LG SL9000 Led

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana vamise78, 04.10.2009.

  1. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    mikähän tossa on kun toiset sanoo että 100hz tökkii? mulla on ollut 2 telkkaria jossa toisessa 100hz (samsung) ja nyt tämä SL8000 (pseudo-200hz) ja kummassakin toiminto siis terävöittää liikkuvaa kuvaa,eli se ei blurraa vaikkapa panoroidessa.pelatessa erittyisesti mainio.(joissain kuvalähteissä reunahäiriöt enempi esillä kylläkin) mutta ei se koskaan varsinaisesti sulavuuteen/tökkivyyteen ole vaikuttanut :eek:
     
  2. MakkiZ

    MakkiZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa ihmettelen. Mulla on siis myös tuo SL8000 ja 200Hz tekee kuvan huomattavasti sulavammaksi. Ainut vika on että se kyllä teettää älyttömän määrän kuvaan virheitö (pikselöitymistä/blurria). Esim. Jos ihminen kävälee kuvassa reippaasti, niin pään ympärillä on blurria/pikselimössöä. Parhaaksi ratkaisuksi olen huomannut pitää 200Hz toimintoa asetuksessa MATALA. En sitten tiedä onko tuo 100Hz mode vai mikä.
     
  3. spacegoose

    spacegoose Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea tuohon sanoa, mutta tavallinen LG DVD-soitin oli scart-liittimellä kiinni telkkarissa ja normaali DVD:tä katselin, ihmettelin mistä johtuu moinen "nykiminen" ja todellakin välillä myös tuli pikselöitymistä. Heti kun otin sen TruMotion 100Hz ominaisuuden pois päältä niin liike oli sulavaa.

    Voiko se johtua esim. lähteestä? DVD-soitin ja liitintyypistä? Koska XBOX360 pelejä pelattaessa (HDMI liitäntä) en havainnut mitään liike ongelmia, vai onko pelit eri asia?
     
  4. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo pikselöitymistä tulee ihan kuvalähteestä riippuen, hyvä esimerkki call of dutussa (oli uus tai vanhempi) sitä ei huomaa oikeastaan lainkaan.taitaa olla pelimoottorista kiinni ,jos on paljon pieniä yksityiskohtia eikä mitään selkeetä "reunaa" hahmon ja taustan välillä niin kipinöintiä ei tule/huomaa. sama leffoissa. tollanen grafiikka näyttää paremmalta kun se pysyy blurraamatta liikkeessä,tulee erilainen syvyysvaikutelmakin FPS peleihin. ja tietty valokuvien katselu on maukasta jos zoomaa ja liikuttaa ruudulla,pikselöintiä ei tule kun ei ole kuin yks "kerros" mitä liikuttaa.
     
  5. samivirtanen

    samivirtanen Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    LG 42SL9000 kohisee omituisesti. Ihan sama tuleeko ääni kaapeli-tv:stä, digiboksista vai DVD:stä, hiljaisissa kohdissa telkkari kohisee häiritsevästi. Kun saman äänilähteen kytkee vahvistimen kautta stereokaiuttimiin, kohinaa ei kuulu. Onko tämä vika vai onkohan minulla joku säätö p*rseellään? Muilla havaintoja?

    Toinen omituinen juttu: USB-tikulta voi katsoa divx:ejä vain jos laittaa tikun kiinni jo päällä olevaan televisioon. Eli tikkua pitää nykiä irti ja kiinni vähän väliä, koska valmiiksi kiinni olevaa tikkua ei saa näkymään esim. telkkaria käynnistettäessä. Eikä tikkua saa näkyviin jos katsoo vaikka tallennusta digiboksin levyltä, pysäyttää sen ja USB-tikku on kiinni tämän ajan. Olenko vain käsi; onko joku nappi jolla homma toimii?
     
  6. leeviska

    leeviska Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  7. Uno_mas

    Uno_mas Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se "hukkunut" USB löytyy painamalla kaukosäätimen Menu nappia. Ilmestyvässä valikossa on oma kohta USB:lle.
     
  8. samivirtanen

    samivirtanen Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos. En tajunnut etsiä USBia tuolta :hitme:
     
  9. Sundin

    Sundin Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joulupukki toi vanhalle plasmamiehelle uuden töllön kotiin. Lopulliseen valintaa vaikutti ulkonäkö, kuulokeliitännän löytyminen sekä alhainen virrankulutus.

