Michael Jackson's This Is It (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Kubrick82, 25.09.2009.

  1. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Michael Jackson's This Is It(2009)

    [​IMG]


    Ensi-ilta 28.10.09



    Michael Jackson’s This Is It tarjoaa Michael Jackson -faneille ja musiikinystäville harvinaisen kurkistuksen popin kuninkaan elämään tämän suunnitellessa ja harjoitellessa loppuunmyytyä Lontoon O2 Areenan konserttisarjaansa. Elokuva taltioi Michael Jacksonin valmistautumista konsertteihin maaliskuulta kesäkuulle 2009.


    Michael Jackson’s This Is It on koostettu yli 100 tunnista kulissien takana kuvattua materiaalia ja elokuva näyttää Jacksonin harjoittelemassa ennennäkemätöntä show’taan varten. Elokuva tarjoaa ainutlaatuisen rehellisen ja suoran näkökulman Michael Jacksonin elämään kun laulaja, tanssija, elokuvantekijä, arkkitehti, luova nero ja upea taiteilija keskittyy luomaan ja hiomaan Lontoon musiikkitapahtuman yksityiskohtia. Kenny Ortega, joka oli sekä Michael Jacksonin creative partner että lavashow’n ohjaaja on ohjannut myös Michael Jackson’s This Is It -elokuvan. Elokuvan ovat tuottaneet Randy Phillips, Kenny Ortega ja Paul Gongaware. Michael Jackson’s This Is It on saaanut Michael Jacksonin perikunnan täyden tuen.


    Ohjaus: Kenny Ortega

    Traileri: https://www.dvdplaza.fi/trailerit/nayta.php?sid=1526
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 07.10.2009
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ensi-illassa nähdään... :naminami:
     
  3. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    Käsittämättömiä ennakkomyyntilukuja. Täytyypi mennä johonkin Turun näytökseen (ei kai nää Suomessa myy loppuun).
     
  4. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    En pysty kyllä katsoon tätä... :( Näin sen "Human Nature"-biisin treenipätkän, ja oli kaveri kyllä niin surkean laiha ja heikossa hapessa, että ihan pahaa teki.

    Ja tästähän muuten menee ne miljoonat (miljardit?) suoraan näiden Kenny Ortegoiden ynnä muiden kuppaajien taskuun, ei esimerkiksi MJ:n tukemille hyväntekeväisyysjärjestöille.

    Eli periaatteessa sama meininki jatkuu, vaikka mies on jo haudassa.
     
  5. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Olis ilmasia lippuja jotka menee tänään vanhaksi. Viime perjantaina näin vesa-matti loirin jäähallin keikan ja teki kyllä aika pahaa katsella minä hetkenä hyvänsä kuolevaa miestä. Ei kai miikkeli tässä pätkässä sentään veskua huonommassa jamassa ole?
     
  6. digtic

    digtic Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2002
    Viestejä:
    571
    Saadut tykkäykset:
    1
    Luulis olevan ainakin hoikemmassa kunnossa.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mitä olen nähnyt pätkiä elokuvasta, niin kyllä loikki ajoittain lavan poikki kuin viimeistä päivää. Ei siis voida sanoa, että mahdollinen fyysinen rappeutuminen olisi vaikuttanut tanssimiseen -- muuten kuin mitä 50v:n ikä huipputanssijalle olisi aiheuttanut verrattuna saman tanssijan ollessa 20v/30v/40v.
     
  8. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Yllättävänkin hyvä ja hemmetin kiinnostava, mutta olen tietysti äijän fani. Ja kiitettävän hyvin myös saundasi Turun KP1.

    Vaikka ei yleiskunto varmaan kaksikymppisen tasolla ollut, ei Jackson miltään toinen jalka haudassa -tyypiltä ollenkaan vaikuttanut. Jos minä liikun noin 50-vuotiaana, olen tyytyväinen. Hienon näköistä ja kuuloista oli, vaikka harjoituksissa tuskin edes veti "täysillä" vaan monessa paikoin näki, että kävi läpi mielessään juttua ja vielä siinä lennossa suunnittelikin, miten tanssii ja laulaa tietyt kohdat.

    Upea show tuosta olisi tullut, tuotantoarvot kohdillaan ja tähti vetovoimainen. Samaa ei voi sanoa kaikista 40 vuotta alalla olleista. Se tietysti mietitytti, että vaikka yksittäiset biisit meni hienosti, miten olisi jaksanut koko shown ja vielä 50 kertaa peräkkäin, jos niiden välissä palautuminen ei olisi aina onnistunut täydellisen tervehenkisesti.

    Erikoiskiitos siitä,
    että kuolemalla ei mässäilty, ei näytetty uutisvideoita, itkeviä faneja tms. Eikä liioin taustoitettu liian kaukaa, vaan koko homma keskittyi "This is it" -kokonaisuuteen, kuten nimi lupasi.

    Kyllä kannattaa tsekata jos miehen musa yhtään kiinnostaa. Ja isolta kankaalta tietty.
     
  9. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Niin no, toisaalta nyt kun näki kuinka paljon massia AEG Live oli tuohon produktioon sijoittanut ja tuotto jäi saamatta, niin minusta henkilökohtaisesti on ihan kohtuullista, että hekin tämän kautta saavat osansa. En nyt toki toivo, että firma tästä tahkoaa itselleen kovat voitot, mutta miinukselta lähemmäs nollaa pääseminen on ihan ansaittu duuni. Aika hurjia juttuja oli tehty.
     
