Terminator Salvation (Terminator 4) (Christian Bale) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Blizzard, 27.05.2002.

  1. BMF

    BMF Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kukahan ne ostaa, kun kerta tämä oli lipputuloilla moinen floppi. :confused:
     
  2. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Miten niin floppi? Ei ehkä menestynyt rapakon takana niinkuin oletettiin mutta euroopassa menestyi ihan hyvin ja vielä on tulossa dvd ja bluray tuotot.
     
  3. BMF

    BMF Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, jos nyt riittää se "ihan hyvin" tuotot jatko-osia ajatellen. Hollywoodissa mikään ei tunnu merkkaavan nin paljoa, kun voitot.

    Käsittääkseni flopista rahallisesti voidaan puhua sillon, jos leffa ei tuota oletettua määrää tuloja. Noh toivotaan kuitenkin parasta, itse mielellään näkisin vielä lopun tuolle tarinalle, ja sitä kauan odotettua tulevaisuusräimettä mitä kahden ensimmäisen alussa kovasti mehusteltiin. :)
     
  4. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on sitten nähty tuo suurta kohua herättänyt Moon Bloodgoodin tissikohtaus ja olipa paljon melua tyhjästä:rolleyes:
    Snadia sideboobia vaan näkyy vesisateessa, en usko että edes suurin Moon fani irrottaa tuosta kädet:D
     
  5. Lightwolf

    Lightwolf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täh? :OI
    En ymmärrä tuota naurettavaa T4:n haukkumista.
    Todella hyvä leffa ja yksi parhaimmista Terminator leffoista ja kylmät väreet sai aikaan. :naminami:
    Blu-Ray versionkin hankin jo. :cool:
     
  6. viinikellari

    viinikellari Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2004
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuva oli vaan niin tyhmä, että sitä ei voi olla haukumatta. Tietenkin jos edelliset Terminator-elokuvat olisivat olleet Transformersin kaltaista hömppäviihdettä niin asia olisi eri. Mutta kun varsinkin Terminator 1&2 olivat ihan yllättävän älykkäitä toimintaelokuviksi niin tämä uusin Terminaattori kalpenee niiden rinnalla, etenkin juuri typeryytensä vuoksi.
     
  7. Lightwolf

    Lightwolf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ööh mikä tässä oli tyhmää? :confused:
    Juoni oli ihan hyvä ja yllätyin kun Marcus tietämättään veti Johnin ansaan.:eek:
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.11.2009
  8. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Ja tuota pidät hyvänä juonessa? Eihän tätä voi edes vertailla aikasempiin leffoihin.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.11.2009
  9. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Jos terminator ykkönen julkaistaisiin tänään niin ei tiedä, miten kävisi. Mutta aikanaan toki hieno leffa ja aika kultaa muistot.

    Nelonen oli minustakin ihan hyvä. Jäin toivomaan vain sitä, että loppu olisi uskallettu tehdä "vaihtoehtoisella" tavalla, siinä olisi ollut särmää.
     
  10. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    Tuo sanonta ei oikein istu elokuviin, sillä vanhatkaan elokuvat eivät elä ainoastaan muistoissa.
     
  11. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Enpä sanoisi, jos olit katsomassa sitä terminaattoria aikoinaan kuuman gimman kanssa niin fiilikset ovat lämpimät kyseistä leffaa kohti aina. Ja jos et katso uudestaan niin muistikuvien varassa eletään.
     
  12. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvä naattori elokuva. Oli tulevaisuuden tuntua, raunioita, ahdistusta (ei kyllä tarpeeksi) ja sotaa. Katsoin kyllä mielelläni läpi, vaikka en onnesta hihkunutkaan.
    Perusnaattorit oli hienoja... mutta ne moottoripyörät ja se "keräilijä", olivat hirveätä transformers paskaa. Oli ilmeisesti pakko keksiä kaikkia "hienoja" uusia härveleitä, kun on kerran rahaa tuhlattavana. Ajatella, joskus yksinkertainenkin voi olla kaunista (ei sitä vaan suurinosa tajua) ja välistä liika on vaan liikaa.

    *** ja Terminator ykkösen jälkeen katsottavin.
     
  13. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä siis on porukka kritisoinut että robotin silmät eivät näyttäneet luonnollisilta...hmm.
     
  14. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mä oon vanhemmiten alkanu vähän ylikriittiiseksi leffojen ja suhteen ja leffa jää kyllä kesken jos ei ensimmäisen 10 minuutin aikana ala koukuttaa (Voi olla tietty tekemistä ajanpuutteenkin vuoksi, mutta ei sitä nykyään viitsi paskaleffoihin aikaansa tuhlata).

