Uusi Onkyo

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana aarno2815, 24.03.2009.

  1. veikkis

    veikkis Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi Sonyn/PS3:n menu näkyy suoraan TV:hen kytkettynä joten tuskin HDMI kaapeleissa vika.
    ja joo , on oikea ääniraita valittuna. Taitaa olla liian tekninen laite mulle toi Onkyo tai sitten siinä on vikaa...
     
  2. amppi

    amppi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    607 tuli ostettua ja kaiuttimet kanssa, mutta pari ongelmaa ilmeni.

    Ensinnäkin digiboksissa (Maximum se halpis tallentava) ei ole HDMI outtia joten kytkin sen komponenttiliitäntään (sellaisella scart->komponentti -piuhalla). Äänen optisella. En saa kuitenkaan kuvaa välittymään tv:lle, joka on kytkettynä HDMI:llä. Ohjekirjassa kyllä mainostetaan että muunnos komponentti -> HDMI pitäisi onnistua, kunhan laittaa inputteihin valinnan ---. Itselle ei mennyt ihan perille miten homma hoituisi vaikka kokeilin vaikka mitä (jos laitan cable/sat kohtaan inputiksi --- mistä se edes tietää mistä lähteestä sitä signaalia etsiä?). Lopulta tyydyin siihen, että kytkin digiboksin scartilla telkkuun ja vein äänen optisella vahvistimeen. Toimiva ratkaisu mutta aiheuttaa pientä kaukosäädinjumppaa ja harmittaa joka kerta, vaikka vaiva sinällään on pieni.

    Toinen liittyy tietokoneen kytkemiseen. Sinänsä homma toimii ja ATIsta tulee pihalle niin ääni kuin kuvakin, mutta ääni kuulostaa jotenkin lattealta. Esimerkiksi radiosta ääni kuulostaa selvästi kirkkaammalta ja myös bassot toistuvat paremmin (vaikka kyse on kuitenkin radiosta!), samoin tv:n musiikkikanavilta. Pleikkari on vielä ostamatta ja vanhan DVD:n heitin pois kun siinäkään ei sitä HDMI:tä ole, joten en ole päässyt vertailemaan äänenlaatua muista CD:itä soittavista laitteista kuin tietokoneelta.

    Onko joku törmännyt tällaisiin pulmiin ja löytänyt niihin ratkaisua?
     
  3. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähteethän on nimetty ohjekirjassa sekä takapaneelissa. Ei kovin hankalaa löytää oikeata.. :)

    Ja ääniin en osaa muuta sanoa kuin että tarkista atin asetukset ja tarkista että äänimoodi on sama. Jos esim audyssey on ajettu ja koitat direct -moodilla ääniä kuunnella niin kuulostaahan se lattealta kun on tottunut korostuksiin... :)
     
  4. Gigu

    Gigu Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2002
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Hifimaailman mukaan ainakin nr807:ää vaivaava HDMI-läpivientibugi korjattu? Kuva töksähtää 42sekunnin välein.
     
  5. Milli

    Milli Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nyt pyöritellyt mielessä vaihtaa 8 vuotta vanha yamahan vahvistin uuteen. Miettinyt kahta mallia, Denon AVR-1910 ja Onkyo TX-SR607.
    Kysynkin nyt teidän mielipiteitä kun en itse osaa päättää että kumpi noista kannattaa laittaa ? Verkkokaupassa Denon 498e ja Onkyo 488e.. Onkyon saa heti ja Denon menee jonotukseen. Tämä Onkyo osio plärätty läpi melko moneen kertaan ja olen kallistumassa Onkyon puoleen niin onko se virhe vai mikä se on ?
     
  6. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkyon omistajien ketjusta haet ratkaisua pulmaasi? Ehkä kannattaa eritellä ne syyt miksi näiden kahden välillä mietit tai mikä Onkyossa arveluttaa. Voisi kuvitella että tästä ketjusta niitä denonin huonoja/hyviä puolia löytyy...
     
  7. toni.ilo

    toni.ilo Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    itsellä kyseinen vahvistin ollut vasta kuukauden päivät. kelpo vahvistin tuntuisi olevan. toki muutamai huonoja seikkojakin löytyy:

    1. korkea lämpötilä ei sovi oikeen ahtaaseen laittaa.

    2. ulkonäkö ( makuasia )

    3. virrankulutus valmiustilassa jos jää väärät asetukset päälle.