  10. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Sonyhan tämän itselleen osti 60 miljoonalla dollarilla. Mahdollisten tuottojen olettaisi kilahtavan sitten Sonyn kassaan.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    This Is It tuli sitten nähtyä. Pidin merkillisenä sitä, että huhujen mukaan minun olisi pitänyt nähdä tokkurassa oleva ja 80-vuotiaan tai AIDS-potilaan fyysisellä kuntotasolla oleva puolikuollut Michael Jackson. Sen sijaan näin viihdehistorian kirkkaimman tähden, joka liikkui samalla tavalla kuin vuosikymmeniä sitten (ollen näin paremmassa kunnossa kuin suuri osa ihmisistä koskaan tulee olemaan) ja jolla oli koko konserttiproduktio hallinnassa -- kirjaimellisesti. Tämä pistää miettimään vielä enemmän kuinka törkeällä kädellä noita Jacksonin henkilökohtaisen elämän skandaaleja on vääristelty -- musta näköjään muuttuu valkoiseksi monen mielessä (no pun intended).

    Käsitelläänpä ensin sitä tapetilla ollutta Jacksonin fyysistä terveyttä. Tässä dokumenttielokuvassa Jackson liikkui ihan samalla tavalla kuin 80- ja 90-luvulla. Rajuimpia liikkeitä ja moonwalkia ei ollut mukana, mutta pitää muistaa, että Jacksonhan näissä otoksissa haki vasta tuntumaa eli tanssi puoliteholla. Lontoon konserteissa mies olisi siis tanssinut vielä kovemmalla teholla kuin This Is It:ssä. Useaan otteeseen hän saattoi keskeyttää tanssimisen ja antaa ohjeita; hän ei kertaakaan ollut hengästynyt tai joutunut istumaan väsymyksestä. Hän oli alusta loppuun tämän elokuvan täynnä intoa ja tarmoa sekä herpaantumatonta keskittymistä täydellisyyden saavuttamiseen.

    Jacksonin fyysistä kuntoa 50-vuotiaana käsittämättömämpää oli se kontrolli mikä hänellä oli koko This Is It -produktioon. Hän tiesi tarkalleen miten laulaa, miten tanssia, miten kohdistaa valot, miten ohjata muusikoita jne. Oli miehestä itsestään mitä mieltä tahansa, niin haastan jokaisen plazalaisen tarjoamaan paremman esimerkin minkä alan taiteilijasta tahansa, jolla oli tai on parempi kollektiivinen hallinta ja asiantuntemus kaikkeen alaansa liittyvään.

    Ohjaaja Kenny Ortega teki erinomaista työtä tämän dokumenttielokuvan suhteen sillä missään vaiheessa ei jäänyt ns. rahastuksen maku suuhun. Teoksen keston ajan katsoja oli ikäänkuin yksi produktion henkilökunnasta, joka seuraa Jacksonia ja muita esiintymislavan eri puolilta. Erittäin viihdyttävästä ja läpi kestonsa otteessaan pitävästä kokonaisuudesta on siis kyse. Se sai MJ:n näyttämään elämänsä kunnossa kaikin puolin olevalta perfektionistilta, joka oli kuitenkin nöyrä ja lämmin.

    5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:

    HOX! Sellaisia huhuja on kantautunut yleisön korviin, että elokuvassa olisi käytetty Jackson-imitaattoreita. Kieltämättä kerran tuli tällainen fiilis leffan alkupuolella. Erään biisin (en muista minkä) aikana näytettiin kerralla kolmea eri harjoituskuvaa, joista yhdessä esiintyi kultahousuinen Jackson. Minusta tämän on mahdollista olla imitaattori, koska mielestäni liikkeissä ja olemuksessa ei ollut sitä MJ:mäisyyttä. Toisaalta voidaan pohtia sitä mikä ihmeen järki olisi yhteen kohtaukseen lisätä imitaattori, kun tuossa kohtauksessa jo näytettiin kahta muutakin harjoituskuvaa (joissa aito MJ ainakin oli) -- eikä se "kultahousu"-kuva lisännyt mitään siihen.
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2009
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Itse kun en ole MJ:n fani, niin olihan tämä aika ihmeellistä katsottavaa. Hyvin leffa vahvisti mielikuvaa ihmefriikistä, joka tirskui kuin tokaluokkalainen kuullessaan tuhmia sanoja. Jotenkin pedofiliaepäilyt joutui uuteen valoon, sillä tämä jätkähän oli varmaan aivan sekaisin ja käyttäytyi kuin pikkulapsi. Kaikilla piti olla kivaa, puhuttiin nätisti ja kiiteltiin ja pyydeltiin anteeksi. Muuten leffa oli ennakko-odotusten mukaisesti sitä kun harjoiteltiin showta, bändi soitti, tanssijapojat itkeskelivät onnesta saadessaan olla mukana, kukkakeppi pomppi ja nyki lavalla. Vaikka MJ kikatti ja piipitti kuin pikkutyttö, tarkkuutta ja ammattitaitoa hiirulaisella kyllä oli ja varmaan näistä konserteista olisi tullut mahtavia spektaakkeleita.