Lg47LH7000 (+ muut koot)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Ohan se varmaa, 18.03.2009.

  1. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itsellä on ainoana analogisena vehkeenä vanha xbox jossa pyörii tietty xbmc. Se soittaa musiikit ja pyörittää tvkaista-pluginia. Ei kellään sattuis olemaan myydä vanhaan xboxiin ALKUPERÄISTÄ komponenttikaapelia? Tuo kun on joku vitosen piuha ja 720p kuvalla tulee jo hirveetä varjoa ym. häröä.
     
  2. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ettei olisi liikaa terävyyttä kuvassa? Tekee haamuja myös..
     
  3. jkekkonen

    jkekkonen Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja tää lienee helpointa tehdä jollain videonpätkällä jossa on 60fps juokseva laskuri. Löytyyköhän moista valmiina jostain päin nettiä?
     
  4. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Minun tieteelliset mittaukset Guitar Herolla antoivat lagiksi 14-72ms. Kuvaparannuksilla yms. ei ollut vaikutusta tulokseen. Miten heitto voi olla noin suuri? Ja kyseessä siis LH5000.
     
  5. jkekkonen

    jkekkonen Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otin lusikan kauniiseen käteen ja tein itse 60fps videon jossa juoksee framenumerot. (01-60) http://www.bukkake.fi/kekkonen/counter_60fps_1min.avi

    Soittelin videota xboxilla (XBMC) ja PS2:lla (SMS player). Molemmat laitteet on kytketty LG 47LH7020-telkkariin RGB-SCARTilla. Yhdistin rinnalle 14" videomonitorin composite videolla. Laitoin videon pyörimään ja otin valokuvia. (Kännykällä, en omista muuta kameraa)

    Tulos oli tasan sitä, mitä perstuntuma oli antanut odottaa: XBMC:llä soitettuna (kytketty RGB:llä SCART2-liittimeen, Expert1-asetukset) telkkari tuli noin 6 framea jäljessä videomonitoriin nähden.

    Lagia siis noin 100ms!

    PS2 on kytketty toiseen (SCART1-) liittimeen samoin RGB:llä. Inputissa on käytössä Game Mode. Silti telkkarin kuva tuli noin 5 framea jäljessä videomonitoriin nähden.

    Lagia edelleen noin 83ms Game Modessa!

    Analogisten inputtien osalta puheet telkkarin pienestä lagista saa todellakin heittää romukoppaan.

    Lagikuvat Expert1-modella (XBox, SCART2): http://bayimg.com/image/oaeaaaacj.jpg
    Lagikuvat Game Modella (PS2, SCART1): http://bayimg.com/image/oaeabaacj.jpg

    Lopuksi vielä telkkarin kuva-asetukset siltä varalta, että jokin vipu on väärässä asennossa:

    XBox (Input AV2 = SCART2):
    Aspect ratio: 16:9
    Energy saving: Off
    Picture Mode: Expert1

    Expert Control:
    * Dynamic Contrast: Off
    * Noise Reduction: Off
    * Gamma: Medium
    * Real Cinema: On
    * TruMotion 100Hz: Low
    * Colour Gamut: Standard
    * Edge Enhancer: High
    * Colour Filter: Off


    PS2 (Input AV1 = SCART1):
    Aspect ratio: 16:9
    Energy saving: Off
    Picture Mode: Game (User)

    Advanced Control:
    * Colour Temperature: Medium
    * Dynamic Contrast: Off
    * Dynamic Colour: Off
    * Noise Reduction: Off
    * Gamma: Medium
    * Eye Care: Off
    * Real Cinema: Off
    * TruMotion 100Hz: Off
    * Colour Gamut: Wide
     
  6. Iukki

    Iukki Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmittaa tuo dts codekin puute sen verran, että käännyin jo LG tuen puoleen. Tuki vastasi todella nopeasti. (lue:alle vuorokaudessa vastaus)

    Onko LH7020 47" malliin tulossa ohjelmistopäivitystä, joka ymmärtää DTS äänien toiston .mkv tiedostoista? Onko tähän jokin syy, minkä takia DTS toisto ei kulje laitteen läpi vahvistimelle?

    vastaus kuului: Valitettavasti televisiossa ei ole DTS-ääni codec:ille tukia. Miksi näin on emme tiedä. Firmware päivityksistä ei ole tällä hetkellä tietoja.
     
  7. disto

    disto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahden palautetun telkkarin (42LH7000 ja 40LE40A866) jälkeen tuli uusi 42LH7020 kotiinkuljetuksena ja siriseehän se. Ääni kuuluu selvästi katseluetäisyydellä, mutta (pääasiassa) häviää kun taustavalon voimakkuuden säätää 100:ksi.

