Sony Kdf-e50a11e

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana HvT23, 22.09.2005.

  1. svass

    svass Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilasin eilen illalla jenkilästä (www.bluestar-online.com) xl-2400 lampun hintaan $109 + USPS Express Mail International (EMS) $37.38. Näyttäisi olevan aikas sukkelaa tuon paketin tuleminen, koska tracking code näyttää tämän hetkiseksi tilanteeksi "Your item left the United States from ISC NEW YORK NY(USPS) at 10:04 AM on October 28, 2009". Tuo on siis pelkkä kdf50e2010:n lamppu ilman koteloa (käynee varmaan tuohon vanhempaankin malliin). Itse lampun vaihtaa about 5 minuutissa vanhan tilalle siihen kehikkoon, ohje -> http://www.youtube.com/watch?v=Xsr3mmLwfNk
    Edit: tuo sun löytämä putiikkihan olis ollut halvempi ja säästänyt ruuvaamisen vaivan.
     
  2. MiGi_

    MiGi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu se sisältää kehikon ja muutaman centin halvempi. Taidan kokeilla onnea ja tilata tuolta tuo lamppu.
     
  3. svass

    svass Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja eilen tuli sitten postin mukana lappu, että paketti olisi noudettavissa tullista. Meinasi jo pelko hiipiä persauksiin, koska USPS sivulta ei tuon maasta poistumisen jälkeen muutoksia näkynyt ja Postin lähetysseuranta ei USPS koodia tunnistanut -> olivat Hki-Vantaalla vaihtaneet pakettiin uuden pakettikoodin, joten kotimaan jakelua olisi voinut seurata koodilla, jota mulle ei kerrottu. Vaihto-operaation kommentit sitten tuolla 50E2000-ketjussa.
     
  4. Hlehtine

    Hlehtine Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2000
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omistetaan kaverin kanssa samanlaiset tämän topikin mukaiset ruudut. Itsellä vielä BR -soitin hankkimatta mutta hän hankki nyt saman merkin BDP-S550 -laitteen.

    Soitti nyt minulle ja on kuullemma semmoinen ongelma että kaikilla resoluutiolla ruudulla näkyy "2 kuvaa", en tiedä ihan tarkkaan mitä tuolla tarkoittaa kun en ole vielä itse nähnyt.. :) 1080p:n kanssa ei tule mitään kuvaa mutta ei kai kuulukaan tulla..

    Soitinta ja HDMI -kaapelia testattiin sitten sen myyneessä liikkeessä ja kaikki toimi kuullemma ok eli niissä ei kai sitten vikaa ole. Toisenkin kaapelin olivat laittaneet kaverin mukaan että voi testata, ei vaikutusta.

    Mikäs tuollainen juttu voi olla? Liittyykö jotenkin kuvataajuuksiin tai johonkin, 50/60Hz? Oli testannut kuullemma soittimesta tosiaan kaikki resoluutiot pienimmästä SD -resoluutiosta lähtien 720p:n kautta 1080i:hin ja aina ruudulla "2 kuvaa".. noita kuvataajuuksia ei ollut testannut tai tiennyt niistä mitään kun kysyin, eikös nuo muutenkin vaihtele käytettävän matskun mukaan?

    En ole ihan varma onko hänellä aikaisemmin ollut HDMI -liittimessä mitään laitteita kiinni vai vaan katsonut tallentavan digiboxin & scartin kautta ohjelmia, tuota en huomannut kysyä. Tuossa tapauksessa telkkarin HDMI -liitännässä voisi olla vikaa mitä ei ole vaan huomattu, tosin kummalliselta tuokin tuntuisi.

    Onko tällainen ongelma tuttu kellekään muulle?

    Omassa töllössäni olen tähän mennessä käyttänyt vain skaalaavaa DVD -soitinta joka on toiminut hienosti HD -resoluutiolla. Tarkemmin ottaen Toshiban HD-DVD -soitinta jonka ostin sattuneesta syystä tutulta melkein ilmaiseksi tässä taannoin.. :)

    - Hans
     
  5. svass

    svass Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ettei vaan olis kyse tuosta tilanteesta jossa 60Hz tilassa näkyy punainen haamukuva hieman normaalin kuvan vasemmalla puolella.

