PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Yhdestä 120Gt:n versiosta, jonka ostin pari kuukautta sitten ja jonka viikon sisällä palautin takaisin meluongelman takia. Olen keskustellut useiden samoja ongelmia kokeneiden kanssa eri foorumeilla ja päätynyt siihen lopputulokseen heidän kanssaan, että kyse on tismalleen samasta ongelmasta.

    Yritätkö kenties sitä ajaa takaa, että kun minulla ei ole kokemusta kuin yhdestä Slimistä, niin en ole pätevä puhumaan asiasta? Toisaalta tuskin se niinkään on, että osallistuakseen dialogiin tulee tässä ketjussa olla töissä laitetestaajana jne. Eiköhän kaikki tiedä, että mikäli kirjoittaja ei tarjoa tilastoja ja numeroita, niin kirjoittajan kommentteihin tulee suhtautua enemmän tai vähemmän mutuna. Minä kuitenkin olen tähän ketjuun koostanut useiden ihmisen kollektiivisen mutun monelta eri foorumilta. Kyse on yhteisestä hyvästä sillä parempi tämäkin kuin sitten se, ettei asiaa tiedosteta.

    Otetaanpa vaikka oma esimerkkini. Olin todella epävarma siitä pitäisikö minun Slim hankkia, mutta tässä ketjussa oltiin sitä mieltä, että meluisaan yksilöön on häviävän pieni mahdollisuus. Menin ostamaan sitten Slimin ja kuinka ollakkaan kohdalle tuli juuri meluisa yksilö. Jotenkin minusta tuntuu, että tuossa todennäköisyys oli vähän suurempi saada meluisa yksilö kuin se 0.00000001% mitä jotkut antavat ymmärtää. :rolleyes: Meluherkkyydestä tässä ei ollut kyse sillä kuten olen todennut, niin kokemusta on useammasta Fätistä ja X360:sta (mielestäni niiden melu ei häirinnyt tippaakaan) ja minulla on muutenkin kuunteluhuoneessa pöytätuuletin, läppäri ja läppärin jäähdytin aina pauhaamassa (eivät häiritse).
     
  2. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yksinkertainen kysymys, yksinkertainen... no kiitän vastauksestasi.
     
  3. XBMC

    XBMC Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Fanipojilla on tapahtunut huomattavaa edistymistä Kübler-Rossin viisivaiheisen suruprosessin läpikäymisessä, seurauksena sokista jonka jotkut Plazalaiset ovat aiheuttaneet arvostellesaan Pleikkaria: kieltäminen, viha, "kaupankäynti", masennus ja hyväksyminen. En nyt sanoisi että ollaan vielä tyyli puhtaassa hyväksymisessä, ehkäpä vihassa ja kaupankäynnissä:"No voi olla että siitä Slimmistä jotain ääntä kuuluu, mutta olisi teidän idioottien pitänyt tajuta että pelikonsoli pitää ääntä. Kyseessä on ominaisuus, ei vika." Mutta kieltämisestä ollaan tunnuttu jo päässen ohi :thumbsup:
     
  4. jtek

    jtek Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellenikin on osunut tuollainen todella äänekäs slim-yksilö. Mitenkäs te olette toimineet käytännössä laitteen vaihdon/korjauksen kanssa? Itse kävin itse ensin liikkeessä jossa ostin kysymässä tätä ja sanoivat että melu on laiteominaisuus ja etteivät toimi asiansuhteen ellei ole huoltomääräystä maahantuojalta/sonyltä. Soitin sitten Nordisk Filmin asiakastukeen ja sanoivat että laite voidaan lähettää tarkastettavaksi, mutta ei antanut mitään lähetettä. Vein sitten laitteen ostoliikkeeseen ja sanoivat pistävän asian eteenpäin. Parin päivän päästä sitten soittivat että heistä laite "normirajoissa" ja että olisivat saaneet huollosta sanonnan että sinne on tullut jonkin verran laitteita meluisuuden takia, mutta eivät ole aiheuttaneet toimenpiteitä. Jos haluaa laittaa laitteen huoltoon niin on sitoutunut maksamaan kuljetuskulut jos sille ei tehdä mitään. Nyt mietin että pitäiskö tuo meluava pasuuna laittaa huoltoon/vaihtoon ja pitäisikö asioida suoraan Nordiksk Filmin, vai Sonyn tai myyntiliikkeen kanssa? Myyntiliikkeen palveluun olen kyllä melkoisen kypsynyt että tekis kyllä mieli lähettää laite itse suoraan huoltoon.... Miten te muut kohtalotoverit olette asioineet asian suhteen?
     
  5. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myy se huuto.netissä ja osta tilalle joku hiljainen mediatoistin. Kokeile vaikka WD HD TV:tä tai wanhaa fattyä, jos kaipaat PS3:n peliominaisuuksia. Näin tein itse ja slimin ujellus on muisto vain. Ostin 80gb fattyn ja tuossahan tuo pörisee (hiljainenhan ei tuokaan ole, mutta ääni ei ole läheskään niin häiritsevä)
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Olen saanut vähän monimutkaisempia kysymyksiä osakseni urallani, joten siitä vähän kattavampi vastaus. :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2009
  7. Patteri_

    Patteri_ Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2009
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0

    Minkätakia olet kypsynyt myyjäliikkeeseen? Mitä se on tehnyt tässä asiassa väärin? Kuulostaa, että myyjäliike on tehnyt kaiken oikein.
     
