Final Destination (4), The (2009) - 3D-versio

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 09.09.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Päivän kilparadalla olisi pitänyt olla hauska tapahtuma, mutta Nick O'Bannonin (Bobby Campo) nähdessä järkyttävän enteen, jossa outo tapahtumaketju saa aikaan usean auton onnettomuuden, jonka seurauksena palavia autokappaleita sinkoaa kohti katsomoa tappaen hänen ystävänsä ja aiheuttaen yläkatsomon romahtamisen hänen päälleen. Nickin palatessa tähän hetkeen hän panikoi ja suostuttelee tyttöystävänsä Lorin (Shantel VanSanten), hänen ystävänsä Janetin (Haley Webb) ja Huntin (Nick Zano) lähtemään paikalta... juuri ennen kuin Nickin pelottava näky toteutuu karmealla tavalla.

    He luulevat onnistuneensa huiputtamaan itse kuolemaa, mutta Nickin ja Lorin kannalta kaikki onkin vasta alussa. Nickin jatkaessa ennenäkyjen näkemistä onnettomuudesta selvinneet alkavat kuolla yksi kerrallaan. Nickin tehtäväksi jää huiputtaa kuolemaa vielä kerran välttääkseen itse viimeisen päämäärän.

    Leffa saapuu teattereihin 3D-versiona.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 23.10.2009 (USA:ssa 28.08.2009)
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2009
  2. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ihan näin 2D:nä oli ainakin niin hirveetä :sick: etten oikein keksi mitään sanottavaa. Noh, just niin vanhan toistoa kun vaan voi olla. 0/5
     
  3. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Toivottavasti nousis FD2:sen tasolle niin ois aika :naminami:
    Mutta taitaa olla turha toivo..
     
  4. Negotiator

    Negotiator Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    1 872
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuka tunnustaa käyneensä katsomassa? Itse en ole vielä ehtinyt, mutta 3D-efektien laatu/tyyli kiinnostaisi kovasti?

    /Janne
     
  5. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen näkemäni 3D-leffa ja varsinkin alussa häiritsi, että tekstitkin ikään kuin kelluivat kuvan päällä. Näinkö se on muissakin leffoissa? Olihan tuota 3D:tä käytetty kohtauksissa ihan kautta linjan, mutta vain muutamassa kohdassa sillä saatiin aikaan jotain uutta, lähinnä kun erilaista tavaraa singahti katsojia kohti. Käärme ja ilmassa leijaillut palava paperinpala tms. oli toteutettu ihan hienosti.
     
  6. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    Noh... leffahan on oikeastaan ekan osan remake, paitsi paljon huonompi. Veritehosteet olivat hyviä ja raakoja. 3D-tehosteet menettelee. Itseäni tuo 3D-tekniikka häiritsee jonkin verran, joissain kuvissa hahmot "vilkkuvat" ja kuvassa on jonkinlaista sekavuutta. Tai liekö sitten vika katsojassa.

    Jos haluaa nähdä veripalttua 3Deenä, niin tämä on sinun valintasi.
     
  7. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hirveätä roskaa....ei auttanut edes 3D-tehosteet...
     
  8. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nähty on Finnkinon Superpäivänä, ja aika suuri pettymyshän tämä oli. Elokuvan jälkeen jopa mietitytti oliko elokuvalla edes ohjaajaa!? Näyttely oli välillä niin hirveää katsottavaa, että miten hemmetissä tuollaisia tolloja palkataan edes näyttelijöiksi. Käsikirjoitus sisälsi ne samat vanhat repliikit kuin aikaisemmissa osissa, paitsi tällä kertaa ne replat todellakin raiskattiin niin että katsoja olisi halunnut paiskoa itseään paistinpannulla päähän. Plussaa en keksi kuin 3D:stä, joka oli peräti kahdessa kohtauksessa aivan järjettömän hyvännököistä katsottavaa. Mutta Final Destination sarjassa ehdottomasti surkein osa, vaikkakin pari kuolemistavoista olikin idealtaan suhteellisen hyviä.

    Plussana mainittakoon että ennen leffaa näytettiin Avatarin traileri 3D:nä, mitä ainakaan minä en ole aikaisemmin nähnyt...:naminami:
     
  9. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikä Remake tämä muka oli? :hitme: Ykkönen oli ja on edelleen lajityypin parhaimmistoa, mutta ihan tämä olisi huoletta voitu lätkäistä teattereihin IV tunnuksen kera, niin eri elokuva oli kyseessä. Ekasta FD:stä muistan, että siinä tilanteita kehiteltiin tovi sekä huolella. ADHD FD4:ssä taas ei kehitellä mitään, vaan pistetään ruumiita tulemaan ASAP, joka saa kökköyden kirpeän maun nousemaan nieluun. Toisaalta, hyvistä splatterhetkistä iso :thumbsup:
     
  10. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Muistelin ennakkoon, että ensimmäinen ja toinen Final Destination olivat aikoinaan viihdyttäviä kokemuksia, joten katsoin peräkkäin kolmannen ja tämän uusimman osan. Näköjään se leffamaku vaihtuu vuosien aikaan, sillä ainakin nämä uusimmat olivat ihan hirveitä. Juonten samankaltaisuus jokaisessa leffassa, huonot näyttelijät, kliseiset roolihahmot... Listaa leffojen naurettavuuksista voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.
     
  11. The Ring

    The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    1 526
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katsoin suosiolla 2D-version kotisohvalla, ja ihan edellisten osien tasolle ei päästy. En tiedä luottiko tekijät liikaa 3D:n varaan, mutta joka osa-alueella olisi ollut parannettavaa. Näyttelijät hoiti hommansa rutiinilla, mutta kukaan ei erottunut harmaasta massasta. Kuolemat oli tietenkin pyritty tekemään mahdollisimman näyttäviksi, mutta tietokoneella tehdyt efektit oli järkeään tökerön epäaitoja. Kyllä tämän kerran katsoo, jos genre kiinnostaa.

    2/5
     
  12. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Kolmessa aikaisemmassa osassa homman kulku olikin tehty senverta hyvin selväksi, että tässä ei enää viitsitty selvitellä tahi alustella yhtään mitään. Tuntui, että päähenkilötkin olivat nähneet nuo aikaisemmat osat. Oli tässä sentään pari hyvää kuolemaa.

    Turha tekele ainakin näin 2D:nä.

     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2011
  13. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    2 ensimmäistä Final Destination leffaa oli omaankin makuun. Vaikka leffamaku muuttuu niin ei nää uudemmat 3-> FD-leffat mitään hyviä ole.

    Saahan sitä silti toivoa, että joku vähä "aikuismaisempi" ohjaaja räjäyttäs vielä pankin jollakin tulevalla final destination osalla.

    Kuitenkin noiden leffojen kantava idea on niin loistava. Itse ainakin diggailen kovasti näyttävistä kuolemista :naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2011
  14. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ensiksi pitäisi hoitaa casting kuntoon, sekä käsikirjoitus, että niihin hahmoihin syntyisi edes jonkinlainen tunneside. Ykkösessähän oli ihan symppishahmoja yms. Nythän jatko-osien tilanne lähinnä on, että toivoo vain kaikkien hahmojen kuolevan mahdollisimman pian, jotta saadaan edes sitä splattea. :sleep:

    Ihan pikaisesti heittäisin, että voisi saada kovinkin psykologisesti kuumottavan FD-elokuvan, jossa pikkulapsia kuljettanut koulubussi pelastuu katastrofilta täpärästi. :D
     
    Viimeksi muokattu: 14.02.2011