Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

  1. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän näitä opasteita on.
     
  2. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ja kannattaa huomioida se tosiseikka, että 1080p24 kuva nykii aina ilman värikuvainterpolointia. Plasmatelevisiossa vielä LCD-laitetta selkeämmin, koska liike toistuu niin tarkkana.
     
  3. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö se 96Hz taas kavenna tätä eroa?
     
  4. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ei varsinaisesti. Collusion tarkoitti, että 24p kuva "nykii" koska 24 kuvaa/s ei semmoisenaan riitä kuvaamaan liikettä tarkasti, hyvänä esimerkkinä vauhdikkaasti liikkuvan kuvan panorointi jolloin liike näyttää ikään kuin porrastuneelta. Tuossa on siis kyse kuvanopeudesta ja "oikeasti" ainoa tapa sulavoittaa tuota on keinotekoisesti päätellä yksittäisten kuvien välille ns. välikuvia jolloin kuvanopeutta siis keinotekoisesti kasvatetaan ja kuvan liike saadaan sulavammaksi.
     
  5. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep tiedän tuon mutta itselleni generoidut välikuvat ovat myrkkyä, onko tässä asiassa menty eteenpäin vai onko liike edelleen välillä tietokonepelimäistä?
     
  6. p306

    p306 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin tuo kai lähinnä vähentää 24p kuvan välkyntää.
     
  7. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen ymmärtänyt että tuolla "välkytetään samaa kuvaa neljä kertaa peräjälkeen" saadaan aivoja huijattua että liike toistuukin tasaisesti (samalla tavalla kuin elokuvateattereissa)?
     
  8. Kolvi

    Kolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se liikettä tee sulavammaksi. Vaikka yksittäisiä ruutuja näytettäisiin peräkkäin kuinka monta kertaa tahansa, yhdessä sekunnissa on edelleenkin vain 24 erilaista ruutua. Kuvan välkyntää se sitä vastoin tietenkin vähentää.

    Vain prosessorilla ruutujen väleihin luodut aivan uudet kuvat sulavoittavat liikettä. Moni ei kuitenkaan tällaisesta pelistä tykkää, omasta mielestäni se rokkaa. Tämän ketjun alkupuolella tästä on taitettu peistä enemmänkin.
     
  9. rock2net

    rock2net Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt parin viikon vanha v10 kadottaa suosikki-kanavalistalta kanavia (ei läheskään kaikkia) esim. parin päivän jälkeen siitä, kun suosikit tallensi. Onko kellään vastaavia kokemuksia ja korjausideoita? Siitä taisi kadota muistaakseeni mtv3/nelonen/sub .. en nyt tarkistanut että lähtikö siitä vaan jonkun tietyn kanavanipun kanavat? Televisiossa pitäisi olla viimeisin firmware.
     
  10. TipiV

    TipiV Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2002
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu käynyt pariin otteeseen viimeksi kuluneen kuukauden aikana. Ekalla kerralla hävisivät YLE:n kanavat ja toisella kerralla mtv3/nelonen/sub ym. suosikkilistalta. Firmware päivitetty, ennen päivitystä kanavia ei hävinnyt - tiedä sitten onko noilla yhteyttä toisiinsa. Mitään syytä tai korjausta tuohon en osaa sanoa, sen verran harvoin on noin käynyt. Ja malli g10.
     
  11. Jayman

    Jayman Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2002
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin eilen itsekin vihdoin ton 50" V10:n. Tulee viikon päästä. Mistäs näkee firmwareversion ja mikä on uusin?
     
  12. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Pitää näköjään tännekin purkaa sydäntä...Taistelu uuden television löytämiseksi on tullut siihen vaiheeseen, että kaksi vaihtoehtoa on jäljellä; Pansasonic 46G10E ja Samsung LE46B656. Tv on tulossa peli-ja leffakäyttöön, SD-kuvaakin kyllä katsellaan.

    Sony W4000:sta luovuin valovuodon takia enkä seuraavassakaan tv:ssä tulee sitä sietämään. Tämän vuoksi W5500 jäi tuosta listasta pois. Tällä hetkellä kotona on LG 47LH5000 mutta se lähtee ensi viikolla takaisin liikkeeseen.

    Luin, että Panassa on hieman huonompi SD-kuva, sen siedän kyllä jos pelit-ja leffat toimii loistavasti. Sirinöitä ja häntimisiä HD-kuvassa taitaa löytyä myös. Sampassa ois taas hieman paremmat liitännät ja muut mutta jos input lag estää järkevän pelaamisen niin ei paljon naurata. Valovuotojakin on myös joissakin kappaleissa raportoitu olevavan. Divx-juttuja sun muita en tartte, ainakaan tähän asti en ole tarvinnut. Onko muuten Panassa PIP/PAP-toimintoja?

    Nyt näiden ajatusten pohjalta pitäisi tehdä valinta. Vinkkejä/kommentteja?

    PS. Näitä minun tv-valintapohdintoja alkaa olla kohta joka merkin sivulla, koettakaa kestää, kohta se on ohitse. Toivottavasti.
     
