Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

  1. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Dark Knightin kohdalla nähtiin semmoinen pelleily pisteiden kohdalla imdb:ssä, että on ainakin minun mielestäni uskottavuus vähissä kun tulee hypetettyjä efektipläjäyksiä ensi-iltaan.
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Suurella budjetilla on ilkeä taipumus kahlita mielikuvitusta koska rahoittajat vaativat laskelmoituja varmoja ratkaisuja. Riskit otetaan yleensä pikkubudjetin leffoissa koska hävittävää on vähän.
     
  3. mooglez

    mooglez Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    140
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään kävin tennispalatsi 2:ssa katsomassa, ja oli ihan positiivinen yllätys.
     
  4. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisitko hieman täydentää yllätystäsi. Toimivatko esim. 3D-lasit, tuntuiko leffa liian pitkältä, onko S. Weaver jo liian vanha näyttelemään elokuvissa.. jne.
     
  5. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo eilen tuli nähtyä tää TP2:ssa 3D:na. Elämäni ensimmäinen 3D ja pakko sanoa että itseeni iski kuin metrin halko. Muutamissa kohdissa sai väistellä penkillä liikkuvia esineitä yms. Tavalliset 2d:t ei näytä enää miltään, valitettavasti.
     
  6. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asiasta kolmanteen, mikä on teidän enemmän 3D-pätkiä katsoneiden mielestä paras paikka teatterissa katsoa 3D-leffoja? Mä varasin sunnuntaille liput paikallisesta lippulaivateatterista itselleni ja muutamalle kaverille riviltä 4, mikä on about 5 riviä lähempänä kangasta kuin meidän tavalliset katselupaikat. Nämä olivat parhaat vapaat penkit kankaan keskilinjaan nähden, lukuun ottamatta jotain rivin 15 paikkoja, joten siinä mielessä tämä oli ihan hyvä veto.

    Kävin pari viikkoa sitten katsomassa Saiturin Joulun suunnilleen samoilta paikoilta (taisi olla rivi 5) ja ihan hyvin se kyllä toimi, mutta irtoaisiko taaempaa sittenkin parempi elämys 3D:n suhteen?
     
  7. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös nämä 3D:t ole 16:9 kuvasuhteella, eli kuvaa voi huoletta katsoa hieman lähempää? No pitää mennä tänään katsomaan avatar, niin osaa sanoa jotain omakohtaista.
     
  8. kasper

    kasper Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2003
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko kellään tietoa, meneekö Avatarista tekstittämätön versio Helsingissä?
     
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella komeat tehosteet; todella kauhea käsikirjoitus.

     
  10. zoomoo

    zoomoo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tottahan tuo mutta pointtini on se, että Avatar voisi ihan hyvin olla varustettu tällaisella tarinalla:

    Neljä Pandorajumalolentoa tekivät unobtainiumista 4 kpl 3D riipuksia jotka antoivat na'vi heimojen päälliköille. Tekivät salassa myös yhden Oneobtainiumriipuksen jolla hallitsee kaikkia. *pikakelaus alkujorinoiden jälkeen* Fdodl na'vi ja Shami na'vi saavat tehtäväkseen tuhota tuon Oneobtainiumriipuksen ja ainoa paikka jossa se onnistuu on Pandoran leijuvien kallioiden takana sijaitsevassa purppuraa plasmaa syöksevässä Muunt Shdoom talivuoressa (ei tulivuoressa) jne.

    Toivottavasti selvensi tuota "ennalta-arvattavuutta" :D
     
  11. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Samaa mieltä.

    Mielestäni pelkkä efektimässäily ei yksinkertaisesti leffaa tee.

    2 1/2 täältäkin. Ja edelleen mielestäni CGI oli hengettömämpää kuin monessa muussa leffassa. Tuli SW 1 mieleen.
     