    Joka tapauksessa tämä oli pitkästä aikaa sellainen teos, joka tosiaan imi mukaansa. Olihan siinä huonotkin puolensa, joista täällä on keskusteltu, mutta kokonaisuutena hyvää jatkoa Terminator-sarjalle. Parempi kuin kolmonen, joka ei sinällään ollut huono, mutta vähintään keskinkertainen kuitenkin. (Mä muuten tykkäsin kolmosen lopusta).

    Jos jostain pitäisi valittaa, niin ehkä ne moottoripyörät ja niiden hakkerointi Sony Vaiolla oli vähän liikaa.
     
  15. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    McG:tä kohtaan oli valtavat ennakkoluulot, mutta ihan turhaan.
    Mostow lähes ryssi koko saagan ja sai toivomaan, että eiköhän tämä ollut sitten tässä, mutta Salvationin nähtyäni odottelen kieli pitkällä T5:ttä.

    Hieman yllättäen pääosassa ei olekaan John Connor, vaan Marcus Wright. Eipä siinä mitään, meikäläiselle täysin tuntematon Sam Worthington vetää roolinsa yllättävän hienosti. Bale onnistuu paremmin, kuin TDK:ssa ja on uskottava johtajana. Anton Yelchin on muutamassa kohdassa kuin ilmetty Michael Biehn. Moon Bloodgood on nätti kuin mikä, vaikka rooli sinänsä jääkin turhan pieneksi. Kuin myös Bryce Dallas Howardin.

    Visuaalinen puoli leffassa toimii, vaikka muutamassa kohdassa cgi onkin liian ilmeistä. Paikoin kehnon cgi:n pystyy vielä antamaan anteeksi, mutta varsinkin Marcuksen maskeeraukset näyttivät todella kököiltä. Ei tainnut Stan Winston enää tuolloin olla paklaamassa.


    Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä jatko Terminator-sarjaan, kestää varmasti useammankin katselukerran.

    ****/*****
     
  16. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvostelu: (3/5)

    Terminator - Pelastus Director's Cut eli teatteriversio ja pidennettyversio elokuvasta. En tiedä mistä aloittaa. Uusin jo neljäs Terminator on ok viihdettä, mutta olisi voinut olla paljon paljon enemmän. Erikoistehosteet ovat upeita ja näyttäviä. Erilaiset "robotit" on toteutettu kekseliäästi ja karut maisemat hyvine värivalintoineen luovat tunnelmaa ydinsodan runtelemasta planeetasta. Silti kokonaisuus on todella sekava ja juoni suorastaan tylsä. Koneet eivät pelota eivätkä tunnu miltään eikä hyvistä näyttelijöistä ole saatu parasta irti.

    Terminator - Pelastus on elokuva, jossa on panostettu ekstramateriaalin laadukkuuteen. Valittavana on mm. Maximum Movie Mode. Tässä tilassa Terminatorin ohjannut McG johdattaa katsojan
    läpi koko elokuvan. Terminator -elokuvien aikajanaa tarkastellaan lähemmin, perehdytään tarkasti leffan teossa käytettyyn tietokonetekniikkaan ja lavasteisiin. Tämä ekstraominaisuus avautuu kunnolla vasta kun sen katsoo itse, sillä kahdessa tunnissa käydään - itseasiassa elokuvan jokainen kohta läpi useampien projektissa mukana olleiden ihmisten kanssa. Tämä ominaisuus on ehdottomasti leffa-faneja varten, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita siitä miten elokuvia tehdään ja miten näyttelijöitä ohjataan. Kerrassaan mielenkiintoista.

    Vaikka neljännestä Terminaattori -elokuvasta jääkin puuttumaan se jokin, niin silti siinä on alueita, jotka tehty erittäin ammattitaitoisesti.

