Stargate Universe (SG-U)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana excalibur, 27.07.2009.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    No ei nouse, enkä itse kyllä odotakaan nousevan, toivon toki. Eipä BSG:tä tarvitse laadullisesti tavoittaakaan ollakseen katsomisen arvoinen sarja. Toisaalta ei tarvitsisi tavoittaa BSG:tä myöskään angstin määrässä ;)

    Kunhan nyt tekisivät kunnon science fictionia SG-purkkaskiffyn sijaan. (joka oli toki ihan viihdyttävää mutta sitä nähtiin jo 2 sarjaa)
    Syfyn ja science fictionin eroista mielenkiintoinen pätkä vuosien takaa, mukana muuan Harlan Ellison ja JMS: http://www.youtube.com/watch?v=JDNrnpefGio
     
  2. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika jännää verrata Star Gate Universea kolmen jakson jälkeen Battlestar Galacticaan, ja vieläpä niin, että galactica olisi hirmusen paljon parempi. Battlestar Galacticahan oli juuri sellainen sarja, joka alkoi aivan järjettömän hidastempoisesti ja parani vanhetessaan. Joka kauteen kuitenkin mahtui suvantovaiheensa järkyttävän hyvien jaksojen välillä (jotka oli yleensä tähdätty kauden puoleen väliin ja lopetukseen...), jonka aikana ei oikein mikään edennyt ja sarjan liian vakava asenne itseään kohtaan kääntyi sarjaa itseään vastaan. Galactican aloittaneen minisarjan jälkeen meinasin jättää koko sarjan sikseen, koska se oli mielestäni todella tylsä. Onneksi en lopettanut.

    Eli pointti oli, että älkää nyt vielä kolmen jakson jälkeen tuomitko sarjaa aivan paskaksi. Universen pilotti oli huonoin Tähtiportti-sarjojen pilottijaksoista, mutta ei niin toivoton, kuin pelkäsin. Nimet ei vielä ole jäänyt mieleen, mutta se vanhempi neropatti, joka yritti ottaa koko homman komentoonsa, toimi todella hyvin (tässä olisi voitu mennä metsään ja paljon), eikä tämä Eli ollut hahmo niin kammottava kuin olisi voinut kuvitella. Ja Jack O'neill piristi kaikkia kolmea jaksoa kummasti, jotenkin sillä jätkällä on vieläkin tähtiportin ylivoimaisesti karismaattisimman hahmon/näyttelijän viitta harteilla.

    Mä en ole ymmärtänyt ikinä valitusta asioista tyyliin ammutaan käsiaseilla avaruusaluksia. Ei Scifiä aina pidä ottaa liian vakavasti, ja opetettiinhan Intissäkin ampumaan rynkyllä helikoptereita, joten ei se nyt niin tyhmältä kuullosta ampua matalalla lenteleviä aluksia. Pelkäsin kuitenkin kokoajan, että dyynien takaa paljastuu styroksikylä täynnä englantia puhuvia ihmisiä. SG1:ssä styroksikylät olivat selitetty loistavasti, Atlantiksessa kohtalaisesti mutta miten se olisi onnistunut Universessa??

    Mielenkiinnolla kuitenkin odotan seuraavaa jaksoa.
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2009
  3. MrWelles

    MrWelles Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2004
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    6
    Hmm, jos valitetaan englantia puhuvista styroksikylistä, niin on pakko kysyä miksei valiteta englantia puhuvista galacticalaisista??? Ja aika harvassa B5-kritiikissa valitettiin ei-ihmisten puhuvan keskenäänkin englantia. Enkä muista yhtään kriitikkoa joka olisi valittanut Rautaristin englantia puhuvista saksalaisista.

    Ja ristiinnaulittakoon minut tämän sanomisesta, mutta jos lähinnä ryyppäämistä, huumehouruisia näkyjä, US Navyn terminologian jankkaamista ja Weltschmerzissä kylpemistä propagoiva BSG on huippuscifiä, niin mikähän on sitten sitä huonoa scifiä...
     
