Saiturin joulu (A Christmas Carol) (2009) (Jim Carrey)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.09.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Saiturin joulu on fantasiailotulitus, jonka loihtii valkokankaalle Oscar®-palkittu ohjaaja Robert Zemeckis. Elokuva vangitsee Dickensin klassisen tarinan 3D-tekniikalla toteutettuna.

    Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) aloittaa joulunvieton tavanomaisella happamalla halveksunnallaan sättien uskollista apulaistaan (GARY OLDMAN) ja huoletonta sukulaispoikaansa (Colin Firth). Mutta kun menneiden, nykyisten ja tulevien joulujen henget pakottavat vanhan Scroogen kohtaamaan totuuksia, jotka hän olisi mieluummin unohtanut, hänen täytyy raottaa kivikuorista sydäntään hyvittääkseen vuosikautiset ilkeydet, ennen kuin on liian myöhäistä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 06.11.2009 (USA:ssa 06.11.2009)
     
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Saiturin Joulu on kyllä tarinana hyvä, originaalielokuva klassikko ja Bill Murraynkin versio Haamujen Kosto ihan kelvollinen. Odotan mielenkiinnolla! Sopii Zemeckisin tyylilajiin.
    Trailerissa kasvonilmeet olivat paikoitellen videopelimäisen ilmeettömiä, eivät Pixarmaisen ilmeikkäitä. Toivottavasti kyseessä on sen verran varhaisessa tuotantovaiheessa olevaa matskua, että jälki paranee kun leffa on valmis.
     
    Viimeksi muokattu: 16.09.2009
  3. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen 3D elokuvani sitten Captain EO:n, toimi kyllä yllättävän hyvin. Ehkä lopussa toi 3D tykitys alkoi vähän puuduttaa tai sitten se oli hiukan liikaa pidennetty kohtaus, mutta kyllä tuo 3D tuki hienosti visuaalista kuvausta kaupungista jne.

    4/5, 3D ehkä uutuuden viehätyksenä auttoi pisteytyksessä...
     
  4. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tuli tarkastettua tänään. Elokuvan yleisilme oli varsin synkkä, joten perheen pienimmät jättäisin suosiolla kotiin.

    Aluksi olin aivan myyty, että tässäkö on tulossa the joulutarina. Noh, kyllähän se siitä sitten lässähti ja täytekohtauksilta haiskahti otos jos toinenkin. Lisäksi lievää päälleliimautuneisuuden makua paikoin. Loppujen lopuksi ihan hyvä jälkimaku, koska loppua kohti jälleen meno parani.

    Erityisen hienosti Saituri oli animoitu, välillä oikein sai silmiä siristellä. 3D-version katsastin, en tiedä pyöriikö leffoissa pahemmin muunlaista versiota.

    3,5/5
     
  5. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    En odottanut Saiturin joululta paljoa, sillä Napapiirin pikajuna Robert Zemeckikseltä oli kerrassaan käsittämätön tekele... Siitä puuttui sielu! Ikävä kyllä sama sieluttomuus oli mukana tässäkin Zemeckiksen elokuvassa. Ulkoisesti ja toteutukseltaan Saiturin joulu on aivan uskomattoman upeaa katsottavaa, mutta siinä on pari erittäin pahaa animaatiovirhettä jotka pilaavat koko elokuvan. Vaikka henkilöiden kasvot (rypyt, ihokarvat, finnit jne) onkin luotu niin aidon näköisiksi kuin mahdollista, niin hahmojen silmiin ei ole panostettu sitten yhtään. Jos katsottele Saiturin joulua niin kiinnittäkääpäs huomiota ihmisten silmiin, ja miten ne erottuvat kasvoista. Tavallisissa elokuvissa ja muissa (esim. Pixarin) animaatioissa ihmisten silmät erottuvat hyvin kasvoista, kun taas Saiturin joulussa ne ovat aina likaiset, melkeimpä zombimaiset, varjojen peittämät.