    Onko joku saanut takuuvaihdettua töllön tämän vian suhteen?
     
  8. Joness

    Joness Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla lähti tänää samsungi huoltoon sirinän takia. Todettiin kotoa hakiessa viaksi.
     
  9. Rumppisupi

    Rumppisupi Ei nimi miestä pahenna. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.08.2003
    Viestejä:
    686
    Saadut tykkäykset:
    1
    Se on sitä tehoelektroniikkaa. Huolimatonta suunnittelua ilmeisesti. Kuulotaajuuden alueella ei saisi komponentit hirveästi hakkuroida.

    EDIT: Mutta jos kolme telkkaria hommaa ja kaikki sirisee liikaa, niin voi jo ajatella, että onko vikaa katselijassakin. Päästäähän autokin meteliä sisälle, mutta ei kukaan sen takia vie autoyhtiöitä oikeuteen. Ainahan voi siirtyä takaisin CRT-maailmaan. Kyllä iso 50-hertsinenkin ääntä pitää.
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2009
  10. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ooon muistaakseni terävyyden tiputtanut aivan minimiin, tai ainakin niin ettei keinotekoista terävyyttä tehdä eikä oikeastaan mitään muutakaan keinotekoista kuvan konffausvipua ei telkussa ole päällä.

    Tänään haen verkkiksestä 47LH7000:n ja toivon ettei tarvitisisi pettyä. Tuossa 32LG3000:ssa eniten on oikeastaan häirinnyt surkea mustan taso, kait se tuossa nyt on sentään parempi. Minkähänlainen säätämisrumba on illalla tiedossa. Tuon nykyisen LG:n säädin niin että pidin vieressä edellistä sonyn 32" putkitelsua ja sen mukaan "ruuvasin". Varmaankin teen nyt niin että jätän tuon 32" lg:n viereen ja vertailen väritasoja ym. Arvostan sitä että kuva on mahdollisimman neutraali. Ei saa punertaa, ei sinertää, ei vihertää, kuvan kirkkaus ei saa ottaa silmiin ym.

    Saapa kuulla miltä se sirinä kuulostaa. Toisaalta "hifihuoneessa" on myös serveri hurisemassa nurkassa ja sähkökaapissa kontaktorit hurisee korvanjuuressa joten ei siellä nyt ihan kuolemanhiljaista ole.

    Onkos näihin mitään softapäivitystä mitä vois heti tehdä?

    EDIT: Telkkari on pöydällä ja kuva on kyllä helvetin hieno. Taustavalo puskee läpi ihan entiseen malliin mutta nyt se ei edes häiritse niin paljoa kun resoluutiota ja kokoa piisaa. Trumotioniin oon hieman pettyny, se oli vaan parempi vm.2003 sonyn putkimontussa. Nopeesti koitin Knowing -leffaa 1080p resolla ja tarkkuus ottaa suorastaan silmiin, heh. Mitään vikaa en ole vielä löytänyt, ainoo että tv ei ole jalustallaan ihan pystysuorassa vaan aavistuksen takakenossa... Jatkan fiilistelyä ->
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2009
  11. disto

    disto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Surisseita töllöjä oli itseasiassa "vain" kaksi, ensimmäisessä LG:ssä oli kehys mutkalla ja se aiheutti massiiviset valovuodot. Samsungkin todettiin huollossa vialliseksi. Ja tämä uusin surisee, ihan oikeasti :) Ääni tuntuu lähtevän pois, kun kirkkauttakin säätää taustavalon maksimiarvon ohella riittävän korkealle - valitettavasti tällöin mustan taso ei "riitä" edes päivänvalossa. Paikansin äänilähteen takaa katsottuna oikeaan yläkulmaan, mistäs muiden LH70X0-töllöjen lisä-äänet kuuluvat?

    Silti on myönnettävä tietty pikkumaisuus asiassa. Katselupaikalla on paljon muutakin mölyä - esimerkiksi vanha Onkyon vahvistin ja keittiöstä kuuluva jääkaapin/pakastimen hurina. Lähinnä tässä pistää v*tuttamaan oma huono tuuri laitteiden kanssa ja nykytelkkareiden ilmeisen järkyttävän huono laaduntarkkailu. Fakta on kuitenkin, etten jaksa tapella asian kanssa. Mieluummin kuuntelen telkkarin, kuin vaimon sirinää (telkkarin lähettämisestä taas huoltoon). Tai katsotaan nyt... ;)
     
  12. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos ruudulla ei näy yhtikäs mitään niin ihan pientä taustavalon taittumista on havaittavissa suoraan virtanapin yläpuolella sellainen pieni pystysuora kaistale... Mutta tämä näkyy vaan tietystä kulmasta ja ruutu mustana joten en taida jaksaa kitistä. Minkäänlaisia sirinöitä en ole kuullut... Taustavalo tummenee ihan reuna-alueella joka nyt ei sinällään häiritse kunhan tummenee joka puolelta tasaisesti. Taustavalo kyllä vuotaa tasaisesti koko telkun alueelta, olisin toivonut siihen parannusta tuon 32LG3000:n jälkeen mutta kaikkea ei voi ilmeisesti saada. Eikös säätäminen kannata aloittaa siitä että taustavalo laitetaan mahdollisimman minimiin ja sitten hierotaan muita? Kannattaako mitään automatiikkaa pitää ollenkaan (esim. dynaaminen kontrasti) pitää päällä vai onko se poikkeuksetta haitaksi?

