www.eroakirkosta.fi

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Damned, 05.06.2004.

?

Kuulutko kirkkoon?

  1. Kyllä - käyn säännöllisesti kirkossa

    10 ääntä
    1,5%
  2. Kyllä - mutta kirkossa tulee käytyä todella harvoin

    125 ääntä
    18,9%
  3. Kyllä - en tosin käy kirkossa koskaan mutta ei ole tullut mieleen erota

    126 ääntä
    19,0%
  4. En - enää... olen eronnut kirkosta

    372 ääntä
    56,2%
  5. En ole koskaan kuulunutkaan

    51 ääntä
    7,7%
  1. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Report: Homosexuality no factor in abusive priests

    Auts, huonompi homma katoliselle kirkolle. Kirkon tilaama tutkimus totesi että "papin homoseksuaalisuus ei johda todennäköisemmin hyväksikäyttöön". Mikä on hiukan ristiriidassa sen kanssa millä kirkko on puolustautunut hyväksikäyttötapauksia vastaan, eli "papin homoseksuaalisuus johtaa todennäköisemmin hyväksikäyttöön". :)

    Tai tarkemmin sanoen, kirkkohan siis ilmoitti että hyväksikäyttö ei ole ongelma katolisille papeille, vaan todellinen ongelma on se että raiskaajahomot ovat soluttautuneet kirkkoon käyttääkseen hyväksi lapsia.

    Mutta villisti veikkaisin että tämä ei estä yhtään millään tavalla kirkkoa käyttämästä tätä argumenttia myös tulevaisuudessa. Kirkkoa ei ole kiinnostanut väitteidensä oikeellisuus reaalimaailmassa tähän asti, joten miksi se heitä kiinnostaisi tulevaisuudessakaan.
     
  2. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    No, onneksi katolilaisia on Suomessa vain n. 10 000.
     
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep. Osoitteessa uskonnot.fi kerrotaan, että vuoden 2008 lopussa Suomen katolisen kirkon jäsenmäärä oli 9 672. Mikä tekee saman ajankohdan väkiluvusta (5 326 314) noin 0,18 %.
    Eli ruotsalaisen Kustaa Vaasan 1500-luvulla saksalaisilta saama käännytystehtävä (katoliset ja tietenkin kaikki muutkin luterilaisiksi) tuli hoidettua todella tehokkaasti. Mutta nyt, valtionkirkkomme kuristusotteen pikkuhiljaa hellittäessä, on ev.lut. valtionkirkon jäseniä "enää" hieman alle 80 % kansasta. Toki sekin on pöyristyttävän korkea luku, ainakin omilla aivoillaan itsenäiseen ja loogiseen ajattelemiseen kykenevien ihmisten näkövinkkelistä.
    Varsinkin kun -nykykäytännön mukaisesti- lasketaan kaikki virallisesti jäsenet, siis todellakin kaikki sylivauvoista 18-vuotiaisiin (joista osa on periaatteessa jo eronnut), sekä vaikeasti aivovammaisiin yms. tapauksiin (no mutta TIETENKIN kaikki vauvat uskovat ev.lut. kristittyjen kolmiyhteiseen Jumalaan...).


    Toisaalta, ainakin Wikipedian mukaan: "Katolinen kirkko eli roomalaiskatolinen kirkko on kristikunnan suurin kirkko, jonka jäsenmäärä on maailmanlaajuisesti noin 1,12 miljardia. Puolet katolisen kirkon jäsenistä asuu Amerikoissa, heitä on erityisesti Latinalaisessa Amerikassa. Vuonna 2002 katolilaisista 26 prosenttia asui Euroopassa (etenkin Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopassa), 13 prosenttia Afrikassa ja 10 prosenttia Aasiassa." [1]
    Käytännössä varmastikin on katolisten(kin) suhteen niin, että vain osa on myös uskonnollisessakin mielessä aikuisten oikeasti katolilaisia, etenkin ns. länsimaisissa valtioissa. Mutta viralliset luvut ovat virallisia lukuja ja niillä mennään. Alla googlettamiani propagandakuvia, joissa on tiivistettynä muutamia ongelmakohtia (ainakin monien ei-katolisten mielestä).
    Suomen katolisen kirkon kohdalla ei tosin ainakaan siitä eräästä p-kirjaimella alkavasta ikävästä jutskasta ole juurikaan kohua ollut(?). Toki se on jäsenmäärältään hirmuisen pieni ev.lut. kirkkoon ja etenkin koko maailman katolilaisten määrään verrattuna.