    4. ei pysty käyttämään kaikkia kaiutin lähtöjä yhtä aikaa esim kaikki taka-kanavat + etuyläkanavat ( korjatkaa jos olen väärässä )

    5. kaukosäätimestä täytyy aina painaa virtoja pois kytkettäessä ensin receiver

    Vaikka nyt mollattavaa löytyykin tän verran niin on se silti paras vahvari minkä itte oon omistanut. vanhoja merkkejä yamaha,harman/kardon,nad,sony
     
  8. Nenolanjones

    Nenolanjones Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eikös tämä ole ihan asiaankuuluva ominaisuus, kun kyseessä on 7.1 (vai 7.2) vahvistin. Eihän siinä riitä päätteet ajamaan kaikkia kerralla.

    Johtuukohan tämä siitä että onkyossa on tavallaan yleiskaukosäädin? Itellä sama juttu h/k:ssa nimittäin. Tämähän perustuu siihen että kun painat vahvistimesta vaikkapa CD niin voit ohjata cd:n toimintoja samalla kapulalla jos ne vaan on siihen opetettu. Kuuntelun jälkeen saat sitten molemmat laitteet samasta kapulasta kiinni.
     
  9. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kun vahvistinpäivitystä suunnittelin 1,5kk sitten, niin lisäsin tällöin listaan suurimmaksi heikkoudeksi huonot lähtötehot monikanavatiloissa (607:ssä n. 22w/kanava RMS kun ajetaan viittä kanavaa). 807:ää vaivaa sama ominaisuus, mutta vasta ajettaessa 7:ää kanavaa; lähtötehot tippuvat n. 30 wattiin per kanava: http://hometheatermag.com/receivers/onkyo_tx-nr807_av_receiver/index4.html. 707 lienee jossain näiden välimaastossa.
     
  10. tekarijee

    tekarijee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    1
    Melkoisen tuore 607 alkoi tekemään sellaista että vasemmasta takakaiuttimesta kuuluu ärsyttävää rohinaa kun ne ovat käytössä. Kokeilin eri kaiuttimilla, kaapeleilla ja signaalilähteillä, sama juttu, ja vain siitä kaiutinlähdöstä kuuluu tuo epämääräinen häiriö. Takuuhuoltoonhan tuo lähtee, mutta sitä lähinnä kysyn että onko joku muu kokenut vastaavaa vikaa?
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2009
  11. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, onkos tuo 140W mainosmiesten peak-arvo sitten vai? Tämähän rupes hitusen jo vaivaamaan kun on 7 kanavaa käytössä ja edessä kuitenkin lattiakaiuttimet jotka mielellään enemmänkin voisi ottaa kuin 22W.

    Seuraava päivitys onkin sitten nähtävästi tässä.. Tarvitsee vielä katsoa millainen ero on äänessä näin vrt biamp stereo
     
  12. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valmistajan ilmoittamia teholukemia ei kannata uskoa valtaosaa tapauksista, vaan kannattaa kaivaa netistä tietoa oikeista mittauksista.

    Ainakin osoitteissa http://www.hometheatermag.com/receivers/, http://www.soundandvisionmag.com/receivers ja http://audiovision.de/index.php?id=70&cat=av_2 testataan vahvistinten tehot yms. speksit kuuntelutestien lisäksi, mikä on mielestäni asiaankuuluvaa. En tosin ymmärrä miksi ensin mainitussa linkissä ei oltu testattu 5ch tai 7ch tehoja Onkyo 607:stä, kuten yleensä. Sen tehot oli kuitenkin testattu tekniikan maailman, olikohan 15/2009 testissä, josta nuo mainitsemani luvut on otettu.
     
  13. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tuo 7ch kiinnostaisi eniten, se kun on käytössä. Ärgh, eli jos haluaa vastaavat featuret ja järkevästi tehoa niin pitäisi katse suunnata tuonne 1007 -malliin.

    Jotenkin outoa Onkyolta että biamppaus näissä suuremmissakin malleissa on laitettu tuonne surround back kaiuttimiin. Toisin sanoen nuo höpöhöpö ylä- ja sivukaiuttimet kyllä on käytössä mutta 7.1:stä (mihin oikeasti on materiaalikin) ei. Puuh.
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2009
  14. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Osaako Maximum antaa komponenttisignaalia scartin kautta tai onko tuossa piuhassa rgb -> yuv (komponentti) muunnin? Muuten ei taida kuvaa näkyä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2009
  15. amphosa

    amphosa No pain, No gain Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö Onkyossa syttyä joku valo palamaan, kun käytetään TrueHDta. Omasta Onkyo NR3007:sta en ole moista huomannut, kun olen käyttänyt Toshiban HD-DVD:tä, EP30a HDMI:n kautta. Soittimesta on valittu automaattiasetukset äänelle.