  4. chevalier

    chevalier Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    huonoa scifiä on se ensimmäinen stargate sg-1 tietenkin. koko scifi-käsite latistetaan lasten sunnuntaiseikkailuksi, lapsenmielinen mäkkaiver ratkoo uskomattoman tökeröitä, alkeellisia ja mustavalkoisia kriisejä missä lie styroksikylissä ja hiekkakuopilla stereotyyppinörtin ja sen tealcin kanssa (jossa yhdistyy "kätevästi" porukan kiintiöneekeri sekä vierasta rotua edustava olento). vieraat rodut eivät tietenkään yksin kykene selvittämään ongelmiaan, vaan siihenkin tietty tarvitaan amerikkalainen perussankari jack o'neill. kirkasotsaisuudessaan ollaan lähes star trekkien starfleetin heroic good doers -mentaliteetin tasolla.

    näitä uusia stargateja (atlantis, universe) en ole katsonut,mutta ei nämä nyt ainakaan huonompia voi olla kuin se sg-1, joka oli jo ihan hirveää katsottavaa, vaikka kuinka yritti camp-tasolle virittäytyä. joku galactica ja b5 on sentään noin draamallisesti/juonellisesti huomattavasti jäntevämpiä ja kiinnostavampia ja muutenkin paremmin kirjoitettuja, joten esim. tuo englannin puhuminen ei samalla tavalla ärsytä. stargateissa nyt ei sinällään ole juuri lainkaan lihaa luiden ympärillä, joten epäkohdat ja ongelmat pomppaavat räikeämmin esille kun ei näissä juuri muuta olekaan.
     
  5. vrinne

    vrinne Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2001
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itse olen SGU:n panokseen tähän mennessä ihan tyytyväinen. Ei mitään tajunnanräjäyttävää, muttei mitään erityisen huonoakaan. Olen todella tyytyväinen, että tyyliä on muutettu Atlantiksesta kaikin puolin "tummemmaksi". Atlantiksen tekopirteä sanailu päähahmojen välillä oli todella hermojariipivän ärsyttävää. SGU:ssa ei ainakaan näin ensivilkaisulta vaikuta olevan montaakaan selkeästi ärsyttävää hahmoa ja Rushin psykoilu tasapainottaa hommaa jokatapauksessa varsin hyvin.

    Katsotaan nyt miten tästä eteenpäin, mutta jo nyt voin sanoa itse katsovani tätä paljon mieluummin kuin Atlantista.
     
  6. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Mä olen kaikessa ylläolevassa samaa mieltä mutta SG1 onkin nimenomaan sitä scifiä eikä science fictionia. Atlantis oli huonompi kuin SG1, niin älyttömältä kuin se kuulostaakin.

    Uusi Universe yrittää jo olla science fictionia ja kuten tässäkin ketjussa on useasti mainittu, taustalta löytyy ihan tekijämies neuvonantajan roolissa. Tässä eivät vimpaimet ja kilkuttimet ole se ykkösasia vaan juonta rakennetaan hahmojen perusteella.

    Niin olivat. Englannin puhumisesta missä tahansa valittaminen nyt vaan on yleisesti ihan turhaa nillittämistä. Universal translator ftw!


    En nyt ihan vielä uskalla antaa uudelle Stargate Universelle puhtaita papereita mutta toistaiseksi ovat välttäneet kaikki kliseet edellisistä Stargate-sarjoista. Tämä on eri genreä kuin ne aiemmat. Kaiken muun hyvän lisäksi huonoja näyttelijäsuorituksiakaan ei ole vielä osunut eteen. Päinvastoin.
     
  7. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun mielestäni ärsyttävämpää on se, että sarjassa monet "muukalaiset" puhuvat minuuteista, tunneista jne. Toivottavasti SGU:ssa tätä ei enää nähdä.

    Tässä tuli nyt mieleen myös muutama "Ghost Hunters International" -jaksoa, jossa yksi haamututkija sanoi, että universal translator toimii kaikissa maissa kun keskustellaan/analysoidaan EVP:itä kuolleiden kanssa. Tämä oli mielestäni hauskin kohta koko sarjassa. :hitme:
     
  8. Jööti

    Jööti Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2006
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viides jakso oli tavallaan jo ihan ok, mutta sarjana en oikeastaan näe että miten tämä voisi kantaa mihinkään jos yksikin vakavammin otettava kilpailija ilmestyy. SGU on niin Galacticaa että pahaa tekee.