  8. masa84

    masa84 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako ps3 optisella kaapelilla vahvistimella HD-äänet 7.1 ? Omistan 7.1 kotiteatterin, ja saan optisella vain dolby digital 5.1.
    Tähän väliin laitetiedot:
    PS3 slim 120gt
    Harman/Kardon AVR 255
    Chorus vertigo xls hq
    Chorus compact 682x2, Mondo center, 4x652 compact
    Panasonic G10 50" plasma

    Se miksi en käytä hdmi:tä äänien vientiin on se, että sitä kautta muutamassa pelissä sekä BD-leffassa äänet menee jollain tavalla sekaisin, eli tietyn hz taajuudet toistuvat ikävästi subbarin kautta, eikä kuulosta mukavalle. Hankala selittää, mutta onko muilla ollut ääni ongelmia ps3 kanssa käytettäessä hdmi-johtoa ? Johdot ovat laadukkaita, ei halvimpia mahdollisia.

    p.s. olen ps3 slim:iin ollut tyytyväinen. Ei kokemusta aijemmista pleikkareista. Ei pidä ääntä häiritsevästi edes hiljaisissa kohtauksissa. Pehmeää "hyrinää" vain, joka ei itseäni häiritse. Piti tää lisätä ku paljon äänekkyydestä ollu juttua...
     
  9. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei onnistu optisella kaapelilla.
     
  10. jtek

    jtek Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkäpä asiakaspalvelu on se mikä eniten mättää. Koettuani melun ongelmaksi käyn kyseisessä liikkeessä kysymässä miten asian suhteen pitäisi toimia. Heidän asenne oli silloin että jos laite toimii muuten niin äänekkyys ei koske heitä ja ei ole mikään vika. Sanoivat kyllä toimittavansa laitteen eteenpäin jos saan huoltolähetteen. No tämän jälkeen soitin maahantuojan takuunumeroon ja puhelintuessa sanotaan että laite voidaan toimittaa takuutarkastukseen äänekkyyden takia ja myyntiliikkeen kautta voi sen toimittaa. Sitten toimita koneen liikkeeseen, josta Tämän soittavat takaisin parinpäivän päästä ja sanovat että eivät toimita huoltoon ja jos haluan toimittaa niin siinä tapauksessa että laitteeseen ei tehdä mitään korjauksia niin minun pitää itse maksaa postituskulut (tällaisesta ei mainittu sanallakaan puhelinkeskustelussa puhelintuessa). Laitetta "kuunneltiin" avoimessa kauppakeskuksessa jossa jatkuva hälinä ja taustakuulutukset päällä niin ei hirveästi siinä sitten erottanut ääntä. Sanoivat lisäksi että yksikään huoltoon toimitettu Slim laite ole aihetttanut toimia (siis huollosta olisi näin ilmoitettu, ei tämän liikkeen kokemuksia). Miten esim tässä ketjussa mainitut laitteiden vaihdot uusin melun takia totetuneet???

    Äänekkyydestä voin sanoa että yksikään omistamani pöytäkone (5kpl,PC) yhdeksänkymmentä luvun puolivälistä alkaen ole pitänyt samanlaista mölyä ja myös kaverien pari Xbox 360 että yksi vanhan tyyppinen pleikka 3n ole pitänyt vastaavaa mölyä, alkaa noin 15-20 min käytöstä, niin elokuvia katsoessa kuin pelatessa.

    Täällä on kirjoitettu paljon siitä, että pitäisikö uuden slimin olla hiljaisempikuin vanhan mallin, niin henkilökohtaisesti olen sitämieltä että oheinen lause antaa sellaisin kuvan (ainakin tuuletusmelun suhteen).

    "Samoin laitteen virrankulutus on niin ikään vähentynyt kolmasosan, mikä vähentää tuuletinmelua."

    http://fi.playstation.com/games-media/news/articles/detail/item229873/PS3-viihde-sai-uuden-ilmeen/

    Eli mielestäni kyllä tuossa annetaan kuluttajalle kuva että koska laite kuluttaa virtaa huomattavasti vähemmän, niin myös voi olettaa tuuletin melunkin olevan pienempi kuin aiemmassa mallissa. Erikseen on sitten levykelkan yms äänekkyydet mistä ei mitään mainita. Itseä ärsyttää juuri tuo jatkuva meluava puhallus minkä kuulee yli hyvin normaalin elokuvakatselu voluumin.
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2009
  11. Timo_Ky

    Timo_Ky Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin ostin ps3 slimin julkaisupäivänä ja myin silloin pois vähän yli vuoden käytössä olleen 160 gb fattyn. Ja alkuihastus slimmiin vaihtui kyllä hyvin nopeasti pettymykseksi. Slimmin ulkonäköön olin tyytyväinen mutta fattyyn verrattuna slimmin ääni oli todellakin voimakkaampi ja sävyltään paljon häiritsevämpi. Vertaus puhelimen valintaääneen on hyvinkin osuva, sellainen kimeä ujellus joka alkoi ärsyttämään.

