Blu-ray vs. muu maailma... Kuka voittaa?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana tapsas, 06.01.2008.

?

Mikä on seuraava massamarkkinoiden suosikkiformaatti?

  1. Blu-ray *

    54,0%
  2. Video download/streaming

    15,3%
  3. DVD jää pääformaatiksi vuosikausiksi

    30,7%
  1. THX1138

    THX1138 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä osa tiedosti vallan hyvin tämän asian ja varmastikkin osaltaan vaikutti myös siihen miksi jotkut kannattivat HD DVD:tä alun alkaen, ainakin itse kuuluin niihin.
    Mutta kuten on tiedossa yllävän suuri osa toitotti että ei tarpeeksi gigoja, bittivirtaa, mahdollisesti huonommat äänet joitten eroja moni ei edes kuule omalla laitteistolla ja siinä samalla kätevästi unohdettiin ne kustannus tekijät kuinka kohtuu helposti entiset DVD-linjat olisi muutettu HD-linjoiksi verrattuna uusien Blu-ray laitosten rakentamiseen.
    Puhumattakaan niistä lisenssi maksuista että niistä mahdollisista aluekoodeista että silleen.
    Itse kannatin alusta asti molempia formaatteja mutta "parempi" voitti ja sillä on mentävä :rolleyes:
     
  2. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Soitin Finnkinoon ja sain langan päähän kotivideopuolen päättäjän. Kerroin huhusta ja henkilö nauroi makeasti. Finnkino ei ole julkaissut ainuttakaan Blu-raytä, eikä ole vielä tehnyt mitään päätöksiä formaatin suhteen. Talvisota-leffan BD-julkaisua on pohdittu, mutta pohdintaa pidemmällä ei vielä olla. Karukosken "Tyttö sinä olet tähti" on Helsinki Filmin leffa, eikä Finnkinolla ole enää sen julkaisuoikeuksia.

    Lyhyesti: videovuokraamon heppu puhuu täyttä potaskaa.
     
  3. THX1138

    THX1138 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäni on viimeaikoina alkanut huolestuttamaan elokuva harrastajana Blu-ray:n kohtalo suomessa.
    Asustelen Oulussa ja tuossa pari päivää sitten tuli anttilan kuten myös prisman mainoslehtiset, eikä ainuttakaan Blu-ray elokuva mainosta DVD:tä kyllä oli. No toisessa mainostettiin sentään muutamaa BD soitinta.
    Kävin tuossa yhdessä paikallisessa prismassa ja ihmettelin kun Blu-ray levyt oli siivottu käytännössä pois piiloon yhteen hyllykköön :confused:
    Myös gigantissa ja euronicsissä on tullut käytyä, niissäkin levyt uudistuu välillä vaisuhkosti. Gigantissa sentään jonkunlaista hinnan pudotusta havaittavissa eikä nuo kyllä tosiaan anttilan,prisman,stockmannin hinnat hirveästi houkuttele ostamaan pois lukien jotkut tarjoukset joten itsekkin tilaillut ulkomailta.

    Mitenkähän tuon Blu-ray:n Suomessa käy, jääkö harrastelijoiden marginaali tuotteeksi vai nouseeko tästä vielä :confused:
     
  4. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Menee aika suoraan samalla tavalla kuin suuressa maailmassa mutta pienellä viiveellä (esim. 5v).
     
  5. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    En tiedä tuliko puhuttua äijän itsensä kanssa, mutta veikkaan tämän uskovan omia juttujaan, kun laskettelee niitä niin itsevarmaan sävyyn.

    Samaisen videokauppiaan kanssa kannattaa muutenkin pitää varansa. Jos Elitistin Lauri Lehtinen sattuu vastaan, niin tällä on kerrottavana kauppiaasta sanoisinko nyt vaikka "omakohtainen kokemus".
     
  6. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljon matskua ja uutista blu-rayn nykytilasta ja tulevaisuudesta. Otan parit quotet ja huomiot alle, mutta en lähde referoimaan koko juttua.

    Tukijoiden listassa applen logo, jokohan kohta omenakoneita löytyy sinirauskuasemilla?

