Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

  1. jimpo

    jimpo Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jonkin verran näkyi aiheesta keskustelua aiemmilla sivuilla, mutta tyhjentävää vastausta en löytänyt.

    Vanhassa topfieldissä maksukanavien nauhoitusten poltto PC:n kautta DVD:lle kävi silleen, että nauhoituksista otti Topin sisällä ensin kopion. Tuo kopio oli sitten salaamaton vaikka alkuperäinen oli salattu, ja sen sai siirrettyä PC:lle ja sieltä tehtyä DVD:n.

    Onko kellään käytännön kokemuksia tällaisesta WBoxilla? Minulla tämä on showstopper tyyppinen juttu jos ei pysty, kun on tiettyjä (urheilu)ohjelmia joita tykkään tallennella DVD:lle ja arkistoida.
     
  2. LRyder

    LRyder Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole ollut tarvetta kokeilla enää Scart -liitäntää lainkaan vaan ainakin Panasonic Viera HD-ready 720p skaalaa HDMI -liitännässä kaikki SD-lähetykset moitteettomiksi. WBOX laitettu myös 720p joten ongelmaa ei siksikään tule. Nelos -kanava kannattaa vaihtaa pysyvästi vain HD-puolelle ja poistaa normaali Nelonen valikoimista. Kuva on siellä niin paljon tarkempaa. YLE on SD -ohjelmissaan huonompaa kuin nelosen SD-tuotanto johtunee siitä mpeg-4 -siirrosta. Nelosen ja Viasatin HD-tuotanto tosi hyvää vaikkei ole Full-HD-töllö. Viasat Sport HD mielyttävä yllätys (NFL, Golf , NHL).
     
  3. roketti

    roketti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on nyt harkinnassa vakavasti tuo denonin 2310, joka ilmeisesti kykenee tekemään kuvallekin jotain. Ilmeisesti porukka on saanut sd kuvaansa parannusta kyseisellä vahvistimella. Muutenkin olen miettinyt tuosta vanhemmasta sonyn vahvarista luopumista.Lompakko kiittää..
     
  4. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 746
    Saadut tykkäykset:
    537
    Voi kytkeä molemmat yhtä aikaa esim AV-vahvistimeen. Minullakin on kytkennät juuri näin. Komponentin kautta kuva on selvästi terävämpi SD-kanavilla. Kuin myös SCART:lla.

    Boksin SD-kuvaongelmaan ei voi käyttäjä vaikuttaa mitenkään. Ongelma on laitteen hw:ssä ja/tai fw:ssä. Toivottavasti ongelma olisi vain firmiksessä ja silloin se olisi ainakin periaatteessa korjattavissa, jos Humax haluaisi sen korjata. Heikolta näyttää kuitenkin sen suhteen...

    Komponentti on aina päällä. Sieltä tulee aina 576i SD-laatua, vaikka katsoisit HD-kanavaa. Tämä siksi, että Cable Ready HD standardi määrää näin.

    Olen jo tämän maininnut tässä ketjussa. Ei onnistu! wbox kryptaa kaikki Conax-salauksen takana olevat kanavat/ohjelmat kovalevylleen. MYÖS SD-KANAVAT/OHJELMAT! Ne voi kyllä siirtää laitteesta esim. USB-kovalevylle, mutta tallenne on kryptattu ja sille ei voi tehdä mitään PC:llä. Ei toistaa, ei jatkokäsitellä. Ainoastaan arkistointi toimii. Eli tallenteen voi siirtää pois laitteesta ja alkuperäisen poistaa wboxin kovalevyltä. Joskus myöhemmin tallenteen voi siirtää takaisin boksiin ja katsoa. Tallennetta ei voi kuitenkaan katsoa suoraan ulkoiselta kovolta. DRM estää sen! Vapaille kanaville ei ole mainittuja estoja. Myös ulkoiselle kovolle siirretyt tallenteet voi katsoa suoraan ulkoiselta kovolta (esim. YLE HD, Nelonen HD).

    Tämä SD Conax kanavien kryptaus on epäkohta, joka pitäisi muuttaa. Sitä ei vaadita Cable Ready eikä Cable Ready HD standardeissa. Esim. Humaxin aikaisemmat Cable Ready laitteet 9200/9500T/C eivät salaa SD Conax-kanavia, kunhan kortti on paikoillaan tallennuksen aikana.

    Viasatin TV1000 HD on ihan hirveää katseltavaa. Äkkiä katsottuna on ihan kivaa HD:tä (useimmat leffat, osa SD-upscale), mutta tarkemmin tarkasteltuna kuva on käynyt läpi todella rankan DNR-suodatuksen. Kaikki raekohina ja muukin kohina puuttuu ja kuva on todella "kliinisen" näköistä. Moniahan tämä ei tietenkään häiritse...
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2009
  5. jimpo

    jimpo Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja ohjelman salausta ei varmaankaan voi purkaa boksin sisäisen kopioinnin tempulla (nauhoitettu ohjelma toistolle "play"lla, ja samalla tallennus päälle "rec"illä, eli 2h ohjelman kopiointiin menee 2h?