    PS3:ssa syttyy PCM valo palamaan BlueRayta katellessa ja ääni on parempi verrattuna vanhempaan Sony STR-DB840aan, jotenkin kirkkaampi. Testailin tuoretta vahvaria Batman Begins HD DVD:llä ja mitään erikoisvaloa ei syttynyt, paloi tuossakin vain PCM valo. Kuitenkin HDMI tulot, netti ja muutkin liitännät tuntuu pelittävän. Jos joku Onkyota paremmin tunteva voisi valistaa mikä valo palaa kyseisessä merkissä kun käytetään näitä uusia ääniraitoja. Tuntuu tyhmälle kysymykselle mutta ei ole aikaisempaa kokemusta näistä uusista ääniraidoista ja haluaa vain varmitaa, että kallis vahvari on kunnossa.

    Paremmalle tuo testaus Batmanilla kuulosti mitä vanhalla Sonylla, mutta haluasin vain tietää mitä valoja palaa noilla uusilla äänikoodekeilla :p
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2009
  16. toni.ilo

    toni.ilo Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    vanha PS3 ei osaa lähettää TrueHD tai DTS HD bitstreamiä vaan purkaa nämä äänet häviöttömäksi LPCM-raidaksi ja lähettää vahvistimelle.

    laita vahvarista multichannel päälle niin saat kyllä kaiken äänistä irti mutta ei vaan lue vahvarin matriisissa. haulla kyllä löytyy asiasta tietoa.
     
  17. amphosa

    amphosa No pain, No gain Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedän kyllä, mitä PS3:lla lukee vahvarissa ja se toimiikin hyvin. Kysymys lähinnä on pitäisikö syttyä jotain lukemaan vahvarissa, kun käyttää HD DVD soitinta ja katsoo TrueHD ääniraidan sisältävää levyä. En ole mitään TrueHD valoa huomannut.
     
  18. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Riippuu mitä olet määritellyt "Listening mode preset" asetuksissa tai mitä olet valinnut kaukon "Listening mode" näppäimilä, näytöllä pitäisi siinä pistematriisitekstikentässä näkyä ihan tekstinä mitä tulee ulos.
    Mitään "Kiinteää" tekstiä tai valoa ei D-THD ja DTS-MA:lle ole, vaan ne näkyy siis siinä tekstikentässä.
    Vähän sekavahan tuo näyttö sinänsä on, kun osalle ääniformaateista "DPL IIx, z, DTS, THX.." on omat merkkivalonsa mutta näitten "jatkeille" taas siinä tekstikentässä, toisaalta onhan siinä oma logiikkansa, ja näkyypähän kauemmas kuin pienet valot.
    Edit: Itsellä oli sama Sonyn 840QS aiemmin, ja kyllä tämä uusi Onkyo päihittää äänenlaadullan selvästi, ääni on huomattavasti selkeämpi. surround efektit saumattomammat... Audysseykin tuntuu ihan toimivalta, varsinkin Dynamic EQ, kun ei kerrostalossa voi ihan referenssivoimakkuuksilla luukuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2009
  19. jihde77

    jihde77 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2009
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen koittanu ratkaista ongelmaa ilman tulosta:

    Vahvistimena sr607 ja tv:nä lg 32lh2000, läppäri toimii musiikki/leffa-lähteenä. Minkälaisilla asetuksilla voi kattoo tv:tä ja samaan aikaan kuunnella musiikkia koneelta? Läppäristä kuvaa ja ääntä siirtää hdmi.

    Tällä hetkellä tv:stä joutuu valitsemaan kuvalähteeksi pc:n ennen kuin äänet kuuluu kajareista ja silloin luonnollisesti tv:n kuva ei näy.:weep:
     
  20. Rafael

    Rafael Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2005
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkäpä hölmö kysymys, tai sitten teen jotain väärin, mutta olen tilaamassa vahvistinta teknikdirektiltä ja pyysin heiltä tarjouksen. Tarjous tuli sähköpostitse seuraavilla ohjeilla:

    All orders are subject to our standard terms and conditions.
    We hope that our offer is interesting for you. In this case, please
    place your order online, indicating in the entry field "note/notes"
    your offer- and customer-no. as well as the remark "SEECHEAP".

    Maksuvaiheessa näkyy kuitenkin alentamaton hinta, vaikka teen ohjeen mukaan. Eikai siellä nyt mitään jälkihyvityksiä harrasteta? :hitme: