Blu-ray-leffat

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Aceman, 28.06.2006.

  1. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Eihän Futurefilmin julkaisussa koskaan extroja ole tekstitetty?, tai on kai jossain ei englanin kieleisessä elokuvassa ollut englanti teksitys mutta ei kuitenkaa suomea. tässä Mist julkaisussa ei ainakaan ole mitään tekstityksiä lisämateriaali levyllä.
     
  2. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä voi hurrata sikälikään tuolle Mistin blu-ray -julkaisulle, että ainakin minun kappaleessani esiintyi 4-5 kertaa elokuvan aikana pientä häiriöitä kuvassa, vähän kuin pikselihajoamista, ainakin jotain semmosta vihreätä tuli kuvaan. Ei tuo nyt hirveästi haitannut, kun ei sitä montaa kertaa ollut, mutta kyllä se silti vähän häiritsee, varsinkin kun on blu-ray, niin odottaa kuvan olevan täydellinen ilman mitään kuvahäiriöitä. Turha kai kuitenkaan lähteä vaihtamaan, sillä Future Filmin tuntien (mitä on lukenutkin täältä paljon haukkuja Future Filmin julkaisuista) vika ei ole pelkästään minun kappaleessani. Vai kuinka, te jotka omistatte Mistin blu-rayna?

    EDIT: "Blu-ray elokuvat mitkä on julkaistu päin persettä" -ketjusta löytyikin, että muillakin ollut vastaavanlaista virhettä kuvassa. Eli vaikka vaihtaisi, niin uudessakin kappaleessa saattaisi hyvinkin olla samanlaista kuvahäiriöitä.

    Minäpä taidan tilata Play:stä The Mistin halpaan hintaan 3.99 € kahden dvd:n version, näkeepä sitten poistetutkin kohtaukset, Suomi-tekstejä ei ole, mutteipa olisi Future Filmin julkaisussakaan.

    EDIT 2: Yritän sittenkin palauttaa tuon Mistin blu-ray:n Discshopiin kuvahäiriöihin vedoten, jos se onnistuu, ja tilaan Future Filmin 2-dvd -version, koska ei tuo blu-ray:n kuvanlaatukaan mitenkään mahtava ollut.
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2009
  3. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, Future Filmin Mistissä on minullakin häiriöitä, aluksi aivan järkytyin koska en yhtä pahoihin häiriöihin ole törmännyt kuin joissain imuroiduissa tai streamatuissa pätkissä. Juurikin sellaista vihreää pikselöitymistä parissa kohtaa.
    Jos kyse olisi ollut isommasta jukaisusta olisin vaatinut korjausta/korvausta, mutta kun kyseessä on tämä Mist... ihan viihdyttävä leffa kerran katsottuna, mutta ei mikään kokoelman helmi missään muotoa :)
     
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 318
    Saadut tykkäykset:
    604
    Tuli eilen katseltua Hitchcockin North by Northwest: 50th Anniversary Edition. Oli kyllä hienoa jälkeä saatu aikaiseksi.

    Tuli sitten mieleen, että onkohan ensi vuonna vuorossa 50th Anniversary Edition Psychosta ja 70th Anniversary Edition Rebeccasta... :thumbsup:

    Tietysti sais noita muitakin miehen elokuvia tulla Blu-raylle, kun on jäänyt suurin osa katsomatta. Eihän näitä klassikoita voi nyt enää miltään DVD:ltä katsella, kun tietää miten hyvältä ne voi parhaimmillaan näyttää... :)
     
  5. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkö joku, onko Mistin blu-ray:n ruotsiversiossa (jota myydään Megastorefinland.fi -osoitteessa) Suomi-tekstejä, entä onko siinä samanlaista vikaa, kuin Suomi-versiossa, eli semmosta vikaa, että 4-5 kertaa elokuvan aikana pientä häiriöitä kuvassa, vähän kuin pikselihajoamista, ainakin jotain semmosta vihreätä tulee kuvaan.
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2009
  6. Kylooni

    Kylooni Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko mistään tihkunut mitään tietoja koskien tuota Lord of the Rings -trilogian blu-ray julkaisua? 8. joulukuuta pitäisi tulla joku suuri julkistus LotR -sivustolle ainakin. Meinaakohan, että silloin kerrotaan milloin nämä julkaistaisiin?
     
  7. zekeode

    zekeode Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2005
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.blu-ray.com/news/?id=3849

    Eli teatteriversiot on ilmeisesti tulossa ekana (odotetusti)
     
  8. Tume1983

    Tume1983 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sormet ristissä täytyy vain toivoa, että nämä julkaistaan sitten kunnollisina, eikä minään epäonnistuneina (Gladiator) versioina... Kyseisten leffojen kuvaus on yksi kauneimmista, ja ne ansaitsevat ehdottomasti päivityksen teräväpiirtoaikaan... Pakollinen ostos, mikäli leffat on kunnolla siirretty!
     
  9. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Ruotsiversio on sama kuin Suomessa on myynissä, eli suomitekstit ja kuvahäriöt on mukana, Suomiversiosta poiketen mukana on myös dvd levy jossa on takakannessa luvatut extrat.
     
  10. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tiedoista!
     
  11. Lightwolf

    Lightwolf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    1
    Predatorin blu-raytä on haukuttu kuvanlaadun osalta mutta osaatteko sanoa onko siinä silti parempi kuva kuin dvd:llä? :confused:
     
  12. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    On.