  12. Mr.Fixet

    Mr.Fixet Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän se näin on, että tätä elokuvaa mennään katsomaan ihan uusimpien teknillisten ansioidensa vuoksi, tarina jää väkisinkin kakkoseksi. T2 ja Aliens ovat mielestäni parhaimpia esimerkkejä siitä, miten Cameron antaa tilaa elokuvan henkilöhahmoille, ja sitä mukaa myös juonelle ja tapahtumille, noissa elokuvissa on se Cameronin kultainen kosketus, jonka vuoksi ne jaksavat viihdyttää kympillä edelleen. Hudson and Hicks, need I say more? :)
     
  13. Stiiv tsops

    Stiiv tsops Guest Guest

    Liittynyt:
    15.05.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuva **/*****
    3D*****/*****

    Täydellinen teknologiademo 3D-elokuvalle, tosiaan vaikea kuvitella enää muunlaisia elokuvia. kolmas ulottuvuus on yksinkertaisesti hemmetin hieno.

    Elokuvan käsikirjoitus oli huono, Pahat ihmiset vastaan jalot villit on aika loppuunkaluttu aihe ja tässä elokuvassa siihen ei tullut mitään tuoretta näkökulmaa. Maisemat ja kasvit parasta mitä on tullut nähtyä.

    Ps. Tim Burtonin ja Johnny Deppin "Liisa Ihmemaassa" trailer näytti todella hyvältä.
     
  14. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Mitähän tähän nyt sanoisi...?

    Avatar sai meikäläisen kuitenkin raahattua teatteriin (hypen mahti on mahtava) katsomaan sitä kolmedeetä nyt ensimmäisen kerran. Alussa leffan seuraamisesta ei meinannut tulla mitään, kun silmät seikkailivat pitkin kangasta. Efekti näytti tökeröltä, näyttelijät olivat kuin paperinukkeja lillumassa eri tasoilla, mutta leffan edetessä tähänkin tekniikan ihmeeseen alkoi tottua. Realistiselta se ei kuitenkaan näyttänyt kuin satunnaisesti.

    Parhaimmillaan 3D oli Pandoran CGI-viidakoissa, näyttelijöiden kanssa se ei niinkään toiminut. Lasien kanssa valotehokin oli sen verran vaatimatonta tasoa, että kotona 2200+ tunnin Ruby näyttää tämän jälkeen ylikirkkaalta. Jos tämä on elokuvan tulevaisuus, niin... noh, ne parhaat leffat on varmasti tehty jo muutenkin. Seuraavan kerran katselen kyllä ihan kaksdeenä tämän.

    Itse leffa nyt oli ripattu sieltä sun täältä, kaikki ainekset olivat tuttua juttua. Tanssii smurffien kanssa kuuplaneetalla, mutta kyllähän se kolme tuntia tämän kanssa vierähti. Lopussa räimitään oikein näyttävästi. Kyllä Cameron nämä jutut hallitsee.

    Leffalle: ***
    Tekniikalle (3D): ***

    ...eikä tullut mitään hinkua päivittää tykkiä moniulotteisuuteen ensi vuonna ainakaan näillä näytöillä. Phew!
     
  15. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtava leffa. Tekstit jätin lukematta. Pilasivat vain 3d vaikutelmaa, joka oli muuten mainio. Kirkkautta kuvassa oli aivan normaalisti/riittävästi. Ehkä pienempi kangas auttoi asiaa. 5/5
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen tunti meni totutellessa kuvaan ja ensikertaa tuli semmoinen lievä vau tosiaan siellä viidakossa. Tuntui taas että jotain jäi näkemättä/kokematta kun ne lasit tuntuivat sumentavan välillä niin paljon ja tummensivat luonnottomasti. Jossain puolivälin hujakoilla vasta totuin jokseenkin menoon.
    Ihan komeaa räimintäähän se oli joo mutta megalomaaniset odotukset jäi täyttymättä. Mielenkiintoista nähdä tuleeko siihen (lähes pakolliseen) jatko-osaan jotain mielikuvitustakin tarinaan.
    3.5/5 Pitäisi olla joku laki joka kieltää Zoen castaamisen elokuviin jos ei sitä herkkupemppua oikeasti näe;)
     
  17. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffasta palattu täälläkin, ja kuten odotettua, Avatar oli henkeäsalpaavan upea kokemus. Teknisesti kaikkien aikojen hienoin elokuva ja varsinkin elokuvan maailma oli aivan uskomattoman hienosti ja upeasti toteutettu. Se todellakin tuntui aidolta ja elävältä. Tämän kannattaa ehdottomasti nähdä 3D-versiona teatterussa. 3D on tässä tarinaa varten, ei kikkailujen takia. Cameron on mestarillinen elokuvan rytmittäjä ja ohjaaja, joka loistaa täydellisesti tämänkin elokuvan toimintakohtauksissa. Parempia toimintakohtauksia ei yksinkertaisesti kukaan osaa tehdä ja ohjata.

