Remontin jälkeen meteliä perkeleesti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana JussiPee, 24.10.2009.

  1. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin totta, mutta entiset naapurit pitivät kyllä äänekkäitäkin juhlia. Olin jopa käynyt niissä ja testailtiin huudattamalla musiikkia melkoisen lujaakin tuota äänieristystä. Lattiaan oli koskettu ainakin olohuoneessa, mutta keittiö näytti vanhalta. En vain ymmärrä miksi he ovat kuukausia vasaralla paukutelleet ja lopputuloksena on tuo.. Eli yksi huone siistinä ja muut 1960-luvulta? Selvästikin vikaa on enempi naapureissa kuin remontissa. En vain edelleen voi ymmärtää miten melusaaste on kasvanut nollasta tuhanteen muutamassa sekunnissa.

    Edit: Ainakin keittiössä oli muovimatto, eteisessä en paskan alta huomannut mitä siellä oli ja olohuoneessa laminaatti, joka näytti uudelta.

    Edit 2: Ilmeisesti jos jokin tässä ei ala muuttumaan niin harmittaa kyllä muuttaa mukavan vuokraisännän omistamasta talosta pois, johon olen itse vasta muuttanut 3kk sitten tyttöystävän kanssa asumaan (Joka itsekin mainitsi, että melu on lisääntynyt satakertaiseksi) ja jota olen viimeiset 3kk rempannut, maalannut ja viimeistellyt omaa asumismukavuutta varten. Tälläistä kai tää sitten on.
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2009
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    SPL-taso määrää kuulumisen. Nykyisen naapurin SPL-taso on rutosti suurempi kuin edellisten.

    Entisen naapurin juhlien äänekkyystasoa on hieman hankala arvioida jos on itsekin osallistunut niihin. Jos hyppäät hippaloista välillä jurrissa kuulostelemassa testimielessä omalle puolellesi kantautuvaa musiikin jumputusta, subjektiivinen vaikutelma jää varmastikin melko laimeaksi kuin jos kuuntelet sitä selvänä tai heräät siihen.
     
  3. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan selvinpäin toi musiikkijuttu on tehty. Kyllähän tänne kuului hieman kun ne singstaria kerran lauleskeli, mutta sekin vähemmän kuin noiden jäpiköiden normaalipuhe. :eek:

    Ei kellään sattuisi olemaan oulunseudulta vuokrakämppää tiedossa? Mielellään korkein asunto :hitme:
     
  4. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Se voi aivan hyvin olla se mainitsemasi olkkarin laminaatti, yhdistettynä uuden naapurin älämölökäyttäytymiseen. Jos laminaatti on rakennettu väärin, niin se kyllä toimii mikrofonin tavoin ja välittää talon runkoon kaikki äänisaasteet mitä kämpässä syntyy.

    Älämölökäyttäytymiseen taas kuuluu tuo tömistely ja ovien avaaminen paiskomalla jne. Oven ripaa käytetään kädellä lyömällä ja ovi suljetaan paiskaamalla se kiinni. Itse suljen ovet yöaikaan sillä tavoin että pidän ripaa alhaalla, niin ei lukkokieleke napsahda ikävästi lukkiutuessaan. Ja kävelen tottakai päkiöilläni. Jotkut ihmiset eivät vain osaa tuota.
     
  5. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selvästi täällä on äänieristys huonompaan päin mennyt, nimittäin ennen ei kuulunut oikeastaan mitään milloinkaan lävitse. Mielestäni tein jo selväksi, että yläkerran jamppa on kuitenkin suhteellisen mukava eikä esim huudata musiikkia keskellä yötä älyttömällä äänenteholla, niin kuin entinen seinänaapurini, joka oli ihan suomalainen. Tietysti nyt hänen tapansa eivät ihan kerrostaloelämään sovellu, mutta kyllä on äänieristyksessäkin jotain tapahtunut. Häiritsevä ääni tuleekin pääasiassa juuri sinne koviten, missä oli nämä uudehkot lattiat. Tietysti sekin varmasti asiaan vaikuttaa, että asunnossa oli kalusteita vähemmän kuin minulla komerossa.