    Kuva tuosta https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=802436&postcount=1917 ja varovaisen ohje korjaamiseen http://www.avforums.com/forums/3850663-post114.html
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2009
  6. Hlehtine

    Hlehtine Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2000
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta, kyse oli juurikin tästä. Näytin tuota kuvaa hänelle ja sanoi että juuri tuollainen ongelma.

    Kaveri on ns. toiminnan mies joten oli jo soittanut aikaisemmin sinne sun tänne ja saanut lopulta jonkin Sonyn paikallisen huoltopäällikön tms. kiinni joka oli edelleen selvittänyt asiaa ja sitten luvannut tulla kotikäynnille koska noin isoa töllöä ei helposti mihinkään raahata.

    Oli sitten huoltokaveri käynyt kuullemma tänään kun tuossa kaverin kanssa juttelin, ei ollut itse kotona käynnin aikana mutta vaimonsa oli. Emäntänsä kertoi että tämä kaveri oli ottanut esiin oman kaukosäätimensä (olisko ollut joku huoltokake?), säädellyt 5 minuuttia ja homma kunnossa. Laskun suuruudesta ei tietoa. :D

    Paikallisessa kodinkoneliikkeessä joka ruudun aikanaan möi ei kuullemma ollut pienintäkään hajua mikä vika voisi olla, tuo nyt ei toki ole yllätys. Kyllä sitä Sonyllakin kuullemma hieman aikaa selvitettiin, ei kuitenkaan toimitettu tuota tee-se-itse -ohjetta haha. :D

    -----------

    Sitten kyssäriä perään: hankittiin aikanaan noita töllöjä aika monen kaverin kanssa yhtäaikaa ja nyt alkaisi varmaan about kaikilla olla lampun vaihto ajankohtainen. Oma ruutu on viimeisen vuoden ollut todella pienellä käytöllä, varsinaista telkkaria ei katsota oikeastaan lainkaan, ainoastaan leffa silloin tällöin. On siinäkin varmaan ainakin pari-kolme tuhatta tuntia kuitenkin lampulla ikää. Monella kaverilla on kampe ollut huomattavasti kovemmassa käytössä ja kuullemma himmeä alkaa jo ruutu olla muutamalla heistä..

    Kerroin parille ruudun omistajalle tästä kuviosta että lamppuja tilaillaan netistä huomattavasti kotimaan hintatasoa edullisemmin ja siitähän innostuivat. Olivat aivan varmoja että ainakin 6 ko. töllön omistajaa lähtisi heti mukaan kimppatilaukseen, moni heistä voisi tilata 2 lamppua samalla. :)

    Mitäs mieltä olette, lähtisittekö itse tilamaan vaikkapa kymmentä lamppua laakista? Nuo mainitut kaupat ovat luotettavia? Säästöä kyllä tulisi jos yhteensä summaa laskee..

    Tulli kiinnostuisi varmastikin tuollaisesta paketista, mitäs noista muuten menee tullia (selviääkö jostain aiemmasta viestistä)?

    - Hans
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2009
  7. jukra

    jukra Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkein sanoisin että kannattaa tilata yksitellen.. Jenkeistä / Japanista tilatessa säästö aika messevä ja tuurilla ei jää lamppu tulliin, jolloin säästö vielä isompi.
    Jos tilaa jonku 10 lampun paketin niin melko varmasti tullista saa noukkia ja maksaa suuren summan rahaa samalla.

    Itse tilasin aikanaan eBayn kautta 'buyfromjapan' käyttäjältä, taitaa jossain ketjun syövereissä olla kommenttini tuosta. Hinnaksi tuli ~130eur ja pari tuhatta tuntia käytetty vanha lamppukin on vielä varalla kaapissa.
     
  8. svass

    svass Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä omat linkit omiin lampun vaihtoviesteihin tällä foorumilla
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1267888&postcount=2341
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1270036&postcount=644

    Jenkkilästä (ja muutkin ns. tullietusopimusmaat tjsp.) tilattaessa kannattaa ottaa huomioon se, että tullimaksua ei tarvitse maksaa kun kokonaisarvo jää alle 150€. Ainoastaa siis tuotteen+postien hinnasta piti maksaa alv 22% tullissa.
     