    [​IMG] [​IMG]
     
  4. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tuo huima vaan ajatella että vaikka tässä vaiheessa tiedetään jo faktatietona että viimeisen vuosisadan aikana tuhannet tai jopa kymmenet tuhannet katoliset papit ovat raiskanneet kymmeniä tai jopa satoja tuhansia lapsia, useat samaa uhria jopa yli kymmenen vuoden jakson ajan, ja monet ovat tätä harjoittaneet korkeimpien esimiestensä suojeluksessa, ja kiinnijäämisen uhatessa näiltä saaneet jopa apua, kun pappi on siirretty uuteen seurakuntaan jossa tämä on jatkanut lasten hyväksikäyttöä, edelleen esimiesten tietoisuudessa.

    Ja nyt kun kaikki tämä tiedetään, kirkko ei edes myönnä tekemäänsä, vaan joka välissä päästelee kommentteja kuten "ei tämä ole katolisen kirkon syytä, vaan se on ne homopedofiilit jotka hankkiutuvat papeiksi ja tekevät pahuuksiaan". Eli siis vaikka kirkko jää kiinni vuosisatoja (/vuosituhansia) jatkuneista järjestelmällisistä lapsien hyväksikäytöistä, se ei kykene ottamaan vastuuta tekemisistään. Tässä taas sitä paljon puhuttua kristillistä moraalia, jossa mistään tekemisistään ei tarvi ottaa vastuuta, koska se suuri taikamies taivaalla "maksaa laskun".

    Ottaen vielä huomioon katolisen kirkon laajuuden, miljardi jäsentä jotka levittäytyvät varmaankin jokaiseen maailman maahan, sanoisin että katolinen kirkko on _kevyesti_ ihmiskunnan historian (ja nykyajan ja todennäköisesti tulevaisuudenkin) tuhoisin, haitallisin ja hirvein organisaatio.

    Näitä saavutuksia kun listaa, niin tätä tiedätte-kyllä-mitä-valtiota tuskin edes kannattaa mainita samassa lauseessa, kun verrataan sen reilun kymmenen vuotta kestänyttä valtakautta katolisen kirkon yli tuhatvuotiseen historiaan.

    (Tai tarkkoja jos ollaan, niin aika tiiviissä yhteistyössähän nämä kaksi tahoa olivat, sikäli voidaan ehkä laskea että tuon valtion teot kuuluvat jossain määrin myöskin katolisen kirkon saavutusten listaan.)
     
  5. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lukijapalautteita Oulun alueelta ilmestyvästä Rauhan Tervehdys-seurakuntalehdestä:

    "Miten te voitte ottaa lehteenne haastateltavaksi niinkin syntisen ihmisen kuin Johanna Korhosen? Ei kannattaisi levittää saastaa koko maailmalle."

    "Juttu Hynysestä kertoo paljon tämän lehden tasosta. Tämä on seurakuntalehti ja kansikuvassa komeilee herra Hynyn ja vieressä teksti "jossakin on Joku." Ei ollut hurraamista herran mielipiteissä ja alatyyli puheessa suorastaan oksettavaa. V-tyylin olisi toimittaja voinut korjata vähän sivistyneemoään muotoon."
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    YLE TV1 pe 20.11.2009 klo 21.00
    Uusinta: ma 23.11.2009 klo 16.00
    "Lama-aika tietää kukoistusta terveyttä ja vaurautta lupaaville hengellisille liikkeille. Alun perin eteläpohjalaisen Sana ja ylistys -seurakunnan johtaja Veli Saarikalle rukoilee kokoontuneiden puolesta ja lupaa heille ihmeparantumisia. Liike järjestää jo kokouksia Helsingissä ja suunnittelee koko Suomen valloitusta.

    Studiovieraana on karismaattisia liikkeitä tutkiva uskontotieteilijä Tuija Hovi."



    WWW
    • A-zoomin kotisivu
    • Sana ja Ylistys -seurakunnan kotisivut
    • Wikipedia: "Veli Saarikalle tunnetaan voimakkaasta, jopa rajusta saarnatyylistään. Hän on hyvin paljon keskustelua puolesta ja vastaan herättänyt pastori. Saarnat aborttia, avoliittoa, homoseksuaalisuutta, itsetyydytystä ja muita hänen synteinä pitämiään asioita vastaan ovat tuoneet Saarikallelle sekä vastustajia että kannattajia. Saarikalle on väittänyt muun muassa, että itsetyydytys on synti, koska "siinä mies rakastelee miestä"..."
     
  7. NTX

    NTX Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/11/1004951

    Hassua, kirjoitin tonne kommentteihin kirkkoa kritisoivan viestin nimimerkillä ateisti mutta ei vain näy, kaksi naisvastaista viestiä näkyy toki.

    edit. Ja nyt sinne pöllähti jonkun mun jälkeen kirjoittama viesti, sensuuri kehissä
    edit. edit. Näköjään jonkun muun kirkonvastainen viesti meni läpi, sensuroivat vaan meikäläistä:(



    edit. Minulla oli tänään todella vaikea tehtävä lohduttaa kaveria joka oli menettänyt läheisensä. Joka hetki tuntui todella helpolta jauhaa jotain aiheeststa "hän tulee takaisin" mutta pidin pääni ja vakaumukseni ja puhuin kaverille että hän tulee pääsemään tästä yli vaikka tuntuu nyt kuinka hirveälle. En muista että olis itestäkään vähään aikaan tuntunut yhtä pahalta mutta luulen ja toivon että lohdutin enemmän realistisella ja "ateistisella" tavallani.
     