    Juoni oli odotetusti se elokuvan heikoin lenkki. Ymmärrän kyllä, jos sitä pysty sietämään. Onhan se naiivi ja kliseinen. Asioita, joita en yleensä erityisesti siedä. Tässä siedän, sillä juonesta huolimatta elokuva herättää tunteita ja saa jännittämään. Se on ohjaajan taikaa se. Juoni ei todellakaan ole elokuvan tärkein elementti, mutta estää sitä kuitenkin olemasta lähelläkään mestariteosta.

    Äärimmäisen viihdyttävä ja upea toimintaseikkailu sitä haluaville.

    4/5
     
  18. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nukutun yön jälkeen tätä voinee jo arvioida vähän objektiivisemmin.

    Vaikka kuinka toivoin... kävi kuten esim. Guns´n Roses´n kanssa - vuosikausia odotettiin mitä maestro saa aikaan ja lopputulos on lopulta sittenkin vain "ihan hyvä'. CGI on toki parasta mitä isolla kankaalla on ikinä nähty, aidon ja pikselikoneen eroa ei pysty ihmissilmä enään erottamaan.

    Mutta tarina - voi Cameron, miksei tarinasi enää kutkuta mieltä kuten Alienssit, Terminaattorit ja Abykset, vaan tarjoilee ainoastaan, toki ajattoman ja oikeutetun, mutta niin tutun the-weak-against-the-strong tarinan, jonka intiaanikielellä toistettu kohtalo ei voisi enää enempää alleviivata ihmiskunnan menneitä vääryyksia? Yhtymäkohdat mm. Tanssii Susien Kanssa -elokuvaan ovat niin hallitsevia, että oikeasti häiritsevät koko alkupuoliskon ajan.

    Ihmishahmojen taustat esitellään ainoastaan muutaman minuutin intron aikana, mikä vain pahentaa sitä faktaa, että hahmot ovat lopulta niin epäkiinnostavia. Ainoastaan Zoe Zaldanan Neytiri ja Stephen Langin Col. Quaritch nousevat esiin hahmoina. Kuten Lucasin, Cameronin uudesta puuttuu särmä ja vaikka se näyttää aivan helvetin kauniilta, ei se lopulta yllä Cameronin parhaiden visioiden tasolle.

    Tekniikasta - 3D:n motion blurista ei ole sitten näköjään päästä eroon nykyisellä esitystekniikalla, nopean liikkeen sumeus pilaa muuten niin mahtavat toimintakohtaukset. 3D Widescreen oli kuitenkin toimiva verrattuna aiempiin näkemiini 3D pätkiin, lähinnä piirrettyihin. Leveä kuva toimii aivan yhtä hyvin, mutta motion blurriin pitää löytyä ratkaisu - muuten 3D;llä ei ole tulevaisuutta!

    Elokuvasta löytyy muuten ehkä selkein MacGuffin mitä pitkään aikaan on leffassa nähty, nimittäin
    se malmi, tjms jota planeelta etsittiin.
    Sori Cameron, mutta kyllä 2000-luvun katsoja vaatii vähän enemmän tarinalta...
     
  19. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juoni oli kliseinen ja ennalta-arvattava, mutta maisemat hienot. Älkää hyvät ihmiset menkö katsomaan tätä 2D:nä...
     
  20. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Joskus sitä miettii, että onko "syy" tarinassa vai katsojassa? Katsojakin on muutaman vuoden vanhempi, nähnyt muutaman kymmenen elokuvaa tässä välissä.