    Edit: Vai menikö minulta nyt sarkasmi ohi? :D
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 06.11.2009
  6. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ollu sulle vaan näille muille neuvojille :)

    Kun jotkut asiat on vaan oikeisti aivan hemmetin yksinkertaisia. Jos tuosta kämpästä kuuluu puhelimen värinähälytin niin vedätte vaan samantien testit kaikissa kämpissä ja selvitätte tietenkin ensin sijoittaako tämä uusi naapuri puhelimen jotenkin 'väärin'. Jos mistään muista naapurikämpistä ei sama ääni kuulu alakertaan niin silloin vikaa on jossain muussa kuin asujassa tai hänen kansallisuudessaan. Tässä on kuitenkin teillä aika vakioitu äänilähde jota ei voi nämä juuba-jaaba-väittelijät kerrostaloissa-kuuluu-aina-ääniä-kommenteillaan sekoittaa vaan testaatte kuuluuko sama ääni muualla talossa samalla tavalla. Minulla on aika vaikea uskoa ettei aiemmilla yläkerran asukeille koskaan ollut värinähälytintä päällä, mutta voithan vaikka joutessas soittaa niillekin ja kysyä että käyttikö ne värinähälytintä. Näin saatte jonkunlaisen listan faktoista joita vastaan on aika vaikea löytää inisemistä. Toki jos vastassa on idioottien muuri, niin silloin tosiasioidenkaan keräily ei auta. Jos taas lähtee valittaan että kävelyäänet kuuluu, niin siinä voi sitten tämä väittelysakki kehittää teorioita kantapääkävelystä yms. joutavasta joka ei vie asiaa eteenpäin.
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2009
  7. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman on taas asia selvinnyt, talon rakennusmateriaalina on betoni (hyvä?) kerroksia talossa on 6 kpl + katto, jossa ei asukkeja. Itse asun neljännessä. Rakennusvaiheessa taloon on rakennettu kelluvat lattiat, jollakin perkeleen sandwich-metodilla, jossa on ensin valettu lattia, sen päällä eristeet ja kelluvalattia, jonka päälle vielä uudestaan valettu betoni, joka irti seinistä. Kuulemma tällä systeemillä ei pitäisi melua lähteä, mutta silti edelleenkin kuuluu melkeinpä kaikki äänet yläkerrasta. Pieraisusta lähtien, oven lukon napsahdus kiinni sisäovissa, kävely, puhe, heräsin siihen tänäänkin. Hirveä älämölö. Helpommin sieltä saa selville sen äänen kaiunnan, kun kaverit pitävät jostain syystä ikkunoita auki jatkuvasti, eikä edes verhoja ole. Ääni siis kaikuu tyhjässä kämpässä, jossa ei ole mitään muuta kuin kaksi patjaa ja tietokone. Ei verhoja, mattoja sohvia tai mitään. Yöllä elämöintiä ja heti taas aamusta elämöintiä.
    Joka tapauksessa, saan isännöitsijältä desibelimittarin lainaan, ja aion katsoa sillä minkälaisia lukemia sillä saadaan. Käyttöä en oikein osaa, mutta isännöitsijä lupasi opastaa hieman, jonka jälkeen jos desibelimittari näyttää arvoja vähänkään siihen suuntaan, että jotain tarkempia mittauksia tulisi tehdä, ne todennäköisesti tehdään kaupunkin terveysviranomaisten toimesta.
     
  8. Frappa

    Frappa Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno homma, jos isännöitsijä ottaa asiasi tosissaan. Itse asustelin aikani kämpässä, missä oli juuri kuvaamasi tilanne, tosin vain 06:00-23:00 välillä, ja isännöitsijä ei korvaansa lotkauttanut. Hänen mukaansa jytinä aamukuudelta on normaalia elämää ja melusta on hänelle muutenkin turha soitella- tai ylipäätään mistään asumiseen liittyvästä ellei jotakin ole rikki, mutta silloinkin pitäisi ensin soittaa huoltomiehelle. Päätin siis turhanpäiväisen isännöitsijän kanssa keskusteltuani mennä keskustelemaan itselleni tuntemattomalle yläkerran naapurille. Tämä naapuri hetimiten asiastani kuultuaan ilmoitti tappavansa minut ja yritti potkia minua siinä ovella seisoessani. Lopputulema: myin kyseisen kämpän pois, halvalla. Onneton asumismukavuus ja surkea isännöitsijä; ostos oli ollut huono alkujaankin.