    IFA 2009 Blu-ray Disc Assoc. Press Conference
     
    Viimeksi muokattu: 11.09.2009
  7. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Streaming alkaa jyräämään jenkeissä.

    Jenkeissä ei edes keskustella stream vs. fyysinen media vaan stream vs. kaapeli. Siellähän on aika hyvät on-demand kaapelipalvelut ollu jo pitkään.

    Netflixin aloittamisen jälkeen on DVD leffojen myynti laskenut ilmeisen paljon. Systeemihän niin että maksat $8.99 kuussa ja voit postin kautta tilata himaan lainaan niin paljon DVD leffoja kun haluat. Niinpä tarve varsinaisen levyn omistamiselle on pienentynyt, kun sen voi tilata uudestaan aina kun haluaa.

    Toi on jo menneen talven lumia. Uusinta uutta on Netflix streamit suoraan telkkarista, xboxista, TiVosta, Rokusta yms.

    Monessa uudessa telkkarissa on Netflixin softa valmiina joten et tarvii kuin nettiliittymän, niin sulla on tuhansia leffoja kaukosäätimen alla. Netflix toivookin uudesta systeemistä kaapelifirmojen tappajaa. Niiden kk maksu on isompi ja valikoima pienempi.

    Aika vaikea perustella BR soittimen ostoa ihmiselle jolla on jo telkkarissa liittymä tuhansiin HD leffoihin ja sarjoihin. Suomessa tämä tosin ei tule toimimaan ihan lähivuosina.
     
  9. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Microsoftihan aloittaa tämän palvelun Suomessa tänä vuonna (XBox360 kautta), saa nähdä millainen leffavalikoima sitten on ja millaiset hinnat näille elokuville on laitettu.
     
  10. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mua kiinnostaisi tollanen 9€/kk tilaus systeemi mikä jenkeissä on. Nyt menee sama summa joko yhden DVD:n ostamiseen tai kahden vuokraamiseen.

    Nythän on jo se yksi streampalvelu, mutta kun hinta on 7e/leffa ja valikoima aika suppea, niin ei paljon kiinnosta. Pitää tosin joku kerta testata, kun ei jaksa lähteä filmatowniin. On niitä muitakin, mutta eivät taida toimia mäkillä :(
     
  11. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen just nyt jenkeissä ja kaverin luona katseltiin netflixisftä leffoja toissaviikonloppuna. Onhan tuo kätevää, mutta laatu on sd huttua... Ei voi ainakaan nykytoteutuksena pitää blu-rayn kilpailijana, koska laatua haluavat ihmiset eivät leffojansa netflix laadulla halua katsoa.

    Ehdottomasti netflix on hyvä palvelu ja tulen sitä käyttämään. Ei, se ei tule korvaamaan blu-rayta ainakaan mun kotona. Se on enempi, nyt on tyhjä hetki, katsonpa jotain kontenttia missä kuvan ja äänenlaatu ei ole oleellista.

    Jees ja onhan tuossa oman kämpän telkussakin comcastin systeemi, jolla voi katsoa sarjat ja leffat on demand:na(myös hd kontenttia rajallisesti, tosin hd kontentin laatu ei ole blu-ray tasolla, ei lähellekään). Enemmän kuin kätevä kapistus, ei tarvi mitään digiboxia potkia ja ajastella :)
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2009
  12. koneistaja

    koneistaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastasin notta DVD jää pääformaatiksi vuosikausiksi, ainakin Suomessa. Kun tuota ihmisten kulutushysteriaa katseli viime viikonloppuna erään nimeltämainitsemattoman kodinkoneliikkeen avajaisissa, niin alle satasen Blu-Ray-soittimet eivät tuntuneet kiinnostavan juuri lainkaan asiakkaita, itse asiassa DVD-soittimetkin näyttivät tekevän paremmin kauppansa. Liike oli kyllä selvästi panostunut Blu-Ray tarjoukseensa, soittimia oli siellä melkoinen vuori. Monessa kodissa on ilmeisesti päätelkkari 32" HD-ready, jota katsotaan kolmen metrin päästä, niin eipä Blu-Ray-soittimen hankkimista oikein pysty sellaiselle kokoonpanolle perustelemaan.
     
