Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. make49

    make49 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.10.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole mitään korttia käytössä.
     
  2. Koskis

    Koskis Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi aika vaihtaa televisio isompaan ja uudenmpaan. Tällä hetkellä monta vuotta on palvellut Sonyn 32D300. Olen ollut erittäin tyytyväinen kyseiseen televisioon, mutta kun muutamme nyt uudempaan asuntoon, pitäisi hommata hieman isompi töllö. Käytiin kysymässä tarjous 40B6050:stä, mutta kun olen nyt lukenut tämän ketjun jäi itselleni pääasiassa mieleen inputlagi ja valovuoto. Itselle töllö on pääasiassa elokuvakäytössä, soittimena toimii Sonyn BDP-S560:nen eli hdlaatusta kuvaa pääasiassa katon. Toki myös kuraverkkoa tulee katsottu ja välillä myös tulee pelailtua x-boxilla. Pääasiassa tvstä tulee katsottu jalkapalloa.

    Olisiko toi B6050 tarpeeksi hyvä hintaisekseen televisioksi? Onko sen verran suuri ero kuvanlaadussa D3000:teen, että kannattaa vaihtaa? Onko tavallisessa LCD tekniikassa yhtähyvää televisiota, kuin noi uudet LED:it?

    En ole tv markkinoita seurannut sen jälkeen, kun D3000:sen hommasin. Omaan silmään liikkeessä toi B6050 on todella mielyttävän näköinen ja kuva näyttää hyvältä, mutta miten on sitten oikeasti?
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Täällä juttelee toinenkin D3000-omistaja (tosin 40":n). :) Ensinnäkin tehdään selväksi se, että B6050 ei ole sinänsä LED-TV vaan EdgeLED-malli. Kyseessä on tietystä näkökulmasta ajateltuna CCFL:n (tavis-LCD:n) ja local dimming -mallin (ehkä ns. varsinainen LED-TV) välimuoto. Nuo EdgeLED:t ovat kyllä komean näköisiä ja moni ihastuu ennen kaikkea niiden ohuuteen. Valitettavasti EdgeLED:ssä on todettu normaalia enemmän valovuotoherkkyyttä (etenkin pimeissä kohtauksissa korostuvat valojuova-alueet, jotka esiintyvät yleensä kulmissa) kuin muulla tekniikalla toteutetuissa malleissa. Valovuotoriski on toki kaikkien LCD-mallien kohdalla jonkinmoinen, mutta moni on tietoisesti välttänyt EdgeLED-malleja minimoidakseen tämän riskin.

    Suosittelisin sinulle Samsung B750 -mallia (Suomessa B755). Kyseessä on sillä CCFL-tekniikalla (tavis-LCD) toteutettu 200Hz:n (näennäisesti optimaalinen urheilun seuraamiseen) malli, joka esimerkiksi CNET:n arvioissa pesi kuvanlaadussa hienoisesti B7000-mallin (B6050:sta seuraavaksi parempi EdgeLED-malli). Mikä parasta, hinta on useampaa sataa euroa halvempi kuin EdgeLED:n hinta. Jos kestät vain sen, ettet saa ohuenohutta mallia, niin B750:ssä saat parempaa kuvaa pienemmällä rahalla. Ei paha? :)

    Tosiaan kyseisen mallin hommasin vanhemmilleni, jotka etsivät 2000 euron hintaluokassa 46" hyvää televisiota erityisesti urheilun seuraamiseen. Tein tunteja tuntien perään taustatyötä ja päädyin lopulta ehdottomasti valitsemaan 46B755:n (irtosi lopulta 1500 eurolla siinä missä 46B6050 olisi irronnut Euronicsilta 2000 eurolla). Loppukirissä vaihtoehtona oli plasmapuolelta Panasonic 50V10, mutta kuvakoko siinä oli liian iso ja LCD tuntui taloudellisemmalta -- plasmathan ovat tunnetusti urheilun seuraamiseen hyviä myös.

    Mielestäni siis B750/B755 täyttäisi kriteerisi. Urheilun seuraamiseen se on todella hyvä (vanhempani katsovat myös enimmäkseen urheilua ja hehkuttavat aina miten upeaa kuvaa se näyttää Eurosport HD:ltä). Itse asiassa eräällä sivustolla missä rankattiin parhaita televisioita tiettyyn käyttötarkoitukseen B750 oli rankattu kärkeen urheilunkatsomiseen tarkotetuissa malleissa. Toki siellä oli myös EdgeLED:t kärjessä, mutta tosiaan minusta se on ohuudesta aika kova hinta, jos hintaa on useampi saturainen enemmän ja valovuotoriski on kovempaa luokkaa.