    Että sillä lailla. No se boksi jää sitten ostamatta. Pitänee katsoa sitten vaihtoehtoja (mikrobitissä oli pari muuta, Finnsat ja Kaon). Eiköhän niissäkin jotkin omat ostamisen estävät perseytensä ole. Todennäköisesti kuva muuttuu vihreäksi kerran tunnissa parittomina päivinä tai jos tallentaa A-kirjaimella alkavia ohjelmia yli 3 kpl boksi sekoaa. Tai tallentaa saa vain 2h vuorokaudessa ja silloinkaan ei urheilua koska XYZ-346278 standaardi sen kieltää. Ja virtajohto pitää vuokrata Elisalta hintaan 6,99€ kuussa ja kaukosäädin 13,49€ myös koska tavallisessa säätimessä ei ole hienoa taustavalaistua HD CABLE READY FULL HD READY EXPERT YLE READY BOX DBDTV 2.9 logoa. Tai sitten ostan vaan jonkin SD boksin. On se ihmisen elämä vaikeaa, kun satoja euroja haluaisi syytää turhuuksiin mutta kaikennäköistä keinotekoista ongelmaa keksitään sen estämiseksi :hitme:
     
  6. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 746
    Saadut tykkäykset:
    537
    Ei voi kiertää ehdottamallasi tavalla. Nyt pitää hoksata, että wboxissa on kahdenlaista salausta:

    1. maksukanavien lähetyksen aikainen conax-salaus, joka puretaan aina, kun katselukortti on laitteessa ja käyttäjällä on oikeus katseluun. Jos kortti ei ole paikalla tallentaessa, niin salauksen voi purkaa jälkikäteen, kun kortti on paikalla. Tähän on "Pura tallenteen salaus" -toiminto ja se tapahtuu reaaliaikaisesti eli 2 tunnin tallenteen salauksen purkaminen vie 2 tuntia. Käytännössä laite varmaankin tallentaa ohjelman uudelleen. Toki tallenteen voi myös katsoa suoraan ilman, että tallenteen conax-salaus purettaisiin valmiiksi. Tämä siis niin kauan, kun kortilla on katseluoikeus aktiivisena.

    2. sisäinen tallenteen kryptaus kovalevyllä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki alunperin conax-salatut lähetteet kryptataan levylle (sekä SD että varsinkin HD). Eli ohjelmavirran ketju on: conax-salattu lähete -> conax-salauksen purku -> tallennus kovalevylle wboxin sisäisellä kryptauksella, jottei kukaan pääse käsiksi selkokieliseen tallenteeseen laitteen ulkopuolelta. Kun tallenteessa on tällainen salaus, niin tallennelistassa nimen alla on hieman Windows folder symbolia muistuttava ikoni. Kun tallenteessa on vielä lisäksi Conax-salaus (kortti ei ole ollut tallentaessa paikallaan tai ei katseluoikeutta), niin lisäksi on CX-symboli.

    Selvyyden vuoksi voisi vielä mainita, että kaikkia tallenteita voi katsoa "ikuisesti", vaikka katselukortin katseluoikeus olisi jo päättynyt. Riittää, että conax-salaus on poistettu. Eli elokuussa TV1000 HD ja Canal+ Film HD:lta tallentamani leffat toimivat edelleen. Ja elokuussa minulla tietenkin oli se katseluoikeus.

    Finnsatin HD-digiboksissa (jos sitä tarkoitit) taitaa olla estetty täysin tiedoston siirto-ominaisuudet. Asiasta lisää laitetta koskevassa thredissä. wboxissa sentään voi siirtää (jotain positiivista tämän DRM viidakon keskellä) arkistointitarkoituksissa kaikki tallenteet varastokovalevylle, jos näin haluaa. Hankalaa ja tuskastuttavan hidastahan se on. Jos haluat vaikka vuoden päästä katsoa jonkun arkistoimasi HD-leffan uudelleen, niin se pitää siirtää ulkoiselta varastokovalevyltä takaisin wboxin kovalevylle, jotta sen voi katsoa.

    Kyllähän tämä DRM:n määrää on jo varsin hälyttävää näissä laitteissa. On HDCP:t, kortinparitus, tahallaan heikennetty signaalilaatu (1080i/720p -> 576i) komponentista, conaxit ja vielä tämä laitteen sisäinen tallenteen salaus. Mitähän on luvassa seuraavaksi?
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2009
  7. roketti

    roketti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskomatonta miten vaikutti tuo scartti! En vaan tiedä pitäskö itkeä vai nauraa, kuva parani/terävöityi mutta tekniikassa palattiin taaksepäin...