  13. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos blu-ray soittimen saa satasella ja dvd-soitin maksaa 60 euroa niin ehkä kuluttaja ei vaan tiedä paremmasta tarpeeksi hyvin. Voi sillä blu-ray soittimellakin katsoa dvd-elokuvia vallan hyvin. Eiköhän se kannattaisi tuolla hintaerolla jo ostaa ihan tulevaisuuden tarpeisiin.

    Ehkäpä suurin syy on edelleen kalliit elokuvat Suomessa. Vaikkakin viime kuukausina on tapahtunut selvää yleisen hintatason laskua. Tarjouksiakin alkaa olemaan jo ihan mukavasti.
     
  14. koneistaja

    koneistaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Halvimmat DVD-soittimet taisivat maksaa 35 euroa jos oikein muistan. Aika suuri osa ihmisistä taitaa lisäksi vuokrata katsomansa elokuvat, joten vuokraamojen päätös painaa jarrua Blu-Rayn kanssa ei varmaan sekään ole eduksi menekille.
     
  15. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen katsellut jo varmaan pari tuhatta elokuvaa ja lisää tulee keskimäärin yhden elokuvan viikkovauhtia kun se oli parhaimmillaan 3-4 elokuvaa viikossa.

    MUTTA, kun mietin niin kotona katson fyysiseltä medialta elokuvan ehkä noin kaksi kertaa puolessa vuodessa kun joku kaveri tyrkkää puolipakolla elokuvan katsottavaksi.

    Vielä VHS-aikana vuokrailin elokuvia, jopa ostin, en enään.

    Nykään käyn elokuvissa katsomassa vähintään kerran kuussa jonkun filmin ja loput kiintiöstä tulee katsottua tallentavalta boksilta joka täyttyy mielenkiintoisista elokuvista jo ihan ilmaiskanavilta.

    Siksi tämä tarina, että huomaan pärjääväni täysin ilman DVD:tä tai BD:tä ja silti katson kohtuu paljon elokuvia.

    Näyttönä on vieläkin 6 vuotta vanha 32" kuvaputki joka palvelee ihan ok 2½ metrin katselu etäisyydeltä.




    Iso
     
  16. zombie

    zombie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.08.2000
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    En itse usko, että massoille uppoaa hetkeen noi lataus leffat. Viimeistään sitten kun ruvetaan kitisemään operaattoreiden puolelta, että kaistat ei riitä ja olisi kova tarve korottaa kiinteiden hintoja niin toi töppää.
    Siitähän seuraa se, että pakataan leffoja rankalla kädellä ja leffafriikit kärsii siitä.
    Nythän taitaa olla jo yritystä maailmalla pistää max. lataus määrät per/käyttäjä ja laskuttaa ylimenevistä biteistä.

    Jos noi tulee yleistymään niin sanon vaan, että unohtakaa 1080p ja hd äänet.
     
  17. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, tässä yhteydessä on hyvä muistaa että on ne massat katsonut elokuvia kuvaputkilta jo iät ja ajat, tuskin se tekee ihmisistä yhtään huonompia elokuvaharrastajia jos kotoolta ei löydy 50" markkinoiden ykköshittitelevisiota tai 32mb laajakaistaa.

    Kyllä ne massat aika vähään tyytyy ja tuntuu siltä että marginaalien leikkikentäksi jää nämä BD:stä nauttimiset/netistä latailut.

    Eilen katsoin Woody Allenin Manhattanin varmaan kolmannen kerran ja tällä kertaa kuvaputki/digiboksi-yhdistelmältä, pääsi nauttimaan oikein hyvin Allenin mestariteoksesta.

    Mun mielipide on että nyky hollywood-trendin mukainen action-/katastrofielokuva leffakansa on se joka haluaa sitä "elokuvateatteria" kotiin.

    Jos tälläisen elokuvan haluan nähdä, menen elokuviin...


    Iso
     
    Viimeksi muokattu: 26.10.2009
  18. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskinpa nettilataukset yleistyvät blu-ray- tasoisella kuvan- ja äänenlaadulla ihan nopeasti. Vaatisi aika nopean nettiyhteyden. Onhan siinä lisäksi monia muitakin ongelmia. Palataan aiheeseen joskus
    viiden-kymmenen vuoden päästä.
     