    Tuon telkun takakeno nyt alkoi jo hieman ärsyttämään eli pitänee tuo jalka purkaa ja koittaa taivutella. Sen verran herkkä tuo tuntuu olevan katsomiskulman suhteen että tuo pienikin takakeno jo haittaa asiaa, varsinkin tuolla korkealla tv-tasolla joka kohta vaihtuu puolet matalempaan.
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2009
  13. dyna

    dyna Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liekö sama ongelman aiheuttaja kuin Samsungin 2333HD:n tapauksessa. Sen threadissähän oli keskustelua ylimääräisestä ininästä joka myös korreloi taustavalon kirkkauden kanssa.
     
  14. jate75

    jate75 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri valitteli, että tuossa 42LH7000:ssa aina käynnistettäessä tulisi ärsyttävän kovaääninen luritus aivan, kuin Nokian puhelimissa ja sitä ei saa hiljaiseksi vaikka olisi kuulokeliitäntä käytössä :hitme:

    Onko joku löytänyt valikoista mistä sen saa poistettua vai onko tuo telkkari tehty lapsettomia perheitä varten? On nimittäin satavarma, että herkkäunisimmat lapset heräävät, kun pistät puolenyön aikoihin TV:n päälle ja se päästää hirveät fanfaarit ilmaan :OI
     
  15. Iukki

    Iukki Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saa sen pois. Vastaus löytyy tästä ketjusta, ohjekirjasta. En ulkoa muista minkä alla se oli.
     
  16. joshua900

    joshua900 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2008
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itseäni lainaten:

     
  17. jate75

    jate75 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos. Kahlasin jo LG:n nettimanuaalin läpi löytämättä tuota ja samaten tätä threadia johonkin sivulle 10 asti. Olisi pitänyt jaksaa kahlata vielä vähän kauemmin :sleep:
     
  18. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Korjasinpa tuon takakenotuksen tuosta. Pari prikkaa tuonne jalustan ja telkkuun kiinni tulevan rautahärpäkkeen kiinnitysruuvien alle niin sai telkun itseasiassa hieman etukenoon. Parempi niin, tv-taso on niin korkea että vähän alhaalta ylöspäin tuota katsoo.

    Kävin tänään ikeassa, jyskissä, askossa ja sotkassa. Mistään ei jumaliste löyty yksinkertaista tv-tasoa. Eli sellainen jossa on vain ja ainoastaan yksi hylly välissä. Ei kaappeja, ei laatikoita. Ne mitä löyty oli niin matalia ettei siihern yhteen hyllyyn mahdu normikorkea vahvistin tai keskikaiutin. Käsittämätöntä kuinka vaikeaa voi olla sellainen löytää.
     
  19. Peakki

    Peakki Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli ihan sama ongelma kun ostin 42" töllön.
    Kiersin ihan joka paikan läpi. Aina kaatui johonkin hulluuteen, tai hinta karkasi aivan käsittämättömäksi.
    Itse ostin hyväkuntoisen Maskun lasisen TV-tason mutta siinäkin on liian ahdas tila vahvistimelle (piti tehdä ilmankierto tuulettimella).
    Kaverit neuvo että ostaa pari puu/mdf-levyä, verhoilee miten haluaa (sellaista monenmoista puujäljitelmää on), ja laittaa jaloiksi puuta tai lekaharkkoja, jotka myös verhoilee jotenkin.
    Ilmeisesti aika yleinen tapa nykyisin tuo pari levyä+lekaharkot.


    Oma 42LH7020 sirisee niin kuin ennenkin ja odottaa osia (soittelinkin jo niiden perään kerran). Muuten yhä täysin tyytyväinen hintaan nähden tähän. :cool:
     
  20. jonniv

    jonniv Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kalustekauppa.comista löytyy pirusti eri vaihtoehtoja..

    Mistä löytyisi noita uudempia päivityksiä 47LH7000 telkkariin? LG Nordic tarjoaa vain 3.15 päivitystä sivuillaan.. Kannattaako tuota uudempaa softaa telkkariin edes laittaa?