  9. eppuJ

    eppuJ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on vanhuksessa alkanut näkyä iän tuomia ongelmia. Välillä kuvaan tulee paljon valkoisia virhepisteitä tai viivoja, jotka sitten aina jossain välissä lähteävät pois. TV on ostettu kesällä 2006, eli voisi ehkä johtua lampustakin. Samaa virhettä näyttää eri kuvalähteissä, jotka tosin kaikki menevät telkkuun sen ainoan hdmi-liittimen kautta.

    Onko muilla ollut vastaavia ongelmia? Ajattelin uuden lampun tilata, mutta sitten harmittaa jos vika ei olekaan lampussa vaan telkussa.
     
  10. esko123

    esko123 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. eppuJ

    eppuJ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin huoltoon ja sanoivat että optinen piiri olisi mahdollisesti murtunut ja telkku pitäisi lähettää pariksi kuukaudeksi Eurooppaan huoltoon. Ei taida maksaa vaivaa...
     
  12. MiGi_

    MiGi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 08.01.2010
  13. actionjunkie

    actionjunkie Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2005
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt ollu sellanen koripallon kokoinen pyöreähkö vähän vihertävä/sinertävä läiskä keskellä ruutua, vaikuttaa tosi häiritsevästi kaikessa materiaalissa missä on valkoista tai vaaleaa. Värikontrasti on myös härillään varsinkin tv ohjelmilla sekä tummalla materiaalilla kontrasti huono. Kirkkaat piirretyt näkyy ihan jees.

    Onko kellään ollu tuollasta palloa?

    Toi uus lamppu ollu paikallaan nyt reilu 3kk ja tilattu buyfromjapan tyypiltä. Lupaskos se jonkun takuun ku emailit tullu jo hävitettyä?
     
  14. eppuJ

    eppuJ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. MiGi_

    MiGi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    xl-2400 xl2400 replacementlamp with housing for sony

    Eli on, siellähän se tuotekuvauksessakin lukee.
     
  16. eppuJ

    eppuJ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvelinkin sen tarkoittavan sitä, mutta piti varmistaa kun hinta on noin alhainen kuitenkin. Täytyy varmaan itsekin pistää tilaukseen, kiitos!
     
  17. epaananen

    epaananen Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko kenelläkään tietoa, miten pääsisi käsiksi sonyn tuulettimiin?
    Itselläni televisio alkanut pitämään normaalia kovempaa ääntä ja sen verran televisiota purin, että pääsin käsiksi siihen taakse puhaltavaan tuulettimeen ja ainakaan siitä ei tuo koventunut ääni tule? Ääni tosiaan kuulostaa lievästi laakerivikaiselta tuulettimelta.

    Yritin metsästää netistä myös jonkinlaista service manualia, mutta eipä meinaa löytyä.

    Itsekin muuten tilasin bluestar onlinestä lampun ja toimitus kesti viitisen viikkoa (vaikkakin piti olla nopeampi toimitustapa). Hinnaksi jäi postikuluineen kohtuulliset 103 euroa ja alveja ei tullut maksuun.
     
  18. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaisesta paikasta tilasin itselle lampun viime viikolla ja nyt se on asennettu. Pääsi säikäyttämään ensimmäisellä käynnistyskerralla kun ainoastaan etupanelin ledi alkoi vilkuttamaan vihreää ja punaista. Homma korjaantui kun irroitin lampun kehikkoineen TV:stä ja kytkin takaisin.
    Aikamoinen parannus tuli valotehoon. Sattuu suorastaan silmiin :D
     
  19. MiGi_

    MiGi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeesh,

    8.1 klo 20.30 maksoin tilauksen ->9.1 klo 0.30 tuote postitettu-> 18.1 tuote saapunut tullikamarille. Eli melkoisen nopeaa toimintaa kyllä tuolta firmalta ja täytyy nyt vielä toivoa, että tuote on kunnossa ja se mitä pitääkin. Eli alle 130euroon jää lamppu.

    Ei kyllä ole postikulut hinnalla pilattu 20$= ~14e ja toimitus kymmenessä päivässä jenkeistä suomeen. Ei kyllä itella pystyis samaan :D
     
  20. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1