  19. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    H.265 puolittanee kaistantarpeen. Toisaalta ei se BD tunnu ikuisesti riittävältä, tuskin montaa motivoi skaalata 4K töllöihin jotain vaivaista 2K-materiaalia. Uudella koodekilla nettiin tasokas striimaus ja lätyille 4K-leffat.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Onhan se aika päivänselvä asia, että DVD tulee jäämään ylivoimaisesti suosituimmaksi formaatiksi vielä vuosikausiksi. Tähän on periaatteessa kaksi suurempaa syytä.

    Ensimmäinen syy on siinä, että moni kokee DVD:n tarjoaman laadun tarpeeksi hyväksi. Täytyy ottaa kuitenkin huomioon, että suurimmalla osalla on joko enintään 40" huokeamman hintaluokan taulutelevisio tai kuvaputkitelevisio. Tällaisiin näyttöihin harva on ostamassa BD-soitinta, koska A) sellainen maksaa enemmän kuin dvd-soitin, B) BD-levyt maksavat enemmän kuin DVD-levyt ja C) BD:stä irti saatu hyöty on minimaalinen. Toki elokuvaharrastajat ovat erikseen (onhan itsellänikin 40" HD Ready, tosin keskitasoa parempi malli, ja silti BD-soitin).

    Toinen syy löytyy yksinkertaisesti hintatietoisuudesta: BD-levyt maksavat. Toki niitä voi Suomestakin löytää nykyään alle 10 euron hintaisina supertarjouksista, mutta yleisesti ottaen hinnat ovat vieläkin +20 euroa. Toisaalta BD on polkenut DVD:n hintoja maahan entisestään, ja nykyään voikin löytää saman elokuvan osto-DVD:nä samaan hintaan tai halvemmalla kuin mitä maksaisi vuokrata samainen elokuva vaikkapa BD:nä. Onhan BD jo nytkin mainstreamia ja varmasti yleistyy yhä enemmän ja enemmän (toisin kuin Laserdisc aikoinaan VHS:n rinnalla), mutta kyllä DVD on selkeästi se formaatti, joka vielä 10 vuoden päästäkin on voimissaan ja BD:tä suositumpi.

    Entäpä sitten leffat netistä? Olen aika yllättynyt, että useampi kymmen täällä tosissaan siis uskoo, että siitä tulee suosituin mainstream-tapa katsoa elokuvia. :hitme: Muistetaanpa ensimmäiseksi se, että suuri osa ihmisistä omistaa vielä kuvaputkitelevision. Ne ihmiset, joilla on taulutelevisio JA tietokone yhdistettynä siihen ovat kuitenkin melko pieni sakki. Muistetaanpa toiseksi sellainen asia, että moni ei ole halukas asioimaan netissä ollenkaan. Muistetaanpa kolmanneksi se, että nettileffat vaativat käsittääkseni hyvän nettiyhteyden, mitä suurimmalla osalla ei ole: eiköhän se suurimmalla osalla ole maksimissaan 2M. Nettileffojen kohoaminen "ykkösformaatiksi" siis vaatisi ensinnäkin loputkin porukasta hankkimaan modernin näytön (tosin voihan kuvaputkimalliakin käyttää PC:n näyttönä), mediakeskuksen, paremman nettiyhteyden ja halun asioida jatkuvasti netissä rahan kanssa. Ei kannata pidättää hengitystään... :D

    En sitten tiedä ajatteleeko porukka vastaustaan tähän ketjuun liiaksi sillä tavalla, että DVD Plaza=Suomi. :D Suomessa kaikki kun eivät ole kiinnostuneita kotiteatterista ja hankkivat taulutelevisionkin lähinnä käytönnän syistä. Suurimmalla ihmisistä menee jo sormi suuhun siinä vaiheessa, kun pitäisi jotain netistä ostaa tai kun pitäisi tietää mikä kaapeli tulee näytön ja tietokoneen väliin. Nämäkö ihmiset sitten yhtäkkiä edes 10 vuoden päästä hokkuspokkus katsovatkin elokuvansa mediakeskuksensa kautta nettipalveluita hyödyntämällä? :D
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2009