    Viimeksi muokattu: 29.11.2009
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    eroakirkosta.fi
    • Eroamalla joulukuussa säästät vuoden 2010 kirkollisveron.
    • Tiedote 2009-11-28: Kirkosta eronnut yli 30 000 tänä vuonna
    • Tiedote 2009-11-11: Viidennes suomalaisista ei kuulu valtionkirkkoon

    • Laskuri: Päivittäiset kirkosta eroamiset 5.11.2006 alkaen
      - sis. ainoastaan eroakirkosta.fi:n kautta tapahtuneet, epäviralliset (= virallisesti vahvistamattomat) erot.

    • Ennuste (tilanne su 06.12.2009): eroakirkosta.fi/static/ennuste.txt
      Ennusteen alaraja: 39408
      Ennusteen yläraja: 42140
      Eroja 2009-01-01 -- 2009-12-05: 31006
      Eroja 2007-12-06 -- 2007-12-31: 4462
      Eroja 2008-12-06 -- 2008-12-31: 6920


      Vuoden 2009 eroluvut ovat olleet pääosin vuosien 2007 ja 2008 lukujen
      välissä. Tämä ennuste laskee ala- ja ylärajan olettaen, että eroaminen
      tästä eteenpäin jatkuisi joko täsmälleen vuoden 2007 tai täsmälleen
      vuoden 2008 mukaisesti. Ennuste kertoo kokonaisluvun olettaen, että
      eroakirkosta.fi -palvelun osuus eroajista on 90%.

      Ennuste päivittyy joka yö kello 00:30.

      Eroaminen vaihtelee viikonpäivien mukaan, ja toisinaan tapahtuu
      isompia tai pienempiä eropiikkejä. Näitä ei tässä pyritä huomioimaan,
      vaan alaraja saattaa näiden vuoksi laskea tai yläraja nousta.
     
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaikkien tämän viestin graafien lähde on mpolla.net/ek (jonkun yksityishenkilön epävirallinen sivu). Ensin
    Eroakirkosta.fi -palvelun kautta tapahtuneet erot:

    [​IMG]

    Lisää graafeja (päiväkohtaiset erot + kuukausisummat):
    2007|2008|2009

    [​IMG]


    [​IMG]



    Kirkkoon kuuluvien osuus (arvio):

    [​IMG]

    Vuosien loput (prosenttilukemat) vastaavat virallisia lukemia, jotka on listattu mm. Wikipediaan (Kirkosta eroaminen Suomessa). Lähtöarvot ja oletukset tarkemmin tällä sivulla (mpolla.net).
    Ennuste: nykyisellä nopeudella 75 % raja alittuu vuonna 2013.
     
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
  12. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
  13. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/...viamisesta_syyta_olla_huolissaan_1268516.html

    Kristillisillä on oikeus syöttää omia perinteitään kaikkien lapsille eikä näillä ole siihen mitään sanomista, ja suvivirsi on oleellinen ase islamin leviämistä vastaan taistelemisessa? Tämä selvä.
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Uskonnon puute ei tarkoita mitään tyhjiötä. Uskonnotonkin ihminen perustaa maailmankuvansa johonkin. Tämä on sellainen asia joka uskonnollisten ihmisten pitäisi vähitellen tajuta; uskonnoton henkilö ei ole mikään "tyhjä kuori" vailla moraalikäsityksiä.

    Minusta maallistuminen, uskonnottomuus ja asioiden perustaminen tieteelliseen maailmankuvaan ovat parhaat aseet minkä tahansa uskonnollisen aatteen leviämistä vastaan. Tämä siis mielipiteeni ateistina.
     
  15. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarvitaan ihan oikeasti uutta suomalaista kulttuuriperinnettä joka ei syrji myöskään muita uskontoja vaan on täysin uskontoneutraali. Silloin kun itse kuuntelin Suvivirtti, niin ei minua kiinnostanut yhtään sen uskonnollisuus vaan enemmän siinä kesää odoteltiin. Pitää vain nyt rohkeasti valita sellaisia tulevia perinteitä joka tulee yhdistämään samalla tavalla tulevia sukupolvia.
     