    Ihan BTW, mutta jos saan antaa henkilökohtaisen mielipiteen tuosta kuvakoosta, niin kannattaa valita mieluiten se yläkanttiin. Nimittäin se on kovin universaali ilmiö, jossa ostetaan x kokoinen näyttö ja muutaman päivän päästä todetaan kuvaan tottuneena, että "Olishan tuo perkules voinut olla isompikin". Itse asiassa vanhempanikin olivat sortumassa 40" malliin loppumetreillä. Nyt he sitten ovat sitä mieltä, että 46":nkin on vähän liian pieni. :) Jos siis sijoitat televisioon etkä aio vaihtaa ihan heti lähitulevaisuudessa, niin suosittelen valkkaamaan koon niin, että otat yhtä isomman mikä ensituntumalta tuntuu passelilta: tässä tapauksessa 46":n. Toki jos talous tulee vastaan, niin sitten ymmärrän. 46B755 (Suomi-malli, jossa erona B750:een Cable HD Ready -luokitus (ei tärkeä ellet asu kaapelitaloudessa ja/tai katso maksullisia kaapelilähetyksiä) ja mahdollisesti kattavampi takuu) irtoaa varmasti jostakin jopa alle 1500 euron ja 46B750 (Saksasta tai vaikkapa verkkokauppa.comista) sitäkin halvemmalla.
     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2009
  4. make49

    make49 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.10.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on juuri tuo kysymäsi Samppa.Paljon puhutaan näillä sivuilla valovuodoista mutta en parhaalla tahdollanikaan ole sitä normaalikatselussa huomannut,ehkä minulla on sitten käynyt hyvä tuuri sen suhteen.Ainoa mikä on selkeä puute on turhan kapea katselukulma.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tämä on myös B750:n vaiva, mutta harvempi kuitenkaan ihan sivusta televisiotaan katselee. Noissahan on vielä pöytäjalustassa se swivel-jalka, joten televisiota voi tarpeen mukaan kääntää kohdistaakseen katselijan keskelle ruutua.

    make49:llä on käynyt tuuri. Totta kai voi tilanne olla sekin, että se B6050:lla, jonka olisit voinut ottaa, olisi ollut ilman valovuotoa ja vastaavasti ottamasi B755 voisi olla hyvinkin valovuotoinen. Tässä puhutaan todennäköisyyksistä, ja niiden mukaan EdgeLED-malleilla on jokseenkin todennäköisempää ilmetä valovuotoa kuin vaikkapa CCFL-malleilla. Kyse on muuten juuri tuosta EdgeLED-tekniikasta mikä tuohon valovuotoherkkyyteen johtaa -- näin olen ymmärtänyt.
     
  6. Koskis

    Koskis Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites sitten vertailu Sony Z5500 vs Samppa B755? Sony on 100e halvempi ja itsellä hyvä kokemus Sonysta, kun taas Samsungista lähennä huonoja kokemuksia? Tekniikka näyttää olevan suurinpiirtein sama ja testitkin menneet ristiin (toinen toisessa parempi jne.)...

    Harmi, että Kokkolassa noita ei pääse vertailee vieritysten...

    Onko markkinoilla olemassa vielä "DirectLed" televisioita?
     
  7. make49

    make49 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.10.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kääntyvä jalka on kyllä tosi hyvä,ehkä se suurin ongelma tuleekin katselukulmissa seinäasennuksessa kun ei voi telkkua kääntää.Kuva on kyllä mielestäni tosi hyvä esim. nelonenHD kaapelista ja PS3:lta.
     
  8. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet todennäköisesti levottomuudesta huolimatta hyvin lähellä totuutta. Jos saat puhuttua kaapeliyhtiön henkilön ympäri, että se hyväksyy telkkarisi korttilinkitettäväksi, niin todennäköisesti saat HD-kaapelikanavat näkyviin myös B650:ssä. Toinen juttu on se, onko myyjiä esim. uhkailtu sakoilla, jos hyväksyvät cabelHDredittömiä telkkareita...
     
  9. bastor

    bastor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.11.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari päivää katsellut UE46B7070 eikä mitään moitittavaa äkkiseltään. :thumbsup:

    Koneen takana lukee Version BN02
    Valovuotoa ei kukaan huomannut normaalikäytössä; huoneessa on pohjoisen puolet ikkuna verhoista paljaana ja iltasella ikkunan loisteputkivalot päällä.
    Paketista avattuna ohjelmaversio 2007 jonka päivitin uusimpaan 2008.2
    Gadget systeemit toimii wlan-palikalla ok
    YouTube toimii osin, jotkut videot pyörii ja toiset ei. Ei vielä selvinnyt missä vika.
    Seinän vaijerikiinnitys on kätevä ja pätevä.
    Vielä kun keksisi fiksun tavan vetäistä nuo kaapelit alas ja siistillä tavalla.
     