    Epäilen ongelmasi pääsyyksi laminaattia. Jos sen alla ei ole KUNNOLLISTA askeläänieristystä, se on kuin rumpukalvo. Jos lattian pintarakenne on alkuaan suunniteltu vieläpä osaksi välipohjaratkaisua, kuten viesteistäsi ymmärsin, olisi laminaatti pitänyt askeläänieristeen kera asentaa vanhan pintarakenteen päälle. Moisen asennusvirheen tekijät pitäisi saattaa virheestään edesvastuuseen. Suotta silti tuusaat mittareiden kanssa: jos heräät yöllä meluun, soita poliisit paikalle kotirauhan häirinnästä.
    Tai tee kuten minä: muuta pois - vaikka tulisi kaupoissa takkiinkin. Parempi taipua kuin taittua, juu nou.

    Eivät nämä yläkerran häiriöäänet silti aina pahimpia ole. Asuin jonkin aikaa vanhassa tiilikerrostalossa, jossa kuului seinänaapurilta äänet läpi. Kaikki äänet: pierut, vähänkään voimallisempi keskustelu, eikä myöskään jäänyt epäselväksi milloin seinän takana naitiin. Ei varmaan toiseenkaan suuntaan. Yläkerrassa asui opiskelijaporukkaa, joka ajoin bilettikin, mutta sieltä ei ollut häiriötä. Kuvittelenkin näiden kokemusten pohjalta seinien äänieristyksen olevan vanhoissa taloissa isompi ongelma, ja uudemmissa taas välipohjien äänieristyksen. Rakenneratkaisut ovat silti varmaan se oleellinen juttu: asuessani 60-luvun kerrostalossa, en kuule kuin rappukäytävässä metelöinnit, mikä sekin hoituisi eristeillä jos oikeasti haittaisi. Mutta mistäpä näistä tietää: vankan näköinen tiilitalo voi ollakin katista ja elementtitalo kuin pommisuoja. Onnea vaan asunnonostajille... :hitme:

    Tässä ketjussa näyttää kirjoittelevan porukkaa, jotka eivät ymmärrä mistä häiriössä on kyse. Jätä moiset omaan arvoonsa: he kuvittelevat kyseessä olevan "normaalit" pentujen töminä-äänet ja kolahdukset, mitä "normaalissa" kerrostalossa kuuluu. Autuaita ovat ymmärtämättömät. :D
     
  9. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ylläripylläri :hitme: Ei ole mittareita näkynyt eikä asiasta kuulunut mitään, vaikka perään kyselinkin. Pyysin myös saada selville hieman talon rakenteista jotain, niin vastauksena isännöitsijältä, että mihin sinä niitä tarvitset ja selittelynä perään, että hänellä ei niitä ole, vaan ne ovat jossakin "muualla", ja tulevat takaisin kun niitä tuolla "muualla" ei enää tarvita :thumbsup:

    Näillä mennään. On hauskaa, kun pystyy jopa erottamaan mitä kaverilla on jalassa, kun se kävelee. Kumipohjan narskumisenkin kuulee :OI

    Edit: Ja mitä vittua siellä oikein vasaroidaan ja porataan edelleen päivittäin, vaikka koko kämpässä ei mitään näkyvää saatu aikaan.

    Koko aikana kun muija on täällä asunut eli vuosia pidempään kuin minä ei hän ole kuullut kertaakaan yläkerrasta ovensulkemista tai ääniä tai mitään, mutta kumma, kun vähäsen "rempataan" ja naapurustoon muuttaa uudet jampat niin alkaa se ovien paiskominen ja yöllinen huuto kuulua läpi ja aika pirun selvästi.

    Edit: Kuinkas muuten pistorasioiden kautta kulkevia ääniä uskaltaisi eristää? Ei sinne varmaan ihan mitä tahansa uskalla tunkea?
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2009
  10. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä voi muuta sanoa kuin tsemppiä taisteluusi, etkä ole yksin ongelman kanssa. Itsekin asun -74 rakennetussa neukkukuutiossa, sanan pahimmassa merkityksessä, ja useana yönä viikossa tulee herättyä pelkästään virtsaamisen ääneen, kun yläkerran piripää losottaa suoraan veteen. Muita enemmän tai vähemmän huvittavia juttuja ovat kantapäillä ramppaaminen, aamuviiden aikaan kuuluva jump-jump-jump-jump-jumputus ja satunnainen pilven haju :sick:

    Mutta onneksi tuota ei tarvitse enää kauaa kestää. Viimeistään keväällä ns. vittuun täältä :thumbsup:
     