    Tähän asti olen ollut enemmän kuin tyytyväinen 47" tuumaiseen malliin. Cinema-asetuksella virrankulutus on mittarin mukaan vaatimattomat 90W. Katselukulmat ovat riittävät olohuoneeseeni ja paljon pelätty valovuoto on suhteellisen huomaamatonta jopa pimeässä huoneessa, PC:n monitorina oleva Samsung vuotaa paljon enemmän. Kaapeliviritin suoltaa huomattavasti parempaa kuvaa kuin muutaman vuoden vanha Medionin tallentava boxi.

    Lisäksi töllö myös antaa toisin kuin digiboxi laitaa esim. Sub-kanavan kanavapaikalle 5 niin että myös numeronäppäin 5 siirtää kanava Subille eikä oletuskanavalle FST5:lle. Ainoa miinus on se, että Sonyn Blu-ray laite ei päälle laitettaessa osaa vaihtaa töllöstä automaattisesti oikeaa inputtia, liekkö sitten onnistuisi LG:n soittimelta? Pieni juttu, mutta kun siihen on tottunut 20-vuotta scart-liitännällä niin saisipa toimia HDMI-liitännässäkin merkistä riippumatta.

    Sen verran hieno on kapistus kokonaisuudessaan, että plasmamiehestä taisi tulla LED-mies :)
     
  10. ville_te

    ville_te Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2004
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kolmessa liikkeessä nähnyt tuon SL 9000:sen. Kahdessa SL8000:sen vieressä ja yhdessä LH7020:sen vieressä. Mielestäni SL9000:sen kuva on aina ollut huonompi kuin noissa kahdessa halvemmassa mallissa. En sitten tiedä onko kyse vain siitä, että säädöt ovat olleet pielessä. Kyseessä kuitenkin siis subjektiivinen näkemykseni.

    Jos olet hankkimassa SL9000:sta niin ehdotan, että koekatselet noita halvempiakin malleja samalla.
     
  11. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
  12. Molli

    Molli Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän mallissa ei tainnut olla RCA ulostuloja äänelle? Voisiko joku kynnelle kykenevä testata saako scartista rca-adapterin kanssa ääntä ulos?
     
  13. haltsi

    haltsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2003
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin 47":n SL 9000:n tänään. En ole vielä hirveästi kerennyt testailemaankaan, mutta tuossa PS3:lla RF: Guerrillaa pelatessa huomasin, että ääni on jonkin verran (häiritsevästi) kuvasta jäljessä. Esim. ampuessa huomaa selvästi, kuinka ruudulla välähtää ja vasta hetken päästä kuuluu ääni.

    Heti LG:n asetuksiin katselemaan, ettei ole mitään ääniprosessointeja ym. päällä, ei ollut. Myöskään kuvapuolelta en keksinyt mitään joka voisi vaikuttaa - ymmärtäisin jos kuva olisi ääntä jäljessä, mutta nyt on toisin päin. Kokeilin huvikseni ilman 100 Hz:n tilaa, ei auttanut. (Normaalisti mulla on 100 Hz asennossa Low.)

    PS3 on liitetty telkkariin HDMI-kaapelilla. Entisessä Finluxin 32":n telkkarissa toimi hyvin, joskin telkkari itsessään oli vähän ankea - siksipä uusi ostettiinkin. :)

    Osaako kukaan sanoa mistä kannattaa lähteä tutkimaan? HDMI-piuha huono? PS3:n ääniasetukset pielessä? Jotain LG:n menuista jäi huomaamatta?

    UPDATE: Ongelma ilmeisesti ratkesi, kun otin Plesen ääniasetuksista 5.1-äänen pois käytöstä ja jätin jäljelle vain 2-kanavan äänet. Taisi puskea telkkarille 5.1-ääntä jonka tämä joutui purkamaan stereoksi. En tiennytkään että se osaa moisen tempun tehdä. :) Mutta nyt näyttäisi toimivan, ainakin Red Factionissa. Jee!
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2010
  14. Karpe

    Karpe Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    vanhemmillani on tuo 42SL9000 -töllö ja olen siinä koittanut muutaman .mkv tiedoston toistoa USB-kiintolevyltä. Mutta kun toiston aikana painan 'menu'-nappia muuttaakseni kuva-asetuksia, toisto keskeytyy ja TV palaa tavalliseen lähetykseen ja avaa asetukset-ikkunan. Nyt kun sieltä kuva-asetuksia muuttaa, eivät asetukset ole voimassa toistettaessa USB:lta. Miten siis pääsen muuttamaan asetuksia toiston aikana (100Hz pois yms.)?
     
  15. sieni33

    sieni33 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tässä tv:ssä normaalia 3.5 mm kuulokeliitäntää?