    Löin siis wboxista scartin pansun taakse kiinni ja valitsin myös panan valikoista av1 jolloin se ottaa tuon scartin hdmi 1 jäi myös sinne odotteleen niitä hd kanavia....

    Kun se ois ees hiukan halvempi se denonin 2310, niin tilaukseen lähtis, tai no katsotaan ny jos sais myytyä tän nykyisen vahvarin alta pois.

    Offtopic: Paljonkohan voisi pyytää tuollaisesta Sonyn STR-910DG 7.1. kotitatterivahvistimesta tänä päivänä. Itse maksoin 1,5 - 2 vuotta sitten muistaakseni 550 euroa..
     
  8. juka39

    juka39 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olen oikein ymmärtänyt, niin ainakin Elisa alkaa vuoden alusta näyttämään pelkällä kaapelikortin hinnalla (n.20 €/v) teräväpiirtona mm. Eurosporttia ja YLEn suuremmat urheilutapahtumat. Tämä herättää mielenkiinnon tähän boksiin, joskin eniten sitä tulee käytettyä SD lähetysten tallentamiseen tai minun tapauksessani ajansiirtoon, koska en olen tähänkään asti tallentanut lähetyksiä pysyvästi säilytettäväksi. Varsinaisia maksukanavia en aio hankkia.
    Kysyn, kun en ymmärrä: Mitä tarkoittaa käytännössä "tahallaan heikennetty signaalilaatu (1080i/720p -> 576i) komponentista". Miten se liittyy DRM:ään ja vaikuttaako juuri se ketjussa kerrottuun huonoon kuvanlaatuun SD katselussa HDMI liitännän kautta.
     
  9. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    No niin, kävin minäkin ostamassa expertiltä komponenttijohdon 13 eurolla.
    Kuvan laatu muuttui terävämmäksi ja haaleuskin väheni mutta kohinaa jäi edelleen. Joka tapauksessa parempi kuin HDMI:n kautta.
    Tekstivalikot kuvaruudulla tosin on selvästi epäterävämmät mutta kuvaahan tässä katsotaan eikä valikoita.
    Yllätys yllätys ainakin mulle: ääniä ei komponentti välitä joten laitoin VIDEO johdon josta jäi kolmas (keltainen) käyttämättä koska telkussa vain 2 reikää liittimissä AUDIO L/R.
    En tiedä onko tuo oikea tapa kuljettaa ääntä mutta kuuluu kuitenkin.

    Se tuli todistettua että HDMI kääntää telkulle lomitettuna aina 1080i, vaikka laittaa boksin lähdöksi Alkuperäinen (576i).
    Komponentilla ulostaa telkulle aina 576i laittaa sitten boksin lähdöksi mitä vaan.
    Tuossa joku kirjoitti muutama kohta ylöspäin että on laittanut tämän boksin ulostamaan 720p, se on kyllä vastoin käyttäjien kokemuksia (mm. AVS Forum), koska boksin ei kannata tehdä lomituksenpoistoa se on siihen liian huono vehje.

    Mullakin olis tuo Denon 2310 hakusessa. Jos siihen ohjaisi sd-kuvan 576i komponentilla ja laittais denonin lomituksenpoistoon ja skaalaamaan 1080p, voisi saada kuvaa vielä parannettua.
    Toinen vastaava voisi olla onkyon vahvari jossa kiitelty HQV Reonin prosessori.
     
  10. roketti

    roketti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee offtopiciksi..Eiks tuo denonin "kuvanprosessointi" piiri ole kuitenkin parempi kuin tuo onkijassa oleva? Muutenkin houkuttaa tuo denoni, kun kehuvat tuota äänipuolta mainioksi.
     
  11. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Verrataan siis Denonin 2310:ssa olevaa ABT2010 prosessoria vs.
    HQV:n Reon joka löytyy Onkyon malleista esim 875,876,905, 3007,5007
    http://www.hqv.com/index.cfm?page=products.receivers

    Tässä jotain keskustelua, vastaavia löytyy enemmänkin netistä.
    http://www.avforums.com/forums/av-a...-abt2010-reon-prices-budget-alternatives.html

    Mitä noita olen lukenut niin Reonissa olisi ainakin parempi kohinanpoistoalgoritmi.

    Äänivertailua en ole lukenut, noissa Onkyoissa lienee enemmän tehoa kuin mainitussa denonissa.
     
  12. AKON

    AKON Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkyon HQV tekee selvästi parempaa jälkeä kuin WBoxin skaalain. HQV:n ongelma on hidas tahdistuminen (n 8s) siirryttäessä SD <-> HD kanavien välillä.
     