  11. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilanne lyhyesti tämä: Vuosiin ei ole yläkerran kämpästä kuulunut mitään muuta kuin kovimmat bileet, ja nekin melkoisen huonosti. Ei kuulemma koskaan ovien paukuttelua ja jokaisesta askeleesta kuuluvaa tömpsöttelyä vaikka siellä asui n. 20-22v pariskunta. (Eikä myöskään omastakaan mielestäni, tulihan täällä vietettyä melkoisen monta yötä putkeen.. viikkojakin mahdollisesti) Pariskunta muutti, ja yläkerrasta kuului hirveä remontointi, ja padam, uudet naapurit sisään. Helvetinmoinen melu joka yö ja ilta. Ei niinkään heidän häiritsevä elämä, vaan miten selvästi äänet nyt kuuluvat läpi. Esim puhe kuuluu selvästi läpi olohuoneeseen, makuuhuoneeseemme ja keittiöön. Kylpyhuoneessa voisi jopa pitää keskustelua yllä. Eniten ehkä rasittaa tosiaankin jatkuva tömistely ja välillä ovensulkeminen kuuluu kovemmin tänne kuin omassa talossa suljettu ovi. Mitä helvettiä? Mitä tälle voi tehdä? Tuntuu, että kukaan ei ole erityisen kiinnostunut tekemään yhtään mitään. Keneen tässä nyt kannattaa oikein ottaa yhteyttä? Aina välillä vieläkin kuuluu vasaran heiluttelua ja tänään mm sahausta yläkerrasta :OI
     
  12. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Vuokraisäntään yhteyttä ja hän ottaa yhteyttä hallituksen puheenjohtajaan. Tai sitten kirjoitat itse kirjeen hall.pj:lle. Siis virallisena kirjallisena. Silloin se on pakko käsitellä hallituksen kokouksessa.
     
  13. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama saakelin lorotus kuuluu täälläkin joka halvatun aamu, päivä, ilta ja yö... Yllättävän usein ovat nämä älämölö-kulttuurista kotoisin olevat erittäin epäsopivia kerrostalo asumiseen. Eipä nuo musiikin soitot ja muu normaali ääntelehtiminen kovin haitallisia ole mutta runko-äänet ja vastaavat kolinat ja paukkeet ärsyttävät äärettömästi. Ja eritoten se saakelin lorina. Mahtaa olla kus*a kattoa myöten kun paineella lasketaan suoraan veteen... :D
    Tai sitten me Suomalaiset ollaan vaan niin prkeleen nössöä sakkia ja kyetään aiheuttamaan näitä normaaleja elämisen ääniä vain kunnon kaatokännissä/muissa aineissa... :weep:
     
  14. Khoira

    Khoira Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on vähän samaa ongelmaa. Naapurikämpän "kulttuurinrikastajista" lähtee niin kova puheääni, ettei saa nukuttua. Asumme Vav:in kämpässä joten emme edes vaivautuneet asiaa lähteä mitenkään ajamaan. Meidän ratkaisu oli vuoden asuminen täällä, akan kanssa lusikat lopullisesti samaan askiin ja omistusasunto. 12pv olis täällä enään jäljellä...

    Yksi syy on varmasti meillä se että naapurikämppää ei ilmeisesti ole kalustettu juuri lainkaan, joten siellä kaikuu -> kuuluu meille ihan selvästi. Myöskin heidän keittiö on meidän makkarin vieressä, joten kaikki kaappien ovien paukuttelut kuuluu pirun hyvin.

    Vinkki ketjun aloittajalle nukkumiseen. Hae/kaiva jostain parinkympin tuuletin (meillä tälläinen) laite se yöksi hurisemaan johonkin makuuhuoneen nurkkaan, osota vaikka kattoa puhaltamaan. Hurina meillä jotenkin juuri samalla "taajuudella" kun naapurin kälätys, joten kälätystä ei kuulu enään häiritsevästi. Kannattaa kokeilla, pelasti meillä mielenterveyden kun tuo keksittiin.
     