    Yksi tällainen "alue" on elokuvan äänimaailma. Se pääsee hyvin oikeuksiinsa räjähdysten, aseiden ja koneiden kohdalla. Varsinkin ääniefektit mitä koneet päästävät esimerkiksi liikkuessaan maastossa ovat mukavan kumisevia ja kekseliäitä. Äänimaailman luonnissa on käytetty selkeästi paljon mielikuvitusta. Myös erilaiset robotit ovat hauskoja, mutta ehkä tämä onkin niiden heikkous sillä toivoisin niiden myös voivan säikäyttää eikä naurattaa - ja huom! yritän olla täysin aikuismainen, mutta kun ensimmäisen 20 minuutin aikana ruudulle läväytetään 5-6 erilaista terminaator-mallia, niin huh mitä seuraavaksi malli numero 7 ja sitten 8......... ehkä pieni rauhallien jännittävän piinaava hetki ja sitten kauhun elementein tadaa.... joku jätti robo tulee pimeässä talon katon läpi tai jotain .... kekseliästä. Kohtaus jossa robo-kalat hyppäävät vedestä helikopterissa olevien ihmisten kimppuun on ihan ok tyyliä, jotain sellaista.....

    No................. . Kun antaa tälle mega-budjetin scifitoiminnalle mahdollisuuden ja katsoo sen 100 tuuman kankaalta 5.1 -tilaäänen ympäröimänä, niin saa aivan varmasti elokuvasta enemmän irti. Mutta vaikka tämä BD jääkin hyllyyni pysyvästi, niin olen huikean iloinen myös siitä, että District 9 ja Moon kaltaisia leffojakin tehdään (sci-fi).

    3/5.... erittäin heikko tapaus tämä McG varsinkin ekstrojen perusteella.
     
  17. Bran

    Bran Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2004
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just katsoin T4 blu-rayn ja oli kyllä vaikuttavat tehosteet ja äänet. Pikkusen Matrixia mukana, ihan hyvä. Komean synkkä maailma visuaalisesti. Kelpo leffa.
     
  18. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse vähän ohi tämän viimeisen Terminator tuotoksen kohderyhmän. Olisin mieluusti nähnyt lopullisen tuhon, joko ihmiskunnan tai sitten Skynetin, mutta kuinkas ollakaan, homma jatkuu, ehkä useammalla elokuvalla. Yhdyn edelliseen lainattuun kirjoitukseen ja totean, että kahdessa ensimmäisessä oli todellista vaaran ja yllätyksen tuntua, tässä T4 tietokone-efektien rullausta ja tälle ajalle ja sukupolvelle tyypillistä hifistelyä ja tietokonepelimaailman kopioimista elokuvaksi. Muutamat kohtaukset ja robotit olivat kyllä sinänsä hyvin toteutettuja mutta itse elokuvan punainen lanka eli juoni ja yllätyksellisyys oli lähes täysin tiessään. Pisteet samat kuin coldasicella.
     
  19. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kyllä hieman parempi kuin odotin. Juoni on kyllä ihan mielenkiintoinen, vaikka osin hukkuukin räiskinnän sekaan. Tarinassa on sitten vakavia aukkoja ja kliseitäkin löytyy. Eikä muutenkaan oikein yllättänyt. Toiminta oli sentään ihan kohtuullisen hyvää, vaikka joissakin kohdin CGI näkyikin turhan selvästi.

    Päänäyttelijät hoitivat homman ihan kelvollisesti. Ei siellä mitään isoja suorituksia ollut, mutta ei nyt ihan mitään kelvotontakaan ollut. Moni hahmo tosin jäi turhankin ohueksi ja joidenkin mukanaoloa ei oikein käsittänyt. Myöskään Arskan puuttuminen ei haittanut.

    Kokonaisuuttena ihan kiva viihdepläjäys, joka ei kylläkään pärjää aiemmille Terminatoreille. 3/5
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Olihan tää ihan menevästi ohjattu ja paikoitellen hyvän näköinen toimintaelokuva, mutta ei tässä kuitenkaan samanlaista Termis tunnelmaa ollut kuin kahdessa ensimmäisessä. Leffan parasta antia, kun T-600 pisteli minigunilla menemään. Siinä oli hyvää yritystä. Olisi saanut olla enemmänkin samanlaista menoa.

    Bale oli Connorina hyvä, mutta kyllähän tämä loppujen lopuksi oli Worthingtonin juhlaa.

    Juoni ei haitannut elokuvaa katsellessa, mutta heti lopputekstien aikana kun rupesi kelaamaan päässä, että mitähän siinä nyt oikeastaan tapahtuikaan, niin kyllähän siinä piti hieman jo päätä ruveta pyöritteleen. Eihän siinä ollut oikeastaan mitään järkeä.

    Mitä muuten olisi tapahtunut, jos se yks Termis olisi vaan antanut Reesen tippua kuolemaansa? :D

    No, viihdyttävä parituntinen tämä kuitenkin oli, joten...

    ***