  13. seppy

    seppy Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, tänään tuli haettua 42G10E. Taitaa vaihtoruljanssi nyt vihdoin päättyä, toivottavasti.
    Ensin hankin 42Xkympin, mutta siinä alkoi värisävyt ihonväreissä tökkimään, ja päädyin vaihtamaan sen Sonyn 40W5500:een. Kuva muuttui terävämmäksi ja värien säätömahdollisuudet olivat melko hyvät, samoin liiketoisto. En kuitenkaan ollut tyytyväinen valovuotoon ja erityisesti kapeat katselukulmat synkisti mielen.
    Päätin sitten palauttaa Sonyn ja hankin tilalle Panan 42G10E:n. Alkuvirittelyn jälkeen meinasi vähän ahistaa, kun kuva tv:n omalla virittimellä ei näyttänyt lupaavalta. Kytkettyäni Humax 9200T-tallentavan digiboksin televisioon kuva muuttui huomattavasti paremmaksi, ei taida Panan oma viritin olla kovinkaan laadukas. Väreihin olen melko tyytyväinen, Sonyn kuvaan jäi säätämisestä huolimatta lievää sinerrystä. Kuvan terävyydessä Pana ei pärjää Sonylle, mutta kokonaisuus vaikuttaa paremmalta, ainakin siltä nyt tuntuu. Luulisin.
     
  14. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjens!
    Kyselisin teiltä viisaamilta näistä sdkorteista.Eli mikä sdkorttityyppi käy g10e tv een????ku asentaisin sen uuden päivityksen mutta eka pitäis se sdkortti käydä ostaa kaupasta.
    Joudun ehkä myös ostaa kortinlukijan ku en tiedä mitä nää korttipaikat mun 2v vanhas pöytäkonees on.Pöytäkonees tälläset paikat MS ja SD/MMC ja CF/MD ja SM.
    Nii en tiedä yhtään näistä mitään.
    ja sitten ku kortti on löytynyt nii ei varmaan muuta ku tökkää sen tv een ja lukee näytöstä ohjeet
     
  15. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ostat 2 gigasen kortin niin varmasti toimii. Uskoisin kyllä että se tv syö myös suuremmat sdhc kortit. Mutta muutaman vuoden vanhojen läppäreiden ja muiden koneiden kortinlukijat välttämättä eivät.
     
  16. Zami76

    Zami76 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonii. Kukapas ois taas arvannu! Nyt on ollu 50G10E käytössä puoltoista viikkoa ja alussa kaikki vaikutti hyvältä. Vaikka kuinka kuuntelin, niin näytti siltä, että olin saanut hiljaisen yksilön. Pientä huminaa ja valkoisella ruudulla sirinää, mutta katseluetäisyydelle n. 3,5 metriin ei kuulunu mitään.

    Tilanne on todellakin muuttunut tästä. Nyt edes päivällä katsottaessa huminaa (humisee ku vanha skeida tietokoneeni teki) ja aivan jatkuvaa sirinää ei juuri voi olla kuulematta ja tälleen illalla hiljaisella ei telkkaria todellakaan kestä paljon katsoa. Palautukseen siis menee. Nyt vaan sitten pähkäillään, että millähän vehkeellä sen roudaan takaisin liikkeesen ja uskallanko ottaa toisen vastaavanlaisen tilalle. Vai otanko riskin valkovuotoon ja otan LCD:n. Ei oo helppoo.

    Sääli sinänsä, koska kuvahan on mielestäni jopa digikuralla hämmästyttävän hyvä. Musta on hyvinkin mustaa, paitsi silloin kun on kokonaan tumma kuva pimeässä huoneessa. Silloin se ruutu kyllä paistaa aika pahasti, mutta tuo ei ole kauheasti käytännössä häirinnyt.
     
  17. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Minulla on ainakin ongelmia Kingstonin 4 gigaisen SDHC kortin kanssa. Ei ole väliä, onko tiedostojärjestelmä FAT32 tai NTFS -tyyppinen.
     
  18. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    No niin, minun ongelmat televisioiden kanssa eivät ota loppuakseen. Päädyin pitkän arpomisen jälkeen Panasonicin 42G10-plasmaan. Sain demokoneen paikallisen liikkeen hyllystä suht edullisesti. Nyt toista iltaa tv:tä räplätessä huomasin seuraavan ongelman: PS3:lta HDMI-kaapelilla kuvaa syöttäessä näkyy tummien kohtien taustalla tv:n menuvalikko, PS3:n kelloaika oikeassa ylälaidassa sekä jotain muuta ihme kuviota. Aluksi huomasin vain tv:n valikon ja luulin, että kyseessä on ruutuun palanut kuva mutta toi PS3:n kello kyllä veti nyt hiljaiseksi. Kuva ikään kuin vuotaa niin kuin scarteissa aikoinaan. En ole tästä ongelmasta vielä tämän tv:n kohdalla lukenut, liekkö ensimmäinen laatuaan. Voiko joku viisaampi vinkata mistä voi olla kysymys? Kaapelia en ole vielä kokeillut vaihtaa.
     
  19. mishrak

    mishrak Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko kokeillut kaikki inputit? Tuleeko ongelma jokaisessa?
     
  20. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Juu, kaikki inputit kävin juuri läpi ja kokeilin myös eri kaapelilla, sama juttu. Paitsi nyt siellä näkyi myös Firefoxin yläosa! Eli taitaa olla kuvanpalamisesta kysymys. Enkä todellakaan ole pitänyt tuntikaupalla samaa kuvaa päällä. Ja eihän tätä ongelmaa pitänyt enää olla! Mitäs kuva nyt näin pienestä palaa kiinni? Voi prkl näitten vehkeitten kanssa!:OI