  15. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti vinkistä. Pitää kokeilla, mutta ongelmana kailotusten lisäksi ovat runkoäänet. On se nyt vaan kumma, kun kotona saa huudattaa itse stereoita vaikka täysillä ja alakerran asuntoon ei yksinkertaisesti kuulu mitään, muuta kuin yöllä ja silloinkin stereoiden pitää olla lujalla, niin lujalla, että en itse saa silloin edes nautintoa musiikista. Sama oli ennen yläkerrassa, mutta pieni remppa, uudet asukkaat ja siitä se lähtee.
    Myöskään meidän yläkerran kämppää ei ole millään tavalla kalustettu. Eikai tässä auta kuin huomenna soittaa valitusta menemään. En tiedä pitäisikö valittaa naapureista vaiko sitten talon äänieristyksestä. Ei voi tietää :OI
     
  16. rockfield

    rockfield Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse huomasin naapureiden olemassaolon, kun viereiseen asuntoon muutti uudet asukkaat. Ekan viikon kuului erittäin selvästi puheet, kävelyt ja kännykänäänet. Kysäisin ohimennen rapussa uusilta naapureilta, että kuuluuko minun puolelta ääniä. Sanoivat, että ei kuulu. Ihmettelin, että miten heiltä kuuluu niin selvästi. Mies sanoi, että asunto on vielä vailla uusia kalusteita. Sitten kun asuntoon tuli mattoa lattialle ja kirjahyllyä seinään, niin jo hiljeni naapurin puoli. Voi toki olla että keskustelullakin oli vaikutusta asiaan...

    Mutta on kyllä harmillista, jos joillakin on "tapana" asua askeettisesti ja pitää asuntoa kaikuisena... Tai voihan se olla olosuhteiden pakostakin.

    Äärimmäinen (ja kallis) teko on sitten tehdä omasta asunnosta tai vähintään makuuhuoneesta kelluva. Yksi tuttavaperhe teki niin, jotta tytär sai soittaa viulua mielin määrin aiheuttamatta kränää naapureissa. Vuokra-asuntoon toki aika mahdoton ratkaisu...
     
  17. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    On se vaan kumma kun ne rahtaa noita sivistymättömiä tänne, siis näitä aavikkojakansoja jotka vielä jättää sianlihan syömättä kun niin on aikoinaan kielletty.
    Kukahan niille opettais sivistyneet tavat eli kusemisen pöntön reunoille ja lapsille intiaanien hiiviskelyleikin opettamisen (joka leikki sitten jatkuukin hautaan asti)? On tainnut maahantuloperehdytysaineistosta jäädä pois tuo mihin saa pöntölle kusta.
    Mutta onneksi ihminen on sopeutuvainen eläin ja sopeutuu näihinkin jos ei ole muuta tekemistä.
     
  18. Khoira

    Khoira Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ihan sama täällä, kaikki ovien avaukset ja sulkemiset kuulostaa siltä että niitä paiskottais täysiä, keittiökaapin äänet ym ym. Kun muutamana aamuna olen herännyt meteliin, niin kuulen ihan selkeästi kun esim mikron kello soi, tai kun leivänpaahdin pamahtaa ylös. Nämäkin äänet häviää taustalle kun laittaa tasasen hurinan päälle. Jotenkin sitä keskittyy siihen hypnoottiseen hurinaan, ja vaikka jotain viel läpi kuuluukin, niin ne ei haittaa enään niin.
     
  19. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo taustameluhomma on ihan totta.
    Kuten tällä hetkellä käymäni meluntorjuntakurssin luennoitsijakin sanoi, jos taustamelutaso huonetilassa on liian alhainen niin tarvitaan aivan järkyttäviä eristyskertoimia rakenteilta. Esim 20dB taustamelutaso vaatii puheäänen vaimennusta varten jo jonkun 50dB vaimentavan rakenteen. Jos nostetaan edes 30dB joka on jo lähellä vaadittua maksimia makuutiloissa yöllä niin selvitään 40dB vaimennuksella.

    Eli tuommoinen puhallin, tai joku muu laajakaistaista ja miellyttävää ääntä pitävä laite on pop jos naapurin meteli häiritsee. Akvaariot ja pienet suihkulähteet yms ovat myös kivoja tarkoitukseen.

    Nyt kun naapurin kämppä on käytännössä tyhjä, niin siellä ei ole absorboivaa materiaalia niin paljoa kuin normaalihuoneistossa. Tästä johtuen hänen asunnossaan äänitasot kasvavat korkeammaksi. Tämä korkeampi äänitaso taas kuuluu läpi asunnosta toiseen tehokkaammin. Eli joko lahjoittamaan naapurille mattoja yms tai tuuletinta/akvaariota hommaamaan.
    (aloittelevan akustiikan opiskelijan 2c)
     
  20. JussiPee

    JussiPee Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites suuri käytännön merkitys huoneen sisustamisella voi olla?