  16. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta uutta kulttuuria ja uusia perinteitähän tässä luodaan kokoajan. Kaikki mitä ihmiset tekevät merkkipäivinään kuten häissä tai nimiäisissä, tai miten he viettävät vaikkapa joulupyhiä määrittelee sen mitä näiden kyseisten tapahtumien "perinne" on. Koska triviaalisti ajateltuna kulttuurihan on sitä mitä ihmiset tekevät.. Siksi väittäisinkin että Suomessa ei enää juuri ole yleistä kristillistä kulttuuria, vai kuinka moni teistä muistaa lapsena palvoneensa Jeesusta perheen kanssa jouluaattona? Kirkossa toki saatetaan käydä pyörähtämässä, mutta silläkään ei välttämättä ole monille mitään tekemistä uskonnon kanssa.

    Räsänen sen sijaan on eri linjoilla, hän sanoo että MINÄ kristittynä määrittelen sen mitä Suomen kulttuuri on ja teillä ei ole siihen mitään sanomista, näin hiukan kärjistettynä. Ehkäpä juuri tämä mentaliteetti aiheuttaa mielikuvan siitä että kulttuurimme olisi jotenkin kriisissä, kun kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa ihmisten ja perinteiden välillä. Ihmiset menevät naimisiin uskonnollisessa seremoniassa jonka järjestää kirkko joka ei oppeineen merkitse ihmisille mitään, he kastavat lapsensa huuhaa voodoomiehen siunauksella joka ei merkitse heille henkilökohtaisesti mitään, he laulavat talvipyhinään lauluja taikamiehen seikkailuista joihin eivät usko. Tämän Räsänen tulkitsee siis niin että koska ihmiset eivät enää usko samoihin asioihin kuin hän, niin se merkitsee että suomalainen kulttuuri on hajoamassa.

    Ja liekö tämä edes mikään viime aikainen muutos, uskonnottomia on ollut aikojen alusta asti, ja epäilemättä aina tietty osuus väestöstä on tuntenut nämä perinteet itselleen vieraiksi. Räsäset sun muut vaan esittävät asian niin kuin uskonnottomuus olisi jokin ihan viime aikainen muutos, koska eihän tämmöistä vielä muutama vuosikymmen sitten ollut eihän? Yhtenä huvittavana esimerkkinä voisi mainita Wikipediassa vastaan tulleen teoksen "Luopumisen aika: Kirkosta eroaminen sosiaalisena ilmiönä", jossa pohditaan kyseistä trendiä vuosivälillä 1962–1964. Että niinkin viimeaikainen "muoti-ilmiö" tämä kirkosta eroaminen on.

    Kun vielä vuosisata takaperin kirkon jäsenlukemia lihottivat lait joiden mukaan kirkkoon kuuluminen oli pakollista, niin nykyisellään kirkot kumisevat tyhjinä kun jo useamman sukupolven uskonnottomat viimein virallisesti katkaisevat siteet kirkkoon. Ja tämä tuntuu nyt hämmästyttävän suuresti niin kirkon työntekijöitä kuin Räsästäkin, mikä kaikissa näissä ihmisissä on vialla kun he ovat hylänneet suomalaisen kulttuurin ja alkaneet elämään ihan väärien periaatteiden mukaan?

    Tai laajemmin voisi kai sanoa, että mitä vikaa nykymaailmassa on kun se mokoma tuppaa kokoajan muuttumaan, eikä pysy sellaisena hyvänä ja kauniina mitä se wanhoina kunnon päivinä oli...
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2009
  17. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Me kaikki ateistit voimme laulaa sopivaksi katsomanamme ajankohtana vaikkapa alkuainelaulua. :)
     
  18. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin joulun alla ehdotan että pelatkaas kaikki joulun ajan ateistibingoa eli huudatte mielessänne 'BINGO!' joka kerta kun perheenjäsenenne mainitsevat sanan 'Jeesus'. Laskekaa lukumäärä ja vaikka vaikeustason nostona laskekaa myös kuinka monta kertaa mainitaan joulupukki. Tiedän varmasti oman vastauksen jo ennalta, mutta eiköhän se muutenkin varmistane vastauksen kysymykseen 'Miksi ateistit sitten juhlivat joulua?'.
     
  19. roopex

    roopex Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2008
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskonnottomalle kyllä löytyy hyviä perusteluita viettää Joulua. Mielenkiintoisempi kysymys kuitenkin on, miksi kristitty viettää Joulua? Enkä nyt sano ettei kristittykin voisi viettää Joulua, mutta kysymys onkin, minkä takia hän sitä viettää?
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Vänkääminen Jeesuksen syntymäpäivästä on ihan turhaa. Varmaan 1000 vuoden kuluttua tiedetään Jeesuksen syntymähetki minuutilleen (tai sitten tietetään ettei moista heppua koskaan ollutkaan) mutta sitä ennen kristittyjen täytyy kai viettää sitä joulua jonain päivänä? Kulttuuriin muodostuvat perinteet pohjautuvat aika pakosti vanhaan tietoon.