    Vajaat pari kuukautta kuuntelin slimmin ujellusta eikä se käytössä ainakaan hiljentynyt yhtään. Sitten sattumalta äkkäsin kaupassa poistotarjouksessa viimeisiä 80 gb fatty ps3:ia. Ostopäätös oli äkkiä tehty. Ja kun laitoin fattyn slimin tilalle hyllyyn, niin piti vaan ihmetellä miten paljon hiljaisempi fatty on. Ja onneksi tuttavapiiristä löytyi sellainen henkilö, jolle sain slimmin myytyä ilman hirveää tappiota :)

    Eli oppirahat tuli maksettua ja nyt fatty odottaa isompaa kiintolevyä. Opin sen että en osta uutta laitetta ensimmäisten joukossa vaan odotan että kertyy käyttökokemuksia. Ja pitää myös todeta, että tuttavapiiriin on hankittu pari muutakin slimmiä ja kyllä nekin ovat aikamoisia sirkkeleitä. Hiljaista slimmiä ei ole kohdalle sattunut.
     
  12. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ei saa. HD-äänet kulkee vain hdmi:tä pitkin tai purettuna analogisesti. Tuo sinun ääniongelma hdmi:n kanssa kuulostaa oudolta...

    edit: jaa, olikin jo vastattu
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2009
  13. vipeer

    vipeer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos nyt haluan kokeilla onneani ja ostaa slimin, niin mistä se kannattaa ostaa? Onko gigantin 30 päivän palautusoikeus voimassa myös liikkeistä ostetuille koneille, vai ainoastaan verkkokaupasta tilatuille? Mikäli saan äänekkään koneen, niin voinko viedä sen takaisin uudelleen ja uudelleen? Myydäänkö fattyä vielä uutena jossain liikkeissä?
     
  14. XBMC

    XBMC Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokauppa.comista Fatty irtoaa 270€:lla. Gigantin palautusoikeus koskee kaiketi kaikkia ostotapoja.
     
  15. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Pitäs varmaan noihin PS3-mainoksiin alkaa firmojen laittaa tarkentavaksi tekstiksi "ei renkaan potkijoille". Jos kerran tämä *tun ääniongelma on täällä raportoitu jo miljoona kertaa, niin miksi menet kaivamaan verta nenästäsi? Ei tässä ole tuurilla mitään tekemistä. Ehkä mulla on hiljainen PS3, ku harvoin sitä kuulee paitsi keskellä yötä, kun katsoo hiljaisuudessa jotain elokuvaa. Siinä hiljaisuudessa myös hiiren pieraisu kuulostaisi kovalta.
     
  16. vipeer

    vipeer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä niin. Onhan tämä ongelma raportoitu täällä kyllä, mutta kuitenkin slimin ostaneet kaverini ovat kaikki saaneet sitten hiljaisen version ja vieläpä ensi yrittämällä. Mä en ainakaan sulata sellaista, että itse saisin jonkun ujeltavan härvelin jos kerran toimiviakin kappaleita löytyy, joten aion kyllä potkia renkaita justiinsa niin paljon kun on tarvis :OI
     
  17. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    En usko,e ttä on hiljaisia versioita. Skaala on varmaan laajempi. On hiljaisia, heljaisempia ja äänettömiä, ja vähän meluavia ja paljon meluavia. Kukaan ei tosin ole koskaan julkaissut minkäänlaista mittaustulosta, joten koko meluisuus on puhtaasti pitkälti mutua. Myös kaverisi slimmien hiljaisuus on puhtaasti mutua. Voi olla, että kavereillasi on juurikin mölyävät.
     
  18. vipeer

    vipeer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä olisikin parempi puhua häiritsevyydestä hiljaisuuden tai äänekkyyden sijaan. Tai ehkä on parempi olla puhumatta kokonaan, sillä myös häiritsevyys riippuu kuulijasta ja tottumuksista. Oli miten oli, niin ensi viikolla aion tuhlata osan pienestä palkastani pleikkariin.
     
  19. XBMC

    XBMC Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos itse olisin ostamassa nyt Pleikkaria ja aikoisin sillä katsoa paljon elokuvia, niin ostaisin juurikin tuon linkittämäni 80gb:n. Hyvällä tsägällä saa hiljaisen, mutta vaikka se pitäisikin ääntä, Fattyn ääni on miellyttävämpi kuin Slimmin pitämä.
     
  20. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Slimin äänekkyys kiinnostaa minuakin sen verran, että voisin sellaisten meluja halukkaille mitata, kunhan siitä ei tule minulle suuria kustannuksia. Minulla on käytettävissä B&K Type 2238 äänenvoimakkuusmittari, kalibraattori sekä semikaiuton huone, jossa taustamelu on vain n. 9 dBA. Tulokseksi saisi "virallisen" dBA-arvon ja REW:llä mitatun meluspektrin. Onko kiinnostuneita?