  10. oohoo

    oohoo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiikos xxB650-malleissa esim. youtube? En ole vielä tuota internet-ominaisuutta testannut, kun on tuo nettiyhteys ihan eri suunnalla kämppää. Saako tuohon telkkarin usb-porttiin työnnettyä wlan-palikan, jolla saisi datan kulkemaan ilman pitkää piuhaa?
     
  11. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. hessuu

    hessuu Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt olis tarkoitus hommata sampan 55" telkkari.Mutta noita tuntuu olevan niin paljon eri mallimerkinnällä,että tässä ollaan ihan kaffella.Led tv:tä en ole hommaamassa vaan ihan perus lcd.Esim jimms:llä olisi aika mukavaan hintaan tuollainen LE55B650.Mutta mitä tässä mahtaa olla erona LE55B656 telkkariin joka maksaa reilut 700e enemmän?

    Mitään kaikista parhainta(lue kalleinta)en ole hommaamassa mutta olisi kiva tietää mitä eroa näillä oikein on ja mitä telkkaria tuossa koko luokassa suositellaan?Niin ja telkkarilla tulee myös aikas paljon pelailtua.
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2009
  13. jarry

    jarry Guest Guest

    Liittynyt:
    23.06.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haeppa tästä ketjusta, niin löydät useita vastauksia kysymykseesi :) Tässä nyt kuitenkin linkki yhteen vastauksista. Mutta tuo vastaus ei ole täysin totta :) (koska kyllä siinä on HD viritin...) joten jatka etsimistä. Löytyy varmasti helposti.

    Vaikka kyllä tällä työllä olisin yhtä hyvin voinut kirjoittaa sulle vastauksenkin :)
     
  14. Remmi

    Remmi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttäisi ilmestyneen uusi ohjelmistopäivitys Sampan sivustoille 30.10. ver 2005.
    Mitähän tuossa muutettu, latasin ja asensin. Ei mitään välittömästi havaittavaa muutosta.
    Toivoin kovasti, että anamorfisen laajakuva videon skaalaus olisi korjattu, mutta ei. :mad:
     
  15. nasty1

    nasty1 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2009
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako joku kertoa lisää tuosta Samsung UE40B6050 mallin USB-liitännästä, eli pystyykö siihen törkätyltä muistitikulta katselemaan xvid- tai divx-leffoja? Miten tekstitykset toimivat?

    Google kertoo jostain syystä hirveän vähän tuosta ruudusta ja sen ominaisuuksista.
     
  16. Bongo

    Bongo Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin kyseisen television kolme päivää sitten. Ongelmana on TV:n EPG joka ei lataa kaikkia ohjelmatietoja vaan jättää välejä. Näissä väleissä ohjelman kohdalla lukee ''Ei tietoja''. Kyseessä on antennitalous. Onko muilla ollut tällaista ongelmaa ja oletteko löytäneet siihen ratkaisun? Softa on päivitetty mutta siitä ei ollut apua.
     
  17. jarry

    jarry Guest Guest

    Liittynyt:
    23.06.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla EPG:n kello temppuili. Käytin maa-asetuksia hetkeksi toisessa maassa (UK) ja sitten takasin. Kello toimi sen jälkeen. Vika ei siis oo sama mutta voithan koittaa jos sama homma auttaisi sinullakin.
     
  18. Bongo

    Bongo Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä. Kokeilin tuota mutta ei se auttanut. Välillä lataa kaikki tiedot ja välillä ei. Täytyy varmaan kutsua huoltomies paikalle. Selailin aikaisempia keskusteluja ja löysin pari samanlaista tapausta. Niissä ei tosin ollut kommenttia oliko vika saatu korjattua vai oliko asiakas vaan hyväksynyt kyseisen ''ominaisuuden''. Soitin myös Samsungille ja InfoCareen mutta eivät osanneet auttaa. Kehoituksena vain huollattaa laite...
     
  19. Billpen

    Billpen Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2002
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Xbox 360 on kytketty kys telkkariin HDMI:llä ja telkkari taas vahvistimeen optisella kaapelilla. 5.1 -äänet vaan jää johonkin matkalle ja perille tulee pelkkä stereo pcm. Asetuksissako vika? Kuvittelin että toimisi juuri näin.
     
  20. strange2008

    strange2008 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2008
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei tule 5.1 äänet näistä sampoista läpi....

    kytke vahvari suoraan xboxiin