  13. roketti

    roketti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just kattelin noita onkyon malleja niin niissähän oli faroudjan piiri korjaamassa kuvaa ainakin malli 807 ?? Denonin 2310 maksaa n.899 Minkä mallin onkyossa on tuo HQV ? ja on suurinpiirtein samoissa hinnoissa?
     
  14. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Menee off-topic mutta menkööt vielä tämän kerran: nyky onkyoista halvin HQV lienee 3007:ssa.
    Hieman vanhempaa, 876 mallia saanee vielä jostain noin 900 eurolla.
    5.1:ä ei ole tarjolla HQV prossulla. Jos olis olisin jo ostanut.
    Faroudja ei ole saman tasoinen skaalain kuin HQV.
     
  15. mpi74

    mpi74 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muuten laitteessa edelleen ongelma, ettei se tunnista NTFS:lle formatoituja ulkoisia USB -levyjä ?
    Ainakin jossain vaiheessa (keväällä / kesällä) keskusteluissa mainittiin että laite tunnistaa ainoastaan FAT32:lle formatoidut levyt, eli tuo asettaisi siirrettäville tiedostoille 4:n Gigatavun maksimikoon (HD aikanahan tuo ei riitä mihinkään).
    Uusimmassa Mikrobitissä mainittiin että laite tunnistaisi myös jonkin Linuxin puolella käytettävän formaatin, mutta tuosta en tiedä enempää (ilmeisestikään samaa levyä ei sitten voisi käyttää Windows XP:n kautta..)
     
  16. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    EXT3 toimii.
     
  17. roketti

    roketti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee hieman jo tyyriimmän puoleiseksi tuo 3007... Tämä on todellakin viimeinen offtopic. Tuli vain tuossa mieleen, että olisiko mun tapauksessa hyötyä tuollaisesta vahvarista, jossa olisi esim. tuo ABT2010, kun tv on hd ready mallia eli panan th42px80 eli resoluutio on 1024 x 768 ? On tuo tv:kin jossain vaiheessa vaihtumassa fullhd malliseksi kylläkin.
     
  18. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä taida Pansu enää juurikaan skaalata, jos kerran wbox jo valmiiksi antaa ulos 720p:tä. Vai skaalaisko viel overscanin verran?
     
  19. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 746
    Saadut tykkäykset:
    537
    Liittyy DRM-suojauksiin siten, että CRHD standardi kieltää HD-tasoisen (1080i/720p) signaalin lähettämisen komponentin kautta. Komponentista tulee siten aina 576i laatua, vaikka se kykenisi myös mainittuihin HD-tarkkuuksiin. Tällä ei ole tekemistä huonon SD-laadun kanssa.

    Vielä kerran kertauksena CR HD PVR-boksien neljä pääsääntöä:

    Security requirements for the Finnish market

    In brief, the most relevant requirements are following:
    · Receiver shall support Conax Chipset Pairing
    · HD PayTV content shall be HDCP copy control protected for all
    digital outputs
    · If any analog output is available, HD-formatted video shall be
    down-converted to SD-format for output via analog output
    · PayTV HD content shall never be stored in unencrypted form


    pdf täältä: http://www.kaapelitelevisio.fi/showattachment.asp?ID=645&DocID=525

    Missähän se ääni olisi siirtynyt siinä komponentissa, kun kaikki kolme karvaa ovat videolle :D. Myös optisesta saa äänet (5.1) komponentin kanssa.

    On ainakin yksi kanava, nimittäin Viasat Sport HD, joka lähettää signaalinsa 720p50Hz muodossa. Tätä kanavaa kannattaa siis katsella siten, että boksi antaa suoraan 720p:tä ulos. Muistaakseni "Original/Alkup." -asetuksella boksi antaa 576i ja 1080i kanavat ulos 1080i muodossa, mutta 720p signaalin 720:nä.

    Tosiaan Ext2/3 toimii ja levyjärjestelmälle löytyy read/write ajurit Windowsille. Ei mikään ongelma. Pieni hidaste vain. Esimerkiksi...

    http://www.fs-driver.org/
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2009
  20. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kun ei ole noihin johtoihin aikaisemmin perehtynyt niin sitä kyselee välillä tyhmiä, se kestettäköön tällä palstalla.
    Miksköhän hansolo boksi kääntää HDMI:llä sd-kanavat Alkuperäinen -asetuksella 1080i:hin? Komponentilla näin ei tapahdu.
    Ajattelin vaan että kuvanlaadun kannalta voisi olla paras kun boksi ei skaalailisi ollenkaan. Ilmeisesti kuuluu HDMI:n ominaisuuksiin?