    Ainut vähänkään kiinnostava hahmo on Jamil Walkerin esittämä solttu josta aluksi taisin pitää kaikkein vähiten - eihän tuosta hahmosta ole paljastettu juurikaan mitään ja ehkä tuo tuntuu hyvältä jo sen vuoksi miten kliseistä ja väsynyttä paskaa nuo muut ovat.

    Viidennessä jaksossa oli loppupuolella kyllä ihan helvetin upeat musiikit. Muistuttivat melkein Mass Effectistä tahi leikisti melkein Blade Runnerista, ainakin mitä tuli äänitekniikkaan. En aikaisemmin musiikkeja oikein ollut edes noteerannut... ainakaan sen pidemmälle, että hikoilutilanteita siivittä täysin Bearilta kopioitu etninen surullinen pitkään soiva soitin joka toimi melkeinpä ääniefektinä.

    En ole Mäkkaiveria pitemmälle Stargaten ystävä, mutta laadukasta skifiä on yleensä kiva katsoa. Tällä sarjalla vaan ei oikein ole mitään omaa ainakaan vielä.
     
  9. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok. Aika käppänen sarja tähän mennessä.

    Aivan liian hidas tempoinen,juoni ei oikein etene.90210 teini diipadaapaa jossa välillä unohtaa täysin että on kyse scifi sarjasta.
    Naisilla koko ajan täydelliset kampaukset ja meikit vaikka on hikoiltu ja rehkitty päiväkausia. Lostista matkittu ja ärsyttävästi tehty menneisyydessä hyppiminen+kommunikointi kivien jatkuva epäselvästi toteutettu käyttö.
    Jengi kilahtaa täysin kun ei ole saanut kahvia pariin päivään,haloo:OI
     
  10. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Olen kyllä kovasti tykännyt tästä sarjasta. Kypsän oloista ja ajatuksella tehtyä draamaa pienillä katsojienkosiskeluelementeillä höystettynä. Ihan oikealta science fiction-sarjalta tämä vaikuttaa, toisin kuin edeltäjänsä.
     
  11. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Draamaa on ollut todella niukalti, yliyrittämistä ja stereotyyppisiä henkilöhahmoja sitäkin enemmän. Viisi jaksoa jo takana, mutta henkilöhahmot ovat edelleen paperinohuita. Juonessa on uskomattomia oikopolkuja koko ajan, mikä kyllä voidaan laskea oikean science fictionin tunnusmerkkeihin. Sen sijaan runsaasti teinipoppia ja hempeitä kohtauksia sekä ajoittaista seksismiä.

    Jos oltaisiin vakavalla hengellä tekemässä "realistista" scifiä, niin naisilla ei olisi virheetön meikki ja porukka olisi toistensa kurkussa kiinni valtapelin pyöriessä villinä. Nyt sarja on edennyt niin rauhallisissa merkeissä että suorastaan haukotuttaa.
     
  12. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle riitti kolme ensimmäistä jaksoa. Niidenkin kohdalla nukahdin joko kesken tai jouduin kelaamaan. Tässä sarjassa mikään ei iske. Henkilöhahmot ovat mitäänsanomattomia ja tapahtumat tappavan tylsiä. Nuokin voisi vielä kestää jos sarja olisi antanut viitettä paremmasta. Nyt sellaista ei ole näkynyt. Samaa tylsää menoa minuutista toiseen hahmoilla jotka ovat juuri niin pökkelöitä kuin vain voivat olla.

    Jos tätä tehdään yli kaksi kautta niin täytyy palata asiaan ja tarkistaa vieläkö mennään samalla muotilla.
     
  13. teemui

    teemui Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän on ensimmäinen Stargate jota pystyy katsomaankin, ihan on koukuttanut :)
     
  14. jartsah

    jartsah Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.10.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen myös jotenkin viehättynyt tästä sarjasta ja tuntuu, että tästä voi kehittyä vielä oikein hyväkin. Ainakin perusidea on mielestäni aivan loistava. Tämä on nyt sitä oikeata Scifiä! Tiedettä ja fictionioa on on kumpaakin riittävästi. Ja siinä jo edellä mainitussa kuusimetsässä ja styrox -lavasteissa vaeltelua ei onneksi ole vielä ollut. Siinä SG-1:ssä ja monissa muissa esiintyvässä metsässä on jotakin hyvin häiritsevää. Se on jotenkin aika suomalaisen oloista, mutta kuitenkaan ei.