    3D:sta annan kyllä plussaa, ja varsinkin alun lentely kaupungin kerrostalojen yläpuolella oli aivan uskomattoman hienoa katsottavaa isolta kankaalta. Lentelykohtauksetkin olivat hienoja, vaikka ne olivatkin liian vauhdikkaita 3D:lle...:rolleyes:

    Miinusta annan myös Jim Carreylle, jonka ulkomuodon animaattorit olivat lisänneet elokuvaan. Äänenä Carrey toimi kyllä, mutta kun monet hahmot alkoivat kaukaisesti/läheisesti näyttämään itse Carreylta normaalissa elämässä, niin siinä meni viimeinenkin uskottavuus.

    Itse valitettavasti pitkästyin elokuvan aikana, vaikka asetelmat olivat ihan toimivat.... Sielu vain jäi taas uupumaan. Itse pidän enemmän Napapiirin pikajunasta vaikka se onkin aivan sieluton, mutta sen ulkoasu onkin täydellinen jouluelokuvalle. Tätähän ei lapsille edes oikein voi näyttää, ja siitä syystähän tuo VETttikin antoi tälle K11.:rolleyes:


    Arvosana: 1,5/5
     
  6. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa käytyä katsomassa tämäkin. Mielestäni ei missään tapauksessa pärjää Napapiirin pikajunalle. Periaatteessa tykkäsin, mutta jotain jäi silti puuttumaan.

    Tämä oli myös ensimmäinen 3D kokemukseni. Etenkin lumisade ekokuvassa näytti siltä kuin salissa olisi ihan oikeasti satanut. Muutenkin syvyysvaikutelma oli huikean hyvä. Alussa kuva tuntui jotenkin suttuiselta ja lasit hankalilta, mutta yllättävän nopeasti siihenkin tottui ja pystyi keskittymään enemmän itse elokuvaan. Tuntui siltä, että 3D elokuvaa katsottaessa kannattaisi siirtyä hieman lähemmäs valkokangasta kuinperinteistä elokuvaa katsottaessa. Istuin sivusuunnassa katsoen täsmälleen keskimmäisellä penkillä
     
  7. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tuli katsottua, ensimmäinen 3D-elokuvani. 3D-laseissa häiritsi eniten se, että ne tummentavat kuvaa ja haalistavat värejä. Kuin olisi aurinkolasit päässä katsonut leffaa. Lasit olivat kyllä yllättävänkin mukavat ainakin omaan päähäni, eivätkä ne painaneet yhtään.

    Elokuva oli tosiaan vähän hengetön. Itse asiassa kiinnostavimmat hahmot olivat kaksi ensimmäistä henkeä ja Scroogen palkollinen. Ja tietenkin se Scroogen liikekumppanin haamu. Se oli ehkä hahmoista paras ja silmätkin eloisimmat vaikka vainaja olikin ;) Saituri itse jäi vähän mielenkiinnottomaksi.
     
  8. JaLe

    JaLe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    75
    Nyt kun Blu-ray julkaisu on myynnissä niin piti tulla katsomaan arvioita ennen ostopäätöksen tekoa.
    Tämä kertoo itselleni tarvittavan. Saa jäädä kauppaan.

    Juuri tämä sama asia häiritsi todella paljon Zemeckisin edellisessä tekeleessä, Beowulf:ssa, ja Blu-ray versiossa oikein korostuneesti.
    Vaikka dokumenteissa oikein kehuttiin juuri silmien motion capture hienoutta.

    Saiturin joulu pitää vuokrata DVD:nä ja katsoa pieneltä ruudulta, josko tuo ei sitten häiritse niin paljoa. Beowulfin kohdalla auttoi jonkin verran.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Olihan nätti elokuva. Ja tarina on tietysti erinomainen. Tosin tässä Disney-versiossa oli taas otettu liikaa vapauksia ja keskitytty 3D-tekniikkaan kaiken muun kustannuksella. Katsottava leffa, mutta eipä tätä toiste tarvitse katsella. 2/5