    Ja leffan kuvanlaatua haukkuvat lähinnä ne, jotka odottavat sen näyttävän yhtä sliipatulta kuin viime viikolla kuvattu cgi-ihme.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sanomatta henkilökohtaista mielipidettäni, joku täällä Plazalla sanoi:

    "Jos et pidä siitä, miltä Predatorin BD-versio näyttää, et yksinkertaisesti pidä siitä, miltä Predatorin on aina ollut tarkoitus näyttää".
     
  14. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 769
    Saadut tykkäykset:
    318
    Joo-o. Siis Predator ja esim Robocop on samaa kuvallista luokkaa aikalailla ja kummassakin on kovin rakeinen kuva. Minusta on vain helvetin väärin myydä leffaa Blu-raynä, jos kuva on yhtä paska, kuin dvd:ssä. Eli siitä ainakin oma motkotus johtuu. BD:tä buffataan ja myydään juuri sen paremman kuvan ja äänen suhteen eikä minään paska suhinana. Kun katsoo, mitä jälkeä ollaan saatu lukuisissa muissa saman ikäisissä elokuvissa aikaan, niin nuo kaksi on hyvä esimerkki, miten ei asiakasta pitäisi kusettaa.
     
  15. Daniel Ocean

    Daniel Ocean Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään tietoa Luc Besson Collectionin aluekoodista?
     
  16. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mitä halavattua sinä oikein vaahtoat?

    a) kuva on parempi kuin dvd:llä, pikselimäärä ruudulla on moninkertainen.
    b) ääni on ainakin teoriassa parempi - HD formaatti on häviötön
    c) miten ihmeessä alkuperäisen tuotteen julkaiseminen juuri sellaisena, kuin se alunperin kuvattu, on ihmisten kusettamista?

    Ei kai kukaan osta vaikkapa Predatoria demomateriaaliksi kotiteatteriin. Filmirae kuvassa on ollut aina, se oli elokuvateatterissa ja se on blu-raylla. Tämä on ollut tietoinen valinta ohjaajan toimesta, käyttää rakeista filmiä. Valitatko siitäkin, että Metallican kitaroissa on säröä?

    Se, mikä on ihmisten kusettamista, on Gladiatorin blu-ray: kuvan tolkuton kiillottaminen on viety niin pitkälle, että kasvot näyttävät vahamaskeilta ja kuvasta on kadonnut siihen kuuluvia asioita, esimerkiksi sotilaalta keihäs kädestä ja myrskyssä salama taivaalta. Ne kun on näyttäneet ikävästi häiriöiltä kuvassa ja hinkattu pois.

    Predator on Predator ja se näyttää Predatorilta. Jos ei miellytä, niin älä osta. Osta vaikka Transformers 2, kyllä kuva kiiltää.

    Onhan Metallican Death Magneticissakin aivan käsittämättömän typerästi hakattu volumet maksimiin sillä seurauksella, että dynamiikkaa on joku 2db, loudness warin nimessä. Kyllähän siitäkin oli meteliä, mutta ei kukaan valittanut, että "tämä on ihmisten huijaamista julkaista tällaista cd-formaatissa c-kasetin sijaan" (alaviite: guitar hero -versiossa on parempi dynamiikka ja soundi kuin levyllä?!).

    Blu-ray julkaisut ovat kusetusta silloin harvoin, kun ne on mitä ilmeisimmin painettu dvd:n masterista, eli kuvan todellinen tarkkuus on sama, kuin dvd:ssäkin.
     
  17. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 757
    Saadut tykkäykset:
    540
    Juuri näin. Predator blu-ray oli helkutin hyvän näköinen ottaen huomioon lähdemateriaalin. Se olisi voinut toki olla vielä jonkin verran parempi, jos levyn masteroija ei olisi käyttänyt olleenkaan DNR-suodatusta ja kuva olisi koodattu levylle AVC:llä MPEG2-sijaan. Samoin uusi HD-siirto filmiltä 2000-luvun loppupuolen tekniikalla 2000-luvun alkupuolen tekniikalla olisi auttanut. Kuva olisi ollut luultavasti vieläkin (filmi)rakeisempi.

    Juuri näin. Ärsyttävää. BD-formaatti ja sopiva esityskalusto kykenevät esittämään alkuteoksen hyvin lähelle sellaisena, kun se näyttäisi elokuvateatterissa pieneltä kankaalta katsottuna erittäin hyvälaatuiselta filmikopiolta. Miksi se pitää kiillottaa näyttämään Pixarin animaatiolta?

    Juuri näin. Tälläisia tuotoksia tulee nykyään tasaista tahtia Hong Kongista*.

    *Fortune Star/Kam & Ronson
     
  18. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 769
    Saadut tykkäykset:
    318
    Juuri näin. Luultavasti mä oon sitten väärässä. Mulle on aivan vitun sama, mitä muut itkee. Jos ei mun mielipide kelpaa, niin voitte itkee vapaasti jollekki muulle.
     
  19. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 757
    Saadut tykkäykset:
    540
    Ensimmäinen Studio Ghibli animaatio BD:llä on ilmestynyt. Levykin taitaa olla aluekooditon.

    Kuvankaappausten perusteella näyttää todella hienolta. Eikä ole ongelmana niin sanottu window boxing, joita on käytetty lähes poikkeuksetta Ghiblin dvd-mastereissa.


    Myöhemmin ilmestynevät huomattavasti edullisemmat HK ja Korea painokset. Myös Disneyn US-julkaisu on tulossa.

    http://www.asianblurayguide.com/news/455/first_screenshots_and_region_code_update_for_ponyo/
    http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=VWBS-1076
     
  20. jaritt

    jaritt Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.03.2000
    Viestejä:
    2 104
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ei mitään luultavasti, vaan olet väärässä.