    Kaikki riippuu tietenkin siitä, saako sarja riittävästi katsojia perinteisen Mäkkyver, Buffy, Xena ym. scenen ulkopuolelta, jotta tasoa ei tarvitsisi laskea. Tätä ei voi oikein verra aikaisempiin SG sarjoihin. Atlantiskaan ei mikään huippu ole, mutta siinä on jotenkin enemmän ideaa kuin alkuperäisessä retkeilysarjassa. Ainakin se on enemmän scifiä.

    Positiivinen asia on Universessä on myös se, että tässä tuntuisi olevan enemmän yritystä kunnianhimoiseen tekemiseen ja ihan oikeita näyttelijäsuorituksia, eikä sellaista kieli poskessa tekemistä: "kyllähän me osattaisiin oikeasti käsikirjoittaa, ohjata ja näytellä mutta kun meidän pitää muistaa kohderyhmä ja me tehdään tätä noille teininörteille, jotka odottaa jotain hauskoja juttuja parin minuutin välein, niin vedetään sitten kunnolla överiksi."

    Oma vika, että olen tällainen tylsä setä, joka on aloittanut scifi -harrastuksensa aikoinaan lukemalla Asimovinsa ja Heinleininsä ja jonka mielestä Scifi on Vakava Asia, jossa käsitellään yhteiskunnallisia asioita uudesta näkökulmasta eikä mitään hömppää. Mielestäni Galactica oli jo oikein hyvä ja tästä saattaa tulla myös. Ainakin tuo kulkuväline näyttäisi takaavan johdonmukaisesti jatkuvan juonen.
     
  15. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hohhoijjaa. Alkaa kyllä toivo mennä tän sarjan kohdalla pikkuhiljaa.

    Muutaman päivän tää jakso saikin lojua ennenkuin katsoa jaksoin, kun olin jo arvannut koko jakson kuvion jo aikaa sitten; tuota "ram scoopia" myöten.

    Olisivat jotain originaalia ees keksineet - nyt tätä ei jaksanut kuin sivusilmällä seurata, että meneekö täysin ennalta-arvatun kaavan mukaan. (ainoastaan jäi puuttumaan kivillä pelleily ja ehdotukset, että kriminaalien tms kanssa ois paikkoja vaihdettu viimehetkellä tjsp :))

    Edit: Ainoastaan lopun "Unless you knew...", oli loistava. Mietinkin, että eikö kellään ollut tullut mieleen latausmahikset. (heh, en jaksanu odottaa loppua ennenkuin kirjoitin, niin piti tuo lisätä kun senkin näki)
     
    Viimeksi muokattu: 26.10.2009
  16. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    :thumbsup:

    Kannattaa tosin huomioida käsitteiden scifi ja SF ero. Scifi on usein määritetty siksi kevyeksi hömpäksi, kun taas Heinlein ja kumppanit kirjoittivat SF:ää.
     
  17. Jööti

    Jööti Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2006
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruttunen alus, check
    Seksiä, check
    Epävalaisemisen MM-kisat kohtauksissa, check
    Linssileikkiä kuvaamalla jonkun blurraantuneen esteen yli niin että kohde täyttää 10% ruudusta ja muu on ns. rekvisiittaa, check
    Etnisiä ujeltavia soittimia epätoivon hetkinä, check
    CG-kohtauksissa epävakaa kamera, check

    ... jäikö jotain vielä mainitsematta? :hitme:

    Kuinka tämmöistä kokonaisuutta ei muka voisi olla Galacticaan vertaamatta?
     
  18. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Nuo on tyyliseikkoja kaikki. Ihan validia vertailua sinänsä, mutta eipä tuota nyt mitenkään SGU:n häpeäksi pitäisi lukea. Ei tämä sarja yritä olla BSG, aivan erilainen tone. Tyyliseikoissa imitoiminen on ihan luonnollista BSG:n menestyksellä ratsastamista.
     
  19. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Eikä ole, kun avaruusdraamaa..
     
  20. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
    BSG näyttelijöiden maskeeraus oli huomattavasti realistisempaa.
    SGU varsinkin naiset ovat koko ajan viimeisen päälle meikattuja ja hiukset laitettu kuin hääkampaukset kampaajalla konsanaan.(tiedän, pikku juttuja mutta silti todella häiritseviä).