Rajattu Maa (Crossing Over) (2009) (Harrison Ford, Ray Liotta)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.12.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Päivittäin Los Angelesiin saapuu parempaa elämää etsiviä maahanmuuttajia, jotka eivät kuitenkaan tiedä mikä heitä odottaa. Heidän epärealistiset odotuksensa aiheuttavat päänvaivaa maahanmuuttoviranomaisille. Elokuvassa Crossing Over ohjaaja/käsikirjoittaja Wayne Cramer pyrkii käsittelemään "Amerikan unelma"-käsitteen ihannointia ja sitä todellisuutta, jonka maahanmuuttajat kohtaavat 2000-luvun Los Angelesissa.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 3.7.2009 ja USA:ssa helmikuussa 2009.
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2009
  2. Tapani68

    Tapani68 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihme, ettei tästä elokuvasta ole ollut keskustelua Plazalla. Itse katselin eilen ja oli ehdottomasti paras näkemäni elokuva pitkään aikaan. Jotenkin menee vähän samaan sarjaan kuin "Unelmien sielunmessu".
     
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tykkäsin. Melko perinteinen episodi-elokuva, onneksi kuitenkaan ei teennäisesti yhdistetty kaikkia tarinoita yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi. Lopussa oli
    sopivasti yhdistetty happy endiä ja huonoja ihmiskohtaloita.
     
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Nimi voisi olla Crash 2
    Crash ei ihmeemmin sykähdyttänyt vaikka ihan kelpo elokuva olikin ja sama pätee tähänkin. Jos tykkäsit Crashista niin varmaan pidät tästäkin.
     
  5. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Periaatteessa ihan kelvollinen leffa mutta esitys oli kuitenkin jotenkin liian "haahuileva" ja epämääräinen.

    Ihmiskohtaloita oli seurattavana liian monta eikä niistä mihinkään keskitytty mielestäni tarpeeksi. Ikäänkuin raapaistiin vain pintaa ja sitten poistuttiin paikalta. Vähän tiiviimpi lähestymistapa olisi ollut kenties paikallaan. Nyt vain maalailtiin näkymiä sieltä täältä.

    Ihmetyttää kyllä hiukan että mikä sinne Pohjois-Amerikan yhdysvaltoihin oikein vetää ihmisiä...

    ***/*****
     
  6. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Crash kakkonenhan tämä oli aika pitkälti, vaikka hieman kyllä pääaiheeltaan erosikin. Crash oli aikoinaan pienoinen pettymys itselleni, se oli liian yksinkertainen. Rajattu Maa ei pääse sillekään tasolle. Periaatteessa kaikki on ok, mutta suurempia tuntemuksia tai oivalluksia tämä ei synnyttänyt. Näyttelijäkaarti on pitkälti laatua "oon mä ton jossain nähnyt" Fordia ja Liottaa lukuunottamatta. Suuria näyttelijäsuorituksia ei ole eivätkä hahmot ole sen kummempia. Kaikki ovat jollakin tapaa sympaattisia, mutta eroavat lähinnä vain ammatiltaan. Elokuvan loppuratkaisut ovat ihan hyviä ja vähän yllättäviäkin, mutta hahmoista ei vaan jaksa sen suuremmin välittää. Olen kumminkin aina tykännyt tämmöisistä leffoista, joissa usean hahmot tiet kohtaavat ja kohtalot kietoutuvat yhteen. Tässä sitä nyt ei vaan tehty mallikkaasti.

    2/5 kyllä tämän jaksoi katsoa läpi, kun aihe kiinnosti ja elokuva piti kumminkin otteessaan, mutta ei tästä paljoa jää kerrottavaa. Olisin kaivannut jotakin hauskoja tilastoja lopputekstejä ennen, jossa olisi hieman lukuja näistä laittomista maassaolijoista ja kansalaisuutta hakevista.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Ihan jees leffa, mutta en tiedä miksi elokuvasta jäi sellainen fiilis, että tällaista täällä nyt on, jos ei kelpaa niin elä tule. Aika mustavalkoisestikin vedettiin välissä.

    Harrisonia kehuttiin arvosteluissa, mutta aika vähän miestä näkyy eikä roolisuorituskaan elokuvan paras ole. Häntä on kuitenkin mukava seurata, joten plussaa siitä.

    Kaksi tai kolme tähteä, tarkemmin en osaa sanoa. Vähän tosiaan jäi semmoinen amerikanihannoimisfiilis ja tosiaan raaka kuva siitä, että jos et palvo meitä niin mene kotiin.
     
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Peesataan muita siinä, että itse elokuva tosiaankin peesaili selvästi Crashia. Harmi vain, että lopputulos ei ollut yhtä toimiva. Käsitellyt kohtalot kiinnostivat vaihtelevasti. Arabityttö oli kiinnostava tarina, muusikkopoika taasen aivan turha. Kiinnostavana ratkaisuna lopussa
    kiistanalaisemmin toimiville kävi hyvin, vilpittömämmille taasen huonosti.

    Kiinnostava aihe, mitäänsanomaton lopputulos.
    :):)½