ole. Ongelma ei ole kuitenkaan sidoksissa tallennukseen, vaan sitä esiintyy myös ihan katsottaessa suoraan boksin kautta. Lisähuomiona, että Topparin 320 GB:n kovo on aika täysi, about 30-50 GB:tä tilaa jäljellä. Sampassa ei ole kuvanparannuksia päällä, ainoastaan 200hz-tila lievimmällä asetuksella, mutta sen offaaminen ei muuta asiaa.

    En ole huomannut vastaavaa ilmiötä tv:n oman virittimen kautta, mutta toisaalta olen käyttänyt sitä niin paljon vähemmän, että en voi mennä sanomaan varmaksi.

    Tässä siis pähkäilen, aiheuttaako kyseisen ongelman 1) Toppari syystä tai toisesta, 2) Samppa syystä tai toisesta.

    Nytpä kysynkin, ovatko muut törmänneet yhtään vastaavaan asiaan missään muodossa?
     
  18. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    KMS, onko televisio ostettu Stockmannilta? Jos on niin kuten ElvisThePelvis tuossa totesi johtunee vika todennäköisesti tästä.
     
  19. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noup, Hirvoxilta. Enkä tiedä onko "vika" töllössä vai Topparissa.
     
  20. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tietysti tässä on se mahdollisuus että tv on ollut maahantuojalla Stockmannille lähtevässä erässä josta sitten viime tingassa napattu Hirvoxin kuormaan. Äkkiäkös se tuollaisessa pilaantuu.

    No kuitenkin, erikoiselta kuulostaa enkä kieltämättä osaa kyllä itse ongelmaan vastata mitään järkevää.